• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Andalusië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

57 Andalusië reiservaringen en tips

Geweldig

68%

Tof

28%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Tineke Wink op 18-11-2017

    “schattige witte dorpjes”

    Ik houd van deze streek! Toen ik een paar maanden in Spanje woonde heb ik een reis gemaakt door Zuid-Spanje. Schattige witte dorpjes, gezellige pleintjes met tapasrestaurantjes en een geweldige kustlijn - dat is Andalusie voor mij. Steden als Cadiz en Granada zijn natuurlijk heel mooi, maar de echte verrassing was voor mij Vejer de La Frontera. Een van de mooiste dorpen van Spanje en nog niet overspoeld met toeristen. Het witte dorp ligt op een heuvel wat prachtige uitzichten oplevert. Ook is het plein - Plaza Espana (niet te verwarren met die in Sevilla) - daar prachtig. Je vindt er een fontein omringd door sinaasappelbomen. Echt een prachtplek.

  • Marloes de Bruin op 15-11-2017

    “Mijn lievelingsstreek!”

    Andalusië is heerlijk. Je vindt er verschillende steden vol cultuur, en het klimaat is er aangenaam. Aanraders zijn Sevilla, Cadiz en Ronda. Vooral Ronda is echt een pareltje, al kan het er ook enorm toeristisch zijn. Dat is toch minder. Vergeet trouwens ook het eten niet! Lekker tapas eten, met een tinto de verano erbij zoals ze die alleen hier écht lekker kunnen maken...

  • Jacqueline Westerhoff op 14-11-2017

    “Natuur, cultuur, Arabische sferen en Zuid-Europese zon ”

    Van onze drie-weekse vakantie in Zuid-Spanje hebben wij de eerste week rondgereisd door Andalusië. We zijn aangevlogen op Málaga en hebben van hieruit de route Sierra Nevada – Fuente Piedra – Guillena gereden. Daarna hebben wij onze reis verlengd aan de Costa del Sol. Wanneer je van de luchthaven van Málaga richting de Sierra Nevada of Granada rijdt, is Orgiva een aangename stop onderweg. Het is een authentiek dorpje met oude gebouwen en gezellige terrasjes.

    Onze eerste verblijf was een paardenfarm in Tócon de la Quétar. Van hieruit is veel te ondernemen: een wandeling of tocht per paard of ezel door de Sierra Nevada, heerlijk de natuur in bij de plassen Aquas Blancas en een bezoek aan Granada met als hoogtepunt het Alhambra. Dit paleizen complex uit de Moorse tijd mag je niet overslaan als je in Andalusië bent. (Tip: boek de toegangstickets voor het Alhambra vooraf online, om te voorkomen dat je ter plekke in een lange rij voor de kassa belandt, of nog erger, je niet meer toegelaten kunt worden...)

    Een leuke stop op weg van Granada of de Sierra Nevada naar de omgeving van Sevilla is Fuente de Piedra. Je kunt hier flamingo’s spotten in de lagune van Fuente de Piedra. Vooral kinderen vinden dit geweldig. Wij zijn hier een nachtje in de buurt – in Alameda – gebleven om de flamingo’s te combineren met de luxe van een hotel met zwembad. Een andere must do stop is het hooggelegen witte dorpje Antequera. Hier vind je terrasjes waar oude mannetjes voor je opstaan als je aan komt lopen.

    Sevilla hebben wij bezocht vanuit een landhuis in Anguilla. Een perfecte combinatie van overdag highlights afvinken in de drukke stad en in de namiddag daarvan bijkomen aan het zwembad in een heerlijke tuin. Tips voor Sevilla zijn een rondrit door de stad in een paardenkoets, lunchen in een authentieke tapas-bar, een workshop flamenco dansen en een boottocht over de Gualdalquivir.

    Voordat wij onze reis gingen afsluiten aan de Costa del Sol hebben wij het Middeleeuws aandoende Ronda bezocht. Heel bijzonder is dat deze stad op een soort plateau met wallen ligt, waarvan de diepe kloof die de stad als het ware in tweeën deelt heel indrukwekkend is. Andere bezienswaardigheden in Ronda zijn de arena, de oude en nieuwe brug en de boog van Felipe V, maar het is ook heerlijk vertoeven op een van de terrasjes in het oude gedeelte van de stad.

  • op 12-11-2017

    “De Moorse invloeden in de Spaanse zuidkust!”

    Granada en Sevilla zijn mooie steden in het prachtige gebied van Andalusie. Veel overblijfselen uit de tijd van de Moorse overheersing maken het een heel ander gebied dan bijvoorbeeld het noorden van Spanje. Geniet van de tapas op de terrasjes, de kathedraal en Alhambra in Granada, het paleis Alcazar in Sevilla en maak een mooie wandeling door het natuurgebied bij el Torcal. Genieten!

  • Ana-Maria Elena Koster op 06-11-2017

    “Tapas en gezelligheid”

    Voor 1 week lang zijn we in Andalusie geweest. Malaga was een verrassend gezellige stad waar je tot laat 's avonds op terasje kunt eten. El Caminito del Rey is een prachtige wandelroute waar ik lang van tevoren kaartjes heb gekocht. Helaas was het weer heel slecht (niet regen maar code rode harde wind) en el caminito was dicht. Let op, je krijgt het geld niet terug, maar wel binnen 6 maanden een kaartje op een andere dag. Dat was voor ons niet een leuke ervaring omdat we niet zo makkelijk terug naar Spanje kunnen. Het lijkt meer een misbruik van de touristen. Ronda is heel mooi en 1 dag is genoeg om alle mooie plekken te zien. Cordoba is ook prachtig en vooral om de Mezquita te zien. Cordoba is een klein stadje, daar heb je 1 dag nodig. We hebben onze koffers op het station voor weinig geld in een kluisje gelaten om Cordoba te zien. Eind van de middag hebben we met de trein verder gereist. Granada vond ik ontzettend mooi met veel de zien. De Alhambra is de must see van Granada, koop je kaartjes tijdig online. Vergeet niet Basilica San Juan de Dios en San Jeronimo kerk, die zijn adembenemend mooi. Seville is ook prachtig een gezellig. Plaza de España is prachtig en een bezoek naar Real Alcazar is niet te missen. De tapas zijn goedkoop en heerlijk en de mensen vriendelijk.

  • Maria A op 04-11-2017

    “Zonnige streek met Moorse invloeden”

    Andalusië: een pareltje in Europa! De binnenlanden zijn fantastisch maar helaas heb ik die alleen vanuit m'n busraam gezien - als je met het OV reist ben je wat meer gebonden aan de steden. Maar de steden zijn echt absoluut de moeite waard. Sevilla, Granada, Córdoba, Cadiz... Tip: doe een 'free tour', die deden wij in Granada en je leert zoveel over de cultuur en geschiedenis van de stad (maar dan op een leuke manier, vol humor).
    Een paar woorden Spaans spreken is wel echt onmisbaar! Bijna niemand spreekt Engels, zelfs niet bij een toeristenloket op een treinstation bijvoorbeeld. Tenminste, dat was in 2012, maar volgens mij is er wat dat betreft niet zo veel veranderd.

  • Annemiek Snaphaan op 29-10-2017

    “Cadiz”

    Wat een mooie stad is Cadiz! Het is (een van de) oudste stad/steden van Europa en dat voel je als je in de binnenstad loopt. De straatjes zijn smal, maar sfeervol en je kunt je helemaal voorstellen hoe vroegere culturen zich hier - op dit schiereiland - hebben gevestigd en er handel dreven via de Middellandse Zee. Een lange smalle weg verbindt de stad met het vasteland en de stad is nog steeds deels ommuurd en van een vestingwal voorzien. Wij verbleven in een klein hotel in de binnenstad en het was wel even een drama om met ons kleine huurautootje de weg te vinden. Gelukkig hadden we een parkeerplaats van tevoren gehuurd en dat is zeker een aanrader. Want rijden en parkeren is in heel Andalusie een uitdaging. 's avonds is de stad ook heel gezellig, met veel mensen op straat en gevulde terrassen.

  • Debby Bodelier op 29-10-2017

    “Granada en de alhambra”

    In Granada kun je de alhambra beklimmen. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de stad, het heeft een paleis en verschillende mooie tuinen en andere gebouwen. Dit is ook gelijk het hoogtepunt van Granada. De stad zelf is niet erg groot en aan één a twee dagen heb je het ook echt wel gezien.

  • MC Houtepen op 29-10-2017

    “Mooie kust en magische route met witte dorpen!”

    Andalusia is een prachtige regio in Zuid-Spanje. Met steden als Sevilla, Cordoba, Granada en Malaga heb je al een flink aantal dagen gevuld van je rondreisje. Maar iets wat je naast al dat prachtigs aan steden zeker niet mag vergeten is om een autorit door de bergen (Sierra de Grazalema) te maken en dan in het bijzonder Ronda niet vergeten. Er liggen vele witte dorpjes die stuk voor stuk de moeite waard zijn om even doorheen te lopen. In Ronda zul je je wat langer vermaken, alleen bij de brug die over een hoge klif heen loopt, kun je je al zeker een uurtje vermaken door even heerlijk aan een tafeltje te gaan zitten en dit bouwspektakel te bewonderen. De kust van Andalusië is ook werkelijk prachtig. Ga eens lekker op een camping staan bij Tarifa en je kunt elke ochtend wakker worden met het aangezicht van Marokko aan de overkant van de straat van Gibraltar.

  • Japke Doodeman op 29-10-2017

    “Olé”

    Jambon, gratis stadswandelingen, cultuur en eten. Ik heb veel mensen leren kennen omdat ik alleen reisde. Ze hebben me de steden laten zien en trots verteld over de geschiedenis en de leuke afgelegen kroegjes laten zien

Andalusië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Andalusië vakantie aanbieders

Deel jouw Andalusië reiservaring en tips!

Ben jij in Andalusië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief