• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Bonaire ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

4 Bonaire reiservaringen en tips

Geweldig

50%

Tof

50%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Thijs de Groot op 22-08-2022

  “ Bonaire is het pareltje van de Caribbean”

  Wij zijn inmiddels meerdere keren op Bonaire geweest en het verveeld niet. Bonaire staat natuurlijk bekend om zijn onderwaterwereld maar wij zijn er inmiddels ook achter dat er veel meer te doen is op Bonaire. De natuur is er mooi en de mensen erg vriendelijk.

  De eerste keer dat wij op Bonaire kwamen gingen wij specifiek voor het duiken en snorkelen. De onderwaterwereld is prachtig. Er zijn vele duikbestemmingen met elk zijn eigen bijzonderheden. Wij hebben ook een boot gehuurd om richting Klein Bonaire te gaan. Zeker een aanrader. Naast het duiken en snorkelen hebben wij ook diverse andere activiteiten ondernomen zoals de wandelroutes en de de autoroutes die langs de kust en in het binnenland aangelegd zijn. Hier kam je meer over de geschiedenis te weten. Er liggen bij de start van de routes ook kaarten met de diverse informatie.

  Doordat we tijdens onze 2e vakantie naar Bonaire te maken hadden met wat troebel water, hebben wij gezocht naar andere activiteiten. Via de site www.zonvakantiebonaire.nl hebben wij veel informatie en tips opgedaan. Zo hebben wij gezocht naar de grotten (en gevonden) en hebben wij Washington Slagbaai National Park bezocht. Hier vind je prachtige natuur en kan je de hoogste berg van Bonaire beklimmen. Het was wel een flinke klim maar het uitzicht is prachtig. Doe wel goede schoenen aan! Er liggen veel losse steentjes en de klim is pittig.

  Wij hebben ook nog 1 dagje strand meegepikt. Een perfecte bestemming hiervoor is Sorobon Beach bij Lac Bay. Lac Bay bestaat uit een lagune met een strand en rondom mangrove. In de lagune vind je wat mij betreft ook het mooiste koraalriffen van Bonaire.

  Ook wat eten betreft is er voldoende keuze. Van lokale gerechten tot zeer luxe uit eten. Het kan allemaal. Het meeste is te te vinden in en rond Kralendijk. Gezellig is het restaurant op de pier in Kralendijk.

 • Peter Hiscock op 18-07-2022

  “Ook boven water prachtig”

  Bonaire, het duikersparadijs. Het is er schitterend onder water. Indrukwekkend koraal, vele vissen en je kan zwemmen met schildpadden.
  Je kan op veel plekken makkelijk een kijkje onder water nemen maar de mooiste zijn 1000 Steps, Andrea I en Klein Bonaire.

  Bonaire staat vooral bekend om de onderwater pracht maar het eiland zelf is ook zeer mooi en uniek.
  Wij verbleven een paar nachten in de Kunuku, zeg maar de outback van Bonaire. De zee is nooit ver weg maar we zaten weggestopt in een sfeervol, mooi en ruig stukje natuur. Oneindig veel cactussen en allerlei soorten vogels en andere dieren. Mooi om te wandelen of rond te rijden. Ook een kano tocht door de mangrove in het zuiden bij Lac Cai is een aanrader.

  Aan de kust vind je de meeste Amerikaanse en Nederlandse toeristen. Ook wordt er volop gebouwd aan hotels en appartementen helaas. Het is de moeite waard om meer landinwaarts te gaan voor een borrel of een hapje eten, in de buitenwijken van Kralendijk. Hier vind je het echte Bonaire.

 • Lenny op 24-11-2017

  “Duikparadijs! ”

  Een week naar Bonaire gereisd. Super ervaring. Mooie natuur en heerlijk lekker weer gedurende het hele jaar. Het hoogtepunt was voor mij toch wel echt het duiken en zwemmen met schildpadden. Klein Bonaire is zeker een aanrader! Vooral als je aankomt en je loopt een beetje door, dan ben je echt op een onbewoond eiland. Wij hebben regelmatig wat gedronken in het vd Valk hotel in Bonaire. Je kunt daar heel mooi snorkelen en er is een leuke cocktailbar op het strand. Verder kun je op Bonaire heerlijk eten. Zowel op kleine marktjes als in luxere restaurants. Wij hadden een scooter gehuurd en hebben daarmee het hele eiland gezien. Van de zoutvlaktes tot Kralendijk. Omdat Bonaire zo klein is kun je in een week alles makkelijk zien.

 • Eelco op 06-11-2017

  “Rustig en relaxed bonaire”

  Halverwege september ben ik in m'n eentje naar Bonaire gegaan. In die tijd is het erg rustig, dus voor een soloreiziger kan ik aanraden om niet in het laagseizoen Bonaire te bezoeken. Desondanks werd ik erg leuk ontvangen in een B&B van Nederlandse eigenaren. Zij hebben een tour rond het eiland en een scooter voor me geregeld. Ook hebben ze voor duikles en een paar mooie duiken gezorgd. De onderwaterwereld bij Bonaire is echt heel mooi, dus voor duikers kan ik het eiland zeker aanraden!

Bonaire vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Bonaire reiservaring en tips!

Ben jij in Bonaire geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief