Valencia ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

75 Valencia reiservaringen en tips

Geweldig

60%

Tof

40%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel debbie
    op 05-01-2021
    34 landen bezocht • 84 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Oude en moderne stad”

    Valencia heeft een stukje oude stad en het nieuwe stadsdeel met het moderne gebouw van Calatrava. Het oude stadsdeel kun je heerlijk doorheen dwalen en heeft vele leuke bezienswaardigheden, winkeltjes en restaurantjes. Het heeft een echte Spaanse sfeer en dat is heerlijk. Het nieuwe gedeelte is ook heel interessant. Hier liggen diverse museums. Er ligt ook een mooi park bij. Wij verbleven in een authentiek hotelletje in de oude stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tess
    op 28-11-2019
    20 landen bezocht • 5 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Zwoele weekend get-away”

    Een heerlijk lang weekend gehad in dit Spaanse pareltje. We hadden een AirB&B in de wijk Rusaffa, ongeveer een halfuurtje lopen vanaf het historische centrum. Rusaffa is dé plek als je goed Spaans wilt eten en drinken. Relatief weinig toeristen, veel locals. Goed eten en lage prijzen. Drink je cocktails in La Bella de Cádiz - wat een fantastisch plekje.

    Het commerciele hart is niet anders dan dat van elke grote Europese stad, dus we hebben het waar mogelijk geskipt. Het histroische centrum, met haar kronkelstraatjes en gekleurde huizen met graffiti is fantastisch om in te verdwalen. Buiten de grote ketens is er weinig echt leuk te shoppen... de boetiekjes zijn wat gedatteerd en niet heel hip... het eten is bijna overal goed en goedkoop.

    Huur fietsen! Ten zuiden van Valancia ligt een rustig strand, waar in november geen kip kwam, maar waar de paëlla heerlijk smaakt. Met de fiets is dat ongeveer een half uurtje. En als je nog een avondje goed wil feesten, bezoek dan vooral club L’Umbracle! en/of Mya! Leuke muziek, gezellige mensen en goeie drankjes.

    De stad is vriendelijk, gezellig, veilig en toegankelijk. Ideaal voor een weekend weg met vrienden of als stel. Al is het alleen maar al voor de fantastische tapas en de tinto de verano's (alleen toeristen drinken sangria ;))

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liesbeth
    op 21-05-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 20 waarderingen
    4

    “Genieten op de fiets!”

    Eén van de opkomende steden in Spanje is Valencia, de sinaasappenstad. Je snapt direct de naam die aan deze stad is gegeven als je door één van de mooie parkjes loopt. Je ziet overal bomen met mandarijnen, sinaasappelen en zelfs citroenen.

    Deze stad moet je zeker op de fiets verkennen, dit is zeer goed te doen en op deze manier kan je je goed en snel door de stad verplaatsen. Het huren van fietsen is niet duur en kan op veel plaatsen in de stad. Wanneer de fietsen op zijn in de ene winkel, krijg je een adres en routebeschrijving van een andere winkel waar ze nog fietsen hebben.

    Pak de fiets en fiets door het park Valencia. Dit is een lang uitgestrekt park met een goed fietspad, er is ook een pad voor hardlopers. Dit zijn 2 gescheiden paden. In het weekend is de lokale bevolking hier ook te vinden, het is er druk met mensen die sporten, fietsen, uitrusten en picknicken.
    Als je de weg door het park fietst, kom je op een gegeven moment aan bij Ciutat de les Arts i les Ciències, het cultuurpark. De beroemde gebouwen liggen op het water, je kunt hier leuke foto’s van maken. Je bent niet de enige met dit idee, het is moeilijk om er in de middag geen andere mensen op de foto te krijgen.

    Als je weer een stuk doorfietst, een kwartier ongeveer, sta je op het strand. Zorg dat je wel iets hebt gegeten voordat je hier heen gaat want de restaurants langs de boulevard zitten erg vol. Je moet op een wachtlijst gezet worden voordat je aan de beurt bent. Wanneer je eenmaal zit, merk je dat het personeel de druk van de wachtlijst voelt. Je wordt snel geholpen en wordt bijna weggekeken. Je kan ook een tijdstip treffen dat het rustiger is, zoek dit bewust uit.

    Naast de parken, moderne gebouwen en het strand, is er ook veel oudheid te zien in de stad. Zo zijn er vele kathedralen en mooie kerken die een bezoek waard zijn, zoals Kathedraal Valencia. Tussendoor vind je vele oude, kleine straatjes die je echt het vakantiegevoel geven. Mercado Central mag ook niet overgeslagen worden, dit is een grote overdekte markt waar de lokale bevolking hun boodschappen haalt. De hoeveelheden verse groenten, fruit, vleeswaren en andere delicatessen zijn mooi op te zien, te proeven en op de foto te zetten.

    Valencia is een leuke en warme stad, de bevolking is aardig en geeft je goede tips wat betreft bezienswaardigheden en wat betreft leuke restaurants waar je goede tapas kan eten of in een gezellige en bijzondere sfeer een drankje kan drinken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J.
    op 15-05-2019
    7 landen bezocht • 10 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Valencia”

    In Valencia is er voor elk wat wils. De stad ligt aan het strand, waar je heerlijk kan zonnen en zwemmen of met een fiets over de boulevard kan fietsen. Daarnaast heeft de stad een oud centrum waar heerlijke kleine tapas restaurantjes verstopt zitten. Bezoek ook zeker de markt en Ciutat de les Arts i les Ciències.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Elena
    op 06-05-2019
    18 landen bezocht • 27 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Vriendinnentrip”

    Valencia is leuk om te ontdekken met vriendinnen. Stap op een fiets en fiets door het park naar het strand. Zo heeft Valencia vele gezichten; het stadse maar dus ook het fijne strand. Dit is een leuke afwisseling wat Valencia uniek maakt. Maar ook te voet is Valencia goed te doen en zijn de prijzen niet te hoog waardoor je voor een degelijke prijs heerlijk uit eten kunt gaan!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nico
    op 06-05-2019
    1 review • 0 waarderingen
    5

    “Valencia”

    De ontspannen sfeer, het geweldige weer, cultuur, lekker eten, en een geweldig strand maakt Valencia een topstad. Wij zijn er nu 10x geweest en vinden het nog steeds helemaal top. Lekker liggen(boek lezen) fietsen of wandelen door Turiapark. De Zoo is zeker een bezoekje waard. 2 dagen de hop on hop off bus is aan te raden om alle bezienswaardigheden te bekijken. Alles is ook super te bereiken met de metro. En alles is een stuk goedkoper dan bv Barcelona(de mensen zijn in Valencia ook aardiger).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Femke van der Laan
    op 04-05-2019
    20 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Eén van mijn favoriete steden”

    Ik vond Valencia een heerlijke stad met een hele relaxte sfeer. Het centrum is mooi, met een heel mooi groot plein en mooie gebouwen. Ook zijn er veel muurschilderingen te vinden in de stad. Door de stad heen ligt de Turia. Dit was vroeger een rivier en deze is nu helemaal droog gelegd en tot park omgetoverd. In het park hangt een fijne sfeer met veel sporters. Een absolute must-see in Valencia is het Ciutat de les Arts i les Ciències. Het blauwe water heeft een hele mooie heldere kleur en steekt prachtig af tegen de moderne architectuur.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simone Schaeks
    op 03-05-2019
    13 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Authentiek stukje Spanje”

    Uren rondslenteren door het oude stadscentrum met de smalle straatjes, leuke winkeltjes en knusse restaurantjes. Genieten van de muziek op straat, lekkere ijsjes eten en de architectuur van Mercado Central bewonderen. Verder is de City of Science een absolute must-see! Ook maakten wij een fietstocht via Verrassend Valencia naar natuurgebied Albufera. Als je een dagje heerlijk wilt ontspannen is de Marina Beach Club je beste vriend!

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Gonneke Karel
    op 30-04-2019
    21 landen bezocht • 13 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Echte Spaanse beleving”

    Hier moet je echt naar toe. Verbazingwekkend veel te doen. De mensen zijn er vriendelijk en spreken goed Engels. Voor een dag of 4 a 5 super leuk. Absoluut een bezoek aan de botanische tuin, Guillivers travels park, Calatrava park, het strand, de markt. Het oudste cafeetje waar je Churros kan kopen. Er tegenover kun je overheerlijke patat met Rockefort halen. En als je er in maart bent dan zijn er geweldige feesten waarbij de buurten hele grote poppen maken, de een nog mooier dan de ander. Absoluut niet naar een stierengevecht geweest, te zielig. Enige slechte aan deze stad.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eva van Kempen
    op 22-04-2019
    21 landen bezocht • 27 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Prachtige stad”

    Dit is 1 van de fijnste steden waar ik ooit ben geweest. Ook toen ik er voor de 2de keer was, zag ik weer compleet nieuwe dingen. Vergeet niet om de toren van de kathedraal te beklimmen, om mooi uitzicht over Valencia te krijgen. Ook is het huren van een e-stap gegarandeerd succes! Haal wat eten bij de Mercado, step door de stad richting het park om daar te picknicken. J

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Valencia citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Valencia stedentrip aanbieders

Deel jouw Valencia reiservaring en tips!

Ben jij in Valencia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?