Sintra ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

22 Sintra reiservaringen en tips

Geweldig

55%

Tof

41%

Wel oké

5%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 08-05-2019
    40 landen bezocht • 79 reviews • 121 waarderingen
    5

    “Een landelijk sprookje”

    Het hoogtepunt van Sintra is ongetwijfeld het Palácio Nacional da Pena, het in geeltinten geverfde sprookjespaleis in de heuvels van het Parcque National da Pena. Je kunt hier uren ronddwalen zonder je te vervelen. Binnen in het paleis krijg je een geweldige indruk van het leven van de Portugese vorsten van weleer. De buitenkant van het paleis oogt sprookjesachtig romantisch en is het bewonderen ook meer dan waard. Het is geschilderd in een aantal schakeringen geel en afgewerkt met goud en roestbruin. Architectonisch is het door de vele torens, koepels en kantelen ook een waar kunstwerk. Heb je uiteindelijk toch genoeg van het paleis gezien, dan kun je nog de klim over een rotsachtig pad naar boven maken, waar het Cruz Alta (High Cross) staat. Dit monument van dichtbij bekijken is al een beloning op zich, maar het uitzicht naar beneden op het Palácio da Pena is allesovertreffend.

    Sintra en het nabijgelegen Mafra zijn stadjes die leuk zijn om even door heen te struinen en er een terrasje te pakken. Al is het paleis van Mafra op zich ook zeker een bezoek waard.

    In de buurt liggen aan de Costa de Lisboa veel heerlijke stranden voor een dagje zon, zand en zee, of om gewoon even uit te waaien. Een leuk en niet al te druk strand is dat van São Juliào. Het ligt aan een prachtige baai, onder aan een uit groen en rotsen bestaande heuvel.

    Wij hadden een huisje in Igreja Nova Mafra, een inie-mini vakantiedorpje met nog geen 15 vakantiewoningen en een piepklein restaurantje dat slechts een paar dagen per week open is, maar dat heerlijke en bijzondere Portugese tapas serveert. De huisjes ogen bijna Middeleeuws, maar zijn toch van alle gemakken voorzien. ’s Morgens wordt er vers gebakken brood (in een stoffen tas) aan jouw voordeur gehangen. Eten kan buiten, gewoon op je eigen terras, landelijker kan het eigenlijk niet.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sharon
    op 07-05-2019
    35 landen bezocht • 32 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Sprookjesland, Sintra”

    Ben je in Lissabon dan is een dagtripje naar Sintra wat mij betreft een must!! Het is een waar sprookjesland. Ik ben hier tijdens mijn roadtrip door Portugal een nacht verbleven, Sintra zelf is een klein stadje. Met de trein is het makkelijk te bereiken vanaf Lissabon. Er zijn heel veel verschillende kastelen te bezoeken in verschillende stijlen. Voor veel kastelen moet je entree betalen, een tip is om een kaart voor alle kastelen te halen wanneer je van plan bent er meerdere te bezoeken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Guus Berns
    op 06-05-2019
    17 landen bezocht • 39 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Sprookjesachtig dorp ”

    Vanuit Lissabon met de scooter zelf naar Sintra gereden. Een sprookjesachtig dorp met verschillende kastelen. Met name het paleis waar de koning heeft gewoond is een bezoekje waard. Het dorpje zelf is aan de kleine kant en doet al gauw 'druk' aan. Maar als je in Lissabon bent zeker ook naar Sintra gaan

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Saar
    op 29-04-2019
    15 landen bezocht • 28 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Sprookjesachtig (en toeristisch) Sintra ”

    De paleizen en kastelen van Sintra zijn sprookjesachtig. Vooral Quinta da Regaleira is een aanrader met de mysterieuze tuin vol gangen, grotten en torentjes (bekend van de The "Initiation Well"). Als je de tijd hebt, zou ik zeker aanraden 2 tot 3 dagen te verblijven in een van de luxe bed&breakfasts die Sintra te bieden heeft, zodat je je echt even in een andere wereld (ver weg van het drukke/vieze Lissabon) kan wanen. Tijdens een dagtrip van Lissabon heb je zeker niet genoeg tijd om alles te bezoeken en wordt je ook nog eens platgelopen door alle andere dagtoeristen. Palace de Pena en het Moors kasteel kan je met een leuke hike te voet bereiken (evt ook per bus, maar de hike is zeker leuker). Heb je die extra dag/dagen, dan raad ik ook zeker aan om een fiets (elektrisch!) te huren en vanaf Sintra naar Cabo da Roca te fietsen en verder de kust te ontdekken. Er zijn wat leuke strandjes tussen de kliffen (water is wel koud!) en ook daar kan je nog prima hiken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wil Oomen
    op 24-04-2019
    15 landen bezocht • 52 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Een sprookje”

    Wij zijn twee dagen in Sintra geweest en we konden er nog veel meer tijd doorbrengen. Alles in Sintra is prachtig. Het Castelo dos Mouros en Palacio de Pena mogen niet ontbreken tijdens een bezoek aan Sintra. Ook het paleis van Sintra en Quinta da Regaleira zijn gaaf. Het vervoer is gemakkelijk, want er rijden allerlei busjes en tuktuks. Lopen is niet te doen, omdat de bezienswaardigheden over het algemeen heel ver uit elkaar liggen en vooral op verschillende hoogtes liggen. Wij willen zeker nog een keer terug naar deze prachtige plek.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjolein Versteeg
    op 15-04-2019
    28 landen bezocht • 15 reviews • 1 waardering
    5

    “Een paleizentour op de fiets!”

    De paleizen in Sintra zijn zeker de moeite waard om te bezoeken als je in de buurt bent! Wij hebben een interrail trip gemaakt door Portugal en konden Sintra gemakkelijk bereiken. We hebben mountainbikes gehuurd bij het hostel en daarmee het gebied verkend, ideaal! Door het beperkt aantal parkeerplaatsen voor auto’s raad ik de fiets zeker aan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Britt Jespers
    op 06-04-2019
    33 landen bezocht • 55 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Sprookjespaleizen”

    Sintra is echt een plek om nooit meer te vergeten. In Sintra kun je meerdere dagen rondlopen, om allerlei prachtige plekken te bezichtigen. Wij hebben een busje gepakt naar Palacio de Pena en dat was meteen een prachtig begin. De tocht ernaartoe (vanaf de bus naar het paleis) was best wel heftig, maar eenmaal boven heb ik mijn ogen uitgekeken. Het was prachtig en kleurrijk. Palácio en de Quinta da Regaleira was onze tweede stop. De put was erg interessant. Castelo dos Mouros was onze laatste stop. Hiernaartoe hebben we weer de bus gepakt. Vanaf deze plek hadden we prachtig uitzicht. Ik wil nog heel graag een keer terug naar Sintra, om andere delen te zien.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mandy Van Ballaer
    op 28-11-2017
    18 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Prachtig paleis en avontuurlijke burcht”

    Mijn moeder en ik zijn op city-trip geweest in Lissabon en hebben van hieruit een trein genomen naar Sintra voor 1 dag. Wij waren onder de indruk van deze plek. Zo hebben we een grote burcht beklommen, wat echt wel de moeite was. We hebben ook het Palacio da Pena bezocht, een groot en kleurrijk paleis waar je ook binnen een rondleiding krijgt. Ook de grote tuinen rond het paleis zijn leuk om eens door te wandelen met mooi weer. In het centrum van Sintra zijn enkele kleine bars en restaurants waar je lekker kan eten.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rob
    op 27-11-2017
    25 landen bezocht • 13 reviews • 72 waarderingen
    4

    “Sintra and the Pena palace”

    Stad of Sintra is een mooie plek met leuke toeristische winkeltjes en leuke straatjes, mooie gebouwen.
    Het mooiste aan Sintra vond ik Paleis da Pena wij zijn hier naar toe gegaan via een tourbus.

    Pena een mooi en zeer kleurrijk paleis, wij vonden het leuk om hier rond te dwalen.
    Bij het paleis zit ook een heel grote tuin helaas hebben we deze niet goed kunnen bezichtigen omdat we onvoldoende tijd daarvoor hadden.

    7 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jaap van der Smissen
    op 27-11-2017
    29 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Parel in de nabijheid van Lissabon”

    Ga als je in Lissabon bent en je hebt genoeg tijd over naar Sintra toe. Deze parel vlakbij Lissabon is een must see! Vanaf Castelo dos Mouros heb je een prachtig uitzicht over het landschap en de vele omliggende kastelen. Mis ook zeker Quinta da Regaleira niet. Dit sprookjesachtige kasteel heeft een waterput met wenteltrap die je verbaasd zal laten staan van schoonheid!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Sintra vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Sintra reiservaring en tips!

Ben jij in Sintra geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?