• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

St. Lucia ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

25 St. Lucia reiservaringen en tips

Geweldig

40%

Tof

52%

Wel oké

8%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Profiel Karien van Jaarsveld
  Karien van Jaarsveld op 05-05-2019
  52 landen bezocht • 30 reviews • 23 waarderingen
  4

  “beware of hippos!”

  St. Lucia is een klein, toeristisch stadje met vele mogelijkheden in de omgeving. Het voordeel in vergelijking met andere Zuid-Afrikaanse steden is dat je hier gewoon s avonds te voet over straat kan gaan om wat te gaan eten in een van de gezellige restaurantje. Als je niet aan de hoofdstraat woont, moet je alleen oppassen voor de nijlpaarden die soms s nachts een rondje door de stand gaan wandelen/grazen. In St. Lucia kan je een klein stukje wandelen (bijv. naar de bootclub voor een lekker biertje of langs het strand) of een hippo-boottocht maken (gegarandeerd dat je ze daar ziet, als ze je niet al bij het ontbijt kwamen storen). Voor de rest kan je vanuit hier goed het isiMangaliso Wetland Park bezoeken (bijv. naar Cape Vidal rijden) of ook een tour naar het Hluhluwe/iMfolozi National Park voor de Big 5 (qua natuur ook veel mooier dan het Krugerpark).

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel wil
  wil op 18-04-2019
  37 landen bezocht • 30 reviews • 9 waarderingen
  5

  “Fijne dagen in St.Lucia”

  We verbleven vier nachten in dit plaatsje. We hadden een fijn guesthouse jn een rustige straat. We bezochten van daaruit de Wetlands en het prachtige Cape Vidal ( in de wetlands) ook het Hluhluwe Imfolozi park is goed te bezoeken vanaf daar. Bij het guesthouse regelden ze een boottocht voor ons om nijlpaarden te spotten. Superleuk en goed verzorgd. In het dorp hebben we helaas geen nijlpaard zien lopen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel debbie
  debbie op 12-04-2019
  34 landen bezocht • 84 reviews • 14 waarderingen
  4

  “Hippo's en Crocs ”

  Een klein dorpje midden in het moerasgebied. Het dorpje bestaat eigenlijk maar uit een paar straten. Hier zijn prima hotels en guesthouses te vinden. Ook zijn er een paar restaurantjes en barretjes. Leuk is om naar de Ski Boat club te gaan , net iets buiten het dorpje. Hier kun je als je geluk hebt de nijlpaarden in de avond uit het water zien komen. Let wel op de muggen want wij zijn hier lek geprikt. Het eten is normaal, niet speciaal maar de locatie maakt het bijzonder. De dag erna hebben wij een een hippo and croc boottocht gemaakt. We hebben er ook voldoende gezien. Het was erg leuk! Tip: op een uurtje rijden ligt Gooderson Dumazulu Lodge & Traditional Village. Wij hebben hier verbleven in een typisch Zuid Afrikaanse Rondavel en een tour gedaan door het dorpje. Was heel leuk!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Judith Van Der Linden
  Judith Van Der Linden op 10-04-2019
  35 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
  5

  “Nijlpaarden in de stad”

  Zelden heb ik zoiets bizars gezien als in St. Lucia! Hier lopen de nijlpaarden namelijk gewoon over straat. Overdag liggen ze in de rivier maar 's avonds gaan ze de stad in op zoek naar eten. Het kan dus zomaar gebeuren dat er een nijlpaard naast je auto staat te grazen.
  Ook leuk om te doen vanuit St. Lucia is een gamedrive door het iSimangaliso Wetland Park.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Chantal van Beek
  Chantal van Beek op 27-11-2017
  15 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
  4

  “Wat een ervaring!”

  Dit was heel erg bijzonder om mee te maken! Als je uit het hotel loopt, kan je gewoon een nijlpaard op straat tegen komen. Dat maakte het een hele ervaring. We hebben ook een boottocht gemaakt tussen de nijlpaarden wat echt fantastisch was. Neem wel zeker een verrekijker mee, of een camera die goed kan inzoemen!

  1 waardering

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Karlijn van der Reest
  Karlijn van der Reest op 26-11-2017
  12 landen bezocht • 26 reviews • 16 waarderingen
  4

  “Nijlpaarden, krokodillen en geen schildpadden”

  St. Lucia is fantastisch! In dit dorpje gebeurt zoveel! 's Avonds niet over straat mogen omdat er nijlpaarden rondwandelen, hier kan dat. Wij hebben een paardrijtocht gemaakt over het strand en door de wetlands, krokodillen gespot, gegaloppeerd tussen de zebra's en wildebeasts en genoten van de natuur. Ook hebben we een night drive door het wildpark en over het strand gedaan, op zoek naar schildpadden. Ondanks dat we geen schildpad gezien hebben was het absoluut de moeite waard. Er waren allerlei schitterende andere dieren te zien en 's nachts in een dergelijk park zijn is heel bijzonder. Let wel goed op welke verblijfplaats je kiest, wij zaten per ongeluk in een smerig party-hostel waar het vergeven was van de kakkerlakken, maar dit was het enige minpunt aan ons verder heerlijke verblijf in St. Lucia.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Leonie de Groot
  Leonie de Groot op 23-11-2017
  32 landen bezocht • 31 reviews • 24 waarderingen
  5

  “Een nijlpaard in de straat! ”

  St.Lucia is prachtig! Toen wij het dorpje binnen reden stond er een nijlpaard midden op de weg, dat kan daar allemaal gewoon want ze hebben er behoorlijk veel. Maak met de boot een rondtochtje over de rivier richting de oceaan en geniet van de mooie omgeving, de vele krokodillen en de luie nijlpaarden. In St.Lucia zitten veel leuke hotels/appartementen waarbij vaak een terras zit waar je zelf kunt barbecueën. In de omgeving kun je prachtig wandelen of paardrijden. Combineer een trip naar St.Lucia met een bezoek aan het Umfolozi-Hluhluwe wildpark waar je een mooie gamedrive kunt maken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Stephanie Roeffen
  Stephanie Roeffen op 23-11-2017
  57 landen bezocht • 28 reviews • 32 waarderingen
  4

  “Grootste nijlpaarden populatie van in Zuid Arika”

  St Lucia staat bekend om de nijlpaarden. Het is gelegen in een moerasgebied waar een grote concentratie nijlpaarden woont. Bij de brug waar je het dorp inrijdt, zie je aan de linkerkant de opstapplaats om een boottocht te maken. Op deze manier kun je veilig en van zeer dichtbij de nijlpaarden ervaren.
  St Lucia is klein maar sfeervol. Je vindt er leuke restaurants, winkeltjes, en je kunt er wandelingen maken (bv over het strand of de Estuary Boardwalk). 's Avonds loop je maar zo een nijlpaard tegen het lijf. Blijf dus altijd waakzaam, want deze beesten zijn levensgevaarlijk.
  Op circa een uur rijden van St Lucia ligt het national park Hluhluwe-Imfolozi. Je kunt hier met eigen vervoer rondrijden, net als in Kruger.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Ria Bonninga
  Ria Bonninga op 20-11-2017
  34 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
  5

  “Nijlpaarden en krokodillen”

  Niets is mooier dan de geluiden die nijlpaarden maken, echt fantastisch! En in St Lucia zie je absoluut veel nijlpaarden. Daarnaast zie je ook krokodillen. Het viel mij wel op dat het er een stuk kouder is dan in de rest van Zuid-Afrika, maar dat mag de pret niet drukken. Het dorpje op zich is knus en er zijn genoeg leuke restaurantjes en kroegjes om je een avond te vermaken.

  1 waardering

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Chantal Roessink
  Chantal Roessink op 19-11-2017
  19 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
  5

  “Gegarandeerd nijlpaarden”

  St. lucia is een erg gezellig dorpje. Het is niet groot maar leuk om een paar dagen door te brengen. Het ligt prachtig aan het strand. Er zijn erg veel mogelijkheden om te overnachten. Ook zijn er veel verschillende restaurantjes beschikbaar. Bij zonsondergang worden de nijlpaarden erg actief en komen ze aan land om te grazen. De kans bestaat dat je 'savonds oog in oog komt te staan met zo'n enorm gevaarlijk dier. Er zijn verschillende boottochten te boeken om dichtbij de nijlpaarden te komen. Dit is erg leuk om bij avondschemering te doen. De rest van de dag zijn de nijlpaarden nauwelijks actief!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
 1. TUI – fly-drives & rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw St. Lucia reiservaring en tips!

Ben jij in St. Lucia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief