• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Arenal & La Fortuna ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

16 Arenal & La Fortuna reiservaringen en tips

Geweldig

31%

Tof

44%

Wel oké

25%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Cedric Van der Ploeg
    Cedric Van der Ploeg op 05-05-2019
    20 landen bezocht • 13 reviews • 17 waarderingen
    5

    “Rustig, groen en prachtige natuur”

    Om er te komen staken we eerst Lake Arenal over, wat al een prachtig tafereel op zich was. Het ruige gebied (de bergen en het ongetemde groen), waren een voorbode voor de prachtige natuur die we bij de vulkaan Arenal aantroffen. Het dorpje La Fortuna is gezellig, maar niet veel te beleven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Steven Tielen
    Steven Tielen op 03-05-2019
    33 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Vistas over de Vulkanen!”

    Als jonge knul was ik al gefascineerd door vulkanen en lava dus toen we naar Costa Rica gingen moesten we ook langs de vulkanen! Ze rookte niet meer maar de activiteit was zeker te zien aan de hotsprings en de borrelende putten er om heen! Slingerapen langs de weg en luiaards in de bomen (en de hangmat;-)) Voor natuur zit je hier helemaal prima!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sebastiaan Berswerda
    Sebastiaan Berswerda op 27-04-2019
    29 landen bezocht • 29 reviews • 22 waarderingen
    3

    “Mooie vulkaan, als ie te zien is!”

    De Arenal vulkaan is beeldbepalend voor Costa Rica, als het goed weer is tenminste. Gedurende de drie dagen dat we hier waren, bleef het helaas bewolkt en dan is er weinig te zien of te doen. Een bezoek aan de gratis hot springs (tegenover de Tabacon Hot Springs) is een leuke stop, maar verwacht niet dat je hier alleen bent.

    Het stadje La Fortuna vond ik vrij sfeerloos en van alle stadjes in Costa Rica (op San José na) voelde ik me hier het minst op mijn gemak.

    Als je al eens eerder een vulkaan hebt bezocht of als je al meerdere natuurwandelingen tijdens je Costa Rica reis hebt gemaakt, geeft een bezoek aan Arenal & La Fortuna weinig meerwaarde. Als het dus niet in je reisschema past, is dat niet erg.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lars Maree
    Lars Maree op 26-04-2019
    24 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    3

    “Moeilijk, moeilijk, mooi!”

    Mijn ervaring in La Fortuna kent twee kanten. Aan de ene kant is het als low budget backpacker af te raden: alle tours in de richting van de vulkaan zijn enorm duur om te ondernemen. De andere kant van het verhaal is dat ik zelf op pad ben gegaan en de omgeving heb verkend. Een echte aanrader zijn de watervalletjes onder de brug richting San Fransisco, prachtig!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annie Buster
    Annie Buster op 12-04-2019
    35 landen bezocht • 26 reviews • 23 waarderingen
    5

    “Arenal-vulkaan: mooie streek om zelf te verkennen”

    La Fortuna mag dan wat toeristischer zijn dan andere plekken in Costa Rica, het is wel een prachtige uitvalsplek om de omgeving rondom de Arenal-vulkaan te verkennen. Als je behoefte hebt aan drukte, dan kun je die opzoeken door naar La Fortuna te gaan en de winkeltjes en cafeetjes te bezoeken. Als je behoefte hebt aan rust, dan rijd je gewoon richting de vulkaan en zoek je de rustige gebieden op. Wij zijn uiteindelijk bij een restaurantje terechtgekomen aan de zuidkant van waaruit we een prachtig gezicht op de vulkaan hadden. We sliepen in La Fortuna ergens achteraf met een mooi uitzicht op de vulkaan. Vaak was de top in de wolken gehuld. Bij La Fortuna heb je overigens nog een prachtig klein natuurparkje dat je zeker moet bezoeken: Ecocentra Danaus.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 12-04-2019
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Super uitzichten”

    Een bezoekje aan La Fortuna / Arenal is een must do tijdens je vakantie naar Costa Rica. Een hotel met uitzicht op de vulkaan maakt het helemaal af. In de omgeving zijn verschillende hike routes en watervallen te bezoeken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Emma
    Emma op 29-11-2017
    32 landen bezocht • 26 reviews • 19 waarderingen
    4

    “Ervaar de natuurlijke hotsprings in La Fortuna”

    Ik verbleef in Arenal Hostel Resort. Een prima, niet al te groot hostel. Het had een klein zwembad en een bar waar je 's avonds gezellig een drankje kunt drinken. Het dorp heb je eigenlijk zo gezien. Het is klein en overzichtelijk. In de hoofdstraat bevinden alle restaurants en tourorganisaties waar je verschillende tours kunt boeken. Het is wel verstandig om een tour te boeken. Zeker in het regenwoud is het leuk als een gids je meer over de natuur en omgeving kan vertellen. Daarbij ziet hij dieren hoog in de bomen of juist de kleine rode kikkers op natte bladeren zitten. De tour begint bij het observation deck waar je een prachtig uitzicht hebt over het regenwoud. Vervolgens neemt de gids je mee het regenwoud in en loop je richting een bijzondere waterval. Midden in de natuur. Als je op eigen houtje zou zijn, zou je misschien niet zo snel achter de waterval klimmen. Maar de gids kent de omgeving op z'n duim dus hij neemt iedereen door het water mee. Aan het einde van de wandeling vertrek je per bus richting de hotsprings. Inmiddels is het dan al donker. Op blote voeten en zonder je spullen loop je richting de hotspring. Eenmaal in het warme water krijg je een "home made cocktail" en geniet je van de sterrenhemel en het warme water. Het is een bijzondere tour. Kosten zijn wel vrij hoog: 35 dollar.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rudy
    Rudy op 27-11-2017
    41 landen bezocht • 26 reviews • 35 waarderingen
    4

    “Actieve vulkaan”

    Het is gaaf om de vulkaan Arenal nog actief te zien, dit komt niet vaak meer voor. Costa Rica barst van de vulkanen, maar dit is volgens mij nog de enige actieve vulkaan. Ook al slaapt hij nu, als je in de avond onder de bomen staat, zie je af en toe nog wat roodgele lava langs de krater komen. Dit vond ik echt speciaal om te zien! Onderaan de vulkaan vind je waterpoelen, die vanzelf ontstaan zijn door de uitbarstingen. Het water is hier erg warm , door de hete lava die in de grond zit. Er zitten hier dan ook mensen met hun voeten in dit water, omdat ze denken dat dit goed is voor je huid. Erg bijzonder!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilse Van de Laar
    Ilse Van de Laar op 25-11-2017
    9 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Vulkanische hoogte”

    De arena is een plaats waar je hotels en hostels vind ik alle verschillende prijsklassen. Hoe dichter bij de vulkaan (cq hoe beter het zicht op de vulkaan)hoe hoger de prijzen. Zodra je onderweg bent naar de voet van de arena zal je langs de beg veel verschillende groepen neusbeertjes tegen komen. De beestjes zijn ontzettend nieuwsgierig en soms ook brutaal omdat ze vaak gevoerd worden door toeristen. Als je iets in de handen hebt, zullen ze al snel denken dat je wat te eten hebt dus unieke fotomomenten maar blijf op je hoede dat ze niet te dichtbij komen. Een echte aanrader is om een beklimming te boeken. Je gaat met een gids de vulkaan op en onderweg kom je allerlei verschillende dieren tegen. De omgeving veranderd naar mate je hoger komt en als je mazzel hebt en het is geen bewolkte dag dan kan je beneden je het prachtige spiegelgladde meer zien liggen. Het uitzicht vanaf hier is echt prachtig!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolijn Tang
    Jolijn Tang op 24-11-2017
    28 landen bezocht • 26 reviews • 19 waarderingen
    4

    “Vulkaan en hotsprings”

    Als je de kans krijgt en als je het aankunt, ga dan zeker de tour naar de vulkaan Cherro Chato doen. De tocht is best wel heftig, maar zeker de moeite waard. Met een beetje geluk is het niet extreem bewolkt, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de andere vulkaan (Arenal). Daarna ga je met de tour nog naar een waterval en over verschillende hangbruggen. Verder is het wel chill om in La Fortuna een hotel te nemen met zwembad, omdat je na de tour wel toe bent aan ontspanning. De hotsprings is ook zeker een aanrader. Sommige hotsprings vragen een entreeprijs, maar het beste kun je er eentje zoeken waarbij je niet hoeft te betalen. Er zit er sowieso één vlakbij Tabacon, die gratis is.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Costa Rica reis boeken – onze tips!

Top-5 Costa Rica reisaanbieders
  1. TUI – diverse rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Arenal & La Fortuna reiservaring en tips!

Ben jij in Arenal & La Fortuna geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief