• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Valencia ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

75 Valencia reiservaringen en tips

Geweldig

60%

Tof

40%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Marielle Hartog op 15-11-2017

    “Eerste keer Spanje, wat een heerlijk eten!!”

    Ik was nog nooit in Spanje geweest en ging met een vriendin (die gek is van Spanje) naar een vriend toe die daar stage liep. We zijn naar een locale markt gegaan en hebben in het Spaans van alles gekocht. Eerste avond maal bij elkaar... Nou dat was de laatste keer want de volgende dag waren we uit eten geweest en wat is het eten in Spanje heerlijk!!! OH OH OH, ik zou daar echt eeuwig kunnen zijn voor het eten. Maar helaas kan ik geen Spaans, haha.

    Verder is Valencia echt een mooie stad! Het heeft strand en zee, geweldige historische gebouwen! Ik was niet in het hoogseizoen, dus er werd veel gewerkt aan monumenten, maar ondanks dat, blijft de stad prachtig.

    ZEKER de moeite waard om heen te gaan!!!

  • José van der Hoek op 11-11-2017

    “Een Spaans sieraad”

    Eigenlijk moet ik het niet doorvertellen want dan wordt het er misschien te druk, maar Valencia is een stad die alles in zich heeft. Valencia heeft een oud historisch centrum, maar ook een gebied met zeer opmerkelijke moderne architectuur (Calatrava). De stad ligt aan de zee en alles is per fiets te bereiken.

  • Mark Kremers op 11-11-2017

    “Oud en Modern gaan hand in hand”

    Valencia heeft alles! Zo heeft het natuurlijk veel water, een mooie historische binnenstad en veel extreem moderne gebouwen en musea aan de rand. Zelf heb ik Valencia te voet verkend en dat was prima te doen. Neem je tijd om overal te kijken. Haasten is een woord dat Spanjaarden niet kennen en dat is ook de sfeer die de stad uitademt. Mijn hoogtepunten waren de jachthaven, waar de meest mooie (zeil)boten aangemeerd liggen, en het prachtige stadion van Valencia, Estadio Mestalla. Van de buitenkant is het meer een groot brok beton, maar van binnen straalt het cultuur en voetbalhistorie uit. Het stadion staat middenin een woonwijk en op wedstrijddagen is het altijd feest in de lokale kroegen.

  • Lori op 06-11-2017

    “Mooiste stad van Spanje”

    Valencia heeft mijn hart gestolen. De sfeer is fantastisch, de mensen zijn vrolijk en gemoedelijk, en alle bezienswaardigheden zijn dicht bij elkaar. Bezoek de markthal en probeer hier typische Spaanse tapas en ga naar Ciudad de las Artes y las Ciencias, de stad van de kunst en wetenschap. Bezoek hier een museum, of struin rond tussen de mooie fonteinen. De echte tradities meemaken? Ga dan naar Museo Fallero, geheel gewijd aan het jaarlijks terugkerende Las Fallas. Of bezoek Valencia natuurlijk tijdens Las Fallas!

  • Mirthe Verstijlen op 05-11-2017

    “Prima bestemming om met een gezin te bezoeken”

    Valencia is een fijne stad. Goed te bezoeken met kinderen. Huur een fiets en trek erop uit. Na een lange dag lekker uitwaaien op strand en gezellig rondstruinen langs de boulevard. Het aquarium is aan te raden.

  • Mireille le Rutte op 04-11-2017

    “Flamengo ”

    Valencia is een warme stad, niet alleen uw temperatuur maar ook qua gevoel. Overdag is er genoeg te doen, vergeet daarbij zeker de markthal niet. De geuren, kleuren en geluiden zijn fantastisch. Bezoek een kleinschalige flamengo voorstelling in een van de cafés in Valencia. Hoe meer Spanjaarden er zijn hoe leuker het is! De intensiteit waarmee de dansers dansen en de gitarist speelt is fantastisch. Tranen in je ogen.

  • op 03-11-2017

    “Ideale stad voor een gezins-stedentrip”

    Valencia is een fijne gemoedelijke stad. Alles is redelijk te voet te bereiken en je kunt er gemakkelijk een fiets huren. Ook fijn aan deze stad is dat het een strand heeft. Ideaal om aan het einde van een dag even te relaxen om vervolgens over de boulevard te wandelen op zoek naar de Spaanse keuken, sangria, paella, churros. Valencia heeft een leuke shoppingmall en het Aquarium vond ik ook een bezoek waard.

  • Daan Snoek op 02-11-2017

    “Typisch Spaanse stad ”

    Heerlijke stad om een weekje heen te gaan. Vooral het gebied rond de drooggelegde rivier is zeer de moeite waard. Prachtige moderne architectuur gecombineerd met de oude Spaanse binnenstad. Een bezoek aan het stadion van Valencia CF is ook een aanrader.

  • Melissa Hensbroek op 01-11-2017

    “Mooie tegenhanger van Barca”

    Ik was blij verrast. Kende Valencia niet zo goed maar wat een aanrader. Minder toeristisch, leuke bezienswaardigheden, mega veel eettentjes. Wij hebben veel gelopen en dan was echt prima te doen door de hele stad, En we hebben werkelijk overal heerlijk gegeten of het nu ontbijt, lunch of diner was. Even kijken op tripadvisor voor de toppers in de buurt. Vaak wel even reserveren voor de avond. Tips: Museo de las Ciencias. Leuk voor de afwisseling in je trip. Jardin del Turia, om te relaxen tussen het wandelen door. Mercado Central voor lekkernijen die je onderweg kunt oppeuzelen.

  • Bart op 01-11-2017

    “Mijn tweede stad!”

    Het liefste zou ik hier gaan wonen! De stad is zo vrij en vriendelijk en er is altijd wel wat te beleven en er is altijd rust. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het er vinden! Doe vooral eens een fiets of wandeltocht door het drooggelegde kanaal en ga Paëlla eten aan het strand bij de olympische haven. En als je van keten voedsel houdt zou ik je willen aanraden om eens op zoek te gaan naar een La Sureña (soort van la cubanita)

Valencia citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Valencia stedentrip aanbieders

Deel jouw Valencia reiservaring en tips!

Ben jij in Valencia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief