• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Costa de Lisboa ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

3 Costa de Lisboa reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

67%

Wel oké

33%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Peter Buster op 29-11-2017

  “Stranden van de Costa de Lisboa”

  De Costa de Lisboa is de toeristische benaming voor de kustregio rond Lissabon. Alleen al in deze kuststreek kun je gemakkelijk weken doorbrengen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel en vooral prachtige zandstranden. Vanuit de stad Lissabon richting het westen zijn de stranden gelegen langs de uitmonding van de rivier de Taag (Tejo). Dat betekent dat je bij de stranden van bijvoorbeeld Cascais, Estoril, Paredes, Carcavelos beter kunt zwemmen dan bij de stranden aan de Atlantische kust. Daar kan de zee ruwer zijn en dien je dus goed op te passen als je het water in gaat. Juist daarom hebben sommige hotels aan die kust een buitenbad. Wel zo veilig! Tot aan Cascais zijn de stranden gemakkelijk te bereiken per trein vanuit Lissabon. Als je nog verder wilt dan Cascais, bijvoorbeeld naar het prachtige strand van Guincho, dan zul je moeten beschikken over een autootje of een fiets. In de weekenden en de zomer is het wel heel druk aan de stranden en op de toegangs- en kustwegen, dus fietsen is niet echt fijn dan.

 • Gloria op 01-11-2017

  “Slenteren”

  Voor een dagtrip naar Lissabon, heerlijk geslenterd door de smalle straatjes, bergop, bergaf. Veel alternatief en/of oud volk in het centrum. Verkoop kraampjes waar je ook gewoon kan kijken en niet gelijk lastig word gevallen door de verkoper die je iets probeert aan te smeren. Ik ervaarde meer de mentaliteit van als je het leuk of mooi vind koop je het en anders de volgende wel. Ook Fijn is dat er savonds en snachts laat buiten feesten om nog een hoop te beleven valt, de terrasjes zitten nog vol en de kinderen lijken geen bedtijd te hebben. Voor een dag vond ik het veel te kort dus de volgende keer blijven wij zeker langer!

 • Chantal Kerver op 23-10-2017

  “Rondreis of strand: het kan allemaal!”

  Ik was hier met een studiereis vanuit mijn werk. We begonnen in Lissabon, wat echt een aanrader is. Zie mijn review hierover.
  Daarna gingen we door naar Cascais en Estoril. Cascais is van oorsprong een vissersdorpje waar de bootjes nog op het strand liggen, met pleinen, restaurants, winkeltjes en terrassen.
  Estoril is met name bekend om het casino en Formule 1 circuit. Beide plaatsen hebben mooie stranden voor een lekkere strandvakantie.
  Daarna door naar het westelijkste puntje van Europa, Cabo da Roca. Uitkijkpunt met prachtig uitzicht.
  Sintra staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Niet voor niets want het staat vol met kleine paleizen en rijkelijk versierde huizen met mooie tuinen. Hoog boven Sintra vind je de ruïnes van een oud kasteel, wat te bezoeken is. Vanuit het kasteel heb je zicht op een kasteel wat er uit ziet alsof het uit een sprookje komt.
  Ga niet in de zomer want dan is het erg druk. Dan is er geen doorkomen aan met de auto. Openbaar vervoer is dan de beste optie om er te komen vanuit Lissabon.
  Vanuit Lissabon rijdt er een trein langs de kust naar Estoril en Cascais, hierdoor is de stad goed te bereiken vanaf je strandbestemming. Vanaf Cascais kun je weer met de bus naar Sintra en de Westkaap.
  Deze regio is dus geschikt voor een rondreis maar ook om vanuit bv Cascais uitstapjes te maken.

Costa de Lisboa vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Costa de Lisboa vakantie aanbieders

Deel jouw Costa de Lisboa reiservaring en tips!

Ben jij in Costa de Lisboa geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief