Vancouver ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

29 Vancouver reiservaringen en tips

Geweldig

31%

Tof

55%

Wel oké

14%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Liesbeth
    op 21-05-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 20 waarderingen
    4

    “Fijne stad”

    Vancouver is één van de grootste steden in Canada. Er is veel te doen in deze grote stad. Het is een moderne en verrassend leuke stad aan het water. Harbour Centre is een deel van de stad wat leuk is om te bezoeken als je van grote cruiseschepen houdt. Hier meren de grote schepen aan om vervolgens de bezoekers uit te laten stappen in Vancouver. Bij de haven kan je ook een helikoptervlucht boeken om een korte vlucht over de stad te maken. Er staan lange rijen voor deze activiteit, dus mocht je dit willen doen boek dan van te voren. De tarieven voor een korte vlucht waren niet hoog, vandaar ook de lange rijen.

    Via de haven kan je gelijk doorlopen naar Gastown, als je hier loopt waan je je terug in de tijd. Je krijgt een ‘Engeland uit de geschiedenis’ gevoel wanneer je hier door heen loopt. De ‘steam clock’ is het beroemdste in de straat, hier staan dan ook veel toeristen de klop te bewonderen en er foto’s van te maken.

    Wij hebben er voor gekozen om de stad gewoon lopend en fietsend te verkennen in plaats van uit de lucht. Dit is ook prima te doen en je ziet overal wel weer iets leuks wat je niet eerder in de reisboekjes of op internet hebt gevonden. Een fietstocht door Stanley Park moet je gemaakt hebben, je fietst een rondje langs vele bezienswaardigheden en leuke plekken. Je kan de tocht in je eigen tempo maken en onderweg even op het strand zitten of langs de totempalen lopen. Wij vonden de Lions Gate Bridge het meest indrukwekkend in het park, door de grootte, de ligging en de kleur van de brug.

    Aan het eind van de middag kan je naar Granville eiland om een hapje te eten of nog even door de overdekte markt te lopen. Tegen die tijd is het meeste wel verkocht, dus als je voor een volle markt wil gaan moet je eerder op de dag even langslopen. Er is in deze hoek verder niet veel te doen.

    Lynn Canyon Suspension Bridge hebben wij niet bezocht, maar als je meer tijd te besteden hebt, hebben wij gehoord dat dit ook erg leuk is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Reizende Annie
    op 13-05-2019
    23 landen bezocht • 15 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Hier zou ik willen wonen.”

    Vancouver is een heerlijke stad om een paar dagen te vertoeven! Fietsen in het Stanley park, shoppen, wandelen langs het water; hier zou ik wel willen wonen. De mensen zijn relaxed en behulpzaam. Wel zijn er bepaalde straten waar je veel dakloze mensen ziet, dit schijnt een groot probleem te zijn in de stad.

    Als je de tijd hebt ga hier dan zeker een ijshockey wedstrijd bijwonen, de nationale sport. Daarna wat lekkers eten bij Granville island, een leuke plek met marktkraampjes waar je vanalles kunt eten en waar je een mooi uitzicht hebt over het water. Genieten deze stad!

    Als vancouver te duur is om te verblijven kun je ook kiezen voor Richmond.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Steven Tielen
    op 03-05-2019
    33 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Sydney watch out!”

    Heerlijke relaxte stad om rond te wandelen! Pak de waterbus naar de andere kant van de haven en chill aan het water met een Cold canadian in je hand of een Mols beer! Loop om het park heen en spot de zeehonden die in de haven zwemmen en de watervliegtuigen opstijgen (en landen!) Ga daarna naar de Amsterdam Brewery voor een hapje en een drankje. Als je geluk hebt is er een foodtruck festival in de oude haven!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Amanda
    op 19-04-2019
    39 landen bezocht • 28 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Wel aardig”

    Ik was er begin april, aan het einde van het skiseizoen. Zeker geen hoogseizoen periode. Het was wel een prima stad om wat rond te slenteren (de kersenbloesems kwamen al door). Ik denk dat het in de zomer een leukere stad is, zodat je lekker naar Stanley Park kan en heel veel tijd buiten door kan brengen! Wel een aantal brouwerijen bezocht wat wel leuk is, er worden veel lokale biertjes in en om Vancouver gebrouwen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Louise
    op 16-04-2019
    38 landen bezocht • 36 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Vergeet vooral de omgeving van Vancouver niet”

    Wanneer je naar het westen van Canada vliegt, kom je meestal aan in Vancouver. Waar je misschien zo snel mogelijk naar de bergen wilt, is het ook zeker de moeite waard een paar dagen de stad te verkennen. Naast dat Vancouver een moderne stad is met gezellige wijken is het vooral het buitengebied waar je je ogen uit kunt kijken. Voor gezinnen in Grouse Mountain een mooie uitstap en voor de sportievelingen kan je deze berg ook goed beklimmen. Daarnaast zijn de meerdere hangbruggen en Stanley Park de perfecte afwisseling van de drukte van de stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy
    op 09-04-2019
    20 landen bezocht • 56 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Wereldstad, maar lekker laidback”

    Ik vind Vancouver, samen met Kaapstad, een van de fijnste wereldsteden om te zijn...Het is er veilig, rustig maar toch heb je het comfort van een grote stad. In Vancouver kan je je echt een paar dagen prima vermaken. Wij zaten aan Robson Street, wat ik een erg handige uitvalsbasis vond.

    In Canada is het eten niet overal fantastisch, maar in Vancouver is er echt veel keus. De hipste plekjes wisselen snel, maar probeer er achter te komen want vaak is het erg leuk. Vaak kan je niet reserveren en moet je op straat wachten tot er plek is, maar met de vriendelijke Canadezen is er altijd wel iemand om een praatje mee te maken.

    Must do is natuurlijk een fiets huren en fietsen door Stanley Park, maar de stad heeft echt meer te bieden!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jill Van Ouytsel
    op 09-04-2019
    18 landen bezocht • 40 reviews • 12 waarderingen
    4

    “leuke stad voor een kort bezoekje”

    Wij waren hier 2 nachten. Dit was voor ons voldoende omdat we vooral naar Canada kwamen voor de natuur. We deden een fietstour met gids en dit was heel erg de moeite. Op korte tijd hadden we de hele stad gezien en veel over de geschiedenis ervan geleerd. Een echte aanrader. Hotels zijn in Canada heel duur dus wees op tijd erbij om een goede deal te scoren.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Keylee
    op 30-11-2017
    17 landen bezocht • 13 reviews • 35 waarderingen
    5

    “Highlights van Vancouver”

    Na ongeveer zes keer deze stad te hebben bezocht, wil ik nog steeds elke keer terug. De stad kent veel diverse buurten, van de grootste zwerverbuurt in Noord-Amerika op East-Hastings tot de hipster buurt Gastown. Gastown vind ik zelf een erg leuke buurt, met veel leuke restaurantjes en winkeltjes. Ook zit hier het Cambie hostel, waar ik een aantal keer ben verbleven. Dit is echt een party hostel met beneden een bar, waar ook veel lokalen komen. Vlak bij zit Warehouse, een restaurant waar alle gerechten slechts $5 (ongeveer € 3,50) kosten. De drankjes zijn voor Canadese begrippen wel een klein beetje prijzig, maar dat mag dan ook wel. Het eten is ook erg lekker en je zit er prima vol van. Wat verder naar het zuidwesten vind je downtown Vancover waar je goed kunt shoppen. Hier bevinden zich alle ketens, zoals H&M en Topshop, maar ook het welbekende Canadese warenhuis Hudson’s Bay. Aan deze straat (Granville Street) is ook het backpackers hostel Samesun gevestigd. Een mooier hostel dan het Cambie hostel, voor ongeveer dezelfde (lage) prijs, maar met nét wat meer faciliteiten. In beide hostels maak je heel makkelijk vrienden, bijna iedereen is alleen aan het reizen en op zoek naar gezelschap. Loop je nog verder Granville Street af, dan kom je uiteindelijk op Granville Island. Hier zijn winkeltjes waar spullen worden verkocht die door de bewoners zijn gemaakt, en er is een grote markt: Granville Market, waar je heerlijke lekkernijen kunt kopen. Weer wat verder richting het noorden bevindt zich aan het water Canada Place, een groot landmark. Hier zijn het Vancouver Convention Centre, Pan Pacific Hotel, Vancouver's World Trade Centre en 's werelds eerste IMAX-bioscoop gevestigd. Op de bestrating eromheen vind je alle provincies met hun steden gegraveerd. Nog verder naar het noordwesten bevindt zich het welbekende Stanley Park. Een ontzettend mooi en groot park dat eigenlijk net te groot is om in een keer helemaal doorheen te lopen. Het is dan ook erg leuk om vlakbij een fiets of tandem te huren en rond het park te fietsen. Op Robson Street zitten een heleboel winkeltjes waar ze fietsen verhuren. Als je met de auto bent, is het echt heel erg mooi om over Lion’s Gate Bridge naar Noord- of West-Vancouver te rijden. Het uitzicht en de brug zelf zijn ontzettend mooi om te zien. Hier bevindt zich ook Capilano Suspension Bridge Park en Grouse Mountain. Vanaf Grouse Mountain heb je een overweldigend uitzicht over de hele stad, en in de winter kan je hier heel goed skiën. Er is nog ontzettend veel meer te beleven in Vancouver, het is zeker de moeite waard om hier een paar nachten te verblijven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Emma
    op 29-11-2017
    32 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Vancouver is perfect als startpunt”

    Vancouver zelf is leuk maar in mijn ogen niet ge-wel-dig. Ondanks dat Stanley Park wel weer GEWELDIG was! Dat park is zo groot, dat wij Nederlanders het eerder zullen omschrijven als een bos. Het leuke aan dit "park" is dat het veel te bieden heeft. Maak een wandeling door het bos. Of trek je skates aan en maak juist een rondje rondom het bos. Door de geasfalteerde wegen is het perfect voor skaters of fietsers. Vele hardlopers zul je er ook tegenkomen. Naast de inspanningen kun je ook lekker relaxen aan een gemaakt zandstrand. Zeker leuk in de zomer. Veel locals gaan hier 's avonds lekker picknicken. Ook de Grouse Mountain is zeker een must. Het is een vrij pittige klim omhoog. Maar eenmaal boven is het uitzicht super! En je kunt jezelf dan belonen met een ritje in de gondel naar beneden. Daarnaast zijn er nog twee activiteiten buiten de stad die eigenlijk ook een must zijn. De Whale Watching tour vond ik geweldig. Het kost wat (100 dollar) maar dan heb je ook wel een unieke ervaring. En bewandel de lange loopbrug tussen de boomtoppen: Capilano Bridge.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rudy
    op 27-11-2017
    41 landen bezocht • 26 reviews • 35 waarderingen
    4

    “Historisch”

    Vancouver is een aanrader! De stad in West Canada is historisch, groots en bijzonder. Wat ik aan zou raden, is wandelen door Gastown. Je hebt hier zoveel leuke winkeltjes en huisjes en de sfeer is erg gezellig. Het oogt allemaal erg authentiek, door de klinkers op de weg en de smalle straatjes. Wat je zeker moet doen, is genieten van het uitzicht op Capilano Suspension bridge, een houten brug. Vanuit deze brug heb je een mooi uitzicht over de hele stad Vanvcouver, maar ook over het omliggende groen van het park in de buurt. Vancouver is prima om een aantal dagen door te brengen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Canada reis boeken – onze tips!

Top 5 Canada reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. ANWB Vakanties – groepsreizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Vancouver reiservaring en tips!

Ben jij in Vancouver geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?