• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Banff National Park ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

22 Banff National Park reiservaringen en tips

Geweldig

82%

Tof

14%

Wel oké

5%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Liesbeth op 21-05-2019

    “Prachtig, prachtig, prachtig!! ”

    Eén van de mooiste en bekendste nationale parken is Banff. Banff heeft zelf ook een centrum wat erg leuk en gezellig is. Het leuke aan zulke dorpjes/stadjes is dat het wat kleinschaliger is dan de grote steden met wolkenkrabbers.

    De weg naar Banff toe is adembenemend, onderweg zijn er vele plekken waar je kan stoppen om een waterval te bekijken of een wandeling te maken. Deze staan goed aangegeven langs de weg. Ook plekken die je vooraf niet op internet of in de reisgids hebt gevonden vindt zijn onderweg goed aangegeven.

    Lake Louisse mag je niet overslaan, het is één van de bekendste en mooiste meren van Canada. Je kan hier vele activiteiten doen, je kan een kano huren of ‘gewoon’ een wandeling maken langs het water met het uitzicht op de bergen er om heen. In de omgeving het stadje heb je vele leuke plekken om te wandelen en om watervallen te bekijken. Als je wat verder van de stad afgaat heb je grotere wandelgebieden.

    Banff Springs Hotel is zeer bekend bij toeristen, busladingen worden hier uitgelaten om naar het uitzichtpunt te lopen, een foto te maken en weer terug de bus in te gaan. Het is op dit punt in de middag erg druk, als je het wat rustiger wil hebben ga dan in de ochtend of aan het eind van de middag.

    Een paar dagen overnachten in Banff is zeker de moeite waard. In de winter is het duidelijk een ‘ski dorp’, maar in de zomer is de sfeer er ook prima en er is in de omgeving meer dan genoeg te doen om er een paar dagen te blijven

  • Steven Tielen op 03-05-2019

    “Beautiful Banff”

    Wat een prachtig dorpje en natuur daar! Lekker Beavertails eten met een bak koffie om ze erna weer eraf te lopen door een hike naar de sulphur skyline. Daarna nog even opwarmen en ontspannen in de hotsprings en je hebt een heerlijke dag. Je kunt voldoende eetgelegenheden vinden in Bannf, let wel goed op, het kan prijzig zijn omdat het erg toeristisch is.

  • Sandra op 17-04-2019

    “Toeristisch, maar je wil het zien”

    Banff is een toeristen plek. Een goede uitvalsplek als je vanaf de Icefield Parkway of Lake Louise komt. We kampeerde in Two Jack lake, wat in juni nog op de bonnevooi kon, maar in de zomermaanden is de kans dat het vol zit dus is het verstandiger om te reserveren.

    Het plaatsje Banff heeft veel winkeltjes, souvenir winkels en dure boetiekjes. Wel een leuk en fotogeniek plaatsje om te bezoeken, maar blijf er niet te lang.

  • Louise op 16-04-2019

    “Een en al natuurpracht ”

    Het is moeilijk te beschrijven hoe mooi de bergen bij Banff en Lake Louise zijn. Zoals dat het op foto's eruit ziet, is het altijd. Je bent je continue aan het verbazen. Het is ook zeker de moeite waard om je wandelschoenen aan te trekken en een berg op te gaan. Soms zijn de tochten even pittig maar het uitzicht is het meer dan waard.

  • Jill Van Ouytsel op 09-04-2019

    “Mooi , maar druk”

    In Banff heb je verschillende bezienswaardigheden : Lake Louise, Moraine Lake, Lake Minnewanka, Johnston Canyon, ...
    Hieronder wat ervaringen :
    Lake Louise :
    Heel druk maar heel mooi. Kom op tijd want in de zomerperiode kan de parking om 9u 's morgens al vol staan. Als je een wandeling doet wordt het al snel rustiger. Dus een aanrader is ga op pad! Wij deden de wandeling naar Lake Agnes. Aanrader

    Moraine Lake :
    Zelfde verhaal als lake Louise. Heel druk en maar 1 toegangsweg dus de weg wordt snel afgesloten. Als je tegen 18 u ofzo gaat kan het zijn dat ze soms de weg even terug openstellen. Geluk hebben is dus de boodschap. Je kan ook een bus nemen via de toeristische dienst maar ik raad aan om of heel vroeg te gaan of heel laat. Want dit meer is wel echt een must see!

    Johnston Canyon :
    Leuke wandeling. Camping is echt op het domein dus als je daar kan kamperen is dit wel echt een meerwaarde. Zoek zeker voor de niet zo 'secret cave'

    Kajakken op één van deze meren leek ons super leuk maar was echt heel duur. De Upper hot springs zijn een leuke afwisseling voor wie er komt op koudere dagen. Fijn zwemmen in mooie omgeving.

  • Roy op 09-04-2019

    “Mooi, op plekken erg druk”

    Banff geeft mij een dubbel gevoel. Natuurlijk zijn bezienswaardigheden als Lake Louise erg mooi, maar het is ook wel vrij massaal. Er komen veel touringcars met Aziatische toeristen die in 15 minuten een selfie maken en weer weg zijn. Neem je echter de moeite om iets verder te kijken, dan overvalt de rust je en is er veel te doen qua hikes.

    Wij waren er in september en toen viel de eerste sneeuw al! Het weer kan alle kanten op, maar wees dus een beetje bedacht op kou en/of sneeuw. Wij vonden Lake Minnewanka erg leuk en heerlijk rustig.

    Qua overnachten kan je ook kiezen voor Canmore, dat is iets betaalbaarder en iets minder druk

  • Rudy op 27-11-2017

    “Wow”

    Canada staat natuurlijk bekend om de natuurparken, en bij een bezoek aan West Canada kan een bezoek aan Banff National Park natuurlijk niet missen. Het natuurpark is gigantisch en je kujnt hier eenvoudig dagen doorbrengen zonder je te vervelen. Beklim vooral Sulphur mountain, want dan heb je een mooi uitzicht over de rocky mountains. Wij zagen hier enkele wilde bruine beren over de bergen wandelen, wat echt fantastisch was, een hele mooie ervaring. De lucht is ook fris en je wandelt er erg fijn, waardoor de tijd vliegt als je hier bent! Ieder gebied is weer anders, je ziet bossen, gletsjers en mooie meren.

  • Jolijn Tang op 23-11-2017

    “Iedere foto is een ansichtkaart”

    De foto's die je maakt bij het Banff nationale park zijn echt zo mooi als een ansichtkaart. Je ziet een aantal prachtige wolken in de lucht, het water heeft een mooie kleur en je hebt er mooie groene bomen met de bergen op de achtergrond. Wij hebben er elanden en bruine beren gezien, helemaal geweldig! Het was er best wel druk met toeristen toen wij er waren, maar desalniettemin was het een geweldig park. Als je echt rust wil, kun je een stuk gaan wandelen, maar wij hebben er eigenlijk niet zo heel veel last van gehad. We hadden wat meer dieren willen zien, dat is dan het enige wat ik er op aan te merken heb, maar dat zal altijd blijven!

  • Madelief van de Ree op 19-11-2017

    “B A N F F ”

    Een prachtig natuur park. Mooie route veel te zien. Banff een van mijn favoriete stad. Aardige mensen, geweldige restaurants, mooie uitzichten op de bergen, je kan met de Gondola omhoog heb je een heel mooi uitzicht over de stad. Je kan naar een hotspring gaan, even heerlijk in een relaxmodus. Je kan rondwandelen in de gezellige winkelstraten. In Banff is het toeristisch in Banff is het ook prijzig, maar zeer de moeite waard. Een dag als 2 te verblijven is prima.

  • Mathieu van Vlijmen op 12-11-2017

    “Een prachtig nationaal park”

    Wauw, wauw, wauw! Wat hebben wij hier genoten. Tijdens onze reis door Canada in oktober 2017 hebben wij hier een bezoek gebracht van 3 dagen. Het was niet meer zo druk in Banff, het hoogseizoen was niet afgelopen. Hierdoor waren we op sommige trails helemaal alleen. Wat een rust en stilte. Soms wel spannend aangezien er veel wildlife in het gebied loopt. Het kopen van Bear-spray is geen overbodige luxe. Er wordt flink gewaarschuwd voor o.a. beren. Erg mooie dieren, maar je wilt hier niet oog in oog mee komen te staan. Bear-spray is te koop bij o.a. de visitor centers. Het is wel prijzen (rond de 20 euro), maar het geeft je een veiliger gevoel.

    Banff is een prachtig park met een leuk centrum (Banff is namelijk ook de naam van het stadje). Veel toeristenwinkels waar je lekker kunt snuffelen. Sla zeker de volgende trails niet over: Tunnel Mountain, Fenland en Snowpeak.

    Nog één tip: bezoek rond 17.00 uur de golfbanen van Banff (vlak bij het Banff Springs Hotel). Hier verzamelen zich rond die tijd enorm veel Elks. Echt een belevenis!

Canada reis boeken – onze tips!

Top 5 Canada reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. ANWB Vakanties – groepsreizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Banff National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Banff National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief