• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Sevilla ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

46 Sevilla reiservaringen en tips

Geweldig

54%

Tof

41%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Vicky & Joris op 21-05-2019

    “Warme Spaanse Stad”

    Toffe stad ideaal voor kinderen! De Moorse tierlantijntjes in het Alcázar, een bezoek aan het Aquarium, een stadsverkenning, af en toe een gezellig terrasje & een tochtje met een roeibootje aan het Plaza de España... concreet het super leuke Sevilla!
    De Metropol Parasol ofwel rijzende paddestoelen, zijn een echte must om te doen in deze toffe stad, wat een uitzicht over de stad en een erg unieke wandeling hierop, hou wel rekening met de temperatuur die hier heel hoog oploopt! Tijdens onze rondreis doorheen Andalusië, brachten wij 2 dagen een bezoek aan de stad!

  • Charlotte Verboom op 19-05-2019

    “Prachtige stad voor een weekend weg”

    We zijn hier in augustus voor een weekend geweest. Ondanks dat het erg warm was, was het goed uit te houden omdat er zat schaduwplekjes zijn. Doordat het in de warme tijd was, was het rustig in de stad. We hadden een hotel met zwembad waarin we na een dag op pad lekker konden afkoelen. Sevilla is een prachtige stad: overal is het mooi! Wat wij leuk vonden was de fietstour door Sevilla. Zo konden we in een ochtend alle highlights van Sevilla zien en daarna zelf terug naar de leukste plekjes. Het eten in Sevilla is ook absoluut geen straf, er zijn veel lekkere tapasbarretjes in de stad. Wij vonden het een geweldige stad voor een weekend weg en keren hier zeker nog eens terug.

  • J. op 15-05-2019

    “Mooie stad”

    Sevilla is een hele mooie stad met veel bezienswaardigheden. Alles is lopend goed te bereiken en de tapas is er heerlijk! De stad is zeker geschikt voor een stedentrip of voor een rondreis door Andalusië. In de zomer kan de temperatuur alleen wel op lopen tot boven de 40 graden.

  • Hubert op 04-05-2019

    “Prachtige stad!”

    Sevilla is een aanrader om te bezoeken. Een mooie oude stad waar je lekker kan rondslenteren. De binnenstad is mooi en heeft leuke restaurants om lokaal te eten. Er zijn veel bezienswaardigheden, deze kosten bijna allemaal wel wat geld, 1 tot 4 euro. Parkeren in de stad of net erbuiten is erg duur. Je kunt je er wel een dag of 4 vermaken dus voor een stedentrip erg geschikt.

  • Leonie op 03-05-2019

    “Zonnige stad”

    Een zonnig plekje op aarde! Maar hartje zomer toch wel heel erg warm (zo’n 43 graden) en dan wil je eigenlijk alleen nog maar schaduw en verkoeling. Een uitstapje naar het strand (Cadiz) is dan heel welkom, dit is gemakkelijk te bereiken. Maar als je echt voor de stad komt dan zijn het voorjaar en najaar de betere seizoenen denk ik. Een vóórdeel van het warme weer is dat je tot laat in de avond op een van de vele terrasjes kunt genieten van de sangria en lekkere tapas (hmmm!), waarna je een (flamenco)barretje induikt. Vanwege de warmte zijn we vooral in chillmodus geweest. Daarom waren de parkjes een favoriete plek om een beetje rond te slenteren en te ontspannen (pas wel op je tas, die van mij is gestolen toen ik iemand de weg wilde wijzen en dat bleek daar vaker te gebeuren, aldus de politie). En ik vond het vooral leuk om de kleine straatjes in te duiken en leuke (groene) binnenplaatsjes te ontdekken waar de sinaasappels aan de bomen groeien. Prachtig gezicht! De mensen vond ik er niet heel hartelijk, er was weinig geduld als je niet meteen begreep wat er in het Spaans gezegd werd. Maar de stad is gewoon erg mooi.

  • Richard Tronco op 26-04-2019

    “Heet, maar heerlijk vertoeven”

    Sevilla is de grootste stad in het zuiden van Spanje, ook wel Andalusië genoemd. Het is een relatief grote stad waar veel te beleven is. De grote kathedraal in het centrum in mooi om te bezoeken, maar het wat de stad te bieden heeft betreft het grote plein. De decoratie is chique, gelegen in de buurt van een park, met een bootje over het water.

    Sevilla is niet aan te raden midden in de warme zomers. 40 graden kan er zomaar worden behaald. Desalniettemin een geweldige stad om een keer geweest te zijn om lekker te vertoeven.

  • Tara Jansen op 24-04-2019

    “Mooie bezienswaardigheden maar niet de week voor Pasen ”

    In de week voor Pasen zijn wij naar Sevilla geweest voor een dagje in onze reis door Anadalusië. Het is dan Semana Santa in Spanje en wij hadden niet verwacht dat dit zo groots gevierd werd. In Sevilla was het erg druk en waren er veel processies en daardoor intochten door de stad. Alle winkels zijn gesloten, veel mensen en moeilijk om je te bewegen door de stad. Wel bijzonder om een keer mee te maken maar ikraad de periode toch niet aan. Door de drukte zitten restaurantjes vol en serveren een aangepast simpel menu, niet het Andalusie wat je normaal gewend bent. De kathedraal en Real Alcazar zijn zeker de moeite waard om te bezoeken! Wel raad ik aan vooraf al kaartjes te reserveren aangezien je anders lang in de rij staat.

  • Kelly van Kollenburg op 24-04-2019

    “Een van de mooiste bezochte steden”

    Een van de mooiste steden die ik ooit bezocht heb!! Heerlijk weer ook in de winter. De prachtige kathedraal en het kasteel zijn een van de mooiere plekken in de stad. DE mooiste plek is met kop en schouders plaza de espana.

  • Desiree Schmitz op 20-04-2019

    “Mooie en bijzondere stad”

    Sevilla heeft mij verrast!
    Een stad waar het altijd lekker weer is en alles is te doen op loopafstand. Maar ene taxi is ook echt niet duur. Wij verbleven bij the zentral suites (calle san eloy) een leuk appartementencomplex met een hele centrale ligging.
    Een leuke manier om de stad te ontdekken is met een segway! Geniet van de sangria, tapas en de lekker churros

  • wil op 19-04-2019

    “Sevilla te voet”

    We waren in Sevilla van vrijdag t/m woensdag. Het waren flink wat dagen voor een stedentrip, maar we hebben ons geen moment verveeld. We verbleven in een hotel vlak tegenover la Giralda en de kathedraal. Het heette Davinci Boutique. Aan de buitenkant beetje onooglijk, maar keurig netjes.. op de hoek van de straat zat een heerlijk ontbijt-restaurantje. Wel een beetje druk in de ochtend. Werkelijk alle bezienswaardigheden waren op loopafstand en de bus die van het vliegveld naar de stad reed, stopte er vlakbij.Heel leuk om te gaan bekijken is het Metropol, maar het mooiste vond ik het plaza de Espana en het Real Alcazar met de paleistuinen. Aan de overkant van ons hotel stonden de koetsjes met de paarden, die je voor een vast bedrag door Sveilla rijden. Erg leuk om te doen. We liepen ook langs de rivier de Guadalquivir en bezochten het museum voor de moderne kunst.

Sevilla citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Sevilla stedentrip aanbieders

Deel jouw Sevilla reiservaring en tips!

Ben jij in Sevilla geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief