27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 6 oktober 2023

Bruinbakken aan de stranden van Playa del Carmen? Prima. Maar een rondreis Mexico biedt zoveel meer. Een introductie van de zes mooiste steden van dit bijzondere land.

Puebla

Eén van de meest favoriete steden zonder strand. Een culturele smeltkroes van schrijvers, muzikanten, acteurs en artiesten. Puebla, hoofdstad van de gelijknamige provincie, heeft een rijke historie en cultuur en is een visueel spektakel.

Zócalo, Puebla
Santo Domingo kerk, Puebla

Merida

De hoofdstad van de provincie Yucatán is een stille en harmonieuze haven gebouwd vanuit de oude Maya-cultuur. Prachtige architectuur, heerlijk eten, kunst en design. Merida is een stad die alles op alles zet om toeristen thuis te laten voelen.

Merida, Mexico
Merida, Mexico

Morelia

Een plek die alles in zich heeft voor de grootste luxedieren en de meest ontspannen reizigers. Dat is nog niet alles. Morelia’s centrum maakt met zijn 200 gebouwen uit de 16de eeuw deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Klaar met monumenten bekijken? Het bruisende nachtleven biedt voor ieder wat wils.

Morelia, Mexico
Morelia, Mexico

Guanajuato

Guanajuato is op veel vlakken veel interessanter dan de toeristische plekken in de omgeving zoals Leon, Guadalajara en San Luis Potosi. Het is een van de beste wandelsteden ter wereld, met sprookjesachtige parken en promenades.

Guanajuato
Basílica Colegiata de Nuestra Señora de Guanajuato

San Cristóbal de las Casas

San Cristobal biedt een mix van een koloniale en Mexicaanse cultuur die je op weinig andere plekken treft. De prachtige gebouwen, tientallen winkelgelegenheden en een diversiteit aan eten, ook voor vegetariërs en veganisten. Tip: het plein naast de befaamde stadskathedraal is een ontmoetingsplek voor muzikanten, vooral in het weekend.

San Cristóbal de las Casas
San Cristóbal de las Casas

San Miguel de Allende

Geweldige atmosfeer, uitstekende gastronomie, een rijke cultuur en een weldaad aan flora en fauna. San Miguel de Allende is een waar paradijs. Het gebrek aan verkeerslichten en billboards zorgt in deze stad van 140.000 inwoners voor een rust die je nergens anders treft. Een romantische en historische plek die de volledige rijke traditie van Mexico in zich heeft.

San Miguel de Allende
San Miguel de Allende

Reizen naar Mexico?

  • Kijk voor groepsrondreizen eens bij Sawadee of Djoser.
  • Je eigen reis samenstellen kan met behulp van de bouwstenen van Riksja Mexico.
  • Zie je door de bomen het bos niet meer? We hebben alle rondreizen mexico voor je verzameld!
  • Losse vliegtickets naar Mexico zijn er zowel direct als met één overstap, afhankelijk van de precieze bestemming. Kijk op Cheaptickets.nl voor de beste deals (vanaf €500 retour).
  • Kijk voor het boeken van losse hotels & appartementen op Booking.com

Ook in Mexico geweest en wil jij jouw ervaringen delen? Laat deze dan achter op onze Mexico-reviewpagina.


 , , , , , , ,

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)