• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Rondreis Cambodja

Een reis naar Cambodja maken? Vergelijk hieronder alle actuele Cambodja rondreizen & aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Filter op prijs, reisduur, reissoort of reisorganisatie en vergelijk de prijzen! Lees meer.

Filter op:

Prijs
tot

Aantal dagen

Reissoort

Reisorganisatie

80 Cambodja rondreizen gevonden

 • Rondreis Laos & Cambodja

  22-daagse groepsrondreis

  Bezoek de koninklijke stad Luang Prabang. Maak een boottocht over de mystieke Mekong. Relax op het heerlijke Khong-eiland. Twee volle dagen om het Angkor complex tee bezoeken.

  €2595

  incl. vliegticket

  Bekijken Djoser
 • Rondreis Laos & Cambodja, 22 dagen

  22-daagse groepsrondreis

  Bezoek de koninklijke stad Luang PrabangMaak een boottocht over de mystieke MekongRelax op het heerlijke Khong-eilandTwee volle dagen om het Angkor complex te bezoeken

  €2895

  incl. vliegticket

  Bekijken Djoser
 • Groepsreis Vietnam & Cambodja; Ontdekkingsreis door Indochina

  21-daagse groepsrondreis

  Vietnam en Cambodja zijn twee bijzondere bestemmingen met elk een eigen karakter. In het prachtige Vietnam logeer je in de schilderachtige Halong Bay, je bezoekt de keizerlijke hoofdstad Hué en ziet het historische stadje Hoi An. Na de bruisende steden Ho Chi Minh City en Phnom Penh is het tijd voor het slaperige Cambodjaanse stadje Battambang. Je reis sluit je af met hét hoogtepunt van Indochina: Angkor Wat. Boek nu deze ontdekkingstocht door Indochina!

  €2099

  incl. vliegticket

  Bekijken Shoestring
 • Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja

  23-daagse groepsrondreis

  Wandel over de stijle rijstterrassen van Sa Pa. 2-daagse boottocht in de betoverende baai van Halong. Magisch Luang Prabang. Uitgebreid de tijd in Angkor Wat.

  €2695

  incl. vliegticket

  Bekijken Djoser
 • Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja, 23 dagen

  23-daagse groepsrondreis

  Wandel over de stijle rijstterrassen van Sa Pa2-daagse boottocht in de betoverende baai van HalongMagisch Luang PrabangUitgebreid de tijd in Angkor Wat

  €2895

  incl. vliegticket

  Bekijken Djoser
 • Hoogtepunten van Cambodja

  18-daagse individuele rondreis

  Verken de bekende én onbekende hoogtepunten van Cambodja. Begin bij beroemd Angkor Wat en reis daarna via het Tonlé Sap-meer naar het platteland van Cambodja. Combineer Phnom Penh met de groene bergen en jungle bij Cardamom. Strand? Witter dan wit, op Koh Rong. Een perfecte afsluiting van deze rondreis.

  €1895

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Cambodja
 • Cambodja 'on a shoestring'

  15-daagse individuele rondreis

  Ook met een kleiner budget is het mogelijk om een rondreis door Cambodja te maken. Met deze individuele Cambodja rondreis van twee weken maak je op een afwisselende manier kennis met het land. Steden, cultuur, natuur en strand zijn de onderdelen die je terugvind in deze rondreis. Om kosten te besparen reis je af en toe per bus en hebben we veel ruimte open gelaten zodat je zelf de plekken kunt ontdekken.

  €1195

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Cambodja
 • 22-daagse groepsrondreis Vietnam & Cambodja

  21-daagse groepsrondreis

  In deze uitgebreide duorondreis maak je kennis met het prachtige Vietnam en het vriendelijke Cambodja, twee bestemmingen met een heel eigen karakter. Ontdek de fascinerende steden, schitterende natuur en imposante tempels in het voormalige Indochina.

  €2625

  incl. vliegticket

  Bekijken ANWB
 • 17-Daagse rondreis Cambodja Compleet

  17-daagse individuele rondreis

  In Cambodja is reizen nog reizen. Er valt nog veel te ontdekken en te beleven. Verheug je er niet nu al op om onderweg een praatje te maken (of met handen en voeten proberen te maken) met nieuwsgierige Cambodjanen, of je bij Secret Lake in je hangmat te realiseren dat het leven goed is. Deze reis brengt je vooral naar het platteland van Cambodja, maar ook naar de hoofdstad Phnom Penh, waar de sfeer varieert tussen het plezierige avond- en nachtleven aan de boulevard, en de zwarte herinneringen van The Killing Fields.Deze 17-daagse rondreis Cambodja Compleet gaat uiteraard ook naar Angkor Wat. Het toeristische, culturele en historische hart van het land. Angkor Wat dwingt ontzag af voor de mensen die dit zo'n 1.000 jaar geleden hebben gebouwd. Het toont nog altijd hoe machtig het Khmer-rijk is geweest. Je ziet het DNA van Cambodja, je voelt dat het hier is begonnen. Op deze grondvesten, in deze traditie is het huidige Cambodja tot stand gekomen.Je bent dagenlang op het witte zandstrand van Koh Rong, maakt een rit met het beroemde treintje van Battambang, je bezoekt de Banteay Srei tempel, de citadel van de vrouwen, een van de mooiste tempels van het land. Maar ook de Tuol Sleng gevangenis en The Killing Fields, omdat de geschiedenis van Pol Pot onmisbaar is om heden ten dage goed naar het land te kunnen kijken, het Cambodja waar je nu reist.

  €1756

  excl. vliegticket

  Bekijken AsiaDirect
 • Dwars door Indochina - Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja

  29-daagse individuele rondreis

  Een bijzondere en afwisselende reis vol hoogtepunten en ervaringen van de vier Aziatische landen die samen Indochina vormen. Door een kijkje te nemen in deze vier bestemmingen krijg je veel mee van de verschillende culturen en gewoontes van deze landen. In vier weken reis je van het bruisende Bangkok, via de groene rijstvelden, naar Laos. Over de bergtoppen naar sereen Luang Prabang, door het drukke getoeter in Hanoi, over de zeeën van Halong en langs de rijstvelden van Sapa. In Ho Chi Minh duik je het gangenstelsel om vervolgens per boot door te dringen in de waterwegen van Mekong. Via de Killing Fields van Phnom Penh baan je je een weg door de overwoekerde paden van boomwortels en ruïnes in het eeuwenoude tempelcomplex van Angkhor.

  €2695

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Cambodja
 • Highlights en mystieke tempels: rondreis Thailand en Cambodja

  19-daagse individuele rondreis

  Een gevarieerde en complete rondreis door Thailand en Cambodja. Je combineert bruisend Bangkok met de beroemde River Kwai. Via de tempelruïnes bij Ayutthaya reis je naar Chiang Mai en de bergvolkeren, in Noord-Thailand. Van daaruit 'hop' je naar Cambodja, van de gruwelijke geschiedenis in Phnom Penh naar UNESCO Werelderfgoed Angkor Wat. Je reist afwisselend met (nacht)trein, vliegtuig of bus.

  €1695

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Cambodja
 • Indrukwekkend Indochina - Laos en Cambodja

  23-daagse individuele rondreis

  Deze reis is bedoeld voor wie eerst kennis wil maken met Thailand maar daarna veel wil zien in de onbekendere landen van Indochina. Het boeddhistische geloof is zichtbaar met veel tempels en monniken in oranje gewaad. Je bezoekt Luang Prabang, wandelt langs de rijstvelden, verblijft in het oerwoud, maakt kennis met dolfijnen en leert meer over de ingrijpende geschiedenis van Cambodja. Voordat je terugreist naar Bangkok bezoek je volgens velen het mooiste tempelcomplex ter wereld.

  €2385

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Cambodja
 • Ko Chang waterval eiland

  4-daagse bouwsteen

  Anders dan alle andere bouwstenen op deze pagina, ligt dit eiland in het zuidoosten van Thailand, nabij de Cambodjaanse grens. Het is makkelijk te bereiken vanuit Trat, direct na je reis door Cambodja. Ko Chang heeft witte zandstranden, dicht regenwoud en enkele bruisende watervallen. Het eiland is redelijk ontwikkeld met goede resorts. Lees verder over Ko Chang waterval eiland.

  €395

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Cambodja
 • Langs wereldwonderen en verborgen schatten

  21-daagse individuele rondreis

  Lokale ontmoetingen en afwisselende landschappen, dat is Cambodja in een notendop. Verken de verborgen schatten van Cambodja, in onder andere Kratie en Mondulkiri en overnacht bij de Cambodjanen thuis. Combineer highlights als Siem Reap en Phnom Penh met witte zandstranden en wuivende palmbomen.

  €2048

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Cambodja
 • Ontdekkingsreis Cambodja

  18-daagse individuele rondreis

  Tijdens deze Ontdekkingsreis Cambodja bezoek je de bekendste maar ook prachtige onbekende tempels en ga je diep de binnenlanden in. Je ziet ontzettend veel en leert het echte Cambodja kennen.

  €3965

  incl. vliegticket

  Bekijken 333 Travel
 • Rondreis Cambodja: het lokale leven in Cambodja

  13-daagse individuele rondreis

  Centraal-Cambodja: Phnom Penh > Chambok, homestay Noord- oost: Mondulkiri, ontmoeting bergstam > Kratie, zoetwaterdorfijnen. Centraal: Siem Reap, tempels Angkor, fietsen en varen naar drijvende dorpen.

  €1900

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • 11-Daagse rondreis Cambodja

  11-daagse individuele rondreis

  Ben je altijd al benieuwd geweest naar Cambodja? Het land van de Khmer, het land ook van het unieke tempelcomplex Angkor Wat. In 4 mooie stappen leiden we je in 11 dagen door Cambodja. Stap 1: Deze 11-daagse rondreis Cambodja gaat uiteraard naar Angkor Wat. Het toeristische, culturele en historische hart van het land. Angkor Wat dwingt ontzag af voor de mensen die dit zo'n 1.000 jaar geleden hebben gebouwd. Het toont nog altijd hoe machtig het Khmer-rijk is geweest. Je ziet het DNA van Cambodja, je voelt dat het hier is begonnen. Op deze grondvesten, in deze traditie is het huidige Cambodja tot stand gekomen.Stap 2: Tonle Sap. Het is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië en niet alleen een opvallend natuurverschijnsel, maar ook bijzonder vanwege de 'drijvende' vissersdorpen.Stap 3: Phnom Penh. Kleine hoofdstad aan de Mekong, met markten, een levendige boulevard en een donkere recente geschiedenis. Stap 4: Kep en Kampot. Kep was al een badplaats in de koloniale tijd en heeft nog altijd fraaie stranden en een reputatie te verliezen als het gaat om de lekkerste krab. Je bent dus aan het strand, maar ontdekt ook alles over hoe de beroemde peper van Kampot groeit en zout wordt gewonnen. Als je in Cambodja rondreist, ontdek je hoe aardig de lokale bevolking is, hoe nieuwsgierig ze vaak ook naar jou zijn. Je merkt dat er met liefde wordt gekookt, en dat je zult worden betoverd door de natuurlijke omgeving en de vaak serene sfeer in een van de tempels. Je merkt ook dat er buiten Phnom Penh amper stedelijke gebieden zijn. Cambodja is platteland, met rijstvelden, meren, rivieren, jungle, grotten en watervallen.

  €1105

  excl. vliegticket

  Bekijken AsiaDirect
 • 15-daagse rondreis Thailand & Cambodja

  15-daagse groepsrondreis

  15-daagse rondreis Thailand & Cambodja

  €1716

  incl. vliegticket

  Bekijken TUI
 • 20-Daagse combinatiereis Vietnam, Cambodja en Thailand

  20-daagse individuele rondreis

  Wat een reis is dit! Op deze 20-daagse combinatiereis Vietnam, Cambodja en Thailand haal je het maximale uit deze drie verschillende, maar o zo leuke Aziatische buurlanden. Om te beginnen leer je de landen echt kennen omdat je veel tijd doorbrengt op het platteland. Daar komen minder reizigers en zijn de mensen vaak nog net zo benieuwd naar jou, als jij naar hen. We hebben bij alle drie de landen de sterkste troeven gekozen.Vietnam. De bijna 100 miljoen (!) Vietnamezen zijn trots op hun land, op hun eten, en meer nog op hun cultuur. Er is hier veel moois te zien, aan tempels en pagodes, aan theehuizen, winkeltjes en overdekte en drijvende Vietnamese markten. Je bezoekt het van geschiedenis doordrenkte Ho Chi Minh City (Saigon), gaat naar de geweldige Mekong Delta (en de Cai Rang drijvende markt) en verkent met bootjes en per fiets het kleurrijke boerenland.Cambodja bestaat uit rijstvelden, meren, rivieren, jungle, grotten en watervallen. Je zult merken dat er buiten Phnom Penh (je maakt er een tour met de tuk tuk) amper stedelijk gebied is. Hoogtepunt is Angkor Wat, het historische hart van Cambodja. Het unieke tempelcomplex toont nog altijd hoe machtig het Khmer-rijk is geweest. Op de grondvesten van Angkor Wat is het huidige Cambodja tot stand gekomen.Thailand heeft een reputatie te verliezen als het gaat om de mooiste eilanden ter wereld. Het land van de glimlach heeft meer strand dan je kunt bezoeken. Koh Chang is een bergachtig beschermd eiland waar de natuur voorrang krijgt op de mensen. Het resulteert in bijzondere mangrove gebieden, steile rotswanden, watervallen en veel baaien met grotere of kleinere stranden. En je gaat natuurlijk naar Bangkok, de wervelende metropool die je met open armen zal ontvangen.Meer weten over deze reis? Kijk dan even bij de dagbeschrijving of neem vrijblijvend contact met ons op!

  €2343

  excl. vliegticket

  Bekijken AsiaDirect
 • 20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

  20-daagse individuele rondreis

  Wat een reis is dit! Liefhebbers van het echte Azië, reizigers die in contact willen komen met de lokale bevolking, die veel op het platteland willen zijn, die willen zien hoe men in Cambodja en Vietnam leeft en werkt, maar die ook benieuwd zijn naar de absolute hoogtepunten in deze regio, zitten helemaal goed met deze 20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja.Vietnam en Cambodja delen een geschiedenis met Frankrijk. Ze behoorden in de 19e en 20e eeuw tot Frans Indochina, het koloniale gebied van Frankrijk in Zuidoost-Azië. Dat is nog altijd te merken, in de architectuur en in de keukens. Beroemd is het Vietnamese broodje Banh Mi, een overblijfsel uit Franse tijden, maar inmiddels vanwege de ingrediënten en smaken helemaal Vietnamees. Het platteland op deze rondreis bezoek je in de Mekong Delta in Zuid-Vietnam en Cambodja, waar de Mekong rivier uiteen wordt gereten in vele kleinere stromen en een landschap is ontstaan waar het water de baas is. Totaal anders, maar even fascinerend, zijn de rijstterrassen en bergen van Sapa in Noord-Vietnam. Net als de vissersgemeenschappen bij het Tonle Sap meer in Siem Reap in Cambodja.Het platteland is de spiegel van deze landen en ze zullen een onvergetelijke indruk maken, maar de extra's zitten 'm in de hoogtepunten van deze reis: Halong Bay, het spectaculaire merengebied vol rotspieken in Noord-Vietnam en Angkor Wat in Cambodja, het grootste religieuze monument ter wereld.Optioneel: als het je leuk lijkt en je tijd hebt, dan kun je deze rondreis completeren met een paar dagen aan het strand van het Thaise eiland Koh Chang.

  €2424

  excl. vliegticket

  Bekijken AsiaDirect

Rondreizen door Cambodja

Onaangetaste natuurgebieden met olifanten, imposante tempelcomplexen en eilanden vol palmbomen. Cambodja is een tropische bestemming waar zowel liefhebbers van natuur, cultuur als stranden aan hun trekken komen. Steeds meer reizigers weten het Aziatische land dan ook te vinden voor een rondreis. Ook een ontdekkingstocht door Cambodja maken? Vergeet dan niet het ongerepte noordoosten mee te pakken!

Rondreis Cambodja tip #1: Angkor Wat

De bekendste bezienswaardigheid van Cambodja is Angkor Wat; een enorm gebied met eindeloos veel tempelruïnes, de één nog grootser en magischer dan de ander. Wie naar afbeeldingen van Angkor Wat zoekt, ziet een immense Hindoeïstische tempel verschijnen. Deze hoofdtempel – waar mensen eveneens naar refereren met ‘Angkor Wat’ – wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Ook van plan Angkor Wat aan te doen tijdens een rondreis Cambodja? Houd er rekening mee dat het complex een flinke omvang heeft. Op het terrein van 25 vierkante meter liggen meer dan 100 tempels.

Start- of eindpunt Siem Reap

De meeste rondreizen bezoeken Angkor Wat vanuit Siem Reap. Deze toeristische stad – gelegen ten noorden van het Tonlé Sap-meer – draagt daarom ook wel de naam ‘temple town’. Daarbuiten is Siem Reap ook gewoon een leuke stad. De oude binnenstad is heel sfeervol en op de pub street is het gezellig druk met reizigers. Ook de enorme overdekte markt en de Angkor Night Market hebben een grote aantrekkingskracht en laatstgenoemde is ook een ideale plek om een souvenir te scoren. Omdat Siem Reap een internationaal vliegveld heeft, beginnen en eindigen hier ook veel rondreizen door Cambodja.

Rondreis Cambodja must see 2: gruwelen uit het regime van Pol Pot

Je kunt er in Cambodja niet omheen, de vele gruwelen uit het regime van Pol Pot. De communistische dictator zwaaide de scepter tussen 1975 en 1979 en heeft de dood van zo’n 2 miljoen Cambodjanen op z’n geweten. Het schrikbewind is vooral goed terug te zien in de Tuol Sleng-gevangenis en op de Killing Fields bij hoofdstad Phnom Penh. Hoe heftig het ook, je kunt eigenlijk geen rondreis Cambodja maken zonder deze plekken aan te doen. Gelukkig is Cambodja opgekrabbeld en bij reizigers geliefd geworden om zijn lieve mensen, lekkere eten, mooie platteland (bij o.a. Battambang en Kampot) en unieke wereldwonder.

Rondreis Cambodja tip 3: bounty stranden en natuurgebieden vol wildlife en watervallen

Ook avonturiers en strandgangers hebben Cambodja in hun hart gesloten en met goede reden. De natuur is veelal ongerept en nog maar weinig reizigers weten de echt mooie plekken te vinden. Ook een rondreis Cambodja maken? Sla deze highlights dan niet over:

 • Een reis door Azië is niet compleet zonder op een tropisch eiland te relaxen. Ook Cambodja heeft een stukje paradijs de Golf van Thailand liggen: Koh Rong. Dit eiland staan bekend om zijn perfecte parelwitte stranden en azuurblauwe water. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen, maar is volop in ontwikkeling. Wie nog in alle rust wil mountainbiken, wandelen of snorkelen, doet er verstandig aan snel een boottrip naar dit eiland te plannen vanuit Sihanoukville.
 • Ook het ongerepte oosten verdient een plaats op het programma van een rondreis door Cambodja. De provincie Mondulkiri staat boordevol beboste bergen, machtige watervallen en weelderig groene heuvels. Toeristen vind je hier nauwelijks, wel nog traditionele stamvolken. Dit komt mede doordat er nog maar weinig rondreizen naar deze regio toe gaan.
 • Kirirom National Park is een must voor wie van hiken of mountainbiken houdt. Dit bergachtige nationale park ten westen van hoofdstad Phnom Penh wordt ook wel het Zwitserland van Cambodja genoemd en wie foto’s van het park ziet, snapt waarom. Van plan naar Kirirom National Park toe te gaan? Houd je ogen dan open voor herten, olifanten en luipaarden.

Het klimaat: beste reistijd voor een rondreis Cambodja

Cambodja heeft een tropisch moessonklimaat en een gemiddelde temperatuur van dertig graden Celsius. In het droge seizoen is dit de laagste temperatuur, maar deze kan, vooral in het noorden, oplopen tot een graad of 40. Als het regenseizoen begint in mei, neemt de temperatuur af. De gevoelstemperatuur daarentegen niet. Dit komt door de hoge luchtvochtigheid in Cambodja. In het regenseizoen kan deze oplopen tot meer dan 80%. In zijn algemeenheid is november t/m maart de beste periode voor een rondreis Cambodja. In deze periode van het jaar vind je in Cambodja mediterrane temperaturen. Het is er relatief koel (maar nog steeds erg warm) en er staat een windje. Het is in het hele land ongeveer dertig graden Celsius.

Cambodja rondreis boeken

Steeds meer reizigers weten Cambodja te vinden en dit is ook te zien aan de hoeveelheid rondreizen naar Cambodja. Het aanbod groeit en steeds meer organisaties gaan reizen naar Cambodja aanbieden. Voor groepsreizen Cambodja kun je terecht bij onder meer Djoser, TUI, ANWB en Shoestring. Sommige van deze organisaties combineren hun reizen ook met een bezoek aan Vietnam, Thailand of Laos. Liever een individuele rondreis maken? Kijk dan eens tussen het aanbod van 333 Travel of Riksja Cambodja of stel zelf een rondreis samen.

Veelgestelde vragen Cambodja rondreizen

Je kunt Cambodja het hele jaar door bezoeken, al is de droge periode het meest aangenaam voor een rondreis. Het droge seizoen start in november en duurt tot en met april.

Groepsreizen Cambodja zijn onder meer te boeken via Djoser, ANWB, Shoestring en TUI. Individuele reizen kunnen geboekt en/of samengesteld worden bij 333 Travel en Riksja Cambodja.

Cambodja is een erg vriendelijk land; de mensen zijn erg open en sociaal. Het land is over het algemeen erg veilig. Dat neemt echter niet weg dat je goed op je spullen moet letten. Vooral in Phnom Penh wordt er veel gestolen. Neem daarom geen dure spullen mee en loop ‘s avonds niet alleen over straat in afgelegen gebieden.

Je doet er vanaf Amsterdam zo’n 13,5 uur over om naar Siem Reap te vliegen. Onderweg maak je altijd een tussenstop. Het wisselt per luchtvaartmaatschappij waar de tussenstop plaatsvindt en hoe lang deze duurt.

Cambodja is geen groot land. Toch raden we aan om zo’n 2 weken vooruit te trekken. Bezoek je Cambodja in combinatie met een buurland? Dan is 3 of zelfs 4 weken aan te raden.

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief