• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Valencia ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

75 Valencia reiservaringen en tips

Geweldig

60%

Tof

40%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Wendy op 28-11-2017

    “Verrassend Valencia”

    Net terug van een lang weekend Valencia en ik heb genoten!
    Hoewel de stad bijna net zoveel inwoners heeft als Amsterdam, doet het toch dorps aan. Dat komt waarschijnlijk omdat bijna alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen en er overal terrasjes zijn om even uit te rusten.
    Veel musea zijn gratis op zondag. Op andere dagen betaal je wel entree, maar dat is, afgezien van de kathedraal, maar 2 euro. De kathedraal kost 7 euro en als je de toren op wilt, is dat nog 2 euro extra.
    De bezienswaardigheden die ik het leukst/ mooist vond, waren de zijdebeurs (geweldig mooi en fotogeniek gebouw), de markthal (mooi gebouw in art deco stijl met fotogenieke kraampjes) en de opgravingen op Plaza de Almoina (je kunt vanaf het plein een blik werpen op de ruïnes, maar er is ook een klein museumpje voor de liefhebbers; dan zie je meer van de opgravingen en leer je over de geschiedenis van Valencia).
    Lekker eten doe je bij La Tasqueta del Marcat in C/ Maestro Aquilar 2; vlak naast de markthal van de wijk Ruzafa. Wij hadden het dagmenu voor 15,- en aten ons buikje rond tussen de locals.
    We hebben 1 dag fietsen gehuurd (Valencia en omgeving zijn net zo plat als Nederland, dus prima te doen!). We zijn naar Albufera gefietst, een mooie tocht door de duinen en langs het strand. De route die Google Maps aangeeft laat je over de weg fietsen. Wij namen de fietspaden langs de kust, die wel op Maps zijn ingetekend, maar die niet worden aangegeven als alternatieve route. Het pad is niet overal even goed, maar het is prima te fietsen. We hebben gelunched in La Palmera en zijn daarna weer terug gefietst (met onderweg nog even een frisse duik in zee). Prima te doen en echt een leuke dagtocht.
    Eigenlijk heeft Valencia alles te bieden; het is lekker weer, er is genoeg te zien, het eten is goed en het is niet duur. Waarom het nog niet overspoeld is door toeristen is mij een raadsel!

  • Mandy Van Ballaer op 28-11-2017

    “Prachtige stad dat alles heeft”

    Valencia is de perfecte stad om enkele dagen in door te brengen. Vooral het Turia park is de moeite. Je kan bijvoorbeeld fietsen huren en dan via het park (dat vroeger een kanaal was en dus dieper gelegen is) fietsen tot aan de zee. Hier kan je dan lekker lunchen en rustig terug fietsen naar het centrum. Er zijn verschillende pleinen met restaurants en bars waar je bijvoorbeeld 's morgens lekker kan ontbijten in de zon, met een tostada en een café con leche. Valencia is dus voor iedereen. Je kan een dagje naar het strand, een dagje gaan shoppen, cultuur opsnuiven in het museum van keramiek of gewoon lekker gaan terrassen.

  • Josefien op 25-11-2017

    “Heerlijke city trip”

    Valencia is een geweldige stad. Het is er nog niet druk en toch de moeite waard. Het nieuwe gedeelte van de stad is heel modern en enorm hippe gebouwen. Het is vooral leuk om de stad per fiets te verkennen. Zo zie je de stad ook weer net op een andere manier. Na een dagje rondfietsen en genieten is het tijd om heerlijk te eten in een van de vele eetgelegenheden die Valencia rijk is.

  • R op 25-11-2017

    “Gave stad”

    Wat een heerlijke stad is Valencia. Heeeeel lekker eten, (nog) geen massa-toerisme en niet te klein maar ook zeker niet te groot. In 2/3 dagen zie je heel Valencia. Het is in Valencia, naar mijn idee, goedkoop.

  • Sharon op 23-11-2017

    “Dagtripje Valencia”

    Vanuit Benidorm zijn wij met de bus naar Valencia gegaan, het duurde ongeveer 1,5 uur en je ziet dan gelijk veel van het land. Super stad voor een dagje weg en ik denk eigenlijk dat je er prima een aantal dagen kan rond bazuinen! Wij zijn voornamelijk in het Turia park geweest. Heel bijzonder vond ik dat om te beseffen dat het vroeger dus een kanaal was. Mooi park met bijzondere bomen die op ananassen lijken (persoonlijke hoogtepuntje) vanuit hier loop je langs verschillende waterplassen en gebouwen naar het einde waar het hoogtepunt te vinden is: Ciudad de las Artes y las Ciencias!

  • Chloé Wouters op 22-11-2017

    “Het nieuwe Barcelona!”

    Stad, strand, over-heerlijk eten en geen massatoerisme! Je kan makkelijk een fiets huren en hiermee vermaak je je minimaal 2 dagen meer dan prima. Je kan door het oude en nieuwe gedeelte fietsen, het nieuwe gedeelte is vooral echt de moeite waard door de beeldschone architectuur, super futuristisch en neem zeker je camera mee! Je kan ook lekker een dagje op het strand luieren, en als je in alle lekkere eettentjes wil eten boek dan nog maar een weekje bij ;-) Een echte must-see is de Mercat Central, een foodhall/markt in het centrum van de stad.

  • op 21-11-2017

    “Spaanse talencursus in Valencia”

    In 2012 heb ik een 12 wekend durende talencursus gedaan in Valencia. Valencia is sindsdien mijn favoriete stad in Spanje. Alles is makkelijk bereikbaar met de tram/metro/bus. Ook kan je gebruik maken van de Valenbisi, fietsen die over verschillende fietsenstallingen in Valencia zijn verspreid waar je voor een korte periode gebruik van kunt maken. Een van de must see's in Valencia is het Turia park (Jardín del Turia). Het park is zo'n 9 km lang en loopt dwars door de stad heen. In dit park ligt ook de Stad van de Kunst en Wetenschap (Ciudad de las Artes y las Ciencias) waar verscheidene bijzondere architectuur te aanschouwen is. Het bestaat uit meerdere gebouwen waaronder een open lucht discotheek (l'Umbracle) en een wetenschapsmuseum. Ook is er een aquarium (l'Oceanografic) wat ik persoonlijk niet snel zal aanbevelen.
    Het mooie uitgestrekte strand van Valencia is ook een van de redenen om deze mooie stad te bezoeken. Er zijn verschillende goede restaurantjes aan het strand waar je heerlijke paella Valenciana onder het genot van een Agua de Valencia kunt nuttigen.
    Daarnaast zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden te vinden in het centrum, zoals Plaza de Ayutamiento, Plaza de Torres, Estadio Mestalla (voetbal stadion) en de kathedraal van Valencia. Je kunt je zeker minstens een week vermaken in deze geweldige stad.

  • Madelief van de Ree op 19-11-2017

    “mooie stad ”

    VALENCIA een prachtig station en winkelstraten. Je hebt een moderne gedeelte en een oude gedeelte. De oude gedeelte heeft gezellige barretjes, terrassen, je kan de kerk op voor maar €2, en dan heb je een heel mooi uitzicht op de stad. Vanuit Valencia kan je heel gemakkelijk met de bus naar de Ciudad de las Artes y las Ciencias gaan. Een geweldige architectuur, mooi het water, waar je helaas niet in mag zwemmen. Valencia is geschikt om te fietsen. Ook kan je vanuit Valencia met de bus naar het strand gaan. In vergeleken met Madrid is het een stukje koeler er staat meer wind wat echt een verademing is in de zomermaanden.

  • Ria Bonninga op 19-11-2017

    “Gemoedelijk Valencia”

    Wat mij betreft beleef je in Valencia het echte Spanje...mooi weer, goed eten, vriendelijke mensen. Het is er schoon, dat is opvallend voor Spaanse begrippen. In de stad is alles op loopafstand en er zijn veel terrasjes te vinden. Ik zou er zo weer naartoe gaan.

  • Tineke Wink op 18-11-2017

    “Fietsen en mooie architectuur”

    Ik ben een keer een weekend naar Valencia geweest en die stad heeft me echt verrast! Deze stad heeft alles - mooie gebouwen, lekker eten en strand. Bovendien is het klimaat er vaak heerlijk (al kan het er hoogzomer wel heel warm worden), waardoor het een perfecte bestemming is voor een stedentrip. Het mooiste aan Valencia vind ik 'De Ciudad de las Artes y las Ciencias'. Wat een geweldige architectuur! Valencia is in tegenstelling tot veel andere Spaanse steden geschikt om te fietsen, dus een fiets huren is hier wel een must. Na maanden niet meer te hebben gefietst in Spanje, was dit voor mij echt een verademing.

Valencia citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Valencia stedentrip aanbieders

Deel jouw Valencia reiservaring en tips!

Ben jij in Valencia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief