• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Andalusië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

57 Andalusië reiservaringen en tips

Geweldig

68%

Tof

28%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel J. Jaspers
    J. Jaspers op 16-04-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 19 waarderingen
    5

    “Moorse invloeden en woestijn”

    Ik had vroeger niet heel veel behoefte om Spanje te zien. Maar een rondreis van 2,5 weken door Andalusië deed me compleet van gedachten veranderen. De provincie bevat de enige woestijn van Europa, gebruikt in talloze spaghettiwesterns, en een aantal van de mooiste, apartste steden van ons continent. Sevilla is wonderschoon, Ronda bijzonder door de kloof midden in het stadje. Cordoba heeft de Mezquita, een oude moskee met honderden zuilen, met een kerk in het midden. Granada heeft fantastische paleizen. Vrijwel alle steden hebben Moorse invloeden. Ook Gibraltar is natuurlijk apart om eens te zien. Bezoek Andalusië bij voorkeur niet in de zomer, wanneer het bizar heet kan worden, en het landschap nogal dor is.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dan Jacobs
    Dan Jacobs op 11-03-2019
    44 landen bezocht • 6 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Andalusië”

    In 2018, rondreis gemaakt in Spanje waarvan de laatste week in Andalusië. Tweede rondreis 4 maand later alleen Andalusië.
    Deze streek is de ideale combinatie tussen cultuur, culinair en natuur.We hebben de belangrijkste steden bezocht, maar ook natuurparken(Doñana met gids en de parken rond Tarifa met gids).De whalewatching in Tarifa, waar je ook prachtige dolfijnen , vliegende vissen en zeeschildpadden kunt spotten is een must. Als je van vogels houdt is birding the strait een goede site om je uitstap te plannen met begeleiding. De schoonheid van Sevilla, Granada(Alhambra), Cadiz, Cordoba,Ronda enz is alom gekend.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ingrid Meijer
    Ingrid Meijer op 11-09-2018
    1 review • 1 waardering
    4

    “Almunecar”

    Leuke stad, mooie stranden, leuke restaurants en boulevard. Vlakbij Nerja, Frigliani. Mooie stad. Nog authentiek Spanje en mooi centraal om diverse plaatsen te bezoeken!
    Costa tropical, super mooi!!!!! Een echte aanrader en voor ieder wat wils. Rust, winkeltjes, strand en leuke restaurantjes door de gehele stad.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hemmo Nobbe
    Hemmo Nobbe op 26-01-2018
    15 landen bezocht • 10 reviews • 15 waarderingen
    5

    “Andalusië echte Spaanse regio!”

    Geen andere regio in Spanje weet de bezoekers zo te betoveren als Andalusië. Het licht, de vreugde van de mensen, de vele architectonische sporen van de Moorse overheersing, de mooie stranden en diverse landschappen weten liefhebbers elk jaar voor een vakantie naar Andalusië te trekken. Zowel de Costa del Sol als de Costa de la Luz genieten een enorme populariteit. Hier zijn ook voldoende mogelijkheden voor duikers, kitesurfers en overige watersporten. Indien het u te druk wordt aan de Costa del Sol en bent u meer op uw rust gesteld, dan zijn zowel de Costa Tropical en de Golf van Almería perfecte alternatieven met prachtige stranden. In Andalusië kunt u niet alleen een heerlijke strandvakantie houden, maar ook genieten van Zuid-Spaanse cultuur. Beroemd zijn de flamenco optredens en bodega's, waar u een heerlijke sherry kunt drinken. In de lente en zomer proeft u de cultuur en levensvreugde tijdens religieuze processies, daarnaast de verschillende markten en feesten, vaak gecombineerd met heerlijke tapa's, flamenco shows, paardenshows en stierengevechten. Sevilla, de hoofdstad van Andalusië trekt niet alleen bij formele gelegenheden veel publiek, in Sevilla woedt het hele jaar door een bruisend nachtleven. Jong en oud vieren tot in de vroege ochtenduren. Gedurende de dag worden er sightseeing tours aangeboden zodat u kunt genieten van de bezienswaardigheden in deze rijk gezegende stad. Andere interessante plaatsen in het achterland van de Costa de la Luz zijn o.a. Granada met de Moorse stadskasteel Alhambra, Cadiz, Marbella, Cordoba, Huelva en Almería, waar u ook sporen kunt vinden van de Arabische architectuur. Andalusië kent vele nationale parken en bergachtige landschappen om te wandelen, mountainbiken en paardrijden. In de Sierra Nevada kunt u skiën in de wintermaanden. Het beroemde nationale park Coto de Doñana gelegen aan de Costa de la Luz is uitermate geliefd bij vogelaars en andere dierenliefhebbers. In het nationale park Cabo de Gata in de buurt van de stad Almería vindt u naast zeldzame zangvogels en reptielen ook verlaten stranden. Meer info vindt u op https://andalusie-vakantie.blogspot.nl

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Keylee
    Keylee op 01-12-2017
    17 landen bezocht • 13 reviews • 37 waarderingen
    5

    “Een vergeten stukje Spanje”

    Afgelopen september reisde ik met mijn moeder richting Andalusië. Ik was zelf nogal sceptisch, want ik had niks met deze hoek. We vlogen op Malaga, huurden een auto bij Sunny Cars (wat erg aan te raden is) en reden vervolgens naar onze bestemming in Estepona. Hier huurden we via AirBnB een appartement die we deelden met twee internationale studenten uit Amerika en Ijsland. Hoewel dit gedeelde appartement in eerste instantie een foutje was van mij (ik overzag het woordje 'gedeeld' totaal), hebben we een fantastische week gehad. Het appartement lag net iets buiten Estepona zelf (in een van de bijgebouwde wijken waar enkel vakantiewoningen te vinden zijn), maar zag er fantastisch uit. Ik ben zelf nogal van de roze gekleurde huizen en dit appartement was dan ook geheel in roze, met daaromheen een perfect onderhouden groene tuin. Verder kende het appartementencomplex een groot zwembad, een sauna en een sportruimte. Wanneer je zoekt op AirBnB met een straal van 2km vanaf Estepona zul je dit gekleurde appartement meteen herkennen. Bijkomend pluspunt; we betaalden slechts 40 euro per nacht met twee personen.

    Estepona zelf heeft ook al mijn verwachtingen overtroffen. Ik ging uit van een vrij toeristisch en simpel stadje, maar Estepona bleek veel in huis te hebben. Hoewel er qua shoppen niet ontzettend veel keuze is, is het aanbod aan restaurants overweldigend. En dan heb ik het niet over toeristische tentjes met witte plastic stoeltjes en led-lampen, nee het waren de plekken waar je naar zoekt als je 'local restaurants' intypt. Ons favoriete Italiaanse (ja, i know- we waren in Spanje) was El Rincon Toscano. Hier kan je overheerlijke pizza's krijgen, maar ook fantastische pasta's. Mijn favoriet is de truffelpasta, waarbij ze de kaas aan tafel over je pasta raspen. Ook de Sangria (ja, huh wel Sangria bij een Italiaans restaurant) is ontzettend goed (en goedkoop!).

    Verder is mijn tip nog om een rondje te lopen door de haven van Estepona. Daar is het wel wat toeristisch, maar er staan mooie gebouwen (zie foto) en er is op zaterdag een leuk marktje met veel verschillende soorten kraampjes.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tara
    Tara op 30-11-2017
    22 landen bezocht • 13 reviews • 25 waarderingen
    4

    “Roadtrip Andalusië”

    Wil je veel zien in een korte tijd en een combinatie maken van verschillende stredentrips? Dan is Andalusië een goede bestemming. Zelf ben ik geweest in: Fuengirola, Marbella, Malaga, Ronda, Gibraltar en Sevilla. En dat in een weekje. Laat staan wat je allemaal kunt zien in twee weken tijd. In Spanje kun je prima uit de voeten met een huurauto. Het verkeer is gemoedelijk en veilig. De tapas en sangria zijn natuurlijk overheerlijk. De steden zijn stuk voor stuk openluchtmusea. Tip: bezoek eens een van de vele witte karakteristieke dorpen, de 'pueblos blancos'.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Gin Tonic
    Gin Tonic op 25-11-2017
    28 landen bezocht • 13 reviews • 15 waarderingen
    5

    “Andalusie, perfecte streek voor een autorondreis”

    Afgelopen jaar heb ik met mijn vriend een route uitgestippeld door Andalusie. Wij hebben dit met de auto gedaan in 2 weken. Het leuke aan een rondreis in Andalusie vind ik de combinatie van steden, strand en de prachtige dorpjes en het binnenland. We zijn begonnen in Malaga, hebben een uitstapje gedaan naar Mijas, Nerja, Marbella en Granada, doorgegaan naar Ronda, daar rondgereden door de Sierra de la Sahara, door naar Sevilla en vanuit daar naar Cordoba geweest, Cadiz en Jerez de la Frontera. Malaga is een leuke stad met het strand met een goede ligging om de omgeving te verkennen. De bezienswaardigheden vind ik niet veel bijzonders in Malaga, wel is het een leuke stad met een leuke sfeer om in de avond te verkennen. Je kunt er erg goed eten. Mijas vond ik een prachtig wit dorpje op 30 min rijden vanuit Malaga. Nerja is een strandplaatsje dichtbij Malaga, ik vond het tegenvallen, het is erg Engels en je hebt eerder het gevoel dat je daar bent dan in Spanje. Granada was prachtig met de Alhambra. Zorg er wel voor dat je toegangskaartjes hebt anders kan het zijn dat je niet naar binnen kunt. Marbella is een mooie stad met leuke strandtentjes langs het strand. In Ronda is de kloof erg mooi om te zien, verder vond ik Ronda zelf niks. De omgeving daar is wel prachtig. We zijn 1 dag gaan rijden door verschillende dorpjes en landschappen bij de Sierra de la Sahara. Je hebt erg prachtige, authentieke dorpjes en prachtige landschappen, meren, natuur etc. Sevilla is een mooie authentieke stad met mooie bezienswaardigheden. We zijn ook naar Aire de Sevilla geweest, een oud badhuis. We waren er een avond met livemuziek, echt prachtig en een mooie ervaring, prijzig maar het was het geld zeker waard. Plaza de Espana vond ik het mooist in Sevilla. Vanuit Sevilla is het makkelijk om een dagje naar Jerez de la Frontera te gaan, bekend om de sherry en leuk om daar een sherry fabriek te bezoeken en een proeverij te doen. We hebben ook Cadiz bezocht en dit leek een beetje op Havana in Cuba. Prachtig mooie koloniale gekleurde gebouwen aan het water. De enige plek die ik over zou hebben geslagen achteraf is Nerja. Verder is Andalusie een heerlijke plek voor een rondreis voor het eten, het avondleven, prachtige witte dorpjes, fantastische natuur, mooie steden maar ook stranden.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hans de Weijer
    Hans de Weijer op 25-11-2017
    44 landen bezocht • 27 reviews • 35 waarderingen
    5

    “Hoogtepunt in Spanje (maar 1 van vele)”

    Andalusie is een geweldige streek, met prachtige steden (Cordoba, Malaga, Granada, Sevilla), maar ook mooie natuur. De Sierra Nevada en El Torcal nodigen uit tot mooie wandelingen. De steden hebben allemaal hun eigen karakter, dus mocht je denken er één over te slaan, dan mis je veel. Het is ook moeilijk om aan te wijzen welke stad het mooist is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lenny
    Lenny op 24-11-2017
    12 landen bezocht • 13 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Prachtige cultuur! ”

    Wij zijn in Granada geweest. Sowieso een prachtige stad. Hoogtepunten zijn zeker het Alhambra en Generalife. Vooral het Generalife vond ik prachtig! Zorg wel dat je vooraf reserveert anders kan het zijn dat er geen plek meer is. Je moet dit echt gezien hebben! Verder is een flamenco show in de grotten ook zeker aan te raden. Nog enigszins kleinschalig. Dit is in de wijk Sacromonte. Hier heb je een mooie plek om uit te kijken op het Alhambra. Een aanrader wanneer het 's avonds donker is. Het alhambra is dan prachtig verlicht. Je kunt deze activiteiten overal boeken. Ben wel op tijd want wij hadden echt geluk, er waren nog 2 plaatsen beschikbaar. In Granada is veel te zien en veel te doen, het ligt wel op een berg dus je moet wel een beetje klimmen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nanda
    Nanda op 18-11-2017
    40 landen bezocht • 13 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Prachtig, vooral het binnenland”

    Twee keer bezochten we Andalusie. Gewoon een vliegticket en een autootje huren. Betaalbare hotelletjes zijn buiten het hoogseizien makkelijk te vinden. De meeste kustplaatsen vonden we door de vele hotels ronduit verpest. Nerja, vonden we een sympathiek badplaatsje. Iets landinwaarts vind je Frigiliana, een spierwit dorpje. Erg toeristisch maar toch aardig om even aan te doen. In de Alpujarras liggen drie plaatsjes, Pampaneira, Bubion en Caplileira. Prachtig gelegen! Je kunt er zeer fraaie wandelingen maken. Als je onderweg ergens wilt lunchen, bedenk dat je na 14.00 uur vaak nergens meer terecht kunt. De natuur is per streek zo fraai en gevarieerd dat het ons enorm boeide. Ook de steden zoals Grenada ( natuurlijk naar het Al Hambra) en Sevilla zijn prachtig. Lekker tapas eten, wijntje erbij, wat kan je gebeuren

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Andalusië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Andalusië vakantie aanbieders

Deel jouw Andalusië reiservaring en tips!

Ben jij in Andalusië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief