• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Meer van Bled ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

12 Meer van Bled reiservaringen en tips

Geweldig

42%

Tof

50%

Wel oké

8%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Roelien Akkerman-Buskes
    Roelien Akkerman-Buskes op 26-02-2021
    35 landen bezocht • 6 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Meer van Bled”

    Wij zaten in een b&b aan de rand van het plaatsje Bled op een klein stukje lopen van het meer. Niet heel bijzonder. Het meer ziet er inderdaad betoverend uit. Ook de klim naar het kasteel is een aanrader. Verder is het wel allemaal erg toeristisch, te eigenlijk toen wij er waren. Er zijn daardoor wel genoeg restaurants in Bled te vinden. Zo hebben wij lekker Chinees gegeten haha. Tegenover het kasteel zat een heel leuk restaurant met wat meer traditionele gerechten. Dit is wel een aanrader, al weet ik de naam niet meer. Ook de omgeving van Bled is een aanrader. Met de auto hebben we de klim van het Triglav Nationaal Park gereden. Echt fenomenale uitzichten!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    Jacqueline Westerhoff op 30-01-2021
    40 landen bezocht • 79 reviews • 129 waarderingen
    5

    “Romantisch, betoverend en idyllisch: sprookjesachtig mooi”

    Het Meer van Bled was het hoogtepunt van onze rondreis door Slovenië. Meteen bij het binnenrijden van het stadje Bled proef je al van de romantische sfeer die er hangt en de blik over het azuurblauwe meer is zonder meer sprookjesachtig mooi. Aan de ene zijde torent het immense Bled Castle, Bled Grad met de grandeur van weleer hoog boven alles uit en midden in het meer schittert een pittoresks kerkje op het idyllische eilandje.

    Een bezoek aan Bled Castle is absoluut de moeite waard. Je moet een heuvel op om de ingang van het kasteel te bereiken, maar eenmaal boven wordt je getrakteerd op een waanzinnig mooi uitzicht over het meer van Bled. Het zicht op Bled Island met het pittoreske kerkje is adembenemend. Het kasteel is zowel van binnen als van buiten interessant om te bezichtigen. De entree is 11 euro (augustus 2019).

    Het meer van Bled zelf leent zich uitstekend om er volledig omheen te wandelen. Op deze manier mis je niets van alle mooie plekjes aan het meer. Zo vind je er gezellige terrasjes, chique restaurants en mooie stukjes natuur, allemaal ´a view with ...´-waardig. Op diverse plekken kun je opstappen op een elektrische roeiboot die je in ongeveer een half uur naar Bled Island brengt. Na een verblijf van ongeveer 45 minuten varen ze je weer terug. Dit kost ongeveer 15 euro per persoon (augustus 2019). Je kunt ook een kano huren om er zelf naartoe te roeien, dit is een stuk goedkoper. Het hoogtepunt van het eiland is de Maria Hemelvaartkerk, een pittoresk kerkje met de Bell Tower. Voor 6 euro (augustus 2019) mag je naar binnen. Het verhaal gaat dat je een wens mag doen bij het luiden van de klok. Het is erg leuk om even over het eilandje rond te wandelen. Je vindt er naast het middeleeuwse kerkje prachtige natuur, gezellige terrasjes en een leuk souvenirwinkeltje. Het uitzicht over het azuurrblauwe meer is waanzinnig mooi, het zicht op de aangemeerde bootjes zonder meer idyllisch. In de zomermaanden wordt Bled overspoeld door toeristen, echter is het vanaf eind augustus al een stuk rustiger.

    Blijf niet steken bij het meer van Bled, maar bezoek ook de iets verderop gelegen Vintgar Gorge. Dit is eigenlijk een groot natuurpark dat bestaat uit steile rotsen, kronkelende riviertjes, een waterval en kiezelstrandjes. In het ondiepe water kun je pootje baden. Bij de ingang van de kloof bevindt zich een restaurant met een gezellig buitenterras. De entree is 10 euro (augustus 2019).

    In Bled rijdt een toeristenbus via diverse opstapplaatsen langs de bekende attracties, waaronder het meer van Bled, Bled Castle en de Vintgar Gorge. Er wordt gereden volgens het principe van een hop on - hop off bus, echter moet er elke keer bij het instappen opnieuw betaald worden: een buskaartje kost 1 euro (augustus 2019) per rit. Er zijn twee lijnen, waarvan de dienstregelingen qua opstapplaatsen en frequente verschillen. Houd hier rekening mee wanneer je op één dag meerdere attracties wilt bezoeken en hiervoor gebruik wilt maken van deze toeristenbus. WIe zoals wij in Ribno Hotel logeert heeft geluk, deze ligt op de route en heeft een bushalte voor de deur. Over het algemeen ligt het prijsniveau in Bled hoger dan gemiddeld in Slovenië maar voor Nederlandse begrippen nog steeds relatief laag.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Esmee
    Esmee op 05-08-2019
    13 landen bezocht • 26 reviews • 26 waarderingen
    5

    “Beeldschoon en helder water!”

    Bled is toch wel het hoogtepunt van Slovenië (samen met de Soca vallei). Als je in Slovenië bent, moet je Bled gewoon gezien hebben. Het is er best toeristisch in de zomer maanden, maar tegenover andere vakantielanden valt het aantal toeristen reuze mee. Je kunt een dagje Bled ook ideaal combineren met een bezoek aan de Vintgar kloof, wat maar een paar kilometer verderop ligt. Ook de Vintgar kloof is behoorlijk toeristisch, maar absoluut de moeite waard! In Bled kun je een bootje huren om naar het kerkje op het eiland middenin het meer te varen. Dit is echt een aanrader. Het is heerlijk vertoeven op het meer, en het water is zo zuiver en helder dat je het liefst meteen er in springt! Absoluut de moeite waard dus!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Fabienne Ceyhan- de Weijer
    Fabienne Ceyhan- de Weijer op 17-05-2019
    26 landen bezocht • 13 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Mooi natuurgebied ”

    Bled heeft mijn verwachtingen overtroffen: het is een zeer mooi natuurgebied waar het heerlijk is om langs en doorheen te rijden. In de zomer kun je lekker zwemmen en ontspannen. We verbleven op een camping voor een paar dagen. Voor een korte tijdsduur is deze omgeving heel leuk, maar niet voor een aantal weken.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Danya
    Danya op 11-05-2019
    63 landen bezocht • 39 reviews • 23 waarderingen
    5

    “Super idyllisch”

    Slovenië is sowieso een geweldig land en het meer van Bled is één van de hoogtepunten. Het is echt heel mooi om een rondje rond het meer te lopen, het water is zo blauw! In het midden ligt een klein eilandje met een prachtig kerkje. Naast het meer is ook een kasteeltje op een heuvel, ook leuk om heen te wandelen. Verder kan je in Bled zelf bij een restaurant aan het water een zeer beroemd taartje eten. Let wel op, het taartje is niet duur, maar drinken wel! Vanuit Bled kun je ook met de bus naar het meer van Bohinj, ook mooi, en naar de start van een wandeling langs de 7 Triglav meren. Geweldig!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marc
    Marc op 09-05-2019
    16 landen bezocht • 26 reviews • 46 waarderingen
    4

    “Idyllisch dorpje middenin Slovenië”

    Wij hebben Beld bezocht toen we op weg waren naar Kroatië met de auto. Het was een kampeervakantie en qua afstand en reistijd was Slovenië een mooie tussenstop. De keuze om deze tussenstop te maken in Bled bleek een hele goede keuze. De camping aan het meer is prachtig en het uitzicht wonderschoon. Middenin het meer ligt een klein eilandje, aan de oever het stadje Bled en het geheel is omringt door een mooie bergketen. Een wandeling rondom het meer in de avond is zeker een aanrader, evenals een beklimming naar het kasteeltje bovenop de rotsen. Het uitzicht daar vandaan is magisch en mag je zeker niet missen. Uiteindelijk zijn we er slechts een dag en een nacht geweest, maar toen we na een frisse ochtendduik onze weg weer vervolgde lieten wij Bled met een voldaan gevoel achter ons. De paar foto's die we gemaakt hebben bleken thuis allemaal even mooi te zijn, dus niet alleen idyllisch, maar ook nog eens fotogeniek!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Femke van der Laan
    Femke van der Laan op 04-05-2019
    20 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Erg mooi beeld! ”

    De eerste aanblik van het meer van Bled is werkelijk prachtig! Je kunt helemaal rond het meer lopen en dit is zeker ook in de avond een heel mooi gezicht. Ook kun je op meerdere plekken rondom het meer de bergen in lopen waardoor je vele mooie uitzichten over het meer kunt vinden. Een nadeel hierbij is wel dat de wandelingen erg slecht zijn aangegeven. Een aanrader is zwemmen naar het eiland midden in het meer. Begin hier alleen niet aan als je niet zo'n zwemmer bent, want het is verder dan het lijkt. ;)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjolein Pistoor
    Marjolein Pistoor op 27-04-2019
    14 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Meer van Bled”

    Het meer van Bled, iedereen is hier vrij lyrisch over maar wij vonden het: wel oké. Zeker, het is een mooi meer, met een onwijs schattig eiland in het midden. Maar meer dan dat is het niet. Wij waren twee dagen in Bled en hebben vooral genoten van de directe omgeving van Bled dan van het meer van Bled zelf. Aanrader in Bled is toch wel: roeien naar het eilandje (in 1 uur red je het net om heen en terug te gaan, het eiland heeft verder niets bijzonders) en een bezoekje te brengen aan het kasteel van Bled, vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het meer. In de directe omgeving zijn vooral de Vintgarkloof en het Bohinj nationaal Park echte aanraders!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lindsay
    Lindsay op 26-04-2019
    24 landen bezocht • 26 reviews • 16 waarderingen
    5

    “Adembenemend meer!”

    Als je in Slovenie bent, moet je ook echt lang het meer Bled. Het is zo indrukwekkend. Wij sliepen op een glamping op loopafstand van het meer, dat vonden we perfect! Het meer is zo mooi, je kan er omheen lopen of zelfs in. Wij hebben een middag een sup gehuurd zodat we lekker op het meer konden genieten!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeroen Osinga
    Jeroen Osinga op 10-04-2019
    17 landen bezocht • 30 reviews • 25 waarderingen
    5

    “Een prachtige plek in de Sloveense Alpen”

    Het Meer van Bled mag dan wel een beetje toeristisch zijn en het kerkje op het eiland in het meer mag dan wel een van de meest gefotografeerde plekken van dit deel van Europa zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Een tocht langs de oever van het meer, met een uitstapje naar het kasteel en het eiland zelf natuurlijk, is zeker een leuke dagbesteding. Bled zelf is niet echt een bijzondere plek, maar je hebt er wel allerlei voorzieningen. Vlakbij het meer ligt de mooie Vintgarkloof waar je over een pad van planken en bruggen door een spectaculaire kloof kan lopen waar een bruisende rivier van groenblauw water doorheen stroomt. Zeker de moeite waard! Slovenen zijn bovendien erg gastvrije mensen, wat een bezoek aan het meer nog eens extra leuk maakt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Slovenië vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Meer van Bled reiservaring en tips!

Ben jij in Meer van Bled geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief