• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Corcovado National Park ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 Corcovado National Park reiservaringen en tips

Geweldig

78%

Tof

22%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Inge Van Zoggel op 25-04-2019

  “Relaxed eiland”

  Een eiland om lekker te relaxen en een boekje te lezen. Veel activiteiten zijn er niet. Wat tegenviel was dat je bijna niet kom zwemmen in de zee vanwege de stroming. Wel idyllisch om in de hangmat te liggen terwijl de papegaaien over je hoofd vliegen.

 • mariska op 22-04-2019

  “Het mooiste NP van het land! ”

  Met de boot naar Drake Bay om vervolgens een paar dagen in de Jungle te trekken. Dit park is zo beschermd dat er maar +-800 mensen per dag in mogen, in verhouding tot Manuel Antonio daar mogen duizenden in per dag. Dat is ook direct de reden waarom dit park duurder is. Wij hebben hier de Tapir gezien, wat maar een kans van 15% is, dus we hadden geluk :-) Daarnaast hebben we een krokodil, apen, vogels etc. gezien. De stranden zijn hier ook nog prachtig, dus het is echt een geweldige omgeving!

 • Iris op 20-11-2017

  “Corcovado National Park”

  Super mooi park. Wij hebben zowel aan de zuidkant als de noordkant van het park geslapen. Vanaf de zuidkant vonden wij het mooier. We sliepen vlak bij de ingang. We hebben een hike gedaan vanaf de lodge, het park in en een paar uur verder zijn we omgedraaid en teruggelopen. Het was een vrij zware hike. Maar echt super mooi. Naast de vele apen, hebben we o.a. ook neusberen en miereneters (Northern Tamandua's) gezien. Zie foto's.
  De laatste twee kilometer van onze wandeling terug het park uit, werden we vergezeld door 2 dieren die de hele 2 km met ons mee terug liepen. Zij liepen door de bomen en door het oerwoud, wij over het pad. Maar we konden ze de hele weg in de gaten houden. Dit waren tayra's. Soort hele grote otters / katten. Zie foto.

 • Eva Walraven op 29-10-2017

  “Slapen bij een nudist”

  Ik sliep net naast Corcovado National Park, bij het Bolita Rainforest Hostel. Dit wordt gerund door een Canadees, waarbij je een uur de jungle in loopt met je backpack en daarna uitkomt bij een zelfgebouwd hostel midden in de natuur. Ze hebben allerlei wandelpaden aangelegd, door de jungle, langs kloven en watervallen. Supergaaf! Er is beperkt elektriciteit, waardoor je er lekker op tijd in ligt en 's ochtends wakker wordt van brulapen en de opkomende zon op je gezicht (want je slaapt eigenlijk 'buiten'). De man zelf is aardig en een nudist (ineens stond hij naakt de tuin te wieden), maar dat hoef je zelf niet te zijn. Alle wandelpaden zijn 'clothing optional' :)

 • Manouk Goettsch op 25-10-2017

  “Een met de natuur”

  Prachtig hier! Wij overnachtten in La Leona Eco Lodge. Om hier te komen was al een ervaring opzich. Eerst moesten we ons melden voor we de jungle ingingen. Daarna met onze eigen auto een tocht van ong een uur dwars door de jungle/rivieren , tot we aankwamen bij het strand. Hier moesten we ons weer melden en de auto achterlaten. Onze bagage werd met paard en wagen naar de lodge gebracht en zelf moesten we nog ong een uur over het strand lopen. Echt prachtig met het geschreeuw van papegaaien en het ruisen van de zee.
  Vanuit de lodge met een gids prachtige tochten door het national park gemaakt. Echt een hoogte punt van onze reis!

 • Sabine van der Linden op 05-03-2016

  “Overweldigende natuur”

  1 nacht geslapen in een tent midden in het regenwoud. De brulapen hoorde je vroeg in de ochtend al brullen. Tijdens een wandeling heel veel dieren van dichtbij gezien en genoten van de wilde maar prachtige zee.

 • Kitty op 24-02-2016

  “Op avontuur in de bijna verlaten jungle”

  Wat een geweldige ervaring dagenlang lopen door de jungle en over het strand en maar vier andere toeristen tegen komen onderweg. Bij het kantoor in Puerto Jimenez een tekening gehaald met een aantal herkennispunten erop. De route naar La Serena is niet moeilijk, het strand volgen tot het rangerstation.
  Wel is het belangrijk om rekening te houden met de twee rivieroversteken: bij vloed wordt de rivier breed en diep. Wij moesten bij de tweede oversteek de tassen boven het hoofd dragen om tot onze schouders nat te worden.

 • Marisa op 22-02-2016

  “Hoogtepunt in de natuur ”

  Corcovado national park ligt misschien een beetje uit de richting maar is het bezoeken meer dan waard! Je moet een toer vooraf boeken, het is niet toegestaan om zonder gids het park te betreden. Als gids tip zou ik Andrew can osa corcovado tour en travel aanraden! Hij weet alles en neemt extra moeite om kikkers op te graven. Goede uitvalbasis is puerto jimenez, blijf er niet te lang want er is niks te beleven. En zorg dat je vooraf toegang krijgt om het park te betreden! Anders zit je een paar dagen te wachten in dit dorp.. Er mogen per dag maar een maximaal aantal toeristen het gebied in om het te beschermen.

 • Pepijn Imanuel op 16-02-2016

  “Op zoek naar Tapirs en Puma's”

  Parque Nacional de Corcovado, aan de South-Pacific coast van Costa Rica, is een echte aanrader voor de sterke avonturier. 40 kilometer over strand en steile dichtbegroeide hellingen hiken, met een overnachting in het diepst van het woud, de Ranger post. Tapirs, dassen, miereneters, ara's, brulapen, meer apen, en nog meer! Het was geweldig, al klinkt de overdaad van dieren beter dan hij was. We hebben goed moeten speuren!

Costa Rica reis boeken – onze tips!

Top-5 Costa Rica reisaanbieders
 1. TUI – diverse rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Corcovado National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Corcovado National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief