Andalusië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

57 Andalusië reiservaringen en tips

Geweldig

68%

Tof

28%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Thalita Reijntjes
    op 22-02-2021
    5 reviews • 0 waarderingen
    5

    “50+”

    Ga eens op vakantie naar de streek Andalusie rond januari, dan zijn er veel mensen met pensioen daar aan het overwinteren maar dat is echt niet erg. Het klimaat is aantrekkelijk in die periode je betaald nog niet de veel te dure terras prijzen en het is minder druk als je culturele dingen wilt bezoeken.
    Andalusie is een veelzijdige streek en als je er in de buurt zit kan je zelfs een dagje naar de UK (Gibraltar) bezoeken.
    Geniet van dr mooie streek Andalusie met de gepensioneerde!!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daniëlle Manders
    op 10-01-2021
    25 landen bezocht • 6 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Setenil de las Bodegas”

    Prachtig stadje onder een overhangende rots. Het is geen daguitstap, maar zeker de moeite om naar toe te gaan en je te verbazen hoe dit stadje is gemaakt. Ik vond het indrukwekkend. Ga daar lekker onder de rots een hapje eten en je hebt een leuke invulling van een ochtend of middag.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Vicky & Joris
    op 21-05-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Topstreek met Moorse Sporen & Unieke natuurpareltjes”

    Top bestemming in een top land! De Moorse sfeer in de gezellige kleine straatjes Cordoba, de Engelse enclave Gibraltar, de gezellige havenstad Malaga & de paleizen in Granada... dat alles is het fantastische Andalusië onder de warme Spaanse zon en gastvrije mensen! In deze regio vind je tevens enkele natuurpareltjes, zoals het El Torcal Natuurpark, het Sierra de la Nieves Natuurpark & de Sierra Nevada, allemaal zeker een plaatsje waard bij een rondreis doorheen deze prachtige streek!
    Tevens de Tabernas woestijn, een stukje uniek woestijngebied, met zijn prachtige western decor, cactustuin, dierentuin & shows is een aanrader, of je nu met kinderen reist of niet!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annemie Alberts
    op 20-05-2019
    9 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Zon, zee, cultuur en tapas....”

    In mei 2018 10 dagen in Malaga geweest. Veel gezien en gedaan. Weinig op het strand gelegen. Helaas hadden we geen tickets voor de caminito del rey. In het centrum van Malaga een heel lekker Tapas Restaurantje gevonden Casa Lola....wijntje gedronken bij Antigua Casa De Guardia

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sascha
    op 19-05-2019
    27 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Cultuur en lekker eten/drinken icm heerlijk weer”

    Samen met mijn partner maakte ik een tocht door Andalusie. Begin juni vlogen we naar Sevilla. Hier aangekomen haalden we direct onze huurauto op (nog gloednieuw, nog geen 500 km op de teller) en reden we naar Jerez de la Frontera. Een leuke stad waar we wel iets langer hadden willen blijven. Het is een leuke plaats om doorheen te dwalen, met prachtige straatjes en kerken, leuke restaurantjes en barretjes. Hier deden we een sherry-tour bij Gonzáles Byass (Tío Pepe). Erg leuk opgezet en interessant om meer te horen over de productie van sherry.
    Na Jerez hebben we een aantal dagen in Cadiz doorgebracht, vlakbij La Caleta (strand) in Calle de la Rosa. Cadiz is een heerlijke stad, mooi, met een fijne relaxte sfeer. We hebben geen specifieke dingen gedaan, gewoon lekker rondgelopen en vooral veel lekkere dingen gegeten en gedronken. Probeer de tinto de verano als je in Andalusie bent, lekker verfrissend sangria-achtig.
    Vanuit Cadiz via Sevilla naar Ronda. In Sevilla vond ik Plaza de Espana prachtig. Het Alcazar vond ik vergeleken met het Alhambra tegenvallen, maar wel leuk om gezien te hebben. Zeker als je het Alhambra niet op je planning hebt staan. Metropol Parasol geeft een mooi uitzicht over de stad.
    Ronda heeft me positief verrast, de brug is prachtig. We zijn helemaal naar beneden gelopen, wat leuk was om te doen.
    Daarna door naar Cordoba. De Mezquita was prachtig, verder vond ik er geen leuke sfeer hangen. Er waren veel bedelaars op straat waar je bijna ruzie mee moest maken om er vanaf te komen. Snel door dus naar Granada. Hier was ik al eerder geweest, een prachtige stad met veel Moorse elementen. Hoogtepunt was het Alhambra (vroeg in de ochtend lopend naar boven, geen kaartjes van te voren gekocht), maar we hebben ook genoten van flamenco, heerlijke tapas gegeten, de cathedraal bekeken en in leuke arabische theehuizen gezeten. Veel souvenirs gekocht hier.
    Na Grenada zijn we naar de kust gereden en hebben we een aantal dagen aan het strand doorgebracht in Mijas. De plek was niet erg inspirerend, maar er waren leuke restaurants in de omgeving en we hebben lekker aan het strand gelegen.
    Bezoek Andalusie in het voorjaar of het najaar, het is er al snel bloedheet en dan is het in de steden echt niet fijn. Accomodaties heb ik via Airbnb geboekt en dit beviel prima.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lianne Bosch
    op 09-05-2019
    49 landen bezocht • 68 reviews • 40 waarderingen
    5

    “Mezquita van Cordoba”

    Een kruising tussen een kerk en een moskee. Gebouwd op de plek waar eerst een moskee heeft gestaan. Daaroverheen werd een kerk gebouwd, nu inmiddels een kathedraal. En wat voor eentje. Van buiten is het niet eens een heel spectaculair gebouw. Maar eenmaal binnen weet je niet wat je ziet. Een ruimte met ontelbaar veel pilaren. Die stuk voor stuk prachtig gedecoreerd zijn. En voorzien zijn van een rood wit streep patroon. Een gedeelte van de Mezquita is nog in islamitische stijl, als in een oude moskee. Maar juist het middelste stuk van het gebouw is echt kerkelijk, rooms katholiek. Met kruizen en beelden.
    Het licht in de Mezquita varieert van uur tot uur. Het heeft met de zon te maken, met de licht inval. Sommige gedeeltes zijn donkerder, andere juist weer licht. Een spel van het licht. Cordoba zelf is ook een aangename stad. Kleine steegjes en overal bloemen in potten. Je eet er de heerlijkste tapas. Er is ook een Palacio Reial, maar dat was helaas niet open toen wij er waren. De oude brug en het zicht op de stad Cordoba vanaf die brug is ook fenomenaal

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marc
    op 09-05-2019
    16 landen bezocht • 26 reviews • 19 waarderingen
    5

    “Veelzijdig Andalusië”

    Natuur, cultuur, lekker eten en gezelligheid. Andalusië heeft het allemaal! Ook al ga je maar een weekje op vakantie, in Andalusië kun je je tripje helemaal naar eigen wens inrichten. Er zijn verschillende prachtige steden (denk aan Sevilla, Ronda, Granada en Malaga), hele mooie natuur (bijvoorbeeld de Sierra Nevada), ideale kust voor strandliefhebbers en het belangrijkste: je kunt werkelijk waar overal genieten van het heerlijke Spaanse eten en drinken. Je kunt er voor kiezen om vanuit 1 plek de omgeving te verkennen of een auto te huren en een ronde te maken. Je kunt eigenlijk geen foute keuze maken, behalve de hele week binnen blijven zitten. De gastvrijheid van Spanjaarden is ongekend en als je 's avonds weer eens een leuk stadje bezoekt zul je hier zeker het nodige van meekrijgen. De eerder genoemde steden zijn allemaal stuk voor stuk de moeite van het bezoeken waard. Daarnaast vonden wij ook het rijden en wandelen door de bergen heen echt heel mooi en de wandeling in de Caminito del Rey was (hoe toeristisch ook) toch ook wel echt een mooie ervaring. Houd je meer van een zonvakantie aan het strand, dan kun je aan de zuidkust van Spanje ook zeker je ei kwijt. Kortom, voor ieder wat wils!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hubert
    op 04-05-2019
    13 landen bezocht • 33 reviews • 7 waarderingen
    5

    “ga vooral het binnenland in!”

    Andalusië is een prachtige streek. Met name de binnenland zijn een aanrader. Je kunt er heerlijk eten, leuke wandelingetjes maken en mooie bergwegen rijden. De grotere steden aan de kust vonden wij zelf wat minder, erg toeristisch ingesteld. Wanneer je een auto huurt en lekker gaat rond rijden is het ook leuk om een lokale olijfbomen te bezoeken voor een rondleiding.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simone Schaeks
    op 02-05-2019
    13 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Sprookjesachtig mooi!”

    Wat is dit een geweldig mooie streek. Wij reisden van Jerez de la Frontera naar Sevilla, Cordoba, Grenada en Malaga en we hebben van elke stad genoten! Ik zou het zo weer overdoen! Het knusse en warme van Sevilla met de vele kleine steegjes (met als kers op de taart het paleis van Dorne uit Game of Thrones!), de prachtige Alhambra in Granda en Roma brug in Cordoba (Ook bekend uit Game of Thrones) waren mijn favorieten! Oh en de Gibralfaroberg in Malaga mag ik niet vergeten. Je moet er wel even wat voor over hebben (zo veel trappen!), maar het eindresultaat is waanzinnig mooi. Een prachtig uitzicht over Malaga. En als je avontuurlijk bent ingesteld is de Caminito del Rey een must! Een beetje eng misschien, maar echt onvergetelijk!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Cedric Van der Ploeg
    op 25-04-2019
    20 landen bezocht • 13 reviews • 17 waarderingen
    5

    “Bloedheet en fantastische cultuur ”

    In dit gedeelte van Spanje waan je je soms in de middeleeuwen. In de kleine dorpjes vind je gezellige markten waar de lokale bevolking in grote getale op af komt. Het kan hier snikheet zijn, dus let daar op! Het Alhambra is een van de mooiste bouwwerken op aarde!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Andalusië vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Andalusië vakantie aanbieders

Deel jouw Andalusië reiservaring en tips!

Ben jij in Andalusië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?