Reiservaringen Aruba, reisverhalen en tips over Aruba vakanties

Aruba essentials

Beste reistijd: Januari t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 10 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen:


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Aruba

Aruba is onderdeel van de Nederlandse Antillen en zou je onze eigen toeristische ‘getaway’ op aarde kunnen noemen. Het is er vaak druk met vakantiegangers en op Aruba vind je lange (volle) stranden, veel hoogbouwhotels, casino’s en Amerikaanse invloeden. Het is er voornamelijk vlak en vrij droog. Ook veel surfers trekken naar het eiland en sommige stranden op de uithoeken van Aruba zijn nog redelijk onbezocht. Het Arikok Wildlife Park heeft een eigen landschap, vol cactussen en oude goudmijnen. Oranjestad is gezellig, maar verwacht ook hier grote aantallen Amerikanen en aanleggende cruiseschepen.

12 Aruba reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,0

Op basis van 12 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 6,7

  • Gastvrijheid: 8,2

  • Natuur: 8,0

  • Stranden: 9,6

  • Eten: 7,8

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Aruba.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,6

    18 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “One happy island so true”

    Geplaatst 30-11-2017 • gereisd januari 2010 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Aruba is echt een vakantie voor mensen die lekker willen genieten van zon zee strand.
    De stranden op Aruba zijn super mooi en heel apart om die dividi bomen op het strand te zien.

    We hebben tijdens deze vakantie een excursie geboekt bij eddy Croes, een Arubaan die werkzaam is in het national park van Aruba. Het was een erg leuke dag, hij heeft ons het hele eiland laten zien (+/- 23m lang en 9km breed), lekker gegeten bij een lokaal restaurant catch of the day, waar buiten ons geen andere toeristen waren.
    we hebben o.a. gereden door het arikok park, de vuurtoren bekeken, snorkelen bij babybeach.
    Op het eiland zijn bepaalde plekken die erg geschikt zijn om te snorkelen babybeach en boven het eiland in de buurt van de vuurtoren, erg mooi onderwater leven!

    Elke avond heb ik samen met mijn man naar zonsondergang gekeken waauw wat bijzonder mooi!
    Aruba is wel een eiland die erg gericht op de Amerikanen en die zijn er ook in overvloed, vond ik opzich wat minder.
    zijn nog even naar de hoofdstad geweest , vonden wij niet zo bijzonder. zijn met de lokale bus gegaan dit ging zonder enige problemen

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Aruba:

    Baby beach  • Eagle beach

    Mijn Aruba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 5,8

    16 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Uitgestrekt, rustig eiland”

    Geplaatst 14-11-2017 • gereisd juli 2016 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Aruba is een echte aanrader voor een strandvakantie. Denk aan witte, langgerekte stranden, een blauwe zee. Er zijn divers excursies te doen, maar een aanrader is om zelf een auto te huren en het eiland te verkennen. Breng een bezoek aan het Arikok national park en neem daar de tijd om te stoppen bij de rotskust en de wilde zee te bewonderen.
    Door de wilde zee was snorkelen (juli 2016) niet zo goed te doen. Snorkelen bij Baby beach is beter te doen door de golfbreker voor de kust.
    Aruba is erg Amerikaans (zeker als je ook naar Curaçao ben geweest), dit merk je aan de prijzen maar ook aan de gastvrijheid.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Aruba:

    Arikok nationaal park  • Eagle beach  • Baby beach

    Mijn Aruba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 2
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    26 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Fijn eiland”

    Geplaatst 06-11-2017 • gereisd september 2009 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Aruba is een aanrader voor een rustige vakantie. Het voelt wat Amerikaanser aan dan Bonaire en Curacao. Daarom vond ik het een leuke afwisseling. Op Aruba kan je mooi snorkelen en duiken. De stranden zijn wit en het water is erg blauw waardoor er veel te zien is. Het is ook een aanrader om een tour over het eiland te doen, zodat je meer dan alleen strand en zee ziet!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Aruba:

    Oranjestad, Aruba • snorkelen rond om Aruba

    Mijn Aruba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    13 landen bezocht
    13 reviews
    8 waarderingen

    “One happy island”

    Geplaatst 30-10-2017 • gereisd december 2015 • 2 weken lang • met partner • zonvakantie

    Aruba is echt een aanrader voor een Caribische vakantie waar je gewoon lekker op strand wilt liggen en niks te doen... oke, af en toe een paar wateractiviteiten zoals snorkellen (de water hier is super schoon en je kunt heel veel verschillende visjes zien!), scuba-diven, op een piraatboot-excursie gaan, enz. :) We hebben de piraatboot excursie gedaan en was echt een super toffe ervaring met onbeperkte drank en snorkel. Kijk ook uit voor happy hour tussen 5-6 or 5-7, soms 5-8 uur, veel van de bars hebben dan kortingen op cocktails.
    Mensen zijn heel vriendelijk, maar er wordt minden Nederlands gepraat dat ik eerst verwacht. Met Engels zit je prima, of als je je Spaans wilt oefenen, verstaan ze dat ook meestaal.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Aruba:

    Arikok nationaal park  • Malmok beach • Eagle beach

    Mijn Aruba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    13 reviews
    0 waarderingen

    “Bounty ervaring”

    Geplaatst 29-10-2017 • gereisd juli 2015 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Als ik aan Aruba denk, denk ik aan witte stranden, helder blauwe zee en casino's. Naast heerlijk op het strand liggen en cocktails drinken, hebben we ook een tour over het hele eiland gedaan met een instructeur Eddie die in zijn Truck mensen meeneemt. Echt een aanraden, want hij vertelt over het echte Aruba naast het toeristische deel.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Aruba:

    Oranjestad • Palm beach • seven caves

    Mijn Aruba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    15 landen bezocht
    27 reviews
    16 waarderingen

    “Geweldig, gastvrij eiland”

    Geplaatst 20-10-2017 • gereisd december 2011 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Onze eerste echte vakantie samen: Aruba. Een all inclusive resort aan een prachtig strand. Blijf echter niet alleen aan het strand liggen, maar boek een (paar) excursie(s). Het is echt de moeite waard om het eiland te gaan verkennen. Het Arikok nationaal park is erg mooi en je ziet zo een heel ander deel van Aruba. Ga ook eens snorkelen aan de vele verschillende prachtige stranden die Aruba te bieden heeft. Vergeet je onderwatercamera niet!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Aruba:

    Arikok nationaal park  • Druif beach  • Baby beach

    Mijn Aruba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    2 reviews
    1 waardering

    “Aruba verdient oprecht de titel: "one happy island"!”

    Geplaatst 15-01-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in november 2014 • alleen • zelfstandig

    2 jaar lang heb ik mogen genieten van dit pracht eiland. Naast je werk voelt het werkelijk alsof je geniet van een vakantie. Wat mij gelijk opviel is de gastvrijheid van de mensen. De gekste gesprekken heb ik gevoerd met verschillende vreemde mensen. Naast de gastvrijheid is het eiland zelf ontzettend mooi. Het is een eiland waar genoeg te beleven valt. Zo heb ik mijn duikbrefet gehaald en heb ik kunnen genieten van verschillende watersporten: kitesurfen, snorkelen, wakeboarden, snorkelen etc. Aruba staat bekend om zijn mooie stranden en Eagle beach is toch wel een van mijn favorieten. Witte zandstranden met ongelooflijk helder water, je kijkt je ogen uit. Ook ben ik echt een natuur mens. Naast de mooie witte stranden die Aruba te bieden heeft, verrast het eiland je met een compleet ander soort natuur aan de andere kant van het eiland. Rotsen en cactussen maken het plaatje helemaal compleet. Binnen een uur rij je van de ene kant van het eiland naar de andere kant. Perfect om rond te touren dus! Aruba biedt ook nog een aantal verrassingselementen die je gezien moet hebben: een natural pool, natural bridge, vijfer met visjes die aan je tenen knabbelen en voor de echte avonturiers zijn er ook nog heuse grotten. Ik kan met vol overtuiging zeggen dat het een "one happy island" is en dat het voelt als een tweede thuis!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Aruba:

    Geheime grot bij Baby Beach • Het meest noordelijke punt • Bovenop de hooiberg

    Mijn Aruba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    3 reviews
    3 waarderingen

    “Aruba is thuis komen!”

    Geplaatst 15-01-2017 • gereisd maart 2013 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Aruba; het eiland waar ik maar liefst 3 maanden mocht verblijven voor een stage. In die drie maanden heb ik een zeer uitgebreide indruk gekregen van het eiland en van de mensen. En wat is het een prachtig en heerlijk eiland. Zoek je zon, zee, strand? Dan ben je hier op de juiste plek. Maar zo zijn er zo veel plekken. Wat Aruba zo bijzonder maakt vind ik de gastvrijheid. De mensen op Aruba zijn ontzettend aardig en doen geen vlieg kwaad. Ik heb me als jonge meid ook geen seconde onveilig gevoeld. De stranden zijn zeer indrukwekkend. Mijn eerste indruk was fenomenaal. Mijn mond viel letterlijk open. Blauw water en wit zand! Het is minstens zo mooi als dat reiservaringen, gidsen en plaatjes je vertellen.
    Een auto huren en lekker rond touren is een van onze favorieten. We hebben dan ook het hele eiland gezien. Rodgers beach (als je aan komt rijden, zit het aan de rechter kant van baby beach), in het zuiden van het eiland was echt het hoogte punt. Snorkelen en duiken kun je eigenlijk ook overal en is ook zeker een aanrader, vooral bij Mangel Halto! Met snorkelen zagen we schildpadden, stingrays, pufferfish, lionfish en natuurlijk nog veel meer moois. Oftewel, ik zou niet weten waarom je Aruba niet zou willen bezoeken :)
    Er moeten toch ook nadelen zijn? Uhh, ja, als je het nadelen wilt noemen.... De zon is zo fel dat je echt altijd moet smeren met een SPF. En de vliegreis er heen; het kan zijn dat je moet overstappen. Wij hadden een overstap van 3 uur, waarna wij nog 20 minuten moesten vliegen. Dat voelt wel een beetje zonde van de tijd. Dit is dus iets waar je op kunt letten. En er is wat mij betreft weinig cultuur. Oranjestad is een culturele bezienswaardigheid maar verder weinig.
    ps; mijn ervaring is nu al bijna 4 jaar geleden. Het kan zijn dat de storm eind 2016 schade heeft gebracht aan koraal en stranden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Aruba:

    Mangel Halto • Rodgers Beach • Divi Beach

    Mijn Aruba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    29 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “Overlopen Aruba”

    Geplaatst 14-02-2016 • meerdere keren gereisd, laatste keer in oktober 2015 • met partner • zelfstandig

    Een ideale bestemming als je van strand, zon en eten houdt. Ben je op zoek naar een doe-vakantie dan ben je wat minder op het goede adres. Aruba heeft best wel wat bijzondere flora en fauna en een afwisselend landschap, zeker gezien de grootte van het eiland, maar binnen een paar dagen kun je alles zien wat er te zien valt aan bezienswaardigheden.
    De stranden zijn stuk voor stuk prachtig! Allemaal ook net een beetje anders zodat iedereen een eigen favoriet heeft. In Palm Beach zitten verreweg de meeste hotels met het nodige toeristenvermaak. Complete malls met winkels en restaurants, een butterfly farm en strandactiviteiten zijn daar volop vertegenwoordigt. Nog iets noordelijker, bij Arashi beach, kun je goed terecht voor watersporten. Helemaal in het zuiden, Baby beach en Rodgers beach, lig je in een soort baai en sta je niet binnen twee stappen tot je nek toe in het water. Deze zijn wat idealer voor kinderen.
    Wat betreft bezienswaardigheden. Oranjestad is zeker de moeite waard. Het centrum heeft typisch koloniale gevels in felle kleuren wat leuk is om te zien. Een ritje met de (gratis) tram is ook wel aardig. Absoluut de moeite waard vond ik het archeologisch museum. Voor natuur zijn het Arikok national park en de Seroe Colorado de moeite waard. Het ruige deel van Aruba geeft best wel een contrast met de toeristvriendelijke stranden. Aruba kent veel kerken. De mooiste (en waarschijnlijk ook de kleinste) vind ik de Alto vista kapel in het noorden.
    Samengevat: lekker van het strand en de zon genieten!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Aruba:

    Seroe Colorado • Oranjestad • Alto vista

    Mijn Aruba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    0 waarderingen

    “Een paradijs ”

    Geplaatst 24-02-2015 • gereisd april 2012 • 2 weken lang • met vrienden • individuele rondreis

    Aruba is een waar paradijs. Prachtige natuur, vriendelijke mensen en elke dag voelt als of je onderdeel bent van een dierentuin omdat er zoo veel bijzondere dieren te zien zijn.
    Oranjehuis is erf toeristische en raad ik hooguit 1 dagje aan. Trek het land verder in, bezoek het deel waar ook de locale komen. Een stuk mooier naar mijn mening. Openbaar vervoer is goedkoop en werkt prima!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Aruba:

    snorkelen rond om Aruba  • Baby beach  • ari kok national park

    Mijn Aruba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Aruba reiservaring!

Ben jij onlangs in Aruba geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Aruba reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Aruba

Vergelijk hotelprijzen Aruba