• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Madeira ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

13 Madeira reiservaringen en tips

Geweldig

69%

Tof

15%

Wel oké

15%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Sabine
    Sabine op 15-05-2019
    1 review • 6 waarderingen
    5

    “wandelparadijs”

    Dit eiland is een positieve verrassing. Hier vind je geen massatoerisme. De hoofdstad Funchal is een gezellige hoofdstad. Over het hele eiland kan je prachtige wandelingen maken langs de levadas. Het weer kan wel heel verschillend zijn gezien op welk deel van het eiland je je bevindt. Op Madeira kan je ook uitstekend mountainbiken, klimmen, canyoning, duiken, snorkelen en surfen. Er zijn voldoende bezienswaardigheden en er heerst een aangenaam klimaat. Een huurauto is hier geen luxe. Op deze manier kan je het eiland heel goed verkennen. Je kan dit natuurlijk ook wel met het openbaar vervoer doen. De shoppingliefhebbers komen hier ook aan hun trekken. Er is een grote mall in Funchal waar je ook vele winkelketens terug vindt. Wij vonden het echt wel een aanrader!

    6 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lars Maree
    Lars Maree op 26-04-2019
    24 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Alles wat een vakantie nodig heeft”

    Wie graag wil relaxen raad ik aan naar Madeira te gaan. Wie graag een actieve vakantie wil raad ik óók aan naar Madeira te gaan. Dit kleine maar bergachtige eiland heeft zo veel te bieden! Je kunt tot rust komen in het groen van de bergen, waar je ook meteen op uit zou kunnen gaan voor een wandeling. Wie graag in de zee wil zwemmen heeft geluk, het water is in de zomer lekker van temperatuur. Voor wie graag op het strand ligt heb ik slechter nieuws: het zwarte lavazand wordt mega heet in de zon, kijk dus uit.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tamara van de Klashorst
    Tamara van de Klashorst op 23-04-2019
    19 landen bezocht • 13 reviews • 15 waarderingen
    5

    “Prachtig eiland met adembenemende natuur”

    Madeira is een prachtig eiland in de Atlantische Oceaan dat bij Portugal hoort. Het klimaat is er perfect voor adembenemende natuur vol met bloemen. Via vele wandelroutes is het eiland goed te ontdekken. Als je iets verder weg wil is een huurauto of een georganiseerde tour zeker een aanrader. Voor een echte strandvakantie is het eiland minder geschikt aangezien er maar enkele zandstranden te vinden zijn.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lenny
    Lenny op 24-11-2017
    12 landen bezocht • 13 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Super eiland! ”

    Hoogtepunten zijn een boottrip waarbij je walvissen en dolfijnen kunt spotten. Maar ook de vele restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Ga zeker een wandeltocht maken door de natuur. Dat is echt prachtig! De natuur op Madeira is de mooiste die ik tot nu toe gezien heb. Wij zijn in oktober gegaan, dit was op zich een perfecte periode.

    6 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daphne Smit
    Daphne Smit op 23-11-2017
    28 landen bezocht • 52 reviews • 27 waarderingen
    4

    “Bloemen en natuur”

    Madeira was de eerste vakantie samen met mijn vriend, inmiddels man. We hebben enorm genoten. Omdat we niet graag de hele dag bij het zwembad liggen, hebben we alle dorpjes bezocht door hier met de bus naar toe te gaan. We hadden een shuttlebus naar het busstation en vanaf daar kon je zo verder.
    Ook kun je prachtig wandelen langs het levadasysteem, dit is een natuurlijk irrigatiesysteem. Je kunt er voor kiezen om zelf te gaan wandelen of om een georganiseerde tocht te maken onder leiding van een gids. Dit hebben wij gekozen omdat niet alle routes duidelijk zijn.

    6 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Chantal Roessink
    Chantal Roessink op 09-11-2017
    19 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Heerlijk wandel eiland. ”

    Madeira is een fantastisch eiland als je lekker wilt wandelen en genieten van de natuur in combinatie met het mooie weer. De natuur is ontzettend divers en er zijn ontzettend veel wandelroutes beschikbaar. Ga niet naar madeira voor het uitgaan en de boulevard. Uiteraard zijn er voldoende restauntjes beschikbaar maar er is geen uitgestrekte boulevard.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Yolanda van de Burgwal
    Yolanda van de Burgwal op 05-11-2017
    26 landen bezocht • 31 reviews • 22 waarderingen
    5

    “Wat een natuur! Wauw! ”

    Als je van bloemen en van natuur houdt, dan is dit de perfecte wandelbestemming. Prachtige wandelpaden langs de levada's en zulke mooie bloemen. Alles staat prachtig in bloei, vooral als je in het voorjaar komt. Gemiddelde leeftijd ligt wel wat hoger maar dat maakt niet uit. Het is echt genieten. Prachtige uitzichten. De wandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden en condities. Er zijn namelijk verschillende niveaus die je uit kunt kiezen. Samen met een locale gids kom je op de mooiste plekjes. De locala Madeira wijn is ook aan aanrader. Een jeepsafari langs oa de locals is heel leuk om mee te maken.

    5 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 31-10-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Geweldig mooi!”

    Wat een prachtig eiland, zo ontzettend groen! Madeira staat bekend om haar mooie wandelingen maar ook als je daar niet van houd (zoals wij) dan kan je er prima uit de voeten. De natuur is fantastisch over waar je kijkt is het mooi. Strand is er helaas niet maar wanneer je een hotel aan de kust boek is de kans groot dat je via de kliffen zo het water in kan duiken.
    Madeira staat een beetje bekend om het feit dat de wat "oudere" toeristen aantrekt maar ook voor de jongere natuur liefhebbers is er genoeg te beleven. En de kans dat je dolfijnen ziet is redelijk groot!

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marita Verbeek
    Marita Verbeek op 30-10-2017
    25 landen bezocht • 21 reviews • 12 waarderingen
    3

    “Eiland voor cruisegangers en 50+ers”

    Madeira was niet helemaal mijn bestemming. Madeira heeft veel parken. Mooi, maar erg aangelegd. Geen wilderige natuur. Je kunt wel met een kabelbaan de berg op. Vanuit daar heb je een mooi uitzicht. Het museum bij de vulkaan is zeer toeristisch, waarschijnlijk wel interssant voor kinderen. Funchal is wel een leuke stad voor één of twee dagen. Het voordeel is dat het weer meestal goed is en er zijn wat mooie stranden.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Maike
    Maike op 28-10-2017
    18 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Bloemeneiland Madeira ”

    Als je houdt van veel groen en mooie bloemen, dan is Madeira de perfecte bestemming. Je kunt op dit Portugese eiland prachtige wandelingen maken langs de levada´s (irrigatiekanaaltjes) en een bezoek aan de botanische tuin boven de hoofdstad Funchal kan ook niet aan de reis ontbreken. Je kunt hier met een kabelbaan heen, waardoor je helemaal een mooi uitzicht hebt over de omgeving. Het schiereiland Ponta de São Loureco is één van de mooiste wandelingen van Madeira. Mooie zandstranden heb je niet echt op het eiland, maar het is wel de perfecte plek om te snorkelen. De natuurlijke zwembaden aan de noordkant van Madeira zijn ook zeker de moeite waard.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Madeira vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Madeira vakantie aanbieders

Deel jouw Madeira reiservaring en tips!

Ben jij in Madeira geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief