• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Sevilla ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

46 Sevilla reiservaringen en tips

Geweldig

54%

Tof

41%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Richina op 18-04-2019

    “Sevilla”

    Leuke stad voor een stedentrip, je kan hier heerlijk rond fietsen door de stad. Vooral de oude binnenstad is leuk om door heen te wandelen en om koffie te drinken in de kleine restaurantjes. Ook is er genoeg cultuur om te bewonderen zoals gebouwen en museums.

  • Wil Oomen op 17-04-2019

    “Citytrip en zon”

    Sowieso is mijn advies: ga in het voorjaar naar Sevilla toe. Het centrum voelt erg compact en je kunt heel goed de highlights lopen. Ik vind het leuk dat Sevilla zowel moderne als oude gebouwen heeft. Ga sowieso naar het koninklijke paleis, met mooie architectuur. Ook de kathedraal moet je zeker niet overslaan. Verder heb je leuke barretjes en tapastentjes. Sevilla is een stad waar je heerlijk een weekend kunt vertoeven en bezig kunt zijn met het bezoeken van musea en kerken.

  • Jeroen Osinga op 10-04-2019

    “Sfeervol en spectaculair”

    Sevilla is fantastisch en zonder twijfel een van mijn lievelingssteden in Spanje. De stad heeft een groot centrum, maar toch is alles op redelijke loopafstand van elkaar. Mijn absolute favoriet is de Plaza de España, vooral laat in de middag als de zon op het gebouw schijnt en het geheel een gouden, bijna koninklijke uitstraling krijgt. Ook een aanrader is de kathedraal: de klokkentoren kun je beklimmen voor een prachtig uitzicht over de witte huizen en de binnenplaats is erg aangenaam. De derde topattractie zou het Alcázar zijn, het geweldige moorse paleis met de sprookjesachtige tuinen die verstopt liggen aan de rand van een van Sevilla's mooiste wijken, de Barrio de Santa Cruz, een wirwar van steegjes met witgepleisterde huizen en bloembakken. Hier kun je ook erg goed tapas eten, wat overigens nergens echt veel kost. Aan de overkant van de Guadalquivir ligt de wijk Triana, veel rustiger dan het centrum zelf, maar met mooie huizen in pasteltinten. De stad ligt ook erg gunstig voor dagtrips, bijvoorbeeld naar Cádiz (aan de kust). Wat verkoeling van de zee kan best fijn zijn bij een bezoek aan Sevilla. Ga dan ook zeker niet in de zomer. In mei (toen ik er zelf was) was het er al ontzettend heet, dus moeten juli en augustus niet te doen zijn.

  • Yvette Ham op 02-08-2018

    “Sevilla”

    In de meivakantie ben ik samen met een vriendin naar Sevilla geweest. Sevilla is een heerlijke stad om 3-4 dagen te vertoeven. Het oude centrum en het park zijn sprookjesachtig mooi, de sfeer is goed en het eten is heerlijk (tip: ga tapas eten bij Bartolomea!). Hoogtepunten: Real Alcázar (koop hier écht van tevoren online tickets voor, anders kom je er vanwege de enorme drukte niet in), Plaza España en het Maria Louisa Park. Ook hebben we een flamencoshow bezocht, zeker de moeite waard!
    Al met al dus een heerlijke bestemming voor een stedentrip!

  • drika op 30-11-2017

    “Mooi!”

    Dat Sevilla een echte Moorse stad is, is wel duidelijk aan de architectuur. Sevilla is een van mijn favoriete steden in Spanje, door de heerlijke temperaturen, maar ook de fijne sfeer die er hangt. Het mooiste vond ik Plaza de Espana, door de grootsheid en de vele details die het heeft. Hier zijn we 3 keer terug geweest om alle details te bewonderen. De stad kun je in een dag of 3-4 bezichtigen, en dan heb je nog rustig de tijd om alles goed te bekijken. Erg mooie stad in Spanje, waar je in de avond ook fijn uit kunt gaan! Tip: ga eten waar de lokale bevolking is, hier heb je het authentieke Spaanse eten.

  • Deborah op 29-11-2017

    “Prachtig Sevilla”

    Sevilla is echt heel mooi. De vele oude gebouwen zijn echt schitterend en een top stad om doorheen te dwalen. Wat me vooral is bijgebleven is de Jarden de la Danza. Wat vooral ook fototechnisch heel erg indrukwekkend is. Wij waren er eind december maar toch was alles groen en stonden er overal sinaasappelbomen.

  • Ruben op 29-11-2017

    “Prachtige stad!”

    Sevilla, wat mij betreft één van de mooiste steden van Spanje en daarmee ook een van mijn favoriete bestemmingen binnen Europa. Het historisch centrum met de Moorse invloeden kent vele hoogtepunten (Het Koninklijk Paleis en de Grote Giralda Kathedraal mag/kunt u niet missen!). Andere hoogtepunten van deze bijzondere stad zijn wat mij betreft Plaza de España (zie foto) en Plaza de Toros (grootste stierenvechtarena van Spanje met museum) en de Torre del Oro (Leuk om te beklimmen voor een mooi uitzicht). Naast deze bezienswaardigheden heeft Sevilla ook veel groen en water en kun je er bijna overal heerlijke tapas eten. Bovendien is het er (bijna) altijd prachtig weer! In de zomer kunnen de temperaturen er flink op lopen, mede daardoor vind ik Sevilla uitermate geschikt om te bezoeken in het voor- en najaar. Ik was er in oktober, toen het nog altijd tegen de 30 graden was!

  • J. Jaspers op 28-11-2017

    “Een van de mooiste steden in Europa”

    We bezochten Sevilla na een bezoek aan Ronda, en reisden later verder naar Italica. Sevilla is een geweldige stad. Het plaza de Espana is voor mij het mooiste plein dat ik ooit gezien heb. Het Alcazar is overweldigend mooi, met zijn moorse invloeden, en tegenwoordig bekend door het gebruik in Game of Thrones. De kathedraal is de op twee na grootste in Europa, en echt prachtig. Het altaarstuk en het beklimmen van de toren zijn niet te missen. Mij viel vooral op dat de stad zo mooi schoon was. Ik heb oprecht geen kritiekpunten over de stad.

  • Jeffrey op 26-11-2017

    “Geweldig”

    Sevilla is mijn favoriete stad in Spanje. De stad biedt een goede combinatie aan van eten/drinken, gezelligheid en cultuur/natuur. Natuurlijk is de kathedraal op het plein een echt toeristisch hoogtepunt en raad ik zeker aan om daar binnen te gaan kijken. Daarnaast is het stadspark echt een must see! Er zijn leuke paadjes dat langs kleine meertjes leiden.

    Het eten in Sevilla, en Spanje over het algemeen, is voor de tapasliefhebber echt geweldig. Wel is het de bedoeling dat je deze tapas een aantal uur voor dat je gaat avondeten, eet. Het is niet gebruikelijk om het als avondeten te eten.

    Mocht je in april naar Sevilla willen gaan, zorg er voor dat het matcht met de dagen van Feira de Abril. Hier zie je het oude Spanje terug komen met heren op paarden, vrouwen in prachtige jurken en overal lekkere hapjes.

  • Roos op 23-11-2017

    “Sevilla, ”

    Sevilla, het Arabië van Europa. De stad waar architecten en kunstenaars zich ontzettend hebben uitgesloofd en de geschiedenis van het land op ieder straathoek te lezen is. Het is een droom om daar rond te lopen en te zien hoe het traditionele met het moderne samensmelt.

Sevilla citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Sevilla stedentrip aanbieders

Deel jouw Sevilla reiservaring en tips!

Ben jij in Sevilla geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief