Ljubljana ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

10 Ljubljana reiservaringen en tips

Geweldig

30%

Tof

70%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 30-01-2021
    40 landen bezocht • 79 reviews • 121 waarderingen
    4

    “Bruisende stad met de nostalgie van weleer”

    Ljubljana is als hoofdstad van Slovenië zijnde kleiner dan je zou verwachten. Dit heeft, ook omdat het eigenlijke stadscentrum zo compact is, zo zijn voordelen. Je kunt heel eenvoudig te voet langs alle bezienswaardigheden; ze liggen niet ver uit elkaar. Het is een echte citytrip bestemming en voor vrijwel elk type reiziger geschikt; of je nu van cultuur, shoppen of een terrasje houdt: in Ljubljana kan het allemaal.

    Enerzijds straalt de oude stad nostalgie uit door de aanwezigheid van de vele authentieke pleintjes, bruggetjes en fonteinen; anderzijds heeft de stad ook een bruisend karakter met hippe restaurantjes en terrasjes. Best of two worlds, authentiek en modern loopt onopvallend in elkaar over.

    Het hoogtepunt van de Sloveense hoofdstad is ongetwijfeld Ljubljana Castle, Ljubljanski Grad. Dit middeleeuwse kasteel staat op het allerhoogste punt van Ljubljana, wat het aanzicht nog indrukwekkender maakt. Je kunt het kasteel bereiken door omhoog de berg op te lopen, maar het is ook mogelijk om de lift te pakken. Vooral dat laatste is tijdens warme zomerdagen een aanrader. Vanaf boven wacht je hoe dan ook een panoramisch uitzicht over de stad.

    Shopliefhebbers kunnen in Ljubljana ook goed terecht. Je vindt er de meest uiteenlopende winkels, van traditionele kruideniers, marktkraampjes en knusse souvenirwinkeltjes tot elegante en zelfs hippe boetiekjes. De belangrijkste winkelstraat is de Miklosiseva cesta. Hier en op de kade langs de rivier vind je ook de gezelligste terrasjes.

    Het prijsniveau is in Ljubljana hoger dan gemiddeld in Slovenië maar voor Nederlandse begrippen nog steeds relatief laag. Vanwege de compactheid heb je aan twee dagen genoeg om de stad te ontdekken, maar in één dag krijg je ook al een goede indruk.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Esmee
    op 05-08-2019
    13 landen bezocht • 26 reviews • 21 waarderingen
    4

    “Klein maar fijn!”

    Ljubljana mag dan wel de hoofdstad van Slovenië zijn, maar het is een super kleine stad. Ljubljana is een mooie en schone stad, waar je lekker kunt rond slenteren en heerlijk terrasjes kunt pikken. Het is leuk om ook even langs de vele marktkraampjes te lopen, waar je bijvoorbeeld fruit, groente en schnapps kunt proeven. Ook vind je hier leuke souvenirtjes om mee naar huis te nemen. Toen we in Ljubljana waren zijn we ook omhoog naar het kasteel van Ljubljana gelopen. Het was bloedheet, dus het was geen gemakkelijke klim (je kunt trouwens ook een lift naar boven nemen), en naar mijn mening is het kasteel niet echt de moeite om te bezichtigen. Verder kun je er nog een boottocht maken over de rivier. Qua sfeer is de stad vergelijkbaar met Utrecht, waar je ook heerlijk langs het water kunt lopen. Het is er wel prijzig, maar dat probleem heb je in elke hoofdstad. Kortom: je moet Ljubljana een keer bezocht hebben als je in Slovenië bent!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Danya
    op 11-05-2019
    63 landen bezocht • 39 reviews • 21 waarderingen
    4

    “Ontzettend leuk stadje”

    Ik ben fan van Llubljana! Het stadje is onzettend gezellig met restaurantjes langs de gracht, mooie oude gebouwen, een kasteeltje en veel groen en ruimte. Het is niet heel groot dus je kan het in twee dagen prima bekijken. Het is een aanrader om een gratis wandeltour met gids te doen (achteraf fooi geven) om meer te weten te komen over deze stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Willem
    op 10-05-2019
    26 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Een erg sfeervolle stad. ”

    Lekker rondlopen in de gezellige straatjes, leuke bruggetjes over het water dat door de stad loopt, overal gezellige eettentjes en restaurantjes. Trek hier zeker een dag voor uit als je in de buurt bent.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kim Haslinghuijs
    op 05-05-2019
    32 landen bezocht • 14 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Hip en bruisend”

    Allereerst, wat een prachtige stad! Mooie gebouwen en genoeg te zien en doen. Dat het zo hip, modern en bruisend was had ik je van te voren niet kunnen vertellen. Ik raad het iedereen aan voor diegene die op zoek zijn naar een leuke citytrip. Wij sliepen midden in het centrum, het hostel Celik was vroeger een oude gevangenis. Super vette ervaring!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eri
    op 28-04-2019
    37 landen bezocht • 45 reviews • 65 waarderingen
    5

    “Fietsen”

    Met twee gezinnen, in totaal 10 mensen, op de fiets Ljubljana doorkruist. Schitterende bruggen, heerlijke terrasjes, mooie fonteinen. Met de fiets aan de hand de klim gemaakt naar het kasteel. Zwaar ,maar zeker de moeite waard. Een prachtige fototentoonstelling maakte ons bezoek compleet. Houd je van gezelligheid, sfeer, terrasje, oude gebouwen.... zeker doen!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kara Fransen
    op 21-04-2019
    21 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    5

    “Een aanrader!”

    Ljublijana is de hoofdstad van Slovenië en heerlijk voor een korte citytrip. De stad is prachtig en heeft alles van een hoofdstad. Het is gelegen rond de rivier Ljubljanica waarrond er heerlijke restaurantjes en cafeetjes te vinden zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Louise
    op 16-04-2019
    38 landen bezocht • 36 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Gezelligheid aan het water”

    Met een rivier midden door de stad zijn er in de zomer genoeg kades om lekker buiten te zitten. De stad is niet heel groot maar er is genoeg te zien. Daarnaast is het een hele relaxte en schone stad.
    Leuk uitje in de avond is de foodtour: hierbij ga je verschillende restaurants af en eet je overal een ander lokaal gerechtje.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kristian van der Bij
    op 11-04-2019
    22 landen bezocht • 14 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Leuke stad met de Kasteelheuvel als hoogtepunt”

    Stad die je zo gezien hebt maar leuk is door de kleine straatjes en waar je niet weg kan gaan zonder het Ljubljanski Grad hebt bezocht, genoeg te zien en leuk om het uitzicht te bekijken. Wij hadden het geluk dat er Europese kampioenschappen waren van volleybal, leuk om er even bij te hebben.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jill Van Ouytsel
    op 10-04-2019
    18 landen bezocht • 40 reviews • 12 waarderingen
    4

    “leuke stad! ”

    Ljubljana heeft ons echt verrast. Het is een leuke , gezellige en toegankelijke stad. Je kan bijna alle bezienswaardigheden te voet bereiken. Je kan met de Funicular naar het kasteel bovenaan de berg. Bovenaan kan we rustig rondgelopen en naar een uitkijkpunt met mooi zicht over de stad.
    De oude stad van Ljubljana was echt prachtig. Er zijn 3 mooie pleinen: Mestni Trg, Stari Trg en Gornji Trg. Leuke middeleeuwse gebouwen en gezellige straatjes overal. Je kan langs verschillende leuke bruggen de Ljubljanica rivier over steken. Het bekendste plein is Prešernov trg. In het midden staat een standbeeld van France Prešeren, een beroemde Sloveense dichter. Vlakbij is een bekende drievoudige brug. Nog een andere bekende brug is de Drankenbrug. De draak is het symbool van Ljubljana. De stad Ljubljana, een echte aanrader!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Slovenië vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Ljubljana reiservaring en tips!

Ben jij in Ljubljana geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?