Ten zuiden van het Yosemite National Park ligt in de staat Californië het adembenemende Sequoia National Park. Overweldigend door de reusachtige sequoia bomen, mag dit park gerust een pareltje genoemd worden.

Reizigers over Sequoia National Park

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Sequoia National Park bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 10 Sequoia National Park reiservaringen

Laatst bijgewerkt op 31 december, 2019

Sequoia National Park

De sequoiadendron is gezien het volume de grootste bomensoort ter wereld. Via tal van makkelijk begaanbare wandelpaden loop je door de bossen en zie je deze gigantische bomen. De sequoia behoort tot de oudste bomensoorten ter wereld en zijn een imposante verschijning met hoogtes van boven de 80 meter.

Vliegtickets Los Angeles

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Los Angeles
V.a. 404

Overnachten bij Sequoia National Park

Vergelijk alle hotels bij Sequoia National Park
Bekijk hotels

Wandelen in Sequoia National Park

Sequoia National Park

Ga voorbereid op pad wanneer je besluit om aan een wandeltocht te beginnen. In het park is een kans op een ontmoeting met beren, pak daarom voedingsmiddelen en andere waren goed in. Honden en andere dieren zijn niet toegestaan om mee te nemen.

General Sherman Tree

General Sherman Tree, Sequoia National Park

De General Sherman Tree is de grootste boom in het Sequoia National Park. Met een hoogte van 83,3 meter en een diameter van 7,7 meter en een leeftijd van 2300 tot 2700 jaar oud, behoort de General Sherman tot de grootste en oudste levende organismen ter wereld. Qua volume is het de grootste boom ter wereld. De wandeling naar de boom gaat via korte klimmen en is voor iedereen begaanbaar.

Tunnel Log

Tunnel Log, Sequoia National Park

Een leuke en opvallende attractie is de Tunnel Log, waar je al rijdend onder een omgevallen sequoiaboom doorrijdt. De dwars over de weg liggende boom ligt aan de Crescent Meadow Road. Op drukke dagen is de attractie alleen per shuttlebus bereikbaar.

Moro Rock

Moro Rock, Sequoia National Park

Uitzicht vanaf de Moro Rock.

De Moro Rock is een granietkoepel waarvan de top 2050 meter boven het zeeniveu ligt en 75 meter boven het omliggende gebied ligt. De rots ligt in het midden van het park, aan het begin van de Moro Creek en tussen Giant Forest (waar de General Sherman staat) en Crescent Meadow. Je bereikt Moro Rock via een pittige klim over 400 steile en smalle treden, maar het uitzicht is geweldig.

Moro Rock, Sequoia National Park

Traptreden naar de top van de Moro Rock.

Giant Forest Area

Giant Forest is het drukstbezochte gedeelte van het park en je vindt hier vier van de vijf meest indrukwekkende sequoiadendrons ter wereld. Dit gebied mag in verband met het ecosysteem alleen overdag bezocht worden. Diverse wandeltochten in dit gebied leiden je naar prachtige uitzichtpunten.

Giant Forest Area, Sequoia National Park

Mineral King Area

Een 40 km lange onverharde weg leidt je langs de oostelijke aftakking van de Kaweah River. De weg is voor de echte durfal en alleen toegankelijk met een permit, deze haal je bij het Foothills Visitor Center. Eenmaal de slechte en moeilijk begaanbare weg afgelegd volgt er een prachtige beloning. Een schitterend beeld op een unieke vallei die ontstaan is uit een gletsjer. Bijzondere gesteentes en veel vegetatie maken het gebied geschikt voor de echte natuurliefhebber.

Mineral King Area, Sequoia National Park

Mineral King Area.

Foothills Area

In dit gedeelte van het park is het in het voorjaar erg mooi dankzij een florerende flora. Planten zijn volop in bloei en dat geeft een weelderig en kleurrijke aanblik. In het nabij gelegen Visitor Center verkrijg je kaarten met daarop aangegeven wandelroutes.

Crystal Cave

Een mooie bochtige 9,5 km lange weg leidt je in de richting van de Crystal Cave. Vanaf de parkeerplaats volg je het wandelpad naar Cascade Creek waar de ingang van de grot is. De grot is alleen onder begeleiding van een gids te bezoeken. Bij het Foothills Visitor Center of Lodgepole Visitor Center koop je kaarten voor de 45 minuten durende tour. Neem altijd een jas of vest mee in verband met de lage temperaturen in de grot.

Crystal Cave, Sequoia National Park

Overnachten bij Sequoia National Park

In en rond het Sequoia National Park zijn een vijftal hotels te vinden, waarvan alleen de Wuksachi Lodge en de John Muir Lodge het hele jaar zijn geopend. Hier betaal je ruim €200 voor een tweepersoonskamer, een goedkoper alternatief is de Cedar Grove Lodge, waar je ongeveer €130 betaald voor een tweepersoonskamer. Voor de kampeerder heeft het Sequoia National Park zeven campings te bieden, de Logdepole Campground is de grootste met 250 plaatsen. Op veel campings zijn speciale plaatsen te vinden voor grote groepen, vooraf reserveren is hiervoor mogelijk, wel geldt vaak het motto ‘First-come, First-served’. Wat je ook kunt doen is overnachten in de stad Fresno, dat redelijk dichtbij de ingang van het park ligt en waar je goedkope motels en hotels vindt.

Sequoia National Park – Hoe kom je er?

Het Sequoia National Park is gelegen in Californië en grenst aan het Kings Canyon National Park. Het park is vanuit het westen bereikbaar via de toegang Ash Mountain Entrance. De tweebaansweg (CA-198) verbindt beide parken met elkaar en is alleen in de zomer geopend.

De meest logische stad om op te vliegen is Los Angeles. Vanaf €500 tot €800 euro heb je een vliegticket naar Los Angeles vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel. Vanuit Los Angeles is het ongeveer vier uur rijden naar het Sequoia National Park.

Voor flydrives naar West-Amerika en Sequoia National Park kun je terecht bij TUI en FOX Verre Reizen. Camperreizen naar West-Amerika vind je bij Tenzing Travel en bij 333TRAVEL kun je je eigen rondreis naar West-Amerika samenstellen met bouwstenen.

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website

Kras
Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Amerika rondreizen per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis door de VS. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Sequoia National Park

Het klimaat in het Sequoia National Park is zeer wisselend. De hoge ligging zorgt voor korte zomers en lange winters. In de lente staat alles in bloei, zijn dieren actief en begint de sneeuw te smelten. In de zomer is het gemiddeld 30 graden en zijn alle faciliteiten toegankelijk. De beste reistijd om een bezoek te brengen aan het Sequoia National Park is dus in de lente of zomer.

Amerika rondreis aanbiedingen

10 Sequoia National Park reiservaringen en tips • 26 landen bezocht
  13 reviews
  3 waarderingen

  “Wow!”

  Geplaatst 07-04-2019

  De reusachtige bomen in het Sequoia National Park laten je wel heel klein voelen! Tijdens een rondreisdoor California, kan een bezoek aan het Sequoia park niet ontbreken. Na een lange rit, vanaf Las Vegas, door Death Valley, kwamen wij aan bij het park. De rit er naartoe is adembenemend, steeds klim je iets hoger, en overal zijn dieren te vinden. California laat je echt zien dat alle landschappen in een staat te vinden zijn. Van bergen met sneeuwtoppen, tot woestijn, tot kust.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  34 reviews
  32 waarderingen

  “Mix een view van boven en beneden”

  Geplaatst 30-11-2017

  met een rondreis door californie een absoulute must see. spendeer 1 volledige dag in dit park. Mix de Moro rock trail ( prachtige uitzicht over het Sequoia Forest) met een wandeling door Giant Forest om de bomen van dichtbij en beneden af te kunnen bekijken. Uniek stukje oerbos wat iedereen een keer gezien moet hebben. besparen? overnacht dan in Bakersfield, Visalia of Fresno eraan liggende welke kant je route op gaat.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 28 landen bezocht
  52 reviews
  17 waarderingen

  “Bassie en Adriaan”

  Geplaatst 28-11-2017

  Ik geloof dat meer dan de helft van de mensen die hierheen gaan, dit doen omdat ze het kennen van Bassie en Adriaan. Enfin. Het park is mooi, fijn om te bezoeken, en er zijn genoeg campgrounds om vanuit te wandelen. Let op dat je je eetbare spullen in beerveilige metalen kisten doet wanneer je er overnacht. Aanrader: Moro Rock trail: vanaf deze grote kale rots heb je een mooi uitzicht over het park, en zie je ook echt de hoogteverschillen in bomen goed. Let op: het kan hard waaien op de rots. Na een aantal trails, zoals die naar Tharps Log, heb je het wel gezien met de dikke bomen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 13 reviews
  4 waarderingen

  “Wat zijn wij toch klein”

  Geplaatst 19-11-2017

  Super leuk om dit park te bezoeken. De bomen zijn echt enorm! Je kunt je er eigenlijk geen voorstelling van maken maar als je er tussen staat dan ben je als mens helemaal niks. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 24 landen bezocht
  26 reviews
  12 waarderingen

  “Giga bomen”

  Geplaatst 17-11-2017

  Dit park is erg de moeite waard, de sequoia bomen zijn gigantisch en je voelt je net een kabouter als je door het park gaat. Wij hadden geluk dat het weer helder was en er geen wolkje in de lucht was, waardoor we een fenomenaal uitzicht hadden vanaf de moro rock trail. Het is even een klim, maar het is het waard! Het is wel koud boven op de top, dus neem zeker een extra trui mee! Rijd ook door grote boom heen, ik vond dit echt bijzonder om te zien. Wij hebben eigenlijk zonder plan rondgelopen, en keken onze ogen uit! In het park wordt gebruik gemaakt van duidelijke wegwijzering, waardoor je snel weet waar je moet zijn.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 18 landen bezocht
  13 reviews
  2 waarderingen

  “Het grote bomen bos”

  Geplaatst 11-11-2017

  Het sequoia nationaal park staat bekend om zijn dikke sequoia bomen. Door het park is een wandel route gemaakt die je langs deze immense bomen lijdt. Je komt langs de Marisposa grove, een idilisch huisje tussen de grote bomen. Sommige bomen zijn omgevallen en hier kun je leuk over klimmen. Het park is erg leuk om te bezoeken met kleine kinderen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  26 reviews
  6 waarderingen

  “Groots”

  Geplaatst 08-11-2017

  Sequoia NP is een mooi park met de grootse Sequoia bomen. De bomen zijn zo hoog waardoor je je heel klein voelt. Met behulp van de goed begaanbare wandelpaden kun je het park goed bekijken. Tokopah Falls vonden wij een hele leuke wandeling.
  Wat je uiteraard ook niet mag missen, bij een bezoek met de auto is de Tunnel Log. Dit is een omgevallen boom waar een tunnel uitgezaagd is. Toch leuk tijdens de lange rij tochten.

  Ook de camping in dit park is een aanrader.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 13 landen bezocht
  26 reviews
  18 waarderingen

  “Letterlijke highlights, die Sequoia bomen”

  Geplaatst 29-10-2017

  Sequoia National Park is een van de vele prachtige natuurparken die het Zuid-Westen van Amerika kent. Het park staat vol met letterlijke highlights, de sequoia bomen. Ze zijn prachtig en gigantisch. The General Sherman tree is de allergrootste die je gaat tegenkomen. Er zijn overal goed begaanbare wandelpaden aangelegd, zodat iedereen overal kan komen. Ook in dit park kun je prachtig kamperen. Met een beetje geluk (zoals wij hadden) ga je ook nog wat beren tegenkomen. Meer natuurschoon kun je bijna niet wensen!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 11 landen bezocht
  26 reviews
  4 waarderingen

  “Sequoia National Park”

  Geplaatst 28-10-2017

  Je voelt je enorm klein daar in dat park maar het is een mooie bestemming tijdens je rondreis door West - Amerika. Wij hadden helaas niet veel tijd om hier door te brengen doordat we teveel wilden doen tijdens onze rondreis, tip: meer tijd inplannen!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  44 reviews
  13 waarderingen

  “We liepen zo de wolken in. ”

  Geplaatst 24-10-2017

  Bij de ingang van het park kan je de Moro rock trail lopen. De route is niet lang, maar vooral een aantal trappen omhoog. Toen wij er waren was het een behoorlijk bewolkte dag. Wat heel bijzonder was is dat we steeds verder omhoog, letterlijk de wolken inliepen. Op een heldere dag zou je vanaf hier een fantastisch uitzicht moeten hebben. De route bestraat uit 350 treden omhoog tot een hoogte van 205 meter.
  Omdat het park sowieso vrij hoog gelegen ligt is het hier een stuk koeler dan in sommige andere parken. Een dikke trui en een lange broek is tijdens een reisperiode in oktober geen overbodige luxe tijdens een bezoek aan dit park.
  De andere high lights zijn natuurlijk de stronk waar je met de auto onder door kan rijden en de General Sherman tree.
  Ik heb ook erg genoten van de uitzichten op de route naar het park. Het is een prachtige route waarbij je met de auto steeds verder omhoog slingert.
  Na parken als Bryce en Death valley is dit park weer zo'n groot contrast en een een goede reden om ook dit park niet over te slaan bij een rondreis door West Amerika.
  Vanwege de hoogte van het park en de kou zou het mijn advies zijn om net als ons, een wat lager gelegen camping te betrekken en een trip naar het park te maken met een auto. Wij hebben dit park in de herfst bezocht.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Sequoia National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Sequoia National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Amerika rondreizen per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis door de VS. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website

Meer Amerika reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groepsreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Veel rondreizen.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie discounter

Internet only prijzen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

De Nationale Parken.
Bezoek website

Vliegwinkel.nl
Vliegwinkel.nl

Goedkope flydrives.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Individuele rondreizen & flydrives.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Vliegtickets naar Amerika


Hotels in Amerika zoeken

Hotels in Amerika zoeken

Boek je rondreis naar Amerika

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

Privérondreizen met huurauto.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Tenzing Travel
3. Tenzing Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek websiteBekijk 589 Amerika rondreizen
Vanaf €118 incl. vliegticket

Vliegtickets Amerika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Amerika
V.a. 250

Volg ons op Facebook