• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Andalusië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

57 Andalusië reiservaringen en tips

Geweldig

68%

Tof

28%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Vronie Roorda op 28-10-2017

    “Zo dicht bij en zo mooi!”

    Nooit geweten dat zo dicht bij zo veel geweldigs was. Ik heb een auto gehuurd, ben in malaga gestart. Een leuke en mooie stad die ook alles in zich heeft wat je kan wensen. Strand, cultuur, lekker eten en drinken. Daarna naar Grenada, wat een genot. Reserveer het Alhambra echt maanden voordat je gaat, zodat je zeker bent dat je er naar binnen kunt. Last minute is er geen optie meer tot reserveren en sta je lang in de rij. In de avond is het een bruisende stad, waar je bij elk biertje een hapje krijgt. Super sfeervol.
    Vanuit hier door het prachtige landschap, gewandeld bij El Torcal, ook een echte aanrader. Cordoba is niet zo gezellig vond ik, maar had wel weer veel mooie bezienswaardigheden. Ronda mag je ook niet overslaan,. Neem hier voldoende tijd om naast het geweldige stadje, ook veel van de mooie omgeving te zien.
    Uiteindelijk geeindigd in Sevilla. Neem hier minimaal drie dagen om de sfeer te proeven en te genieten van alles wat de stad je te bieden heeft. Ik zal Plaza Espana nooit vergeten, zo prachtig, zo veel te zien. En natuurlijk de katherdraal.
    Mijn advies is echt een auto huren en vooral genieten.

  • Danny van Engeldorp op 27-10-2017

    “De witte dorpen route”

    Met name zuid Spanje is een echte aanrader! Het klimaat maakt het ook geweldig om er in de winter naar toe te gaan. Buiten Sevilla, Granada en Cordoba om is de witte dorpen route leuk om te rijden. Cadiz en Jerez de la Frontera zijn mooie alternatieve steden.

  • Lore Vandekerckhove op 27-10-2017

    “Granada: Op en top Andalusië!”

    Granada is één van de belangrijkste steden van Andalusië en heeft een andere sfeer dan bijvoorbeeld Sevilla of Malaga. Ik kan er niet goed de vinger op leggen maar ik denk dat het komt door de aanwezigheid van het Alhambra. Een topmonument om te bezoeken, zorg dat je zeker 2 maanden vooraf je kaarten reserveert want anders kan de teleurstelling wel eens groot zijn. Zorg ervoor dat je zeker op tijd bent want het domein is zo gigantisch dat je eigenlijk tijd te kort komt. Ook de kathedraal van Granada is zeker een bezoek waard. Een wandeling door het oude stadsgedeelte is ook een echte must! Verder is dit de enigste stad in Andalusië waar je ALTIJD gratis tapas krijgt bij je drankje. Ik heb het dan zeker niet over borrelnootjes ofzo maar bijvoorbeeld patates bravas, pinxtos, gehaktballetjes, mini hamburgers, kleine slaatjes... en ga zo maar door. Deze stad is een echte aanrader, ga zelf de magische sfeer ontdekken en het fantastisch mooie Alhambra!!

  • Melissa Hensbroek op 26-10-2017

    “Boven verwachting”

    Wij zijn naar Malaga, Ronda, Cadiz, Gibraltar, Sevilla geweest. Overal meerdere dagen zodat we rustig de tijd hadden voor alles. Prachtig weer in juni. Alleen sevilla was het erg warm. Een hele gevarieerde reis met cultuur, zon, zee en strand. Huurauto en je komt overal. Vliegen malaga en terug via sevilla. Ideaal. Aan de kust vooral zoeken naar de minder drukke stranden, die heb je ook genoeg.

  • Anneline op 26-10-2017

    “Heerlijk zonnig paradijs”

    Ik heb 5 maanden in Almería, Andalusië gestuurd en ben hier in aanraking gekomen met de Spaanse cultuur. Ten opzichte van de rest van Spanje is Andalusië uniek: relatief ruraal en echt Spaans. De siësta, tapas en mañana mañana cultuur zijn hier volop aanwezig. De Spanjaarden zijn erg warm en vriendelijk, maar ze spreken met een enorm accent waardoor communicatie in het Spaans vrij lastig is (en veel Spanjaarden hier spreken niet of nauwelijks Engels, afhankelijk van de mate van toerisme).
    De natuur is best divers afhankelijk waar je naartoe gaat. Almería is erg droog en heeft een halfwoestijn in de omgeving liggen, wat best bijzonder is Europa. Er groeit in de buurt van Almería dan ook weinig groen, maar er zijn wel mooie stranden in de omgeving. Het weer is altijd prachtig. Almería is de stad met de meeste zon in Europa en dat geloof ik meteen. In november en december nog op het strand kunnen liggen, en nauwelijks regen gehad. Dus heerlijk om hier even op bezoek te gaan als je toe bent aan een weekje zon!

    Highlights:
    - Ronda
    - Cabo de Gata nationaal park
    - Los Canales de Padules
    - Sierra Nevada
    - Malága
    - Nerja grotten

  • Iris op 23-10-2017

    “Prachtige omgeving, het echte Spanje”

    De streek Andalusië is zeker een aanrader om op vakantie te gaan. Ik was hier enkele jaren geleden samen met mijn ouders en er is voldoende te beleven. Andalusië is het hele jaar heerlijk aangenaam qua weer, wij waren er in het voorjaar. We zaten vlakbij de plaats Nerja wat een heel gezellige Spaanse plaats is met talloze restaurantjes. We hebben grotten bezocht, Cueva de Nerja en de Church of El Salvador bezocht. Verder hebben we genoten van het strand en nog wat rondgereden in het mooie gebied.

  • Chantal Kerver op 23-10-2017

    “Strand en cultuur gecombineerd”

    Vorig jaar geweest en het is zeker bevallen. Ik werk bij een reisbureau en in al die jaren nog nooit geweest, heel vaak geboekt dus ik moest het ook maar gaan ervaren. En het is zeker een bestemming die de moeite waard is. Je kunt er heerlijk aan het strand liggen zoals wij in Torremolinos gedaan hebben. We hadden voor de gehele vakantie een auto gehuurd waarmee we naar Granada zijn gegaan voor het Alhambra. Hier moet je van te voren een kaartje gekocht hebben omdat er maar een aantal mensen per dag naar binnen mogen. En eigenlijk moet je hier wel geweest zijn als je naar Andalusië gaat. Het Alhambra is een paleis, citadel, fort, huis van sultans en hoge ambtenaren geweest. Het ligt hoog op een heuvel waardoor je ook een mooi uitzicht over Granada en omgeving zelf hebt.
    Vele fotogenieke plekken in het complex. Neem wel voldoende water mee als het warm is, want binnen heb je niet veel punten waar je iets kunt kopen.
    Ook leuk is Ronda. Een van de vele witte dorpjes in Andalusië. Ronda wordt verdeeld door een hele diepe kloof. Iedereen komt natuurlijk voor die enorme kloof maar het is ook leuk om door het plaatsje te lopen en wat te eten en drinken.
    Nerja aan de kust is ook leuk om heen te gaan. Ook leuk om hier aan het strand te verblijven met restaurants en winkeltjes. Die houden zich nog wel aan de siësta, ondanks dat het toeristisch is.
    Nerja heeft het “Balkon van Europa”, een uitkijkpunt uitstekend over de zee en aan allebei de kanten beschutte stranden. Het heeft veel baaitjes door de uitlopers van de bergen, in plaats van de lange stranden van bv Torremolinos.
    Ik weet niet meer welke dag maar het heeft ook een leuke markt net wat hoger gelegen in Nerja.
    Vanuit Nerja kun je naar andere witte dorpjes, waaronder Frigiliana waar wij geweest zijn. Het is weer een ritje naar boven met de auto maar de moeite waard. Het plaatsje heeft witte huisjes, smalle straatjes ( wel weer omhoog ), mooie uitkijkpunten over de omgeving. Het handigst is dan ook om met lopend alles te gaan zien, met de auto is het niet te doen met al die smalle straatjes.
    Er is nog veel meer te doen in Andalusië, maar wij hebben er toen voor gekozen om niet iedere dag op pad te gaan en ook lekker bij het strand te gaan liggen.

  • Danny Groffen op 19-10-2017

    “Traditioneel”

    Wij vlogen op Malaga en verbleven in Benamaldena, een klein vissers/haven dorpje vlak voorbij Torremolinos.
    We hebben Marbella en Gibraltar ook bezocht, erg mooie en schone steden. Gibraltar sprak me het meeste aan, boven zitten de paen die soms naar beneden komen. Verder zie je onderweg veel kleine dorpjes en als je daar doorheen rijd zie je echte traditionele taferelen. Eten is een aanrader om tussen de lokale bevolking te doen , beter dan de toeristenmenuutjes die je overal kan krijgen.

  • Miriam van Erp op 18-10-2017

    “Prachtig Zuid Spanje”

    Onze reis was eigenlijk te kort (10 dagen) om al het moois van Andalusie te zien. Wij hadden een hotel in Nerja van waaruit we een aantal dingen gezien hebben. Aanraders waren o.a. het Alhambra, Malagaen het stadje Nerja. Graag zouden we nog eens terug gaan voor de andere grote steden Sevilla en Cordoba.

  • Kim op 18-10-2017

    “Historische architectuur en heerlijk eten”

    Andalusië is voor mij de regio in Europa. Hier moet je echt met de auto rondreizen. Granada, cordoba, Sevilla, ronda en de witte dorpjes zijn een mooie route. Deze steden hebben fantastische architectuur en historische cultuur. Ook kan je echt heerlijk eten in deze regio. Mijn voorkeur heeft Granada met het Alhambra.

Andalusië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Andalusië vakantie aanbieders

Deel jouw Andalusië reiservaring en tips!

Ben jij in Andalusië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief