• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Valencia ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

75 Valencia reiservaringen en tips

Geweldig

60%

Tof

40%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Maike op 28-10-2017

    “Perfecte bestemming voor stedentrip ”

    Valencia is ideaal voor een korte stedentrip. Een mooie stad met veel bezienswaardigheden. Het is leuk om fietsen te huren of een fietstour te boeken zodat je zo veel mogelijk van de stad kunt zien. Het strand bij Valencia vonden wij niet zo gezellig. De stad zelf heeft daarentegen juist heel veel leuke pleintjes en terrasjes waar je heerlijk kunt zitten, ook als het in de zon te warm is om goed vol te kunnen houden.

  • Mirjam Duijmelinck op 28-10-2017

    “Verrassend”

    Valencia is erg verrassend. Het heeft een oud gedeelte en een nieuw, modern gedeelte! Super mooi daar! Ook heeft het strand, dus als je zin hebt in middagje relaxen kan dat daar. Valencia heeft ook ene mooi stadspark, zeker een bezoekje waard! Valencia heeft veel gezellige terrasjes. Horchata is een drankje wat uit Valencia komt. Het is erg populair, dus als je op een terrasje zit bestel dit eens. Het is erg lekker!

  • Linda op 28-10-2017

    “Verrassend Valencia ”

    Bezoek in juli 2015:
    Valencia is een topbestemming voor een Spaans stedentripje. Het was ook tot nu toe mijn enige Spaanse bestemming. De stad biedt genoeg activiteiten en als je klaar bent met de stad wordt het tijd voor een bezoekje aan het strand. Een ultieme combinatie!

    Tips:
    - Voor een echte ontsnapping van de stad is natuurpark Albufera een must! Ook mooi te combineren met de rustigere stranden daar.

  • Joep Kelder op 27-10-2017

    “Zon, Zee en Stad”

    Mooie oude stad waar je je erg goed kunt vermaken tijdens een stedentrip! Tip: boek een fiets tour waarbij je in zo'n 3-4 uurtjes meteen alle belangrijke highlights van de stad ziet zoals de stad van de Kunst & Wetenschap, het geweldige Turia Park rondom de stadskern en uiteraard alle mooie bezienswaardigheden in het oude centrum! Een bezoek aan Valencia C.F. is ook een leuke toevoeging.

  • Marita Verbeek op 22-10-2017

    “Heerlijk voor een weekje”

    Valencia biedt veel afwisseling. Mooie architectuur, lekker stadspark én strand! De stad is verdeeld in sterk verschillende wijken, dus elke dag weer een nieuwe beleving! Ook is de stad bezaaid met lekkere restaurantjes. Ideaal om een week mee te vullen.

  • Claudia Boumans op 27-03-2017

    “Cultuur stad puur!”

    Een stad waar je veel op 1 dag kunt zien, vooral met gebruik van het openbaar vervoer. Heel veel cultuur van oud tot nieuw, leuke winkels, restaurantjes, de haven is ook de moeite waard. In de buurt van het oude stratencircuit ligt ook een prachtig strand. Een van de velen. De overdekte markthallen, waar je je ogen uitkijkt.
    Met mooie en slecht weer een prachtige stad om te verkennen. Kijk met regen uit met de marmoren pleinen.
    En het eten is fantastisch, zelf een argentijns restaurant gevonden en uitgeprobeerd. Che Boludo.
    Er is hier zo veel te zien......

  • Netty Trimbos Koch op 05-03-2017

    “Heerlijke stad”

    Heerlijke veelzijdige stad, paella Valenciana moet je absoluut gegeten hebben. En niet te vergeten de goede visrestaurants niet overslaan. Ciutat de les Arts i les Ciències Moét je gewoon bezoeken, evenals Oceanographic en de rivierbedding of de haven en de vele stranden.

  • Tresia op 15-01-2017

    “Zeer verrassende stad! ”

    Verrassende stad waar veel op loopafstand is te doen! Fantastische stad voor fotografie. Van oude schoonheden in de binnenstad tot de moderne cultuur in de stad van de wetenschap. Verder op fietsafstand het strand wat een mooie afwisseling is. Huur een fiets of ga met een gids door de stad. Dat is echt een super manier om de stad te ontdekken. In de verschillende wijken kan je heerlijk struinen in de leuke winkeltjes en lekker eten in de zovele eet tentjes......

  • Lydia op 08-01-2017

    “Prachtige stad”

    Valencia is een prachtige stad waar je van alles kunt zien en doen. Een absolute aanrader is fietsen huren en door het park wat om de stad ligt fietsen.
    Vanaf hier heb je een heel mooi uitzicht op de Ciudad de las Artes y Ciencias, waar prachtige gebouwen in bijzondere architectuur staan.

    Als je verder door fietst, fiets je langs de haven naar het enorme strand van Valencia.

    Een absolute aanrader: eet heerlijke lekkernijen in Dulche de Leche in de wijk Russafa.
    S avonds kun je heerlijk eten op Plaza deVirgen, waar altijd wel wat te zien is.

    September is een goede reismaand, overdag lekker warm en s avonds iets koeler.

  • Anne Bastings op 07-01-2017

    “Valencia: sfeervolle geweldige stad!”

    Zon, zee, strand, prachtige gebouwen, kunst: Valencia is fantastico! Valencia is een prachtige stad met moderne en oude architectuur. Een leuke mix van oud en nieuw. De kerktoren beklimmen en een bezoek aan de ciudad des las artes y sciencias zijn dan ook zeker aanraders. Toeristenboekjes raden vaak een bezoek aan het aquarium aan, maar de dierentuin iets buiten de stad is minstens even leuk. Daarnaast kun heerlijk shoppen in het centrum en zijn er talloze toprestaurantjes (ook voor vegetariërs) met erg lage prijzen. Zoals bijvoorbeeld restaurant Oslo. De typische Valenciaanse paella wordt gemaakt met een harde rijst en konijn. Dit viel enorm tegen voor ons allemaal, de paella met zeevruchten daarentegen was op meerdere plaatsen wel erg smakelijk. Ook een wandeling door de Turia, een drooggelegde rivierbedding die is omgetoverd in een enorm recreatiegebied, is de ideale manier om de stad op de fiets of te voet te leren kennen. Qua openbaar vervoer is alles prima geregeld in de stad. Met de metro en bus kun je overal komen. Ook de taxi's zijn erg betaalbaar.
    En vergeet ook zeker niet om eens te gaan kijken bij het strand. Met de metro ben je er zo én s'avonds zijn er veel leuke clubs te vinden. Ook een bezoekje tijdens Las Fallas is de moeite waard. Twee weken lang staat de hele stad op z'n kop en zijn er iedere dag feesten, prachtige vuurwerkshows en vuur optochten. Ongelofelijk! Je weet niet wat je ziet! Niet te vergelijken met het vuurwerk in Nederland. Valencia is een stad om meerdere keren heen te gaan, er is altijd iets te doen.

Valencia citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Valencia stedentrip aanbieders

Deel jouw Valencia reiservaring en tips!

Ben jij in Valencia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief