Faro ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

8 Faro reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

75%

Wel oké

25%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Henk Sijl
    op 02-02-2020
    32 landen bezocht • 2 reviews • 0 waarderingen
    4

    “De golfhemel van Europa”

    Regen, regen en nog eens regen in Nederland. De vuurwerkdampen zijn weer opgetrokken en de lente is nog heel ver weg. De echte golfliefhebber laat zich niet zomaar beperken en zoekt de zon op om een balletje te kunnen slaan. Rond Faro zit je altijd gebakken. Diverse prachtige banen binnen enkele kilometers. De eerste dag gespeeld op Benamor Golf, mooie verzorgde baan en goede voorzieningen. De derde dag gespeeld op San Lorenzo. Andere prijs categorie, maar elke euro meer dan waard. Schitterend gelegen aan de lagune van Faro, met prachtige fairways en greens. De laatste dag gespeeld op Quinta de Cima. Ook betaalbaar en perfecte kwaliteit.
    Drie weken later nogmaals die kant op. Deze keer Dom Pedro Pinhal, Quinta de Lago Laranjal en Vale do Lobo Ocean Course gespeeld. Wat een schitterende banen, vooral de laatste.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Vicky & Joris
    op 22-05-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Cidade Velha & Het Ria Formoso Natuurpark”

    Leuke kleine stad met de Cidade Velha (Oude Stad) aan de Portugese Zuidkust! Binnen de stadsmuur is het aangnaam vertoeven en dit geef dan ook een bijzonder karakter aan het stadje! De gezellige straatjes met sinaasappelboompjes zorgen voor een leuk stadsbezoek. Vanop één van de kerken heb je een uitzicht over het stadje en het Ria Formoso Natuurpark!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sharon
    op 07-05-2019
    35 landen bezocht • 32 reviews • 7 waarderingen
    3

    “Faro ”

    Faro was het eindpunt van onze roadtrip door Portugal. Wij hadden er niet veel van verwacht, maar vanwege de vlucht was het praktisch om hier toch een overnachting te boeken. Faro heeft een leuk oud centrum met een haven. Kortom, niet heel bijzonder, maar ook zeker geen straf om te verblijven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liesbeth
    op 28-11-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 20 waarderingen
    4

    “Zon, zee, strand, genieten”

    Faro ligt in het zuidelijke puntje van Portugal. Om Faro ligt een grote stadsmuur waar je binnen kan lopen. De stadsmuur geeft een speciaal gevoel, een beschermd en gezellig gevoel.
    De smalle, gezellige straatjes en de sinaasappelboompjes zorgen voor een enorme Middellandse Zee sfeer.
    In de kleine straatjes vind je soms ineens een lokaal restaurantje waar je heerlijke visgerechten kan krijgen. Daarnaast zijn er veel terrasjes en restaurant aan het strand waar je een heerlijk glas wijn en een hapje (meestal vis, lokaal gerecht). Volop genieten!
    O Seu cafe is een gezellig koffietentje waar je terecht kunt voor ontbijt tot aan de avondmaaltijd en een drankje in de avond!

    De meest bizarre en ook wel griezelige bezienswaardigheid is Capellp dos ossos. Een kapel gevuld met botten en schedels. Het is even een drempel om naar binnen te gaan, maar eenmaal binnen kijk je je ogen uit. De entree is een klein bedrag, een euro.

    Een auto huren is aan te raden zodat je naar verschillende omliggende dorpjes en steden kan gaan. Ook voor naar het strand is het fijn om met de auto te gaan omdat het openbaar vervoer netwerk niet zo is als in grotere drukkere steden als Lissabon.
    Je kunt in elk seizoen wel naar Faro op vakantie, in de zomer kan het er te warm zijn (voor mensen die niet goed tegen de hitte kunnen). Zelf vonden wij de lente en de herfst het meest prettige seizoen om te gaan. In de herfst kan het af en toe flink regenen, maar de temperatuur is nog wel aangenaam.

    5 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Suzanne Thomasson
    op 26-11-2017
    27 landen bezocht • 26 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Lekker om bij te komen van de vlucht”

    De reden dat wij Faro bezochten, was voornamelijk het vliegveld. We hebben hier bij aankomst dan ook een dagje gezeten. Zonder veel te plannen zijn we gaan dwalen door de gezellige straatjes van Faro. Zo heb je leuke winkelstraten met veel terrasjes. Heerlijk om bij te komen van een reisdagje en je dan gelijk '' op vakantie '' te voelen.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Maud Engelen
    op 29-10-2017
    15 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    3

    “Leuk voor een dagje”

    Wanneer je naar de Algarve vliegt kom je aan in Faro. Wij hebben de eerste dag in dit stadje besteed. Er is niet zo heel veel te doen en de temperatuur kan er ook flink oplopen in de zomer, dus een ho(s)tel met airco is wel aan te raden.
    Ondanks dat er niet heel veel te doen is, is het wel een leuk stadje om doorheen te wandelen, op het terras te zitten en van je vakantie te genieten.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Amy Muller
    op 28-10-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Het stad van de ooievaars!”

    Nog nooit in mijn leven zag ik zoveel ooievaars bij elkaar! De ooievaars waren overal te zien en bijna niet te tellen! De kleine straatjes om door heen te wandelen zijn een echte plus! Wat deed ik nog meer in de stad? Lees het hier: http://astoldbyaginger.nl/throwback-thursday-portugal/

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura Vlemmix
    op 16-04-2017
    24 landen bezocht • 14 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Faro, een bijzonder stukje Portugal ”

    Faro is een leuk havenstadje in het zuiden van Portugal. Het vliegveld is zeer dichtbij de stad waardoor als je op het terras zit, je vliegtuigen over hoort en ziet vliegen. Ach, dat duurt maar even. Je geniet toch wel meer van het mooie uitzicht over het strand. Er zijn aan de kust leuke strandtentjes en plekjes waar je kunt eten en drinken. Ook de haven is een bezoekje waard. In het centrum heb je leuke winkelstraatjes. Als het mooi weer is, moet je ook zeker naar Culatra gaan. Een fijn breed zandstrand. Op verschillende plaatsten bieden locals ritjes aan met een speedboat. Dat is echt heel relax en je kunt zo langs de kust varen.
    Vanuit Faro kun je met de bus naar Albufeira, je bent wel een uurtje onderweg. Met lekker weer is het goed vertoeven in Faro!

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Algarve vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Algarve vakantie aanbieders

Deel jouw Faro reiservaring en tips!

Ben jij in Faro geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?