In Siem Reap geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 21 Siem Reap reiservaringen

Siem Reap

Siem Reap ligt in het westen van Cambodja, ten noorden van het Tonlé Sap meer. Ten noorden van de stad liggen de tempels van Angkor Wat. Als gevolg daarvan is Siem Reap de meest toeristische plaats van Cambodja.

Vliegtickets Siem Reap

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Siem Reap
V.a. 608 Meer over vliegen naar Cambodja

Overnachten in Siem Reap

Vergelijk alle hotels in Siem Reap
Bekijk hotels

De sfeer in Siem Reap

Siem Reap

Straatbeeld in Siem Reap.

De meeste locals in Siem Reap spreken Engels en op de barstrip vind je restaurants en bars met westerse faciliteiten, zoals westers eten, drinken en westerse sferen. Er zijn zelfs plannen om het lokale hart met haar gezellige markt af te breken en te ruilen voor een groot plein. Gelukkig is dit nog niet het geval. De oude binnenstad van Siem Reap is toeristisch, maar biedt ook veel gezelligheid en sfeer. Op de ‘Pub Street’ is het altijd druk en praten honderden reizigers met elkaar bij over hun avonturen. De omliggende straatjes ziten vol leuke boetiekhotelletjes en trendy restaurantjes. Het nachtleven in Siem Reap is door de aanwezigheid van de vele toeristen levendiger dan in andere Cambodjaanse steden.

Pub Street in Siem Reap

De gezellige Pub Street in de avond.

Markten in Siem Reap

In het centrum van Siem Reap vind je een enorme (grotendeels) overdekte markt waar je zo’n beetje álles kan krijgen wat een mens zich kan wensen: van kleding en elektronica tot zilverwaar, houtsnijwerk en een grote afdeling verse vis en andere etenswaren (probeer de pork sausages!). De ‘Psar Chaa’ of ‘Old Market’ is een van de leukste plekken van Siem Reap om je een goede middag te vermaken. De oude markt en het gebied er omheen strekken zich uit van de rivier tot aan de nieuwe Angkor Night Market op de Sivutha Boulevard. Deze night market is in de avonduren de place to be voor lokale souvenirs.

Siem Reap markt

Verse etenswaren in de overdekte oude markt.

Siem Reap

Bezoek het Angkor Wat complex

Het complex van Angkor Wat ligt op ongeveer zes kilometer van Siem Reap. De meeste toeristen komen naar Siem Reap om Angkor Wat te bezoeken. Dit kun je doen in één dag, maar je kunt er ook langer de tijd voor nemen. Er bestaan zelfs toegangspassen van zeven dagen. Veel toeristen huren een tuk-tuk met chauffeur voor een dag. Deze chauffeur rijdt naar alle tempels die je wilt zien. De meeste chauffeurs vertellen ook nog iets over de tempels en wellicht hun eigen leven. Lees meer over Angkor Wat.

Angkor Wat
Siem Reap

Spreek in Siem Reap een tuk-tuk chauffeur aan die je rondrijdt in het Angkor Wat tempelcomplex.

Het drijvende dorpje Chong Kneas

Chong Kneas is een drijvend dorp in het Tonlé Sap-meer. Het was een simpel en arm dorpje dat het authentieke platteland van Cambodja goed weergaf. Helaas heeft het dankzij de vele toeristen een groot deel van haar charme verloren en betaal je hoge prijzen voor zowel de boottocht als de verkrijgbare producten. Het is mogelijk om hier vanuit Siem Reap heen te gaan met de fiets, maar je kunt ook een boottocht naar het drijvende dorp boeken. Dit kun je doen door een tour te boeken in Siem Reap bij een reisbureau of bij het hotel/hostel.

Overnachten in Siem Reap

Siem Reap is door de nabijheid van Angkor Wat de populairste toeristenplaats van Cambodja. De keuze aan accommdaties is enorm: van super de luxe 5* hotels op de route naar Angkor tot cheap ass backpackhostels rond het centrum. In de middenklasse zijn meerdere leuke boetiekhotelletjes (sommigen met zwembad) vanaf enkele tientjes. Kijk hier op sites als Booking.com of Agoda voor overzichten per prijscategorie en gebruik de kaartfunctie om te checken of je gewenste hotel niet té ver buiten het gezellige centrum ligt. Tips: het betaalbare Populair Boutique Hotel (v.a. €18) of het Shadow Angkor Inn (v.a. €25), beide met zwembad, of de nog wat luxere King Rock Boutique (v.a. €45).

Siem Reap – hoe kom je er?

Siem Reap heeft een eigen internationaal vliegveld waar dagelijks vluchten aankomen vanuit alle windstreken, maar vooral uit veel omliggende Aziatische steden zoals Bangkok. Overland kun je vanuit zo’n beetje alle redelijk grote steden in Cambodja per bus naar Siem Reap reizen. Een enkeltje vanuit bijvoorbeeld Sihanoukville kost €20. Er is ook een busverbinding met Bangkok waar veel backpackers gebruik van maken. De mooiste manier om in Siem Reap te komen is met de boot over het Tonlé Sap-meer vanuit Phnom Penh of Battambang. Je vaart dan langs het authentieke Cambodjaanse platteland.

Top 3 Cambodja specialisten

Riksja Cambodja
Riksja Cambodja

Zelf je Cambodja reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Groepsrondreizen naar Cambodja aan, incl. combireizen met Thailand, Vietnam en/of Laos én een fietsreis.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een ruim aanbod van zowel groeps-, familie-, als privérondreizen naar Cambodja.
Bezoek website

Beste reistijd Siem Reap

De beste periode om naar Siem Reap te komen is van november t/m februari. Deze periode is het droge seizoen. Het is hier dan niet te warm en ook niet te vochtig.

Reisinspiratie

Alle Cambodja artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Cambodja

Bekijk en vergelijk alle Cambodja rondreizen

21 Siem Reap reiservaringen en tips • 26 reviews
  33 waarderingen

  “Levendige stad om Angkor wat te zien”

  Geplaatst 28-11-2017

  Het was zeker en vast een fijne stad waar je goedkoop in een leuk hotelletje met zwembad kan slapen, er zijn veel restaurants en bars, maar alles begint wel heel erg voor toeristen te zijn.. Nog weinig lokale dingen of moeilijk om niet 'afgeript' te worden..

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 6 reviews
  3 waarderingen

  “Siem Reap”

  Geplaatst 22-11-2017

  Siem Reap is een van de leukste steden in Cambodja. Het ligt op reisafstand van heel veel bezienswaardigheden zoals Angkor Wat. De prijzen voor hostels zijn zeer laag. Maar het leukste aan de stad zijn de marktjes en restaurants in de binnenstad. Hier kun je heerlijk eten voor bizar weinig geld.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 24 landen bezocht
  26 reviews
  10 waarderingen

  “Aanrader”

  Geplaatst 17-11-2017

  Siem Riep is een mooie plek waar je tussen de natuur oude tempels kunt bewonderen. Het is bijzonder om te zien hoe de natuur de architectuur langzaam maar zeker overneemt: in sommige tempels groeien al bomen! En je ziet er veel wildlife, aapjes slingeren rond en er vliegen veel verschillende vogels. Laat je rondleiden door een vrolijke en behulpzame gids, of wandel zelf door het gebied. Het is wel erg toeristisch, dus kom vooral vroeg in de ochtend, anders zul je een van de zovelen zijn. Er zijn echter zoveel tempels, dat je altijd wel een plekje zult vinden (wat verder achteraf) waar je bijna alleen bent.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  13 reviews
  3 waarderingen

  “Leuk stadje”

  Geplaatst 15-11-2017

  Siem Reap is een leuke stad, met goede restaurants, marktjes, en sfeer. Met de fiets, auto of tuktuk ben je zo bij het tempelcomplex van Angkor Wat. Neem vooral ook een kijken bij de minder bekende tempels, waar je niet over busladingen toeristen struikelt. En ga heel vroeg of laat om grote groepen te mijden en echt van het complex te kunnen genieten.
  Father's Restaurant is een aanrader!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 25 landen bezocht
  27 reviews
  8 waarderingen

  “Een mysterieus plaatsje”

  Geplaatst 11-11-2017

  Siem Reap is het vertrekpunt voor bezoeken aan oude Khmer-complexen als Angor Wat. Het is een levendig stadje met veel mooie hotels en barretjes waar je na een bezoek aan de tempelcomplexen ontspannen op adem kunt komen. Aanraders zijn restaurants als de Dead Fish Tower en de Red Piano.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  27 reviews
  10 waarderingen

  “Tempels en aapjes”

  Geplaatst 08-11-2017

  Siem Riep is erg leuk om te bezoeken vanuit bijvoorbeeld Thailand. Verscholen in de natuurlijk liggen hier prachtige oude tempels. Op sommige plaatsen zie je dat de natuur het langzaam overneemt en bomen de tempels helemaal verbouwen en omarmen met hun wortels. Neem wat banaantjes uit het hotel mee, daar ga je de lokale aapjes erg blij mee maken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 16 landen bezocht
  26 reviews
  9 waarderingen

  “Gezellige, toeristisch stadje!”

  Geplaatst 01-11-2017

  Siem Reap is een ontzettend gezellig stadje. Het is uitermate geschikt als uitvalsbasis voor de Angkor Wat. In de avond is er genoeg te doen, en zijn er overal kraampjes op straat maar ook winkeltjes. Dit allemaal rond de Pubstreet. Er zijn zelfs bars op wielen te vinden. Overdag is er niet zo veel te doen, 's avonds wordt het echt gezellig.
  Wat minder leuk is, is dat er ontzettend veel locals zijn die aan het bedelen zijn. Ze hebben vaak een ledemaat verloren, en vragen dan om geld. Maar er zijn ook locals die, hoewel ze iets hebben verloren, niet bedelen, maar echt iets verkopen. Zo heb ik ook een man gezien die armbandjes verkocht, en dit is natuurlijk wel iets goeds waar je je geld liever aan uit geeft.

  Verder is het ook de moeite waard om net buiten Siem Reap de omgeving te verkennen. Ik ben wezen Quad rijden, en heb veel gezien van het platteland rondom Siem Reap. Dit zou ik zeker aanraden! Al met al, een gezellig stadje.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 18 landen bezocht
  27 reviews
  3 waarderingen

  “Leuke uitvalsbasis wanneer je de tempels gaat bezoeken”

  Geplaatst 31-10-2017

  Super leuke stad dichtbij het mooie Angkor Wat. Het is hier wel erg toeristisch maar dat hindert niet aangezien heeft veel leuke winkels en (cocktail)barretjes heeft en het er gewoon simpelweg super gezellig is!! Verken de stad en omgeving vooral per fiets aangezien alles vlak is en slaap iets buiten het drukke centrum om aan je nachtrust te komen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  26 reviews
  0 waarderingen

  “Uitvalsbasis voor Angkor Wat”

  Geplaatst 30-10-2017

  Hoewel Siem Reap een leukere stad is dan Phnom Penh, is het behalve een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Angkor Wat weinig bijzonder. Overdag vind je er weinig toeristen, omdat iedereen naar de tempelcomplexen van Angkor Wat is, maar 's avonds stroomt de pub street vol met toeristen. Dat zijn dan ook dé twee grote trekpleisters van Siem Reap.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  26 reviews
  6 waarderingen

  “Las Vegas naast magische tempels”

  Geplaatst 28-10-2017

  Na een flinke busrit vanuit Phnom Penh, zijn we eindelijk aangekomen in Siem Reap. Natuurlijk alleen maar om naar de Angkor tempels te gaan. Ik verwachtte van Siem Reap, dat het een mooi, oud stadje zou zijn. Oud zou het vast wel zijn, maar erg authentiek is het niet meer. De toeristen verzamelen zich 's avonds namelijk in de beroemde Pubstreet. Hier kun je pizza's en andere vooral niet-lokaal eten krijgen. Dit was een tegenvaller. De mensen zijn hier echter wel erg vriendelijk, zo stonden wij vlakbij ons hotel, toen het megahard begon te regenen. Een cambodjaans gezin kwam gelijk aanrijden en vroeg of we mee wilden rijden; Welcome to Cambodia, thank you for visiting us. Super vriendelijk dus.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Siem Reap reiservaring en tips!

Ben jij in Siem Reap geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Cambodja specialisten

Riksja Cambodja

Riksja Cambodja

Stel zelf de Cambodja reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser biedt meerdere groepsrondreizen naar Cambodja aan, incl. combireizen met Thailand, Vietnam en/of Laos én een fietsreis.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een ruim aanbod van zowel groeps-, familie-, als privérondreizen naar Cambodja.
Bezoek website

Meer Cambodja reisorganisaties

Van Verre
Van Verre

Individueel & zelf samenstellen.
Bezoek website

NRV
NRV

Privérondreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Cambodja on a budget.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Specialist in individuele Azië-reizen.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen incl. Thailand & Laos.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Mooi Vakanties
Mooi Vakanties

Rondreizen op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Cambodja

Alle bezienswaardigheden in Cambodja

Vliegtickets naar Cambodja


Meer over vliegen naar Cambodja

Hotels in Cambodja zoeken

Hotels in Cambodja zoeken

Boek je rondreis naar Cambodja

Riksja Cambodja
1. Riksja Cambodja

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Groepsrondreizen incl. combireizen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
3. FOX Verre Reizen

Scherp geprijsde privérondreizen.
Bezoek website
Vliegtickets Cambodja

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cambodja
V.a. 552 Meer over vliegen naar Cambodja