Lissabon ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

100 Lissabon reiservaringen en tips

Geweldig

45%

Tof

45%

Wel oké

7%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

  • Profiel Sridevi Lakshmana
    op 24-02-2021
    6 landen bezocht • 6 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Good city experience ”

    Very beautiful city.
    Nice building architecture.
    There are auto rickshaws you can hire to trip around the city.
    The boat ride on the river must not be missed. Also there are scheduled ferries operated between the river banks. Is a good ride with the nice sun.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rocco Lemmens
    op 10-01-2021
    21 landen bezocht • 4 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Steden reis Lissabon”

    Lissabon is al jaren een van mijn favoriete bestemmingen.

    Het weer is er bijna altijd goed, en de stad heeft veel variatie. Van mooie gebouwen, tot uitkijk punten over de stad. Om te winkelen is het leuk en ook flinke wandelingen. Midden in de stad is ook een dierentuin en het bekende plein Pomball . Vanaf plein Pomball kun je via het park omhoog lopen, je hebt hier dan een fantastisch uitzicht over de stad richting het water.

    Er is een goede bus verbinding en per metro ben je ook zo in de stad. Met het metro netwerk verken je makkelijk alle delen van deze bruisende stad.

    De stad ligt aan de Taag. Bekijk de stad eens vanaf een boot, stap uit bij Belem. Ook een auto huren is ideaal. Wil je ook nog strand? Met de trein zit je binnen het uur aan het strand van Estoril.

    De stad is bezaaid met leuke restaurantjes, altijd wel iets te vinden wat je lekker vindt.

    Al met al een stad om zeker te bezoeken.
    Voor ons is het een stad waar we elke paar jaar naar terug keren, we zijn er min of meer verliefd op geworden.

    En op elke reis nemen we onze mascottes mee. Onze reisbeertjes :)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Vicky & Joris
    op 21-05-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Meer dan alleen een citytrip”

    Lissabon, een stad waar je dagen kan vertoeven, bezochten wij tijdens onze rondreis doorheen Portugal! Een bruisende verrassende stad met mooie gebouwen, leuke tramritjes met de historische trammetjes & een fantastische beklimming en verbluffend uitzicht vanop het Monumento Cristo Rei! Tevens het aquarium was er zeker en vast de moeite! Top stad in een top land!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robert
    op 19-05-2019
    14 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Fantastische plek voor een stedentrip ”

    Een van mijn leukste stedentrips. Lissabon biedt cultuur, leuke winkels en prachtige architectuur, maar daarnaast ook het strand bij Cascais. Wij hebben een scooter gehuurd en heerlijk een stranddag gehad. Dit maakt je stedentrip minder intens omdat er ook ruimte is voor ontspanning. Hierdoor voelt het echt als een mini vakantie. De pastel del nata bij de foodhallen was echt goddelijk!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 08-05-2019
    40 landen bezocht • 79 reviews • 121 waarderingen
    5

    “Cultuur en gastronomie in een kleurrijke stad”

    Wij startten onze rondreis door Portugal met 3 dagen Lissabon, een heerlijke en veelzijdige stad. Het was nog volop zomer in deze kleurrijke hoofdstad, terwijl het toch al oktober was.

    Lissabon is op zeven heuvels gebouwd en dat hoogteverschil merk je in de hele stad; je moet regelmatig helling op, helling af wanneer je door de verschillende wijken van Lissabon struint. De contrasten van de verschillende wijken is een van de dingen wat zo leuk is aan deze stad. Wij hebben dit ervaren aan de hand van de Time to Momo stadsgids met 5 wandelingen.

    Wij verbleven in een boutique hotel, Casa Oliver, dat gevestigd is in een nostalgische stadsvilla in de wijk Principe Real. Vanaf hier kun je diverse stadswandelingen starten door de verschillende wijken, maar ook eenvoudig de tram pakken als je snel iets verderop in Lissabon wilt zijn. In de buurt bevindt zich een klein stadspark met een panoramisch uitzicht over de stad en wil je een keer Italiaans in plaats van Portugees eten, dan kan dit hier bij Jamie’s Italian.

    De oude wijk Alfama vonden wij de meest indrukwekkende met de kathedraal, ‘Sé en Castelo São Jorge, waar je vanuit een aantal uitkijkpunten tevens van een fantastisch uitzicht over Lissabon kunt genieten. Alfama is ook de buurt waar de fado levend wordt gehouden. Je kunt naar dit typisch Portugese levenslied luisteren in diverse clubs, al dan niet in combinatie met avondeten. Wij waren hiervoor in Clube de Fado, waar we authentiek Portugees gedineerd hebben, terwijl halverwege de avond de Fado show begon. De optredens waren geweldig om naar te luisteren, het kwalitatief goede eten was heerlijk, de bediening perfect en dat alles in een ongedwongen sfeer. Echt een aanrader!

    Belém is een andere wijk die er voor ons uitsprong. We zijn met de tram naar de Torre de Belém gereden, omdat deze aan zee gelegen toren het hoofdoel van ons bezoek hier was. Het is een geweldige ervaring om de toren te beklimmen, zeker als je eenmaal boven wordt getrakteerd op een waanzinnig mooi uitzicht over het water en de Ponte 25 De Abril. Deze look-a-like van de Golden Gate Bridge in San Fransisco is een bezoekje op zich meer dan waard en dat kan prima als je terugwandelt vanaf de toren. Vergeet zeker niet even een stop te maken bij de bakkerij Pasteís de Belém voor pasteís, de typisch Portugese zoetigheid. Je kunt ze per stuk aan de toonbank kopen, maar nog leuker is het om binnen even aan een tafeltje te schuiven en er daar onder het genot van een koffie of ander drankje van te genieten.

    Heel toeristisch, maar je moet het gewoon gedaan hebben als je in Lissabon bent, is een ritje in de beroemde gele Tram 28. Zeker in het hoogseizoen kan het wel even duren voor je in kunt stappen en zelfs als je er eenmaal in mag, loop je de kans dat je nog moet staan en / of een soort van platgedrukt wordt tussen de overige passagiers, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Tip: plan je ritje in dit historische trammetje op een dag dat je sowieso al veel gebruik gaat maken van het openbaar vervoer, want dan is een dagticket voordeliger en die is ook geldig in Tram 28 (en in de elevators die je naar een hogere gelegen gedeelte van de stad brengen).

    Een zomers gevoel kregen wij ook van de geel met witte gebouwen, poorten en monumenten op Praco do Commercio. Wil je daadwerkelijk zon, zand en zee meepakken, dan is het strand van Caiscais relatief dichtbij.

    Luchthaven tip: Arriveer je met een late vlucht, of vertrek je met een vroege: een airport hotel is dan ideaal en je reis begint of eindigt heerlijk relaxed. Wij verbleven in het Star Lisboa Airport, waar je ’s ochtends vanaf 06:00 uur al kunt ontbijten; in het naastgelegen Hotel Tryp Lisboa Areoporto kan dit al vanaf 04:00 uur. Hier kun je s’avonds ook heerlijk dineren in het Restaurante Colinas de Lisboa, wat ook voor niet-gasten van Tryp toegankelijk is.




    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sharon
    op 07-05-2019
    35 landen bezocht • 32 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Fijne Cityvibe ”

    Perfecte stad voor een stedentrip. Wij hebben Lissabon tijdens een roadtrip aangedaan. Lissabon is hip and happening. Er zijn veel verschillende wijken waar je heerlijk kunt vertoeven. Wij verbleven in een airbnb in Bairo Alto, dit was zeker een aanrader. Ook de wijk Alfalma is erg leuk. Langs het water richting de brug vind je ook allerlei streetfood.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Guus Berns
    op 06-05-2019
    17 landen bezocht • 39 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Prachtige stad voor een stedentrip ”

    Lissabon afgelopen jaar als stedentrip bezocht voor drie nachten. Deze stad straalt karakter uit. Struinen door verschillende oneindige smalle straatjes en prachtige trams. Neem tram rit nummer 28, deze laat je de hele stad zien. Echter is deze wel erg toeristisch en kun je niet altijd zitten. In Lissabon een scooter gehuurd en naar Cascais gereden om lekker aan het strand te liggen. Oftewel; Lissabon heeft alles wat je in een stedentrip zoekt.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Puck Bruinsma
    op 06-05-2019
    18 landen bezocht • 27 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Super vriendelijk”

    De stad is heel mooi net na de zomer wanneer de meeste toeristen al weer weg zijn maar het weer nog heerlijk is. Je kan dan ongestoord alle trekpleisters bij lang. Een fiets toer is een echte aanrader om veel van de stad te zien in een korte tijd en een beeld te krijgen van de stad zelf.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Alex
    op 04-05-2019
    46 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Veelzijdig Lissabon”

    Heerlijk eten, mooie uitzichten over de stad (let op: hoogteverschillen), wandeling langs de kust, mooie gebouwen, de trammetjes: Lissabon is veelzijdig en leuk! 4 dagen was wat ons betreft te kort. Wie van beschilderde tegeltjes houdt kan hier z'n hart ophalen: overal en in verschillende stijlen zijn ze te zien. Je kunt zelfs azulejo's leren schilderen op de traditionele manier (hebben wij helaas niet kunnen doen). Lissabon heeft een mooi zee aquarium: absoluut een aanrader. We komen zeker terug!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Leonie
    op 03-05-2019
    24 landen bezocht • 14 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Lissabon is een feestje!”

    Deze stad leeft! Ik vond de wijk Alfama erg leuk, een met allemaal kleine straatjes en pleintjes waar mini terrasjes te vinden zijn. Leuk om om het kasteel van São Jorge te bezoeken of om ’s avonds een hapje te eten. Ook Bairro Alto is een leuke wijk, vooral aan het einde van de middag en in de avond. Doe een drankje bij ‘Park bar’, welke te vinden is op de 7e etage van een parkeergarage. Het is even zoeken waar het zit, maar het uitzicht is geweldig. Ook Lost In is een leuke plek met uitzicht. De bekende gele tram is hier ook te vinden, maar deze vond ik zelf vrij toeristisch. De wijk Cais de Sodre is leuk voor een avondje op stap waar het uitgaansleven zich op straat afspeelt. Heel gezellig. In deze wijk vindt je ook de foodhallen ‘Time Out Mercado da Ribeira’. Vanaf Torre de Belem hebben we een wandeling langs het water gemaakt en zijn we meteen even bij de LX Factory langs gegaan. Een relaxte en creatieve plek op een industrieel terrein. Hier vind je winkeltjes en eettentjes, maar ook een bekende boekenwinkel en een rommelmarkt (even checken op welke dag deze is). Onderweg kun je veel graffiti spotten, net als op veel andere plekken in de stad trouwens. Stop onderweg ook even bij Pasteis de Belem voor de bekende lekkernij met kaneel en/of poedersuiker.
    Wil je even aan de drukte van de stad ontvluchten, dan ben je in 30 á 40 minuten met de trein bij het strand van Cascais. Cafe galeria ‘House of Wonders’ is een leuke plek om te stoppen voor een heerlijke (!) gezonde lunch. En de tweede locatie van dit bedrijf, wat er vrijwel naast zit, is een leuke locatie om de dag af te sluiten met een drankje op het dakterras.
    Genoeg leuks om je met gemak een aantal dagen te kunnen vermaken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Lissabon stedentrip boeken – onze tips!

Top 5 Lissabon stedentrip aanbieders

Deel jouw Lissabon reiservaring en tips!

Ben jij in Lissabon geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?