• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Lissabon ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

100 Lissabon reiservaringen en tips

Geweldig

45%

Tof

45%

Wel oké

7%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

  • Rianne op 01-05-2019

    “Kleurrijk en vrolijk”

    Een stedentrip naar Lissabon is echt mega leuk om te doen. Alles wat je zoekt in een stedentrip is er te vinden. STrand valkbij, lekker eten, vriendelijke mensen én genoeg cultuur te snuiven.
    Aanrader is een dag naar omgeving Sintra te gaan en een middagje naar het strand van Calcais te gaan.

  • Gonneke Karel op 30-04-2019

    “Goede schoenen nodig, maar prachtig”

    Prachtige stad. Veel bezienswaardigheden liggen redelijk in elkaars buurt. Probleem is de hoogteverschillen. Maar als je dat niet erg vindt of je neemt een tuktuk dan kom je op de mooiste plekjes. Wij hebben eerst een stadstour gedaan met een amfibiwagen. Die kon op land en in het water. Daardoor zagen we plekken die we daarna nog een keer rustig wilde bekijken en zijn te voet dat gaan doen. De oude binnenstad met de smalle kleine slinger straatjes zijn te leuk om in te verdwalen. Schattige kleine winkeltjes overal. Enige vonden wij dat het eten niet zo lekker was, maar dat is kwestie van smaak denk ik.

  • Saar op 29-04-2019

    “Veel, maar erg toeristische bezienswaardigheden in 1 stad”

    Lissabon is een grote en drukke stad. Wij hebben een rondreis gemaakt door noord/midden Portugal en eindigden in Lissabon. in vergelijking met andere steden/plekken vonden we Lissabon echt minder. Erg druk en (hierdoor?) ook best vies. Lissabon heeft veel te bieden in één stad (kasteel, uitzicht, torre de belem, smalle/steile straatjes van Alfama enz.), maar als je al andere delen van Portugal hebt gezien, heb je de bezienswaardigheden van Lissabon min of meer ook al gezien, maar dan rustiger, mooier en voor mijn gevoel authentieker (minder uitgebuit als toeristische trekpleister). Waarschijnlijk is de stad prima voor een weekendje weg als je nog niet veel van Portugal hebt gezien, maar ook in dat geval zou ik toch voor Porto gaan. Tip: ontvlucht Lissabon door Sintra te bezoeken ;)

  • Bart op 28-04-2019

    “Lissabon, de mooie hoofstad”

    Lissabon, wat ben je mooi met al je culturele en architectonische bezienswaardigheden. Lissabon is heerlijk om door alle kleine straatjes te struinen en je te verliezen in de steegjes die je voorbij gaat. Neem ook zeker een keertje trammetje 24 zodat je zelf niet hoeft te lopen maar wel veel mooie bezienswaardigheden tegenkomt!

  • Mirjam Duijmelinck op 28-04-2019

    “Stedentrip naar Lissabon”

    Ik ben met vriendinnen naar Lissabon geweest. Zij hadden nog nooit een stedentrip gedaan en dat heb ik geweten! Er was veel geklaag over het vele lopen (ook al hadden we ook een Hop On Hop Off bus), het regende vaak en het eten was niet lekker. Het was dus niet echt een geslaagde vakantie. Ik houd juist wel van cultuur en het wandelen maakt mij niet zoveel uit. Dus hopelijk keer ik nog eens terug naar Lissabon en zie ik dan de mooie dingen die de stad te bieden heeft!

  • Christel Lakeman op 27-04-2019

    “Lissabon perfect voor een korte trip”

    Lissabon is perfect voor een korte trip. Wandel door de stad en neem de beroemde tram. Pas wel op voor tasjesdieven. Breng zeker een bezoek aan Belem. Daar moet je de echte Pasteis de Belem proeven. Deze zijn heerlijk. Als je er langer bent, dan is het leuk op Cascais en Sintra te bezoeken. Cascais is een badplaats en goed te bereiken met de trein vanuit Lissabon. Sintra is bijzonder vanwege een aparte kleurrijke gebouw dat net een paleis is.

  • Marjolein Pistoor op 27-04-2019

    “Stedentrip in Lissabon”

    Leuke stad om een paar dagen te vertoeven. Tip is een bezoek te brengen aan Mercado da Ribeira de foodhallen van Lissabon. Hier kun je heerlijk eten, met verse vis uit de zee. Ook is het een aanrader om de trein te pakken naar Cascais voor een bezoekje aan het strand! De typische trammetjes mogen uiteraard ook niet ontbreken, waarbij het vooral leuk is om trammetje 28 de berg op te pakken. Verder kent Lissabon vele mooie uitzichtpunten waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht. Mocht je naar Belem gaan, breng dan een bezoek aan de Confeitaria de Belém voor een originele Pastéis de Belém.

  • Iris van Wolferen op 26-04-2019

    “Het geweldige Lissabon!”

    Wat een prachtige stad is dit, ik heb me hier echt prima kunnen vermaken. De stad oogt al prachtig opzicht met alle kleine smalle straatjes met flink wat hoogteverschil en de trammetje die langs razen. De mensen zijn ook allemaal super lief en behulpzaam ondanks ze niet allemaal Engels spreken doen ze ontzettend veel moeite om je te helpen. Veel leuke bezienswaardigheden kunnen bezoeken een paar daarvan zijn: Torre de Belém, Rossio, Santa Justa-Lift, Padrão dos Descobrimentos, Ponte 25 de Abril, Arco da Rua Augusta en Praça do Comércio. In deze stad hebben we ook heerlijk gegeten!

  • K op 26-04-2019

    “Sowieso nog eens terug!”

    Vier dagen naar Lissabon geweest met vriendinnen en wat een heerlijke stad! Een dagje naar Sintra is absoluut de moeite waard! Het voelt daar net of je in een sprookje of Disneyland bent beland. Ik vond Belem wat tegen vallen maar de Pastel de Belem is wel heel leuk om daar te eten, de rij is de moeite waard. Ook LX Factory is leuk om eens door heen te lopen, is een beetje het hippe/industriële gedeelte van de stad. Houd er rekening mee dat je bij veel restaurants (vooral in het weekend) in de rij staat voor een tafeltje.

  • Wil Oomen op 24-04-2019

    “Lekker eten en flink wandelen”

    Lissabon is een heerlijke stad voor een citytrip. Wij sliepen een stukje buiten de binnenstad en daar waren helaas niet zoveel restaurantjes. In de binnenstad kun je wel heerlijk eten en drinken voor een leuk prijsje. Verder heeft Lissabon hele mooie kerken en is het een must om een rondje met de tuktuk te doen of met het trammetje een stukje omhoog te gaan. Je kunt vanuit Lissabon heel makkelijk met de trein een dagje naar Belem, zeker een aanrader!!

Lissabon stedentrip boeken – onze tips!

Top 5 Lissabon stedentrip aanbieders

Deel jouw Lissabon reiservaring en tips!

Ben jij in Lissabon geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief