27 Vakantiedagen

Vliegen naar Cambodja

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Cambodja via:

Het toerisme in Cambodja staat allang niet meer in de kinderschoenen. Vooral Siem Reap is erg populair, vanweg het religieuze bouwwerk Angkor Wat. Cambodja heeft twee internationale luchthavens: Siem Reap en Phnom Penh. Vanuit Nederland is het niet mogelijk om rechtstreeks naar Cambodja te vliegen. Het is noodzakelijk om een tussenstop te maken op Bangkok (meest logisch), Kuala Lumpur of een andere locatie. Een retourticket naar Cambodja kost dan ongeveer €700. Gebruik de tool hierboven om vluchten te zoeken. Vluchten naar Bangkok en Kuala Lumpur worden o.a. verzorgd door KLM, Singapore Airlines, Aeroflot, Malaysia Airlines en Air France. Een vlucht duurt, inclusief overstap, minstens 13 uur.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Cambodja

  • Probeer of er verschil zit in prijs met het aanvliegen op Phnom Penh of Siem Reap vanuit andere luchthavens dan Schiphol, zoals die van Brussel of Dusseldorf.
  • Check of het scheelt wanneer je een apart retourticket naar bijvoorbeeld Kuala Lumpur of Bangkok en één of twee losse vluchten naar Cambodja boekt, bijvoorbeeld bij Air Asia.
  • Speel altijd met de vertrekdagen: doordeweekse dagen zijn altijd goedkoper dan vertrekken of aankomen voor of in het weekend.

Vliegen vanuit andere landen in Azië

Cambodja is heel goed te combineren met andere Aziatische landen. Vanuit de meeste omliggende landen is het mogelijk om direct naar Phnom Penh en Siem Reap te vliegen met maatschappijen als Lion Air, Air Asia en Cambodia Angkor Air. Vooral vanuit Bangkok, maar ook vanuit bijvoorbeeld Ho Chi Minh City gaan meerdere dagelijkse vluchten.

Binnenlandse vluchten in Cambodja

Het is in Cambodja alleen mogelijk om te vliegen tussen Phnom Penh, Siem Reap en Sihanoukville. Het land is niet zo groot dat het nodig is om te vliegen. Bekende maatschappijen die binnen Cambodja vliegen zijn o.a. Air Asia en Cambodia Angkor Air.

Phnom Penh Airport

Het vliegveld van Phnom Penh is het grootste vliegveld van Cambodja. Het vliegveld ligt 10 kilometer ten westen van Phnom Penh. Je kunt tussen het vliegveld en de stad pendelen met een speciaal busje of met een tuk-tuk.

Siem Reap Airport

Het vliegveld van Siem Reap is het drukste vliegveld van Cambodja. Veel toeristen vliegen hier naartoe om alleen de tempels van Angkor Wat te bezoeken. Het vliegveld ligt 6 km verwijderd van de stad. Tussen de stad en het vliegveld rijden speciale bussen.

Sihanoukville Airport

Het vliegveld van Sihanoukville is het nieuwste vliegveld van Cambodja. Het vliegveld ligt 20 km ten oosten van de stad. Je kunt tussen het vliegveld en de stad pendelen met een speciaal busje of met een tuk-tuk.

Vliegtickets naar Cambodja boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Cambodja boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Cambodja niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Düsseldorf en Parijs.

Bij het zoeken naar Cambodja vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Cambodja via:

Bezienswaardigheden Cambodja

Alle bezienswaardigheden in Cambodja

Vliegtickets naar Cambodja


Hotels in Cambodja zoeken

Hotels in Cambodja zoeken

Boek je rondreis naar Cambodja

Riksja Cambodja
1. Riksja Cambodja

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Groeps- en individuele rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Groeps- en familierondreizen.
Bezoek websiteBekijk Cambodja rondreizen
Vanaf €104 incl. vliegticket

Vliegtickets Cambodja

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cambodja
V.a. 482

Volg ons op Facebook