Rondreis Cambodja

Een reis naar Cambodja maken? Vergelijk hieronder alle actuele Cambodja rondreizen & aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Filter op prijs, reisduur, reissoort of reisorganisatie en vergelijk de prijzen! Lees meer.

Filter op:

Prijs
tot

Aantal dagen

Reissoort

Reisorganisatie

96 Cambodja rondreizen gevonden

 • Langs wereldwonderen en verborgen schatten

  21-daagse individuele rondreis

  Tijdens deze complete Cambodja reis ontdek je het veelzijdige en ook nog ongerepte Cambodja. Een unieke rondreis met lokale ontmoetingen en langs afwisselende landschappen.

  €1795

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsrondreis Laos/Cambodja

  23-daagse groepsrondreis

  Tijdens deze complete rondreis door Laos en Cambodja ervaren we het leven langs de Mekong van noord naar zuid. We bezoeken de koningsstad Luang Prabang en nemen de tijd om de overweldigende tempelcomplexen van Angkor Wat te ontdekken. In Vang Vieng en het Hinboun natuurpark geniet je van de overweldigende natuur. We reizen per privé-bus en boot en slapen in hotels die variëren van wat eenvoudiger tot zeer comfortabel.

  €2399

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • 22-daagse groepsrondreis Vietnam & Cambodja

  21-daagse groepsrondreis

  In deze uitgebreide duorondreis maak je kennis met het prachtige Vietnam en het vriendelijke Cambodja, twee bestemmingen met een heel eigen karakter. Ontdek de fascinerende steden, schitterende natuur en imposante tempels in het voormalige Indochina.

  €2301

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Laos & Cambodja, 22 dagen

  22-daagse groepsrondreis

  Bezoek de koninklijke stad Luang PrabangMaak een boottocht over de mystieke MekongRelax op het heerlijke Khong-eilandTwee volle dagen om het Angkor complex te bezoeken

  €2595

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Laos & Cambodja

  22-daagse groepsrondreis

  Bezoek de koninklijke stad Luang Prabang. Maak een boottocht over de mystieke Mekong. Relax op het heerlijke Khong-eiland. Twee volle dagen om het Angkor complex tee bezoeken.

  €2595

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Cambodja: Hoogtepunten van Cambodja

  14-daagse individuele rondreis

  Centraal-Cambodja: Siem Reap, Angkor-tempels > Battambang, Frans-koloniaal > Phnom Penh, Rode Khmer-verleden. Zuid-west: witte zandstranden op Koh Rong > Kampot, Franse tijd, boottocht in rustig gebied

  €1600

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Antiek Angkor

  4-daagse bouwsteen

  Omhoog kronkelende boomwortels en mystieke tempels: welkom in Angkor. Volgens ons is dit hét hoogtepunt van Cambodja en één van de meest beroemde bezienswaardigheden van Zuidoost-Azië. Wanneer je samen met de alleswetende gids tussen de tempels door loopt krijg je pas door hoe groot het is. Je hebt voldoende tijd om het tempelcomplex op je gemak te verkennen.

  €180

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Best Deal Cambodja

  13-daagse individuele rondreis

  Tijdens deze scherp geprijsde rondreis bezoek je de hoofdstad Phnom Penh, met vele culturele schatten en de gezellige plaats Siem Reap, met in de nabijheid het schitterende Angkor tempelcomplex. De reis eindigt met een strandverblijf in het plaatsje Kep. Alle vervoer en hotels zijn voor je geregeld en verder heb je alle vrijheid om op eigen gelegenheid en in je eigen tempo de hoogtepunten te gaan bezoeken.

  €1336

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Vietnam en Cambodja

  20-daagse groepsrondreis

  Ontdek in Azië in Vietnam en Cambodja alle hoogtepunten: Hanoi en Ho Chi Minh-Stad, Angkor Wat en Angkor Thom, Hoi An, Hue, Halong Bay, Mekong-delta, Phnom Penh en Killing Fields met de reisleiders van SRC Reizen

  €2379

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis VIETNAM EN CAMBODJA - 21 dagen; Over Mekong naar Angkor

  21-daagse groepsrondreis

  De hoogtepunten van Vietnam en Cambodja laten zich prima combineren in deze reis van drie weken. De koloniale wijken van Hanoi en een boottocht tussen de rotseilanden van de spectaculaire Halongbaai. De keizerlijke tombes in Hué, Chinese architectuur in Hoi An en talloze brommertjes in mondain Saigon. Diep door de Mekongdelta naar Phnom Penh en een uitgebreide verkenning van de tempels van Angkor. Over afwisseling heb je tijdens je rondreis door Vietnam en Cambodja zeker niet te klagen.

  €2195

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Indrukwekkend Indochina: van Laos naar Cambodja

  22-daagse individuele rondreis

  Een uitgebreide rondreis die begint en eindigt in Thailand maar vooral focus heeft op de minder bezochte buurlanden Laos en Cambodja. Wandel door de rijstvelden bij Luang Prabang en slaap bij een bergstam in Laos. Geniet van de groene natuur en watervallen in het zuiden van Laos. Daarna bezoek je de indrukwekkende killing fields in en natuurlijk Angkor Wat in Cambodja.

  €1813

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Dwars door Indochina - Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja

  29-daagse individuele rondreis

  Een bijzondere en afwisselende reis vol hoogtepunten en ervaringen van de vier Aziatische landen die samen Indochina vormen. Door een kijkje te nemen in deze vier bestemmingen krijg je veel mee van de verschillende culturen en gewoontes van deze landen. In vier weken reis je van het bruisende Bangkok, via de groene rijstvelden, naar Laos. Over de bergtoppen naar sereen Luang Prabang, door het drukke getoeter in Hanoi, over de zeeën van Halong en langs de rijstvelden van Sapa. In Ho Chi Minh duik je het gangenstelsel om vervolgens per boot door te dringen in de waterwegen van Mekong. Via de Killing Fields van Phnom Penh baan je je een weg door de overwoekerde paden van boomwortels en ruïnes in het eeuwenoude tempelcomplex van Angkhor.

  €2395

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • 20-daagse rondreis Vietnam & Cambodja

  20-daagse groepsrondreis

  20-daagse rondreis Vietnam & Cambodja

  €2194

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Antiek Angkor

  4-daagse bouwsteen

  Omhoog kronkelende boomwortels en mystieke tempels: je bent in Angkor, hét hoogtepunt van Cambodja en een van de beroemdste bezienswaardigheden van Zuidoost-Azië. Pas als je erdoorheen loopt, krijg je door hoe immens het is. We regelen een gids voor je die je alles kan vertellen over de tempels. Op zo'n groot terrein is het sowieso fijn om iemand bij je te hebben die de weg weet. In drie dagen heb je zat tijd om het gebied op je gemak te verkennen.

  €163

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsreis Vietnam & Cambodja; Ontdekkingsreis door Indochina

  21-daagse groepsrondreis

  Vietnam en Cambodja zijn twee bijzondere bestemmingen met elk een eigen karakter. In het prachtige Vietnam logeer je in de schilderachtige Halong Bay, je bezoekt de keizerlijke hoofdstad Hué en ziet het historische stadje Hoi An. Na de bruisende steden Ho Chi Minh City en Phnom Penh is het tijd voor het slaperige Cambodjaanse stadje Battambang. Je reis sluit je af met hét hoogtepunt van Indochina: Angkor Wat. Boek nu deze ontdekkingstocht door Indochina!

  €2149

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Cambodja on a budget

  15-daagse individuele rondreis

  Ook met een kleiner budget is het mogelijk om een rondreis door Cambodja te maken. Met deze individuele Cambodja rondreis van twee weken maak je op een afwisselende manier kennis met het land. Steden, cultuur, natuur en strand zijn de onderdelen die je terugvind in deze rondreis. Om kosten te besparen reis je af en toe per bus en hebben we veel ruimte open gelaten zodat je zelf de plekken kunt ontdekken.

  €855

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Vietnam en Cambodja - privéreis

  23-daagse individuele rondreis

  Op deze privéreis met chauffeur ontdek je alle bezienswaardigheden van Vietnam en Cambodja. Met de individuele reizen van SRC geniet je zorgeloos van je vakantie.

  €3549

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja, 23 dagen

  23-daagse groepsrondreis

  Wandel over de stijle rijstterrassen van Sa Pa2-daagse boottocht in de betoverende baai van HalongMagisch Luang PrabangUitgebreid de tijd in Angkor Wat

  €2895

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Highlights en mystieke tempels: rondreis Thailand en Cambodja

  19-daagse individuele rondreis

  Een gevarieerde en complete rondreis door Thailand en Cambodja. Na je start in de bruisende hoofdstad Bangkok, slaap je in het natuurgebied Kwai aan een stille junglerivier. Maak in Cambodja kennis met de veelbewogen geschiedenis van Cambodja in Phnom Penh en reis naar Siem Reap waar het wereldwonder Angkor Wat op het programma staat. Eindig je reis in je hangmat aan het tropisch strand van Ko Chang.

  €1635

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Grand Tour Vietnam, Laos en Cambodja

  20-daagse individuele rondreis

  Inclusief vluchten. Ontdek de mooiste hoogtepunten van 3 prachtige Aziatische landen. Je doorkruist Vietnam van noord naar zuid, met o.a de werelderfgoederen Halong Bay en Hoi An. In Laos zie je het charmante Luang Prabang en de karstgebergten bij Vang Vieng. Tenslotte leer je in Cambodja de historie van het Khmer-regime kennen en het wereldwonder Angkor Wat.

  €3296

  incl. vliegticket

  Bekijken

Rondreizen door Cambodja

Onaangetaste natuurgebieden met olifanten, imposante tempelcomplexen en eilanden vol palmbomen. Cambodja is een tropische bestemming waar zowel liefhebbers van natuur, cultuur als stranden aan hun trekken komen. Steeds meer reizigers weten het Aziatische land dan ook te vinden voor een rondreis. Ook een ontdekkingstocht door Cambodja maken? Vergeet dan niet het ongerepte noordoosten mee te pakken!

Rondreis Cambodja tip #1: Angkor Wat

De bekendste bezienswaardigheid van Cambodja is Angkor Wat; een enorm gebied met eindeloos veel tempelruïnes, de één nog grootser en magischer dan de ander. Wie naar afbeeldingen van Angkor Wat zoekt, ziet een immense Hindoeïstische tempel verschijnen. Deze hoofdtempel – waar mensen eveneens naar refereren met ‘Angkor Wat’ – wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Ook van plan Angkor Wat aan te doen tijdens een rondreis Cambodja? Houd er rekening mee dat het complex een flinke omvang heeft. Op het terrein van 25 vierkante meter liggen meer dan 100 tempels.

Start- of eindpunt Siem Reap

De meeste rondreizen bezoeken Angkor Wat vanuit Siem Reap. Deze toeristische stad – gelegen ten noorden van het Tonlé Sap-meer – draagt daarom ook wel de naam ‘temple town’. Daarbuiten is Siem Reap ook gewoon een leuke stad. De oude binnenstad is heel sfeervol en op de pub street is het gezellig druk met reizigers. Ook de enorme overdekte markt en de Angkor Night Market hebben een grote aantrekkingskracht en laatstgenoemde is ook een ideale plek om een souvenir te scoren. Omdat Siem Reap een internationaal vliegveld heeft, beginnen en eindigen hier ook veel rondreizen door Cambodja.

Rondreis Cambodja must see 2: gruwelen uit het regime van Pol Pot

Je kunt er in Cambodja niet omheen, de vele gruwelen uit het regime van Pol Pot. De communistische dictator zwaaide de scepter tussen 1975 en 1979 en heeft de dood van zo’n 2 miljoen Cambodjanen op z’n geweten. Het schrikbewind is vooral goed terug te zien in de Tuol Sleng-gevangenis en op de Killing Fields bij hoofdstad Phnom Penh. Hoe heftig het ook, je kunt eigenlijk geen rondreis Cambodja maken zonder deze plekken aan te doen. Gelukkig is Cambodja opgekrabbeld en bij reizigers geliefd geworden om zijn lieve mensen, lekkere eten, mooie platteland (bij o.a. Battambang en Kampot) en unieke wereldwonder.

Rondreis Cambodja tip 3: bounty stranden en natuurgebieden vol wildlife en watervallen

Ook avonturiers en strandgangers hebben Cambodja in hun hart gesloten en met goede reden. De natuur is veelal ongerept en nog maar weinig reizigers weten de echt mooie plekken te vinden. Ook een rondreis Cambodja maken? Sla deze highlights dan niet over:

 • Een reis door Azië is niet compleet zonder op een tropisch eiland te relaxen. Ook Cambodja heeft een stukje paradijs de Golf van Thailand liggen: Koh Rong. Dit eiland staan bekend om zijn perfecte parelwitte stranden en azuurblauwe water. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen, maar is volop in ontwikkeling. Wie nog in alle rust wil mountainbiken, wandelen of snorkelen, doet er verstandig aan snel een boottrip naar dit eiland te plannen vanuit Sihanoukville.
 • Ook het ongerepte oosten verdient een plaats op het programma van een rondreis door Cambodja. De provincie Mondulkiri staat boordevol beboste bergen, machtige watervallen en weelderig groene heuvels. Toeristen vind je hier nauwelijks, wel nog traditionele stamvolken. Dit komt mede doordat er nog maar weinig rondreizen naar deze regio toe gaan.
 • Kirirom National Park is een must voor wie van hiken of mountainbiken houdt. Dit bergachtige nationale park ten westen van hoofdstad Phnom Penh wordt ook wel het Zwitserland van Cambodja genoemd en wie foto’s van het park ziet, snapt waarom. Van plan naar Kirirom National Park toe te gaan? Houd je ogen dan open voor herten, olifanten en luipaarden.

Het klimaat: beste reistijd voor een rondreis Cambodja

Cambodja heeft een tropisch moessonklimaat en een gemiddelde temperatuur van dertig graden Celsius. In het droge seizoen is dit de laagste temperatuur, maar deze kan, vooral in het noorden, oplopen tot een graad of 40. Als het regenseizoen begint in mei, neemt de temperatuur af. De gevoelstemperatuur daarentegen niet. Dit komt door de hoge luchtvochtigheid in Cambodja. In het regenseizoen kan deze oplopen tot meer dan 80%. In zijn algemeenheid is november t/m maart de beste periode voor een rondreis Cambodja. In deze periode van het jaar vind je in Cambodja mediterrane temperaturen. Het is er relatief koel (maar nog steeds erg warm) en er staat een windje. Het is in het hele land ongeveer dertig graden Celsius.

Cambodja rondreis boeken

Steeds meer reizigers weten Cambodja te vinden en dit is ook te zien aan de hoeveelheid rondreizen naar Cambodja. Het aanbod groeit en steeds meer organisaties gaan reizen naar Cambodja aanbieden. Voor groepsreizen Cambodja kun je terecht bij onder meer Djoser, TUI, ANWB en Shoestring. Sommige van deze organisaties combineren hun reizen ook met een bezoek aan Vietnam, Thailand of Laos. Liever een individuele rondreis maken? Kijk dan eens tussen het aanbod van 333 Travel of Riksja Cambodja of stel zelf een rondreis samen.

Veelgestelde vragen Cambodja rondreizen

Je kunt Cambodja het hele jaar door bezoeken, al is de droge periode het meest aangenaam voor een rondreis. Het droge seizoen start in november en duurt tot en met april.

Groepsreizen Cambodja zijn onder meer te boeken via Djoser, ANWB, Shoestring en TUI. Individuele reizen kunnen geboekt en/of samengesteld worden bij 333 Travel en Riksja Cambodja.

Cambodja is een erg vriendelijk land; de mensen zijn erg open en sociaal. Het land is over het algemeen erg veilig. Dat neemt echter niet weg dat je goed op je spullen moet letten. Vooral in Phnom Penh wordt er veel gestolen. Neem daarom geen dure spullen mee en loop ‘s avonds niet alleen over straat in afgelegen gebieden.

Je doet er vanaf Amsterdam zo’n 13,5 uur over om naar Siem Reap te vliegen. Onderweg maak je altijd een tussenstop. Het wisselt per luchtvaartmaatschappij waar de tussenstop plaatsvindt en hoe lang deze duurt.

Cambodja is geen groot land. Toch raden we aan om zo’n 2 weken vooruit te trekken. Bezoek je Cambodja in combinatie met een buurland? Dan is 3 of zelfs 4 weken aan te raden.

Gemiddelde beoordeling:
4.7 16137 - reviews totaal

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?