Siem Reap (Cambodja): bezienswaardigheden, tips & ervaringen van reizigers

Siem Reap (Cambodja): bezienswaardigheden, tips & ervaringen van reizigers

Siem Reap is een bekende plaats in het westen van Cambodja. De stad is dé uitvalbasis voor een bezoek aan het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat. Maar Siem Reap heeft voor reizigers meer te bieden dan alleen dat: sowieso een boel gezelligheid!

Door , laatst bijgewerkt op 28 februari 2023
5 minuten lezen

Inhoud:

 1. De sfeer in Siem Reap
 2. Markten in Siem Reap
 3. Angkor Wat complex bezoeken
 4. Het drijvende dorpje Chong Kneas
 5. Overnachten in Siem Reap
 6. Reizen naar Siem Reap
 7. Beste reistijd Siem Reap
 8. Reiservaringen en tips

Waar ligt Siem Reap?

Siem Reap ligt in het westen van Cambodja, ten noorden van het Tonlé Sap meer. Ten noorden van de stad liggen de tempels van Angkor Wat. Als gevolg daarvan is Siem Reap de meest toeristische plaats van Cambodja.

Cambodja reis boeken – onze tips!

Top-5 Cambodja reisaanbieders
 1. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. 333 Travel – privéreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Hoe is de sfeer in Siem Reap?

De meeste locals in Siem Reap spreken Engels en op de barstrip vind je restaurants en bars met westerse faciliteiten, zoals westers eten, drinken en westerse sferen. Er zijn zelfs plannen om het lokale hart met haar gezellige markt af te breken en te ruilen voor een groot plein. Gelukkig is dit nog niet het geval.

 • De oude binnenstad van Siem Reap is toeristisch, maar biedt ook veel gezelligheid en sfeer. Op de ‘Pub Street’ is het altijd druk en praten honderden reizigers met elkaar bij over hun avonturen.
 • De omliggende straatjes zitten vol leuke boetiekhotelletjes en trendy restaurantjes. Het nachtleven in Siem Reap is door de aanwezigheid van de vele toeristen levendiger dan in andere Cambodjaanse steden.
Siem Reap

Straatbeeld in Siem Reap.

Pub Street in Siem Reap

De gezellige Pub Street in de avond.

Markten in Siem Reap

In het centrum van Siem Reap vind je een enorme (grotendeels) overdekte markt waar je zo’n beetje álles kan krijgen wat een mens zich kan wensen: van kleding en elektronica tot zilverwaar, houtsnijwerk en een grote afdeling verse vis en andere etenswaren (probeer de pork sausages!). De ‘Psar Chaa’ of ‘Old Market’ is een van de leukste plekken van Siem Reap om je een goede middag te vermaken. De oude markt en het gebied er omheen strekken zich uit van de rivier tot aan de nieuwe Angkor Night Market op de Sivutha Boulevard. Deze night market is in de avonduren de place to be voor lokale souvenirs.

Siem Reap markt

Verse etenswaren in de overdekte oude markt.

Siem Reap

Bezoek het Angkor Wat complex

Het complex van Angkor Wat ligt op ongeveer zes kilometer van Siem Reap. De meeste toeristen komen naar Siem Reap om Angkor Wat te bezoeken. Dit kun je doen in 1 dag, maar je kunt er ook langer de tijd voor nemen. Er bestaan zelfs toegangspassen van zeven dagen. Veel toeristen huren een tuk-tuk met chauffeur voor één dag. Deze chauffeur rijdt naar alle tempels die je wilt zien. De meeste chauffeurs vertellen ook nog iets over de tempels en wellicht hun eigen leven. Lees meer over Angkor Wat.

Angkor Wat Siem Reap

Spreek in Siem Reap een tuk-tuk chauffeur aan die je rondrijdt in het Angkor Wat tempelcomplex.

Het drijvende dorpje Chong Kneas

Chong Kneas is een drijvend dorp in het Tonlé Sap-meer. Het was een simpel en arm dorpje dat het authentieke platteland van Cambodja goed weergaf. Helaas heeft het dankzij de vele toeristen een groot deel van haar charme verloren en betaal je hoge prijzen voor zowel de boottocht als de verkrijgbare producten. Het is mogelijk om hier vanuit Siem Reap heen te gaan met de fiets, maar je kunt ook een boottocht naar het drijvende dorp boeken. Dit kun je doen door een tour te boeken in Siem Reap bij een reisbureau of bij het hotel/hostel.

Overnachten in Siem Reap

Siem Reap is door de nabijheid van Angkor Wat de populairste toeristenplaats van Cambodja. De keuze aan accommdaties is enorm: van super de luxe 5* hotels op de route naar Angkor tot cheap ass backpackhostels rond het centrum. In de middenklasse zijn meerdere leuke boetiekhotelletjes (sommigen met zwembad) vanaf enkele tientjes.

 • Kijk op sites als Booking.com voor overzichten per prijscategorie en gebruik de kaartfunctie om te checken of je gewenste hotel niet té ver buiten het gezellige centrum ligt.
 • Tips: het betaalbare The Twizt – Lifestyle Hostel (v.a. €20) of het jungle-achtige The Urban (v.a. €35), beide met zwembad, of de nog wat luxere King Rock Boutique (v.a. €45).

