• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Sevilla ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

46 Sevilla reiservaringen en tips

Geweldig

54%

Tof

41%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Davide op 22-11-2017

    “Bloedheet, maar fantastisch mooi en sfeervol”

    In de zomer heb ik voor een aantal dagen Sevilla bezocht. Wat een prachtige stad! Het heeft heel veel mooie architectuur, met Moorse invloeden. Zo vond ik de Plaza de España, het paleis de 'Alcazár' en de stierenvechtarena 'Plaza de Toros' heel erg indrukwekkend.
    De grootste nadeel vond ik dat het er te heet werd om echt wat te kunnen ondernemen (zo'n 45 graden Celsius!).
    Voor een echte Spaanse ervaring moet je zeker ergens goede tapas gaan eten, tinto de verrano drinken en een uitvoering van de Flamenco zien.

  • Wendy op 20-11-2017

    “Leuke citytrip”

    Sevilla is een heel leuke stad voor een weekendje weg.
    Zolang je niet middenin de zomer gaat, is het weer heerlijk.
    De stad is supergezellig. Je kunt overal heerlijk tapas eten en er is genoeg te zien. Van oude Moorse gebouwen tot moderne.
    Overal in de stad zie je azulejo's; versierde tegeltjes. Vooral de oude gebouwen zijn hiermee bekleed.
    Hoogtepunten zijn het Alcazar (een oud pleis), de Giralda toren (beklim deze voor een mooi uitzicht over de stad), de grote kathedraal, het plaza de Espana en Metropol parasol (een nieuw gebouw met een leuk restaurantje bovenin).
    Als je Sevilla gezien hebt, pak je de trein naar Cordoba en bekijk je daar de Mezquita (een oude moskee/kerk). je hoeft je er dus echt niet te vervelen.
    Ik vond het een heerlijke stad, waar ik zeker nog een keer naar terug wil!

  • Tineke Wink op 18-11-2017

    “De leukste stad van Spanje”

    Sevilla is een hele fijne stad in Spanje. ga er alleen niet midden in de zomer heen, tenzij je tegen 40 graden kunt in een stad waar geen verkoeling is in de vorm van een strand. Dat is dan ook het enige nadeel van deze stad, voor de rest heeft deze stad alles! lekker eten, genoeg bezienswaardigheden & betaalbare hostels/hotels. Van de bezienswaardigheden is Plaza d'Espana nummer 1- de 52 tegelmozaïeken zijn heel bijzonder om te zien.

  • Bart op 18-11-2017

    “Mooi”

    Wij waren 2 dagen in Sevilla en hebben ondanks de hitte veel kunnen zien. De bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar, waardoor we alles in de stad zelf te voet gedaan hebben. Plaza d'Espana is erg groots en kleurrijk, typisch Spaans! Het Alcazar is ook indrukwekkend, dit grote koninklijke paleis en de groene tuinen zijn een must. De prijzen zijn vergelijkbaar met Nederlandse prijzen. Probeer vooral een tinto de verano op een van de vele terrasjes bij de gezellige pleinen! Het lijkt op sangria, maar wat frisser en dan zonder fruit. Let wel op, tussen de middag zijn veel winkels gesloten.

  • Jacqueline Westerhoff op 17-11-2017

    “Bruisende stad met veel culturele bezienswaardigheden”

    Sevilla is niet de eerste stad waaraan je denkt bij een stedentrip naar Spanje; maar als je er eenmaal geweest bent, begrijp je waarom dit wel zou moeten. Sevilla is een van de steden van de Arabische Driehoek waartoe ook Granada en Córdoba behoren.

    Wij hebben Sevilla bezocht vanuit een landhuis in Anguilla, waar wij drie nachten verbleven: dit gaf ons de mogelijkheid om twee keer over ¾ van de dag te gebruiken om in Sevilla alle high-lights af te vinken en de resterende ¼ dag door te brengen aan het zwembad in de heerlijke tuin van ons landhuis.

    De bezienswaardigheden van Sevilla liggen op loopafstand van elkaar; je hoeft geen gebruik te maken van het openbaar vervoer om alles te zien. Wil je niet teveel wandelen, maak dan een rit door de stad met een van de vele paardenkoetsen. Of maak een boottocht over de Guadalquivir en zie vanaf het water een heel andere kant van Sevilla. Op deze manier passeer je ook de speciaal voor Expo 1992 geplaatste bouwwerken.

    Must visit attracties in Sevilla zijn in de gotische stijl gebouwde Cathédrale, het historisch en koninklijk paleis Alcázar, klokkentoren Giralda, Joodse wijk Santa Cruz, Plaza d’España en Parc de Luisa. De heerlijkste tapas eet je in een authentieke tapasbar aan de Alameda de Hercules. Proef in een van de andere restaurantjes vooral ook gazpacho: tomatensoep uit de Andalusische keuken die je ijskoud eet.

    Een tip om je bezoek aan Sevilla extra bijzonder en compleet te maken is een workshop flamenco dansen. Onder andere de deels Nederlandse Manon heeft een hele leuke en relaxte flamemco les, die ze ook speciaal op kinderen kan aanpassen.

  • Saskia Zwaard op 13-11-2017

    “Perfecte citytrip in de zon”

    Sevilla is typisch zo’n rustige Spaanse stad waar je even naartoe wilt wanneer het in Nederland herfst begint te worden. Wat ik erg mooi vond zijn Plaza d’Espana en het Alcazar, zeker door de kleurrijke tegeltjes die overal hangen. Mooi uitzicht over de stad heb je op de Metropol Parasol. Leuk om hier even naar boven te gaan. Geniet van de traditionele Flamenco dans die vaak ’s avond in restaurantjes wordt opgevoerd (vergeet niet te reserveren), maar ook gewoon op straat te zien is. Met een handige huurfiets, die je op verschillende punten in de stad kan terug brengen en die het eerste halfuur gratis is, kan je snel de hele stad zien.

  • Ana-Maria Elena Koster op 08-11-2017

    “Mooiste stad van Andalusie”

    Sevilla is de grootste stad van Andalusie. Real Alcazar is de belangrijkste punt te bezoeken. Koop tijdig online je kaartjes voor dit prachtig paleis. Vooral als je ook het koninglijke apartament wil bezoeken. De katedraal is ook niet te missen, daar is Columbus begraven. We vonden het vooral in het oude centrum leuk, gewoon lopen door alle straten met terasjes en souvenir winkels. Een speciale plek in de stad vonden we Plaza Del Espana, wat een architectuur! Uit alle steden van Andalusie vonden we Sevilla duurder (airbnb en eten) maar dezelfde gastvrije mensen.

  • Niels van Wendel op 08-11-2017

    “Ideale stad voor een weekendje weg”

    Sevilla is een hele mooie Spaanse stad. De binnenstad is zeer gezellig met nauwe straatjes (Santa Cruz is hier een goed voorbeeld van) en veel restaurantjes (met de lekkere tapas). Daarnaast kun je op warme dagen lekker vertoeven in het María Luisa park.
    Wat je zeker niet mag missen is de Real Alcázar. Als je een Game of Thrones kijker bent zul je dit paleis zeker herkennen. In Game of Thrones is dit Dorne. Maar ook als je de serie niet kijkt is dit een mooi paleis om te gaan bekijken. Ook de grote kathedraal valt niet te missen en zeker het bezoeken waard; vanaf de Giralda heb je een mooi uitzicht over de stad.

  • Yvonne Albers op 05-11-2017

    “Citytrippen in Sevilla”

    Sevilla is een stad, in het zuiden van Spanje. In september is het er heerlijk. Sevilla bevat gave authentieke pleinen, maar ook hele moderne gebouwen. Op het plein Plaza España staat een mooi groot gebouw met een bruggetje, dat over water gaat. Ook de fontein op dat plein is mooi. Er is daarnaast een heerlijk park, om wat te eten en te drinken, maar ook om een wandeling doorheen te maken. Sevilla is een ideale stad voor een lang weekend.

  • Kato Haverals op 05-11-2017

    “Sevilla onder de zon”

    Sevilla is een héél leuke stad om een citytrip te doen. Zeer gezellig en niet overdruk van toeristen, er zijn vele bezienswaardigheden en lekker eten en iets gezellig drinken tot in de late uurtjes. Waar ik ben gaan eten, en wat jij zeker ook zou moeten doen is in het restaurant Az-Zait. Zo lekker, en sjiek gereserveerd ook al is het iets duurder dan de normale prijsklasse. Wat je zeker moet bezoeken is de Kathedraal en Giralda toren. Na wat inspanning in de rondgang kom je onder de imposante klokken. Je hebt dan een prachtig uitzicht van de stad. Dit heb je ook bij Las Setas. Je moet een kleine inkomprijs betalen.Er zijn 6 parasols die in elkaar vloeien en hoewel het schijnbaar grimmig is, is het ongelooflijk organisch en mooi! Je bewandelt de vorm en hebt weer een mooie uitkijk op de stad. Als je gaat, ga je best bij zonsondergang, dan heb je een geweldig mooie lucht.

Sevilla citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Sevilla stedentrip aanbieders

Deel jouw Sevilla reiservaring en tips!

Ben jij in Sevilla geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief