• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Sevilla ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

46 Sevilla reiservaringen en tips

Geweldig

54%

Tof

41%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Michiel op 03-11-2017

    “Heet, heterst, heetst ”

    Sevilla ademt traditie en is een heerlijke stad om in te vertoeven, je vindt er heerlijke tapas en vooral de kathedraal is de moeite om te bezoeken! Probeer wel niet in de zomermaanden te komen want dan is het veel te warm!

  • Sander op 30-10-2017

    “Prima warme stad voor een paar dagen”

    Sevilla in het zuiden van Spanje met vaak heerlijk weer is een erg leuke bestemming. Parkeren is wat lastig en net buiten het centrum staan er veel mannetjes die je graag willen 'helpen' met parkeren, weer net iets verder richting het zuiden kun je gewoon gratis parkeren op ongeveer 30 minuten lopen van het centrum. In de stad zijn veel mooie bouwwerken zoals de Alcazar, Kathedraal en Plaza de Espana maar ook hele leuke pleintje met barretjes en natuurlijk de typische tapas. Hotels zijn vrij prijzig maar dit wordt gelukkig gecompenseerd door het goedkope eten en drinken. Langs het water kun je heerlijk lopen en zijn tal van verschillende activiteiten te ondernemen. Voor ieder wat leuks in deze stad.

  • Katinka Kosters op 30-10-2017

    “Heerlijke stad”

    Sevilla is een mooie stad met prachtige gebouwen. Hier rond gefietst langs de gebouwen en paleizen. Langs de rivier kan je in de avond heerlijk borrelen bij een restaurant. Ook hebben wij hier een waterfiets gehuurd om af te koelen.

  • MC Houtepen op 29-10-2017

    “Een stad vol cultuur en heerlijk eten!”

    Sevilla is een authentieke Spaans-Moorse stad in het zuiden van Spanje. Het is een van de warmste steden van Europa en daarmee ideaal voor een tripje in het voor- of najaar. De binnenstad doet denken aan de klassieke Italiaanse stadjes met veel nauwe straatjes die door het centrum heen kronkelen. Je kunt er fantastisch eten en het lijkt er overal gezellig. Je kan eigenlijk niet verkeerd kiezen als je ergens gaat eten. Wij kwamen in één restaurantje toevallig helemaal achterin aan een tafeltje te zitten, omdat het terras al helemaal vol zat. De tafel bleek naast de keuken te zitten en we werden de hele avond door de kok begeleid. Iedereen is heel gastvrij en dat maakt een bezoek aan deze stad tot een unieke ervaring. Het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de kathedraal. Het is een wonderlijk gebouw (afwisselend door christenen en moslims weer een stukje aangebouwd) wat je zeker van binnen gezien moet hebben. Ook de koninklijke tuinen zijn zeker de moeite waard. Deze zullen de Game of Thrones fans ook wel herkennen :)

  • Debby Bodelier op 29-10-2017

    “Spanje op zijn best”

    Sevilla is een stad waar je echt het gevoel hebt dat je dichterbij Afrika komt. Je ziet verschillende Afrikaanse invloeden terug in gebouwen, wat ik persoonlijk erg mooi vind. Dit maakt Sevilla anders dan noord en midden Spanje. Ook is het weer erg tot in december nog 23 graden en kun je schaatsen in de zon. Overal zie je sinaasappel bomen en paarden staan. Je krijgt er een wat ouds gevoel van. Plaza de Espana is ook erg indrukwekkend.

  • Annemijn op 29-10-2017

    “Terug naar Sevilla”

    Op vakantie ben ik één dag naar Sevilla geweest. Ik zou hier heel graag nog een keer naartoe willen! Toen ik er zelf was, was het er verschrikkelijk heet. Met een temperatuur van 38 graden was het nog één van de koelere dagen die zomer. Beter is dus om in het voorjaar of najaar Sevilla te bezoeken.
    De stad doet leuk aan. Er staan prachtige, imposante gebouwen. Er zijn genoeg gezellige plekjes om lekkere tapas te eten.
    Een dag is veel te kort om alle hoogtepunten te bezoeken!

  • Japke Doodeman op 29-10-2017

    “Flamingo”

    Je kunt hier gratis naar flamingo dansen en zingen komen luisteren. Doe de gratis stadswandeling en laat de gids weten of je het waardeerde aan de hand van fooi. Veel geschiedenis van de moren tot de christelijken.

  • Max op 28-10-2017

    “Prachtige Sevilla”

    Met de vele bezienswaardigheden in deze compacte stad is dit een heerlijke vakantie bestemming en ook zeer geschikt voor een stedentrip. In de zomer is het er erg heet, +- 45 graden, daarom is het aan te raden om in het hoogseizoen deze stad te vermijden. Met de arabische invloeden, heerlijke tapas en een relaxte sfeer is het een heerlijke stad om een aantal dagen te verblijven.

  • Mirjam Duijmelinck op 28-10-2017

    “Super mooi”

    Wat een super mooie stad is Sevilla! Het heeft vele bezienswaardigheden en hele lekkere tapasrestaurants. Je ziet duidelijk nog de Arabische invloeden in deze stad. Een bezoekje aan Plaza Espana is zeker de moeite waard! Het is heel indrukwekkend om te zien, zo mooi! En proef eens de lekkere tapas op een van de vele terrasjes die Sevilla heeft!

  • Jill Van Ouytsel op 26-10-2017

    “leuke stad voor een korte citytrip”

    Leuke rustige stad waar je lekker kan genieten van tapas en lekkere wijn. We bezochten het Real Alcazar en de Katedraal met de Giralda. Een wandeling of fietsritje langs Plaza Espana met parc de Maria Luisa is echt een prachtige plaats. Alles is goed bereikbaar te voet.

Sevilla citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Sevilla stedentrip aanbieders

Deel jouw Sevilla reiservaring en tips!

Ben jij in Sevilla geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief