Porto ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

64 Porto reiservaringen en tips

Geweldig

41%

Tof

55%

Wel oké

5%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel K. Stolk
    op 22-05-2019
    45 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Geweldige stad voor stedentrip”

    Porto is geweldig voor een stedentrip. Een stad van prachtige azulejos, gezellige bars en natuurlijk port. Het is een must om een of meer porthuizen te bezoeken en verschillende soorten port te proeven. De stad is compact en alles is makkelijk te voet te bereiken. J e hebt er veel kleine steegjes, kerken/kathedralen, overal die fotogenieke tegeltjes, parken, pleinen, de rivier de Douro, porthuizen en moderne musea. Volgens mij staat het oude centrum van Porto ook op de werelderfgoedlijst van Unesco

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Vicky & Joris
    op 22-05-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Fotogenieke Port Stad aan de Douro”

    Eens aangekomen aan het oude stadscentrum geeft deze stad een redelijk grouwe indruk door de regen. Na het ontdekken van dit oude gedeelte en na de opklaringen, gingen we via de grote brug over de Douro naar de andere oever. Een gezellig ander stadsdeel met vele Porto huisjes, typische bootjes en terrasjes lagen op ons te wachten... Vermits hier een soort micro klimaat heerst, kan het weer je mee of tegen zitten. Wij hadden geluk en konden hier na een regenbui tijdens de ochtend genieten van een mooie warme zomerdag. Voor ons is de stad eerder een aanrader voor een bezoek tijdens een rondreis in Portugal en niet zo zeer als citytrip. Afhankelijk van wat je bezoekt en alleen de stad aandoet, heb je hier aan 2 dagen zeker genoeg. Plan je ook een aantal excursies, dan kan je hier natuurlijk langer verblijven. Tip: Ook de Douro vallei net achter Porto is ook een bezoekje waard.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sharon
    op 07-05-2019
    35 landen bezocht • 32 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Borrelplankje, Port, geweldig uitzicht ”

    Porto is een van mijn favoriete steden in Portugal. (ook zonder mijn liefde voor kaas en port). Wij verbleven hier in een Airb&b wat erg goed beviel, we mochten hier fietsen lenen en hebben op de fiets de stad verkend. Echter in het oude centrum zelf kun je beter te voet i.v.m. de hoogte verschillen. Heerlijk ronddwalen in de Ribiera, er ik hier genoeg moois te zien. Ben je Harry Potter fan dan moet je zeker een kijkje nemen in de bieb. Voor de borrel ga naar de overkant van de brug en geniet van het mooie uitzicht op Porto.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J. van Kooy
    op 06-05-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    5

    “PORTo”

    Porto, de naam zegt het al, is natuurlijk de stad van de Port. Geniet hier dan ook van, de wijnen zijn zeker net zo lekker hoor daar niet van, maar het gaat natuurlijk om de port. Bezoek dan ook een wijn/port-makerij en kom er achter hoe het gemaakt wordt. Als je geluk hebt, zit er zelfs een proeverijtje bij!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Elena
    op 06-05-2019
    18 landen bezocht • 27 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Relaxed”

    Porto is niet enorm groot, maar er is genoeg te doen. Doe een portproeverij met een lekkere pastel del nata! Ook kun je hier heerlijk uit eten voor een betaalbare prijs en is de stad erg fotogeniek. Porto heeft enorm veel charme en is leuk om met je partner te ontdekken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Boon
    op 05-05-2019
    32 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Leuke stedentrip”

    Porto is de ideale bestemming voor een leuke stedentrip. Wij zijn er 5 dagen met het gezin geweest en hebben ons goed vermaakt. Er hangt een gemoedelijke sfeer en er zijn leuke restaurants. De activiteiten die ons het meest zijn bijgebleven was het bezoek aan een port bedrijf, de oude binnenstad en de stadiontour bij FC Porto

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Femke van der Laan
    op 04-05-2019
    20 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Stad van bruggen en port”

    Porto is een gezellige en mooie stad. Een aanrader is een boottocht over de rivier waarbij je onder een heleboel verschillende bruggen doorvaart. Ook een port-proeverij kun je niet overslaan als je deze stad bezoekt, zelfs als je niet zo'n wijn drinker bent is het interessant om te horen hoe de port gemaakt wordt.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Alex
    op 04-05-2019
    46 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Ook voor niet-portliefhebbers een aanrader”

    Zeker wanneer je van Port houdt, is Porto echt een aanrader. Diverse grote porthuizen staan naast elkaar aan een mooie kade, in afwachting van bezoekers. Extra leuk is om de speciale edities te proeven (wel prijzig). De stad zelf is prachtig met mooie gebouwen en pleinen. Leuk om rond te dwalen, zeker in het oude deel met smalle straatjes en dito huisjes. Aanrader is om een fiets te huren en de omgeving te verkennen. Bijvoorbeeld naar de kust (mooie route langs kiezelstranden) of juist de andere kant op richitng de Duoro vallei, waar druiven worden verbouwd tbv de port. De boottocht over de Duoro is mooi en geeft goed beeld van de stad, de kade en de vele bruggen.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Saar
    op 29-04-2019
    15 landen bezocht • 28 reviews • 9 waarderingen
    4

    “leuke compacte stad”

    Porto is een leuke stad om je een paar dagen te vermaken, maar ook een goede uitvalsbasis om omliggende steden zoals Braga of Guimarães (1 per dagtrip) te bezoeken (1 tot anderhalf uur met de trein). Aan de ene kant van de rivier ligt het oudere centrum waar ook een leuke winkelstraat te vinden is. Aan de andere kant liggen de porthuizen. De twee delen worden verbonden door een hoge brug, vanwaar je leuk uitzicht hebt over de stad. Om even de binnenstad te ontvluchten is het leuk om Jardins do Palácio de Cristal te bezoeken. Vanaf daar kijk je mooi uit over de porthuizen aan de overkant en kan je lekker chillen in de zon (komen ook veel locals). Persoonlijk vond ik Porto leuker dan Lissabon; rustiger, schoner en een meer relaxte sfeer.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacquelijn
    op 27-04-2019
    53 landen bezocht • 14 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Prima plek voor een stedentrip!”

    Porto is een leuke plek voor een weekendje weg, een relaxte stad, mooie kade met veel terrassen. Slenter door de straatjes van de oude stad en verlies jezelf in de sfeer van de port en het mooie weer. Ga over de brug voor mooie uitzichten. Neem de metro naar het strand voor warme voeten en lekkere koffie langs de kade.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Porto citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Porto stedentrip aanbieders

Deel jouw Porto reiservaring en tips!

Ben jij in Porto geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?