27 Vakantiedagen

Hoogtepunten van Cambodja

Wil je gaan rondreizen door Cambodja? Dan zijn er vele hoogtepunten. Cambodja kent met het verschrikkelijke regime van Pol Pot een gruwelijk, redelijk recent, verleden. Een bezoek aan de Tuol Sleng-gevangenis en de Killing Fields bij hoofdstad Phnom Penh laat niemand onberoerd. Maar Cambodja is opgekrabbeld en is bij reizigers geliefd geworden om zijn lieve mensen, lekkere eten, mooie platteland (bij o.a. Battambang en Kampot!) en het unieke wereldwonder Angkor Wat. Er valt bovendien nog veel te ontdekken, zoals het ongerepte noordoosten, de afgelegen Preah Vihear-tempel en Kirirom National Park. Tropische bountystranden? Jazeker! Genoeg opties bij o.a. Sihanoukville en Koh Rong.

Tempels van Angkor Wat

Angkor Wat

De indrukwekkende Angkor Wat tempel.

Verborgen in de jungle ligt het oudste en grootste intact gebleven tempelgebied ter wereld: de Angkor Wat. Je kunt er weken rondkijken en dan nog heb je niet alles gezien. De meest bezochte tempels zijn de Angkor Wat zelf, Angkor Thom met The South Gate, en de door jungle omgroeide Ta Phrom (bekend uit de film Tomb Raider). De tempels liggen vlakbij de gezellige, maar drukke toeristenstad Siem Reap. Koop een dagkaart, een 3 dagenkaart of een weekkaart en laat je door een Tuk-tuk-gids rondrijden. Bijzonder om mee te maken zijn de zonsopgang en zonsondergang, verwacht alleen niet dat je de enige bent, want dit moment is erg populair bij alle bezoekers.

Ta Prohm tempel

De Ta Prohm tempel, bekend uit de film Tomb Raider.

Gigantisch meer: Tonlé Sap

In het hart van het land ligt een enorm meer: het Tonlé Sap-meer. Met een oppervlak van 2.500 km2 in de droge tijd tot wel 25.000 km2 in het regenseizoen. Het overgrote deel van de Cambodjanen woont aan of ín dit meer, in drijvende dorpen, ‘paaldorpen’ en creatieve woonbootjes. Ga per boot van Phnom Penh naar Siem Reap en je kruist het hele meer over.

Het Tonlé Sap-meer

Bootje bij één van de dorpjes aan het Tonlé Sap-meer.

Party in Sihanoukville of Crusoe-ervaring op Koh Rong

Cambodja’s grootste strandplaats kan ietwat smoezelig en viezig zijn, en is vaak erg druk, maar Sihanoukville blijft wel de enige echte plek in het land waar je kunt relaxen op het strand. De rustzoeker kiest niet het grote, centrale Serendipity Beach, maar regelt een bungalowtje aan het enkele kilometers zuidelijker gelegen Otres Beach; schoner zand, helder water en een relaxte sfeer. Op zoek naar avontuur? Voor de kust van Sihanoukville liggen de amper ontdekte eilanden, Koh Rong en Koh Rong Samloen, voor een Robinson Crusoe-ervaring.

Koh Tui strand

Tui Beach op Koh Rong.

De hoofdstad Phnom Penh

Cambodja’s hoofdstad Phnom Penh heeft niet de wolkenkrabbers en moderne winkelcentra van een Kuala Lumpur of Singapore. De stad is armer en rauwer, maar niet minder interessant. Je kunt een bezoek brengen aan de Tuol Sleng-gevangenis en de ‘Killing Fields’ uit de Pol Pot-periode, het Royal Palace bezoeken, van de zonsondergang genieten vanaf een terrasje aan het Boeng Kak-meer en een avondje doorbrengen in een van de bars aan de rivierboulevard.

Tuol Sleng Museum

Martelkamer in het Tuol Sleng Museum. Foto door Alfons Taekema.

 • Top
  Angkor Wat

  Angkor Wat

  59 reisreviews

  Angkor Wat in Cambodja is één van de meest unieke en indrukwekkende plekken op aarde. Verspreid over een enorm gebied liggen eindeloos veel tempelruïnes, de één nog grootser en magischer dan de ander. Niet voor niets is het benoemd tot Werelderfgoed.

 • Battambang

  Battambang

  14 reisreviews

  Battambang is de op een na grootste stad van Cambodja. Maar dit gevoel geeft Battambang je niet. De laidback sfeer en nabije plattelandsomgeving zorgt voor een hele andere setting dan bijvoorbeeld de hoofdstad Phnom Penh.

 • Botum Sakor Nationaal Park

  Botum Sakor Nationaal Park

  0 reisreviews

  Helemaal in het zuidwesten van Cambodja ligt het Botum Sakor Nationaal Park, het grootste van het land. Slechts een derde ervan is door reizigers te bezoeken.

 • Het Noordoosten

  Het Noordoosten

  1 reisreview

  In het noordoosten van Cambodja ligt een wilde, nog vrij onontdekte jungle. Ratanakiri en Mondulkiri, de twee provincies van het noordoosten, zijn Cambodja op zijn ruigst en onontdekst.

 • Kampot & Kep

  Kampot & Kep

  10 reisreviews

  Kampot en Kep zijn twee plaatsjes dicht bij elkaar in het zuiden van Cambodja. Kep ligt aan zee en Kampot iets er vanaf. Kep is een geliefde kustplaats voor Cambodjanen; Kampot een gemoedelijk rivierstadje met Franse invloeden.

 • Killing Fields

  Killing Fields

  27 reisreviews

  Hoe heftig ook, je kan niet Cambodja bezoeken zónder bij Phnom Penh de Killing Fields aan te doen. Dit lugubere stukje geschiedenis zal je beklijven en nooit meer loslaten.

 • Kirirom National Park

  Kirirom National Park

  0 reisreviews

  Het Kirirom National Park was het eerste beschermde nationale park van Cambodja. Het wordt ook wel liefkozend ‘het Zwitserland van Cambodja’ genoemd.

 • Koh Rong

  Koh Rong

  13 reisreviews

  Het paradijselijke Koh Rong is een tropisch eiland in de Golf van Thailand voor de kust van Cambodja. Het eiland staat bekend om zijn perfecte parelwitte stranden en azuurblauwe water. Bezoek het nu het nog enigszins onontdekt en rustig is!

 • Kratie

  Kratie

  2 reisreviews

  Kratie ligt aan de Mekong in het noorden van Cambodja. Het gemoedelijke Mekongstadje ligt op de onder backpackers populaire overlandroute richting Laos. Kratie is bekend vanwege de mogelijkheid om er de zeldzame Irrawaddy zoetwaterdolfijnen te spotten.

 • Mondulkiri

  Mondulkiri

  1 reisreview

  In het verre oosten van Cambodja ligt Mondulkiri, een provincie vol dik beboste bergen, machtige watervallen en weelderig groene heuvels. Toeristen? Die komen hier bijna niet. Wel leven er nog traditionele stamvolkeren.

 • Top
  Phnom Penh

  Phnom Penh

  23 reisreviews

  Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. Het is een fascinerende en broeierige Aziatische stad met rauwe randjes en een ronduit heftig verleden, maar ook met veel charme. In de vele bars en restaurants aan de rivierpromenade is het goed toeven.

 • Preah Vihear

  Preah Vihear

  0 reisreviews

  De ruïnes van het prachtige hindoeïstische tempelcomplex Prasat Preah Vihear zijn sinds 2008 UNESCO-werelderfgoed. Ze zijn veel minder bekend dan Angkor Wat, moeilijker bereikbaar ook: maar o zo de moeite waard!

 • Top
  Siem Reap

  Siem Reap

  30 reisreviews

  Siem Reap is een bekende plaats in het westen van Cambodja. De stad is dé uitvalbasis voor een bezoek aan het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat. Maar Siem Reap heeft voor reizigers meer te bieden dan alleen dat: sowieso een boel gezelligheid!

 • Sihanoukville

  Sihanoukville

  15 reisreviews

  Sihanoukville is een drukbezochte kustplaats in het zuiden van Cambodja. Wat ooit een relaxt backpackerstadje was, is nu meer en meer het terrein van grote hotels en casino's, gebouwd door Chinezen.

 • Tonlé Sap-meer

  Tonlé Sap-meer

  4 reisreviews

  Het Tonlé Sap-meer is een meer in Cambodja, gelegen tussen de hoofdstad Phnom Penh en Siem Reap. In de regentijd zwelt het meer op waardoor de oppervlakte van het meer tien keer groter wordt. In het Tonlé Sap-meer zijn meerdere drijvende dorpen en markten.

 • Tuol Sleng

  Tuol Sleng

  15 reisreviews

  Hoe heftig ook: wie in Phnom Penh is, moét absoluut de Tuol Sleng gevangenis bezoeken. Hier werden tijdens het regime van de Rode Khmer meer dan twintigduizend slachtoffers opgesloten en gemarteld.

Top 3 Cambodja specialisten

Riksja Cambodja

Riksja Cambodja

Je eigen individuele Cambodja reis samenstellen met bouwstenen? Bij Riksja werken louter reisliefhebbers die je helpen een ideale privéreis te maken!
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

De vertrouwde ANWB heeft een ruim aanbod Cambodja en Azië rondreizen, zowel in groepsvorm als individueel met privéchauffeur.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee is gespecialiseerd in groeps- en familiereizen en heeft talloze Cambodja (combi-) rondreizen in zijn assortiment, waaronder leuke gezinsreizen en reizen in intnernationaal gezelschap.
Bezoek website

Meer Cambodja reisorganisaties

Van Verre
Van Verre

Individueel & zelf samenstellen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

O.a. met privégids/chauffeur!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Cambodja on a budget.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Individuele Azië-reizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Groepsrondreizen.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Culturele rondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Cambodja

Alle bezienswaardigheden in Cambodja

Vliegtickets naar Cambodja


Hotels in Cambodja zoeken

Hotels in Cambodja zoeken

Boek je rondreis naar Cambodja

Riksja Cambodja
1. Riksja Cambodja

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Groeps- en individuele rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Groeps- en familierondreizen.
Bezoek websiteBekijk Cambodja rondreizen
Vanaf €104 incl. vliegticket

Vliegtickets Cambodja

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cambodja
V.a. 482