Siem Reap – hoe kom je er?

Siem Reap heeft een eigen internationaal vliegveld waar dagelijks vluchten aankomen vanuit alle windstreken, maar vooral uit veel omliggende Aziatische steden zoals Bangkok.

 • Overland kun je vanuit zo’n beetje alle redelijk grote steden in Cambodja per bus naar Siem Reap reizen. Een enkeltje vanuit bijvoorbeeld Sihanoukville kost €20. Er is ook een busverbinding met Bangkok waar veel backpackers gebruik van maken.
 • De mooiste manier om in Siem Reap te komen is met de boot over het Tonlé Sap-meer vanuit Phnom Penh of Battambang. Je vaart dan langs het authentieke Cambodjaanse platteland.

Beste reistijd Siem Reap

De beste periode om naar Siem Reap te komen is van november t/m februari. Deze periode is het droge seizoen. Het is hier dan niet te warm en ook niet te vochtig.

Cambodja reis boeken – onze tips!

Top-5 Cambodja reisaanbieders
 1. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. 333 Travel – privéreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Opmerkingen? Aanvullingen?

Al onze teksten worden geschreven door échte vakantie-experts, die uitgebreid research doen en hun eigen ervaringen gebruiken. We doen ons best om de informatie op 27vakantiedagen.nl zo volledig, accuraat en actueel mogelijk te houden. Toch kan er een foutje ingeslopen zijn, of kan bepaalde informatie ingehaald zijn door de actualiteit. Mocht je fouten zien, tips en/of aanvullingen hebben: neem contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@27vakantiedagen.nl!

30 Siem Reap reiservaringen en tips

 • Annette op 11-05-2019

  “Toeristisch”

  You love it or you hate it. Siem Reap is de uitvalsbasis voor Angkor Wat. Eigenlijk is er niet zoveel te doen. Er is een lange toeristische straat met kroegen waar je kunt drinken en dansen en je vindt er eettentjes, massagesalons en souvenirshopjes. En als je wilt kun je er gefrituurde vogelspin en schorpioen op een stok krijgen. Een tip: ga naar de eetkraampjes langs de kant van de straat. Voor 1 dollar krijg je bijvoorbeeld een bord nasi en voor 1 dollar een verse fruitshake. Een goedkope maaltijd en het is nog lekker ook!

 • Sylvia Bouwknegt op 10-05-2019

  “Siem Reap tour”

  Vanuit het hostel hebben we een tour geboekt om langs een aantal tempels te reizen met een tuktuk. Siem Reap was daarbij wel de grootste tempel. Hier ook de eerste stop gemaakt. We hadden alle tijd om de gehele tempel te bekijken. Daarna nog een 6-tal andere tempels bezocht, maar die waren niet meer zo imposant.

 • Willem op 10-05-2019

  “Leuk stadje”

  De meeste mensen gaan naar Siem Reap om de Angkor Wat te bezoeken. Wat je uiteraard ook moet doen, maar het stadje zelf is ook de moeite waard. Omdat het zo toeristisch is, is er ook van alles te beleven. Je hebt er een leuke Night Market, restaurantjes en bars. Dit is vooral leuk om naartoe te gaan, nadat je de Killing Fields en Tuol Sleng hebt bezocht.

 • Freya de Weijer op 09-05-2019

  “Toeristisch maar gezellig”

  Siem Reap is een echte toeristische trekpleister vanwege het naastgelegen Angkor Wat. Let goed op wanneer je Cambodja binnen wil, je kan enkel een visum voor meerdere dagen krijgen, het is niet toegestaan om bijvoorbeeld voor 1 dag het land in en weer uit te gaan. Siem Reap zelf is wel aardig, de nachtmarkt is leuk en het centrum heeft genoeg leuke restaurants en bars. Uiteraard moet een bezoek aan Angkor Wat niet overgeslagen worden, om 5 uur 's morgens de zon boven het complex op zien komen is werkelijk fantastisch. De andere tempels en steden zijn eveneens de moeite waard.

 • Patrick van der Linde op 27-04-2019

  “Druk en gezellig”

  Siem Reap is een fijne backpackersplek in het noorden van Cambodja. Het is natuurlijk de perfecte uitvalsbasis voor het indrukwekkende tempelcomplex Angkor Wat maar Siem Reap is zelf ook een leuk plekje. Er zijn veel backpackers maar ook genoeg keuze als je in duurdere hotels wilt zitten. Het hoogtepunt is de Pub Street. Het lijkt hier alsof je terug gaat naar Europa want je ziet alleen maar toeristen. Maar de cocktails zijn goedkoop dus alles is prima. Een unieke ervaring van Cambodja ga je zeker wel beleven in Angkor Wat maar Siem Reap is wel echt overgenomen door de toeristen. Maar ach, dat heeft ook wel weer z'n charmes.

 • debbie op 14-04-2019

  “Uitvalsbasis voor Angkor”

  Wij zijn vanuit bangkok geland in Siem Riep airport. Het vliegveld hier is echter maar 1 baans. Eenmaal aangekomen op het vliegveld mag je een stukje over de landingsbaan lopen naar de aankomsthal, waar een hele rij belangrijke mensen zitten. 1 voor 1 worden de visums uitgedeeld. Dit duurt dus een hele poos. Eenmaal buiten werden we opgewacht door onze taxichauffeur die ons naar ons hotel ging brengen. Al snel zagen we dat auto’s hier niet harder van 40 km p/u rijden en na een tijdje kwamen we er ook achter waarom. Hier zijn geen wegen. De weg is een grote stoffige boel. Hierover rijd en loopt iedereen op elk vervoersmiddel. Je ziet hier dat Cambodja geen welvarend land is. Mensen zitten langs de weg en bedelen. Het is armoedig. Let op als je hier wil gaan pinnen. Wij verbleven buiten de hoofdstraat in een iets luxer hotel met een zwembad. Dat beviel ons prima. Het eten is ook niet zoals in Thailand; veel Khemr eten. Hier moet je van houden. Siem Reap is wel de ideale uitvalbasis voor een bezoek aan het tempelcomplex van Angkor. Wij hebben een tuktuk geregeld die ons bij ons hotel kwam ophalen en ook de hele dag door Angkor zou vervoeren. Wij zijn vanuit bangkok geland in Siem Riep airport. Het vliegveld hier is echter maar 1 baans. Eenmaal aangekomen op het vliegveld mag je een stukje over de landingsbaan lopen naar de aankomsthal, waar een hele rij belangrijke mensen zitten. 1 voor 1 worden de visums uitgedeeld. Dit duurt dus een hele poos. Eenmaal buiten werden we opgewacht door onze taxichauffeur die ons naar ons hotel ging brengen. Al snel zagen we dat auto’s hier niet harder van 40 km p/u rijden en na een tijdje kwamen we er ook achter waarom. Hier zijn geen wegen. De weg is een grote stoffige boel. Hierover rijd en loopt iedereen op elk vervoersmiddel. Je ziet hier dat Cambodja geen welvarend land is. Mensen zitten langs de weg en bedelen. Het is armoedig. Let op als je hier wil gaan pinnen. Wij verbleven buiten de hoofdstraat in een iets luxer hotel met een zwembad. Dat beviel ons prima. Het eten is ook niet zoals in Thailand; veel Khemr eten. Hier moet je van houden. Siem Reap is wel de ideale uitvalbasis voor een bezoek aan het tempelcomplex van Angkor. Wij hebben een tuktuk geregeld die ons bij ons hotel kwam ophalen en ook de hele dag door Angkor zou vervoeren.

 • Nicole op 13-04-2019

  “Niets bijzonders, alles gericht op Angkor Wat”

  Ik vond Siem Reap weinig bijzonder. Alles is gericht op toeristen die naar Siem Reap gaan. Maar ik heb ook weinig tijd gehad om meer te zien dan de tempels van Angkor Wat. Mijn tip is om iig een fiets te huren, zodat je gemakkelijk en snel veel kunt verkennen.

 • Jolanda van Efferen op 09-04-2019

  “Angkor Wat”

  Natuurlijk sla je de Angkor Wat niet over als je naar Siem Reap gaat. Het is zo bizar groot! Je kan je hier meerdere dagen vermaken. Siem Reap zelf is ook leuk, al is het uiteraard wel heel toeristisch. Bijvoorbeeld in het centrum waar je een drukke straat hebt met allemaal barretjes en restaurants. Leuk voor een avond uit. In Seam Reap kun je ook naar het Apopo Centrum waar ze ratten leren om mijnen op te sporen. Mocht je tijd over hebben, dan is het leuk om meneer Proeung te bezoeken. Een oude man die in zijn achtertuin Angkor Wat heeft nagebouwd. Verwacht geen mooi museum, het is dus echt in zijn achtertuin. Hij vertelt hier graag over en hij laat je niet gaan voordat je zijn fotoboeken en diploma's hebt bekeken. Mocht je een uurtje over hebben, dan is dit zeker leuk om te doen.

 • Veerle Schellen op 08-04-2019

  “Homestay”

  Een van mijn beste ervaringen in Cambodja was een homestay via localpackage. De homestay was in een dorp ongeveer een half uur van Siem Reap. De kamers waren basic, maar we zijn hier liefdevol opgevangen door een gezin en er werd goed voor ons gezorgd met heerlijk eten! Vanuit hier hebben we ook een dag Angkor Wat bezocht. Verder was het fijn om het 'echte' Cambodjaanse leven hier te ervaren en meer te weten te komen over het land.

 • Lisa op 28-11-2017

  “Levendige stad om Angkor wat te zien”

  Het was zeker en vast een fijne stad waar je goedkoop in een leuk hotelletje met zwembad kan slapen, er zijn veel restaurants en bars, maar alles begint wel heel erg voor toeristen te zijn.. Nog weinig lokale dingen of moeilijk om niet 'afgeript' te worden..

Lees alle uitgebreide ervaringen

Deel jouw Siem Reap reiservaring en tips!

Ben jij in Siem Reap geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief