Jasper National Park ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

17 Jasper National Park reiservaringen en tips

Geweldig

88%

Tof

12%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Liesbeth
    op 21-05-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 20 waarderingen
    5

    “Wow, natuur, schitterend! ”

    Net als Banff is dit een skidorp. Wij zijn in de zomer geweest, dus weten alleen hoe het er dan is. Het is een gezellig dorp met alles in de buurt. Aan alle kanten van het dorp heb je vele bergen, watervallen en mooie meren. Eén van de bekendste en mooiste is Maligne Lake en Canyon. In het dorpje zelf heb je nog de Two Brothers Totem Paal. Leuk om tijdens een (avond)wandeling te bezoeken.

    Mount Edith is ook een bezoekje waard. Je kan het goed bereiken met de auto en kan zelf kiezen waar je gaat wandelen. Op sommige plekken heb je geen restaurants of één restaurant dat al snel vol zit. Dus neem altijd wat te eten mee, dan heb je altijd iets bij je voor onderweg. Andere aanraders zijn: het meer Pyramid Lake en de Sunwapta waterval. Soms denk je dat je genoeg watervallen hebt gezien en niet weer een afslag wil nemen naar een waterval maar in Canada is elke waterval toch weer anders, de ene is heel hoog en smal, de ander laag en breed en de ander heeft een harde stroming in de waterval. Kortom, de watervallen (in Canada) vervelen echt nooit.

    Wat ook zeker niet overslagen mag worden is Icefields Parkway, de gletsjer waar je op kan lopen. Dit is echt een unieke ervaring en belevenis. Het is ook confronterend om te zien hoe alles aan het smelten is. Ze hebben op de weg naar de gletsjer toe bordjes gezet waar de ijsmassa een aantal jaar geleden was. Je kan nu over de stenen lopen waar voorheen de gletsjer lag. Dit is de door de invloed van de klimaatveranderingen steeds meer gesmolten en afgebroken.
    Je kan met een bus met grote rupsbanden naar boven rijden, je gaat met een groep naar boven en mag vervolgens een half uur over de grote massa ijs lopen. Je kan er foto’s maken en ook hier ben je niet de enige die dit wil of gaat doen. In Nederland kan je al je tickets kopen zodat je gegarandeerd een plekje in de bus hebt.

    Alles in en rondom Jasper is echt prima te bereiken met de auto, overal zijn parkeerplaatsen waar je in eigenlijk alle gevallen gewoon gratis kan parken.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 17-04-2019
    27 landen bezocht • 53 reviews • 33 waarderingen
    5

    “Gezellige sfeer en prachtige omgeving”

    Jasper heeft integenstelling tot Banff een meer laidback sfeertje. Hier komen dan ook meer de outdoorsy typetjes. Jasper heeft wat toeristen winkeltjes en barretjes, maar het is niet groot. Vanuit Jasper kun je met de auto wel heel veel mooie bezienswaardigheden opzoeken zoals Pyramid lake, medicine lake en Maligne lake. In de omgeving van Jasper hebben we heel veel wildlife gezien. Voornamelijk zwarte beren, adelaars, elks en ook grizzly beren en cayotes hebben we gezien. De meren zijn prachtig dus ook al zie je geen wildlife is het alsnog heel mooi om de route te rijden tussen de bergen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jill Van Ouytsel
    op 09-04-2019
    18 landen bezocht • 40 reviews • 12 waarderingen
    4

    “mooi!”

    Jasper NP is een groot en uitgestrekt gebied. Het dorpje zelf is klein maar wel gezellig. Wij waren er in juli en het kan er vrij druk worden. Vooral de uitstapjes naar Maligne lake en wandelen rond Maligne Canyon waren top. Onderweg zagen we ook heel wat wildlife. Wij deden er de Bald Hills trail als wandeling maar deze was iets te pittig voor ons en het uitzicht op het einde was wel mooi maar al het stijgen in hoogtemeters was toch te zwaar om er echt te kunnen van genieten.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy
    op 24-12-2018
    20 landen bezocht • 56 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Schitterende omgeving, fijne sfeer”

    Jasper NP was echt het hoogtepunt van onze Canada vakantie! Het dorpje zelf is wat slaperig, maar heeft een leuke sfeer, fijne restaurants en genoeg outdoor winkels, mocht je nog spullen nodig hebben. Ook bearspray is te huur.

    Er zijn diverse mooie dingen te doen in Jasper NP. Natuurlijk zijn er alle mooie meren, waar je heerlijk kan kajakken. Wij hebben dat met een gids gedaan, wat erg leuk was. Veel lekkere hapjes, warme choco en veel mooie verhalen. Hiken kan er ook echt heel goed. We hebben een aantal wandelingen gedaan, waarbij het lopen rondom de canyon bij Maligne Lake en Bald Hills het mooiste waren. Bald Hills is wel een pittige wandeling, met erg veel hoogtemeters.

    Wij waren er in september, maar het weer was al bar. Neerslag viel wel mee, maar de temperaturen waren behoorlijk laag ('s nachts onder 0, overdag max 10 graden), maar gelukkig kwam er soms wel een lekker zonnetje door.

    Rondom Jasper (het stadje) zijn ook genoeg, wat makkelijker, wandelingen te maken. Als er veel beren gezien zijn, of ze waren wat te agressief, dan gaan de paden snel dicht. Wij hebben geen beren gezien in Jasper.

    In vergelijking tot Banff en omgeving is dit een stuk rustiger, minder bussen met Japanners en iets meer outdoor vibe.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rudy
    op 27-11-2017
    41 landen bezocht • 26 reviews • 35 waarderingen
    4

    “Mooi!”

    In Canada hebben we verschillende nationale parken bezocht, waaronder Jasper National Park. Dit park vond ik ook bijzonder de moeite waard. Gletsjermeer Maligne Lake vond ik spectaculair, en hier kun je de mooiste kiekjes maken. Je kunt in een boot over het meer varen, waardoor je in het midden van het meer kunt genieten van de rust om je heen. Waar we erg over te spreken waren is Maligne Canyon. Je hebt hier een loopbrug (je moet dan geen hoogtevrees hebben!) waar je overheen kunt lopen. Het is even spannend, maar het uitzicht is het meer dan waard. Watervallen en rotsen aan allebei de kanten: in een woord WOW!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mathieu van Vlijmen
    op 21-11-2017
    20 landen bezocht • 14 reviews • 20 waarderingen
    5

    “Enorm!”

    Een erg mooi nationaal park in Canada. Het kan niet tippen aan Banff en omgeving, maar het ziet er allemaal super mooi uit. Het dorpje is prima. Genoeg winkeltjes en restaurants. In de omgeving moet je zeker naar Maligne Canyon en Maligne Lake. Prachtig! Er is enorm veel wildlife. Zo hebben wij een beer, Elks, Mooses, Coyote en herten gezien! De grootste kans om dieren te spotten in langs rustige wegen tegen het vallen van de avond.

    De weg naar Jasper toe is ook prachtig. De vele meren die je aandoet moet je zeker bezoeken. Enkele voorbeelden zijn: Lake Louise, Peyto Lake en Bow lake. Tijdens onze reis hadden we een dik pak sneeuw, wat er extra speciaal maakte.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jordy
    op 20-11-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Athabasca falls”

    Ik was hier met hartje winter en al het water was bevroren. Dit was echt spectaculair. Je kan dan onder, op en om bevroreren watervallen lopen en erin klimmen. Pas goed op waar je loopt want soms zijn er ook gaten en je hebt dan geen idee waar je terecht komt. Dit heeft bij ons af en toe wel voor benauwde situaties gezorgd. Maar in de wintertijd is het hier echt heel gaaf. Wij zagen ook toen wij terug huiswaarts gingen ook een wolf lopen, hiervoor moet je natuurlijk wel heel veel geluk hebben.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 08-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Jasper, een superleuk stadje!”

    Jasper is een stad dat aan te raden is te bezoeken. Het ligt in het NP en is omgeven door natuur. Het stadje zelf is klein maar zeker leuk toeven. Vanuit hier kun je diverse trips doen om de natuur te verkennen. Er zijn meerdere points van waaruit wandelroutes bereikbaar zijn en begeleide tochten met een gids zijn er ook te boeken. Kanoen kan er ook in de buurt als ook hotsprings om even tot rust te komen. Verblijf in een cabin om te volle te genieten van het natuurschoon en om wildlife te spotten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Vivian
    op 08-11-2017
    21 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Maligne Lake”

    Jasper is ook een heel mooi park in Canada. Als je vanaf Banff komt, kom je via de Columbia Icefields. Dit is een autoweg langs de bergtoppen met sneeuw. Je hebt halfweg ook een visitor center vanwaar je een mega bus kan nemen naar een gletsjer. Wij hebben dit niet gedaan en ik zou het ook zeker niet doen. Je kunt beter een wandeltocht maken waarbij je een gletsjer ziet (bijvoorbeeld Edith Cavell of Parker Ridge) dan in zo'n toeristenbus te stappen.
    Maar in Jasper is met name Maligne Lake met spirit island heel mooi. Wij zijn per kano hiernaartoe gegaan en dat was wel super leuk. Tussendoor heb je namelijk kleine strandjes waar je lekker kunt vertoeven. Daarnaast heb je in Jasper ook hotsprings (wij hebben Miette hotsprings gekozen, wat wij zeker goed vonden) en veel wildlife.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Niels van Wendel
    op 08-11-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Prachtig park”

    Jasper is, naast Banff, een heel mooi park. Voornamelijk maligne lake en de berg Edith Cavell zijn de moeite waard. Maligne lake kan je per kano of per cruise verkennen. Wij hebben gekozen voor de kano omdat de cruise vrij duur/druk/kort is. Daarnaast kan je met de kano diverse strandjes en zelfs een camping aandoen. Voor Edith Cavell had je in 2017 een permit nodig; deze kon je ophalen bij de toerist information in Jasper. Als je op tijd bent is de wachtrij hier nog niet zo lang.
    Ook vind je in Jasper wat meer wildlife wat het rijden in de auto extra leuk maakt. Ook de hotsprings (bijvoorbeeld Miete) zijn de moeite waard om savonds even lekker te ontspannen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Canada reis boeken – onze tips!

Top 5 Canada reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. ANWB Vakanties – groepsreizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Jasper National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Jasper National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?