Manuel Antonio National Park ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

17 Manuel Antonio National Park reiservaringen en tips

Geweldig

24%

Tof

41%

Wel oké

24%

Niet zo

6%

Vreselijk

6%

  • Profiel Rianne Hensen
    op 18-05-2022
    1 review • 0 waarderingen
    2

    “Toeristisch, geplaveid en agressieve verkopers”

    Er zijn veel mooiere parken in Costa Rica. Voor de deur staan hordes agressieve verkopers, en louche “autobewakers”. De wegen in het park zijn geplaveid. Het lijkt eerder op een dierentuin dan een wildlife park. Je ziet dieren, dat wel, en het strand is mooi, maar niet met 2000 andere toeristen. Ik raad het park niet aan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sebastiaan Berswerda
    op 27-04-2019
    29 landen bezocht • 29 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Veel wildlife te zien, maar super toeristisch”

    Manuel Antonio was na Carara het eerste grote Nationale Park dat we bezochten op onze rondreis van Costa Rica. Het is een mooi park, de paden zijn mooi en er is genoeg te zien als je er de tijd voor neemt. Wij zagen meerdere leguanen, apen, kolibries, luiaards en andere dieren zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen. De stranden zijn ook adembenemend mooi.
    Het grote nadeel is echter dat je met nog honderden personen bent en dat doet echt afbreuk aan de ervaring. Het park gaat 7.00 open en toen stond er al een dikke rij van honderden mensen. Blijkbaar moest je eerst je kaartje kopen en dan in de rij staan om het park in te mogen. Vlak voor 8.00 waren wij net binnen en ging de poort achter ons dicht. Het eerste deel van het park was dus erg bevolkt, later op de dag waren de mensen wel wat meer verspreid.

    Als je de drukte naast je neer kan leggen is een bezoek aan dit park zeker de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel mariska
    op 22-04-2019
    22 landen bezocht • 27 reviews • 20 waarderingen
    1

    “Niet naartoe gaan, veel te toerischtisch!! ”

    Wij zijn er wel ingetrapt om hier naartoe te gaan, maar dat zou ik niet aanraden. Hier worden duizenden mensen per dag binnen gelaten, dus er is vrij weinig van het nationale park over. Ik moet toegeven, de stranden zijn prachtig, maar er zijn veel te veel mensen. De apen en wasberen zijn zo verknoeid door de toeristen dat ze je spullen en eten afpakken, het is echt heel erg zielig. Wij hebben al veel reizen gemaakt, dus hebben veel ervaring. Ga hier niet meer naartoe, er zijn genoeg andere prachtige plekken in CR!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jorien de Vries
    op 08-04-2019
    23 landen bezocht • 25 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Prachtig groen! ”

    Een van de eerste stops voor mij in Costa Rica, en wat voor een! Samen met een gids met een enorme camera op pad. De kleine beestjes die we in het park door dit ding hebben kunnen zien had ik zelfstandig nooit kunnen vinden, dus dat was zeker een aanrader. Het park is wel toeristisch en de paden zijn aangelegd, dat haalt een beetje de sfeer er af. Het strand in het park is prachtig en goed om even een duik in te nemen. 's avonds sangria's drinken en eten op een bergtop bij Ronny's Place is zeker een aanrader, wat een prachtig uitzicht met zonsondergang heb je daar!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Veerle Schellen
    op 08-04-2019
    28 landen bezocht • 28 reviews • 1 waardering
    4

    “Manuel Antonio National Park ”

    Manuel Antonio is zeker een erg mooi park om te bezoeken. We hebben hier veel verschillende dieren gespot en daarnaast ook heerlijk aan het strand gelegen, wat wij ervaarden als een heerlijke combinatie van jungle en strand. Ook viel het, toen wij er waren, wel mee met het massa toerisme. We waren zeker niet de enige in het park, maar vonden het toch ook wel mee vallen met de drukte.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lieke Raijmakers-van Kerkoerle
    op 19-03-2019
    1 review • 0 waarderingen
    3

    “Manuel Antonio National Park”

    Oké het klopt dat je dit park toch wel even bezocht moet hebben. Maar de geasfalteerde paden (!!!) en de hoeveelheid Amerikanen zijn echt bijna lachwekkend te noemen. Ik zou het zeker niet het mooiste park van CR noemen maar de combinatie met stranden is wel bijzonder en daarom toch te moeite waard. 1 overnachting en 1 dagje park en gauw weer door want het land is veel te mooi!


    • 19 landen bezocht
      2 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 26 maart 2019 18:21

      Koop paspoorten, rijbewijs, identiteitsbewijs (WhatsApp: +12182884075) biometrische documenten online. Wij handelen en specialiseren u in het verkrijgen van hoogwaardige biometrische documenten, geregistreerde TOEFL, IELTS, IDP, ESOL, GMAT CELTA / DELTA, DEGREE, DIPLOMAS en andere Engelse taalcertificaten. https://www.globaldocumentss.com/ WhatsApp .............................. + 12182884075 Contact .............. gointernational61@gmail.com Skype ............... freevisa334 KOOP BIOMETRISCH PASPOORT, RIJBEWIJS, IDCARD, VISUM, SSN We hebben jarenlange ervaring met het produceren van originele echte / valse paspoorten, ID's, rijbewijzen en vele andere identiteitsdocumenten, echt goedkoop voor landen zoals; Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Spanje, Zweden, Australië, Oostenrijk, Canada, Chili, Denemarken, Ecuador, Finland, Frankrijk, Duitsland, Israël, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, e.e.c. Paspoorten met chip voor de volgende landen zijn ook beschikbaar voor: Australië, Oostenrijk, Finland, Duitsland, Maleisië, Nederland, Zweden, Zwitserland, Thailand, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, e.t.c. We kunnen ook documenten produceren, zoals werkvergunningen, voor het VK, de VS, Italië om er maar een paar te noemen. U kunt rechtstreeks contact met ons opnemen voor de aanvullende informatie en de bestelling plaatsen via het onderstaande adres .. Koop biometrisch paspoort, ID-kaarten, Visa, rijbewijs, Toefl, Ielts, Toeic, Celta / Delt KOOP valse Britse paspoorten (VK), Amerikanen, Canadezen Valse identiteit KAARTEN ONLINE IN VERENIGDE STATEN, RIJBEWIJS Koop nep-geboortecertificaten KOOP VALSE RIJBEWIJS Koop echte paspoorten EU / VS / VK / Canada, rijbewijs, identiteitskaarten, visa, groene kaart van de VS en staatsburgerschap. koop originele / vervalste paspoorten, rijbewijs, identiteitskaarten, geboorteaktes, diploma's, universitaire graden enz KOOP HOGE KWALITEIT NEP OF ECHT PASPOORT, ID-KAARTEN, RIJBEWIJS, GEHUWD, echt of neppaspoort, visum, rijbewijs van Frankrijk, identiteitskaarten, diploma's, geboorteakten ETC Koop Visa, paspoort, identiteitskaart, geboorteakte, rijbewijsafschriften Koop originele FAKE-paspoorten, id-kaartstuurprogramma's Beste kwaliteit Nieuwe echte en valse ID's en paspoorten, huwelijksakten en rijbewijzen, enz. Koop nu hoge kwaliteit-We hebben de beste HOLOGRAM- EN DUPLICATIE-MACHINES Met meer dan 13 miljoen documenten die de wereld rondstappen. -IDs Scan-ja ...- HOLOGRAMS : IDENTIEK-BARCODES: IDS SCAN-UV: JAIDS MET SNELLE VERZENDING Wij garanderen en bieden valse facturen van hoge kwaliteit voor de volgende valuta; EUR - Euro USD - Amerikaanse dollar GBP - Britse pond INR - Indiase roepie AUD - Australische dollar CAD - Canadese dollar AED - Emirati Dirham ZAR - Rand CHF - Zwitserse Frank CNY - Chinese Yuan Renminbi MYR - Maleisische ringgit THB - Thaise Baht WIJ PRODUCEREN ECHTE, GEREGISTREERD EN NIET-GENOEMDE PASSPORTS, CHAUFFEURS LISCENCSE VOOR DE VOLGENDE LANDEN: VS ,, Australisch, België, Braziliaans (Brazilië), Canadees (Canada), Fins (Finland), Frans (Frankrijk), Duits (Duitsland), Nederlands (Nederland), Israël, Verenigd Koninkrijk (Spaans) Spaans (Spanje) , Mexicaans (Mexico), Zuid-Afrika, Regiustralia, Canadees, Frans (Frankrijk) Nederlands (Nederland) Duits (Duitsland), Verenigd Koninkrijk (Verenigd Koninkrijk), Diplomatiek, Camouflage, DplicatesUSA (Verenigde Staten), Australiër, België, Braziliaanse (Brazilië) paspoorten te koop, Ingeschreven en niet-geregistreerd paspoort van alle landen.visums, biometrisch paspoort, diploma's, rijbewijs, I.D-kaarten. Trainingscertificaten M GCSE, A-niveaus, Diploma-diploma's van de middelbare school, GMAT-, MCAT- en LSAT-examencertificaten, nieuwheidsgeboortes, huwelijks- en overlijdensakten, paspoorten en nieuwe identiteitspakketten, gerepliceerd, valse graden / diploma's van de meeste postsecundaire instellingen van over de hele wereld (we hebben meer dan 3000 sjablonen in het bestand), alle ontworpen om er 100% identiek uit te zien aan het origineel. Aangepaste afdrukken (als we de sjabloon nog niet in ons bestand hebben - e-mail ons eenvoudigweg een exemplaar en we kunnen eventuele wijzigingen / wijzigingen aanbrengen volgens uw aanwijzingen) .second , burgerschap, identiteit, identificatie, documenten, diplomatiek, nationaliteit, hoe, waar te, krijgen, verkrijgen, kopen, kopen, maken, bouwen, een, paspoort, id, Brits, Honduras, VK, VS, VS, Canada, Canadees , buitenlands, visum, Zwitsers, kaart, id's, documenten, visa, kaarten, buitenlandse. Neem gerust op elk moment en naar eigen goeddunken contact met ons op. https://www.globaldocumentss.com/ WhatsApp .............................. + 12182884075 Contact .............. gointernational61@gmail.com Skype ............... freevisa334

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolijn Tang
    op 23-11-2017
    28 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Zelf op pad ”

    Allereerst zou ik zelf lekker op pad gaan in het park en geen guide meenemen. De paden zijn goed aangegeven en zijn goed bewandelbaar. Er zijn verschillende routes die je kunt lopen. Als je de hele dag de tijd hebt, kun je gemakkelijk alle routes (en wandelpaden) lopen. Wij hoorden van anderen dat er best wel kans is dat apen en wasberen op het strand je spullen weleens kunnen stelen, dus wij hebben aan andere toeristen gevraagd of ze op onze spullen wilden leggen, zodat wij even konden zwemmen. Tegenover het park is een openbaar strand, maar het strand in het park zelf vonden wij fijner.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 22-11-2017
    27 landen bezocht • 53 reviews • 33 waarderingen
    3

    “Mooi en toegankelijk ”

    Het is een mooie en toegankelijke plek om dieren te zien en naar het strand te gaan, maar het is daardoor ook toeristisch wat wel afbreuk doet op de sfeer van dit stuk natuur.
    Je kunt het plaatje aandoen als je van Samara of Monte verde komt en richting Corcovado toe gaat, maar ik zou er niet te veel van verwachten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Zoe
    op 21-11-2017
    24 landen bezocht • 27 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Mooi park maar erg toeristisch”

    Het Manuel antonio park is erg mooi, maar jammergenoeg ook erg toeristisch. Dit maakt de ervaring toch een stuk minder avontuurlijk. Je kunt hier veel mooie dieren spotten (luiaarden, leguanen, slangen etc.) maar helaas ben je bijna nooit alleen. Pas vooral op voor de apen en wasberen die je spullen proberen te stelen op het strand. Vergeet niet om zwemspullen mee te nemen, want je hebt een heerlijk zandstrand in dit park.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Silvia
    op 16-11-2017
    30 landen bezocht • 26 reviews • 28 waarderingen
    3

    “Toeristisch, maar wel veel dieren te zien”

    Dit National Park is erg toeristisch en wordt druk bezocht. Dit is natuurlijk niet zonder reden, want het spotten van "wilde" dieren gaat je hier gemakkelijk af. Er zijn duidelijke routes en paden, wat betekent dat je ook geen gids nodig hebt om door dit park heen te lopen. Dit wordt overigens wel veel aangeboden bij de ingang van het park, maar is hier echt niet nodig.
    Het voelde voor mij een beetje als een dierentuin waarin de dieren tam zijn en dicht bij de mensen komen. Je merkt dat de wasberen en aapjes het gewend zijn om gevoerd te worden of te profiteren van de resten die bezoekers achter laten. De aapjes zijn zo brutaal dat ze voedsel zelfs komen opeisen en hier agressief in kunnen zijn. Let dus op dat ze niet opeens in je tas zitten.
    Mijn voorkeur gaat uit naar dieren die hun natuurlijke gedrag vertonen, helaas is dat bij dit park niet het geval. Maar ik begrijp goed dat dit voor andere mensen niet zoveel uitmaakt, zolang ze maar dieren zien. Wat dat betreft zit je hier zeker op de juiste plek. Naast wasberen en aapjes heb ik ook luiaarden gezien, veel verschillende vogels, hagedissen, leguanen, slangen, krabben en kikkers.
    Dit park is overigens ook geschikt om voor een strandbezoek heen te gaan. Let daarbij wel op je tas en bezittingen, want voor je het weet is een wasbeer er mee vandoor..

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Costa Rica reis boeken – onze tips!

Top-5 Costa Rica reisaanbieders
  1. TUI – diverse rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. ANWB – groeps- & singlereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Manuel Antonio National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Manuel Antonio National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?