Vancouver Island ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

22 Vancouver Island reiservaringen en tips

Geweldig

64%

Tof

32%

Wel oké

5%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Liesbeth
    op 21-05-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 20 waarderingen
    5

    “Sla het niet over en geniet! ”

    Victoria Island bereik je met een ferry. De tickets van de ferry kan je vooraf al boeken. Wanneer je ze ter plekke boekt bestaat de kans dat de tickets uitverkocht zijn en je moet wachten op een vrije plek op de volgende ferry. Wij zijn vanuit Vancouver doorgereisd naar Vancouver Island.

    Het is moeilijk kiezen op welk deel van Vancouver Island je wil zitten, beide (noord en zuid) zijn ontzettend mooi. Het eiland is helaas erg prijzig qua verblijf. Wij verbleven in Victoria.

    Victoria is een prachtige stad met veel Engelse invloeden. Bezoek in deze stad het Royal BC museum en zie hoe de wijk en stad er vroeger uitzagen. Hier kan je door kamers lopen en zien hoe deze vroeger waren ingericht. Ook hebben ze vele producten, landbouwwerktuigen en instrumenten uit de vroegere tijd tentoongesteld.

    Loop langs de haven (Inner Harbour) en eet lekker wat in één van de restaurantjes, bijvoorbeeld echt heerlijke Fish and chips. Dit gerecht moet je in deze stad echt proberen. De sfeer in de stad is zeer goed en dit merk en voel je direct. Af en toe rijdt er een paard en wagen door de straat, tegenwoordig voor de toeristen, maar dit past helemaal in het beeld en bij het gevoel van de stad. Bij het beginpunt van de haven heb je de British Columbia Parliament Buildings. Deze gebouw zijn tegenwoordig een trekpleister voor toeristen en iedereen wil en gaat hiermee op de foto.

    Om de hoek van dit gebouw staat een klein parkje met zeer oude totempalen. Een stukje verder lopen en je loopt door een prachtig parkje waar de bloemen allen in bloei staan. Deze stad is zeer leuk omdat het kleinschalig is maar toch is er voldoende te doen. Daarnaast is alles op loopafstand waardoor je de auto bij het hotel kan laten staan. Parkeerplekken zijn schaars in ‘het centrum’. Dus zorg dat je een hotel in de buurt hebt en dat je hier vandaan kan lopen.

    Wat je ook ABSOLUUT niet moet en mag missen is een walvissentoer. Bij de Fisherman's Wharf Park zijn er meerdere aanbieders van tochten. Wij hebben van te voren in Nederland geboekt, omdat de kans bestaat dat de tochten allen uitverkocht zijn en dat zal erg zonde zijn. Je wordt met een boot naar de open wateren gebracht en je kan vervolgens genieten van orka’s, bultruggen, vogels en zeehonden. Het is niet te beschrijven hoe mooi dit is en wat voor een gevoel dit geeft. Het was de mooiste vakantiebeleving ooit.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Steven Tielen
    op 03-05-2019
    33 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Vreselijk mooi Vancouver Island”

    Heerlijke natuur, met wandelingen en schitterende rivieren met mooie dieren. We zijn wezen Whalewatchen en een walvis gezien. Ook Orka's gespot. Beren liepen over de weg als we langsreden en de Bald Eagle vloog ook rond! Ga naar Victoria om een avondje lekker te eten (oesters en biertjes!)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eefje Beulen
    op 16-04-2019
    30 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Wildlife spotten”

    Na onze rondreis door West-Canada zijn we nog een week naar Vancouver Island gegaan. met de Ferry doe je er ongeveer 1,5u over maar het genieten begint al op de boot, met prachtig uitzicht. Victoria is de hoofdstad van Vancouver Island en een leuke plaats om een dag te verblijven. deze stad kun je goed te voet verkennen. Vanuit Victoria zijn we verder gereden naar Tofino, dit is wel een van de meest bekende plekjes op Vancouver Island. Vanuit hier kun je wandeltochten maken maar ook tours boeken zoals Whale Watching of een bear tour. Ook is dit een populaire plek om te surfen. Tijdens onze Whale Watching tour hebben wij orka's gezien die een prooi vingen en dit uitgebreid gingen vieren ze vlogen door de lucht echt een hele bijzondere ervaring. Ook zijn we nog 1 nacht verbleven in Campbell River waar we sliepen in een Yurt. Een leuke afsluiting van onze week op Vancouver Island. Wanneer je in West Canada bent zou ik Vancouver island zeker meepakken.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Louise
    op 16-04-2019
    38 landen bezocht • 36 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Canada is veel meer dan bergen en meren”

    Zodra je de ferry uitstapt, komt er al een bepaalde rust over je. Op Vancouver Island verloopt alles heel relaxed en mensen genieten van wat de natuur ze biedt. Ik was vooral van Tofino gecharmeerd.

    Het genieten van de natuur zie je door vele (water)sport mogelijkheden en alle restaurantjes met verse vis. Tacofino en Tofino Brewing Co zijn echte aanraders in Tofino. Je moet hier wel geluk hebben met het weer.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jill Van Ouytsel
    op 09-04-2019
    18 landen bezocht • 40 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Victoria en Pacific Rim NP”

    Wij gingen met de ferry van Vancouver naar Victoria. In Victoria bleven we 1 nachtje. Victoria is niet zo groot dus bezochten we te voet alle hoogtepunten. Leuk voor een kort bezoekje.
    Veel mensen doen hier een walvistour in Victoria maar wij deden dit pas in Campbell River (waar in de zomermaanden normaal meer kans is om orcas's te spotten) . Of als je veel tijd hebt kan je ook naar Telegraph Cove rijden, daar zit een residentiele groep orca's dus nog meer kansen. Wij zagen er in ieder geval!
    Wij bezochten ook vanuit Tofino het Pacific Rim NP. Wij hadden jammer genoeg niet zo'n goed weer (regenwoud...) maar dit kon onze pret niet bederven. Hier zijn een aantal leuke wandelingen die wij fijn vonden : Wild Pacific Trail , rain forest trail , Schooner trail, ...

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy
    op 24-12-2018
    20 landen bezocht • 56 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Genoeg te beleven voor een hele vakantie!”

    Vancouver Island is prachtig! Het is heel goed te bereiken (1,5 uur met grote ferries), de wegen zijn prima, het is heerlijk rustig en de natuur is geweldig!

    Wij zijn in Telegraphe Cove en Ucluelet geweest, met natuurlijk een uitstapje naar Tofino. Telegraphe Cove is echt super geïsoleerd, maar heel charmant. Het is de plek om grizzly beren, walvissen en orka's te zien. Onze kajak tour ging, in verband met het weer, helaas niet door, maar we hebben heel veel walvissen en beren gezien. Buiten georganiseerde tours is hier wat minder te doen.

    Meer in het zuiden zijn de stranden erg mooi. Ucluelet is het wat rustigere broertje van Tofino en daartussenin ligt Pacific Rim NP. Daar zijn veel mooie wandelroutes en schitterende stranden. Dit is de plek om te leren surfen, ook als het weer wat minder is, dan kan dat prima. In Ucluelet is een leuke trail, waar je echt een mooi uitzicht hebt op de Pacific, die op de rotsen beukt.

    Dit is ook een prima plek voor goede tours om beren of walvissen te zien. Wij zijn met een zodiac tour naar de Broken Island Group geweest, wat echt een heel bijzondere omgeving is.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Keylee
    op 30-11-2017
    17 landen bezocht • 13 reviews • 35 waarderingen
    4

    “Vancouver Island”

    Victoria is een kleinschalige stad, die desondanks erg veel te bieden heeft. Vooral de directe omgeving is heel erg mooi. In de stad zelf bevinden zich downtown het parlementshuis en het Empress hotel, vlak naast elkaar. Dit zijn twee statige gebouwen die direct aan de haven zijn gevestigd. Als je het pad langs de haven volgt, kom je uiteindelijk bij Fisherman’s Wharf uit. Een schattige grote steiger, waarop zich allemaal gekleurde huisjes en winkeltjes bevinden. Mensen wonen op deze gekleurde woonboten en er worden verse vis en andere lekkernijen verkocht aan de kraampjes op de werf. Je kunt hier ook restjes van de vis kopen om aan de (inmiddels veel te dikke) zeehonden te voeren. Vanaf hier is Beacon Hill makkelijk bereikbaar. Een niet zo heel groot park, waar otters, pauwen en andere dieren rondlopen en zwemmen. Aan de rand van dit mooie park is een kinderboerderij. Aan het einde van dit park vind je het strand, aan Dallas Road. Het super mooi om deze weg af te rijden als je een auto hebt. Je hebt dan een heel mooi uitzicht over de zee. Naast dit strand zijn ook Willows Beach en Cadboro Bay zeer de moeite waard. In het noorden van Victoria is Mount Douglas, waar je omhoog kunt hiken. Het is ontzettend mooi om vanaf hier de zonsondergang te bekijken. Wat je ook echt niet mag overslaan is Goldstream Park. Een ontzettend mooi park, ongeveer een half uurtje rijden vanaf de stad. Je kunt hier op een naar een oude treinrails hiken en hier overheen lopen. Ik zou dit echter niet aanraden voor diegenen met hoogtevrees, maar het is erg indrukwekkend.

    Vanaf Victoria naar het westen bevinden zich nog meer mooie stranden. Mystic Beach is hier een van. Je vindt hier een waterval en een touw waar je aan kunt schommelen. Hier kan je een heel mooie toeristenfoto maken, met de zon en de zee op de achtergrond. Dit is vooral aan te raden als het nog niet zo koud is buiten, dus aan het einde van de lente of in de zomer.
    Verder naar het noorden op Vancouver Island vind je Tofino. Dit is dé plek om in de zomer te gaan surfen. Long Beach is hiervoor het meest populaire strand. Er zijn genoeg winkels waar je surfboards en geschikte kleding kunt huren. Wij hadden gekozen voor Pacific Surf Company, wat erg goed beviel. De volgende dag hebben wij een hike gedaan naar een neergestort vliegtuig. Dit was heel indrukwekkend en zeker ook een aanrader.Vancouver Island heeft talloze mooie plekken om te ontdekken en de natuur verbaasde mij steeds weer opnieuw.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 22-11-2017
    27 landen bezocht • 53 reviews • 33 waarderingen
    4

    “Nanaimo naar Tofino”

    Nanaimo is eigenlijk een gewone stad, waar niet zo veel te beleven valt, maar de weg van nanaimo naar Tofino is heel mooi.
    Onderweg kom je langs cathrdel cove; waar hele mooie oude ceder bomen staan. Je wandelt er gemakkelijk langs.
    Langs deze weg kun je genoeg tussenstops maken bij mooie meren waar je goed kunt vissen bijvoorbeeld.

    Sowieso is kamperen in Canada een goed idee, de natuur is mooi. Vancouver island is leuk, natuur is mooi, mensen zijn vriendelijk en op een 1 of andere manier voelt het meer relaxed aan op het eiland dan op het vaste land.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daphne
    op 10-11-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Dagje Victoria ”

    Victoria is een erg mooie stad. Er zijn heel wat winkels daar maar je kan ook even lekker zitten bij de haven. Het is makkelijk te bereiken vanuit de USA als je even een dagje Cananda wilt doen. Ook kun je vanuit deze plek wildlife tours om walvissen te spotten.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jordy (JOAT Travel)
    op 08-11-2017
    21 landen bezocht • 34 reviews • 38 waarderingen
    5

    “Vancouver Island Wildlife”

    Vancouver Island is zeker een aanrader als je Vancouver in je reisschema opneemt. Ferries gaan van verschillende havens en gedurende de hele dag door. eenmaal op Vancouver island merk je gelijk de rust en de ongerepte natuur met hele grote kans op het spotten van beren. Vooral een rit naar het kustplaatsje Tofino is een aanrader, ben je van de watersport is dit zelfs een heel populair plaatsje om te surfen. Daarnaast zijn er over het gehele eiland genoeg tripjes te boeken omtrent Whale watching.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Canada reis boeken – onze tips!

Top 5 Canada reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. ANWB Vakanties – groepsreizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Vancouver Island reiservaring en tips!

Ben jij in Vancouver Island geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?