• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Montreal ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

5 Montreal reiservaringen en tips

Geweldig

20%

Tof

60%

Wel oké

20%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Roxanne Vroegindeweij op 26-04-2019

  “Franse vibes”

  Montreal is een leuke stad in Canada met Franse invloeden en dus heerlijke croissantjes, sandwiches, poutine niet te vergeten. Poutine is een soort van kapsalon maar dan lekkerder en met heel veel verschillende ingrediënten en variaties. Er is een hele grote ondergrondse stad in Montreal wat ideaal was aangezien wij daar in de winter waren (-30). Hiermee kan je kilometers ondergronds en dus warm wandelen om van A naar B te komen. Daarnaast is er op 1,5 uur rijden van Montreal een heel mooi national park waar je met of zonder tennisrackets onder je schoenen heerlijk door de sneeuw kunt wandelen. Echt een aanrader.

 • Mathieu van Vlijmen op 21-11-2017

  “Je moet de juiste plekken zien te vinden”

  Wij hebben eerst het (zaken)centrum bezocht met alle hoge gebouwen. Wat viel dit tegen. Geen sfeer, alleen maar dure winkels.. nee, we dachten dat Montreal niks voorstelde. Daarna zagen we ineens op een bordje het 'oude centrum' aangegeven staan. Dit was hele andere koek. Erg gezellige knusse straatjes, vol met toeristen en straatartiesten, een groot reuzenrad, lekkere restaurantjes. Ja, dít is Montreal. Kom hier nog voor meerdere dagen, één dag is genoeg.

  Een tip bij slechtweer: bezoek Biodome, een indoor-dierentuin in het Olympisch park.

 • Jordy op 20-11-2017

  “Goede sfeer!”

  Ik vond Montreal een bijzondere stad. De leukste straat ligt tegen een berg op dus het laatste stuk is flink omhoog lopen. Maar hierlangs liggen allerlei cafe's, restaurants en bars. Het is hier dan ook altijd erg levendig. Het ligt aan een haven maar ik vond dat je daar niet veel om te doen had. Ook is er een heerlijke spa gelegenheid, deze ligt wel nabij de haven. Ik had de pech dat het erg regende toen ik hier was. Dus heb toen de Scandinavian spa opgezocht en me hier een middag vermaakt. Zeker een aanrader ook bij goed weer haha.

 • op 30-10-2017

  “Perfecte mix van Engels en Frans”

  Als je Quebec city "te frans" vindt, is Montreal je ideale plek. Het is een perfecte mix van Noord-Amerikaanse architectuur met Franse invloed - hier zijn ook kleine straten die je in Frankrijk ook zou kunnen vinden, naast echte wolkenkrabbers. De meeste mensen zijn heel vriendelijk, ze spreken allebei Frans en Engels. De meeste/beste winkels zijn op Rue St Catherine, neem een paar uurtjes om daar langs te lopen. Een leuk plaats voor de zomer is Place des Arts waar veel mensen komen om gewoon te chillen, een ijsje of drankje nemen of kinderen laten spelen in het groot fontijn. Er is ook veel kultuur te vinden in de stad, dus kies maar een van de verschillende theaters of concerthallen als je dat leuk vindt. De enige die ik persoonlijk niet zo leuk vond was dat meeste clubs/bars sluiten rond 2 uur 's nachts, maar openbare vervoer begint pas rond 4-5 uur. Het is vooral irritant in de winter, want je kunt niet naar huis maar je kunt ook niet naar andere plekken terecht. Vaak was dat een taxi geworden voor mij...

 • Max op 28-10-2017

  “Verrassend leuk”

  Montreal is een prachtige stad waar de Europese invloeden goed te zien zijn. Het oude centrum lijkt erg op een franse stad. De stad heeft mooie parken aan de rivier waar je in de zon heerlijk kunt genieten van de Skyline. Daarnaast heeft de stad erg leuke, hippe wijken met veel restaurantjes en een gezellige sfeer. Wanneer je Frans kunt spreken is dat een pro in deze stad.

Canada reis boeken – onze tips!

Top 5 Canada reisaanbieders
 1. TUI – flydrives & rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Tenzing Travel – advies op maat!
  Bekijk aanbiedingen
 3. 333 Travel – individuele rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. ANWB Vakanties – groepsreizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Montreal reiservaring en tips!

Ben jij in Montreal geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief