• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Monteverde ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

26 Monteverde reiservaringen en tips

Geweldig

58%

Tof

35%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

4%

 • Sebastiaan Berswerda op 27-04-2019

  “Puur natuur!”

  Van de nationale parken die we bezocht hebben in Costa Rica (Manuel Antonio, Carara, Santa Elena, Monteverde, Cabo Blanco, Tenorio en El Arenal) steekt Monteverde er met kop en schouders bovenuit. Het is de combinatie van wildlife, jungle en nevelwoud waar wij erg van onder de indruk waren. We hadden verwacht dat dit heel toeristisch zou zijn, maar dat bleek niet het geval! Veel plekken hadden we voor onszelf en konden we prachtig fotograferen.
  De weg naar Monteverde toe is wel even doorbijten, dus een 4x4 is wel aan te raden. Het dorpje zelf is erg gezellig. Tip: parkeer gratis bij de bank, dat gaat makkelijker dan aan de weg. Het Tree House restaurant is ook een leuk plekje om te lunchen of dineren.

 • Nikki op 22-04-2019

  “Regenwoud”

  Voor natuurliefhebber is deze plek een aanrader. Houd er wel rekening mee dat het hier gaat om regenwouden hoog in de bergen. Dit betekent kans op koud weer en veel regen! Tevens is de plek moeilijk te bereiken door de ligging. Tip is om een gids te huren en je te laten leiden in de nationale parken!

 • op 12-04-2019

  “Regenwoud in Monte Verde”

  Voor een bezoekje aan het regenwoud ben je in Monteverde aan het goede adres. Een bizarre ervaring dat het weer verandert bij binnengaan van het regenwoud, op slechts een korte afstand van daarbuiten. Monteverde zelf is een gezellig dorpje met een leuke sfeer. Absolute aanraders: ziplinen en een nachtwandeling (vogelspinnen, slangen, schorpioenen etc).

 • Jorien de Vries op 08-04-2019

  “Hangbruggen en nachtwandeling”

  Na al een wandeling over handbruggen te hebben gemaakt was deze wel van een ander niveau. De bruggen hangen hoog en de kleuren groen zijn weer anders als elders. Met enige hoogtevrees moet je je hier wel even over heen zetten, maar de uitzichten zijn zo de moeite waard! 's avonds een Night walk gemaakt om op zoek te gaan naar dieren. We hebben diverse dieren gezien (vogelspin, slangen, vogels en schorpioenen), maar het was relatief gezien best wel een saaie wandeling omdat je zelf geen dieren kan spotten, je bent in die zin echt afhankelijk van de gids.

 • Veerle Schellen op 08-04-2019

  “Extreem ziplinen!”

  In Monteverde was met name het ziplinen een hoogtepuntje! Je maakt hier veel verschillende ziplinens door de jungle. Naast de gewone ziplines deden we hier ook de superman zipline, de tarzan swing en gingen we abseilen!

 • Susanne op 06-04-2019

  “Vliegen door de nevelwouden”

  In Monteverde kun je prachtig ZIPlinen door de nevel wouden van Costa Rica. Wij hebben overnacht op een camping in St. Helena, een leuk plaatsje bij Monteverde. Daar werden we door een bus opgehaald naar de nevelwouden. Dit was de grootste zip line experience van latin America. Het was even spannend maar zeker een aanrader. Vooral de Tarzan sprong op het eind was geweldig!

 • Peter Buster op 30-11-2017

  “Druk, drukker en nog iets drukker, allerdrukst...pfffff”

  Half zeven op, zei de gids! Dan ben je net de massa voor. Helaas, net mijn eerste broodje naar binnen en daar ging de ene naar de andere bus al op weg. Op weg naar die ene Quetzal die achter het kaartjesverkoop loket broedt. Achter elkaar aan alle beesten opjagen zodat je niets ziet.
  Dus.. broodjes gesmeerd en naar het "bos van de kinderen" geweest aan de andere kant van dezelfde berg. Niemand daar behalve wij en de beesten uit Manuel Antonio. We hebben met zijn allen van onze broodjes genoten!

 • Emma op 29-11-2017

  “Bezoek het cloud forest in Monteverde”

  Tijdens mijn bezoek aan Monteverde ben ik naar de vlindertuin gegaan en een bezoek gebracht aan het cloud forest. De vlindertuin is dagelijks te bezoeken en de Amerikaanse eigenaren geven met veel passie rondleidingen aan toeristen. Het is bijzonder om zo dichtbij vlinders te komen. De meest diverse en mooi gekleurde vlinders kom je daar tegen. Het cloud forest is makkelijk per bus te bereiken. Er is niet echt een bushalte maar als je voor cafe Beso Espresso wacht, dan komt de bus vanzelf voorrijden. Bij aankomst komen er direct lokale mensen naar je toe met de vraag of je een gids wilt. Ik heb het op eigen houtje gedaan en dat is zeer goed te doen. Bij de kassa kun je aangeven hoeveel km je wilt lopen en aan de hand daarvan krijg je een route mee. Entree is 20 euro voor volwassenen en studenten krijgen 50% korting. Vergeet dus je studentenkaart niet. Monteverde, het dorp is erg klein. Toch is het de moeite waard om 1 a 2 nachten te verblijven in Monteverde! Vergeet geen muggenspray en als je een verrekijker hebt, die ook niet!

 • Rudy op 27-11-2017

  “Net een sprookje”

  Monteverde is zo mooi! Costa Rica staat sowieso bekend om de natuur en dit wordt in monteverde maar weer eens duidelijk. Door over de hangbruggen te wandelen heb je een mooi uitzicht van bovenaf. Ik hoorde dat het bijna altijd mistig is daar, wat het een mystiek gevoel geeft. Tussen de nevel door zie je mooie kleurrijke vogels vliegen, en als je goed oplet nog wat luiaarden en apen! Een bezoek aan monteverde hoort bij een tripje naar Costa Rica. Ik zou aanraden om een gids mee te nemen, die kan je het beste vertellen waar je moet kijken en hoe je het beste kunt lopen om alles optimaal te zien!

 • Jolijn Tang op 23-11-2017

  “Canopytour”

  Wij hebben een Canopytour gedaan met 100% Aventura en die tour was echt supergaaf! We werden netjes bij het hotel opgehaald en weer teruggebracht. Het leuke was dat er afwisseling zat in de tour. In het begin heb je wat korte lijnen, zodat je ook even kunt wennen aan het idee van ziplinen, maar daarna heb je een soort van brandweerpaal, waardoor je naar beneden gaat. Op een gegeven moment moet je met een autootje een stukje naar boven en dan heb je een korte wandeling. Dan heb je een twee keer een superman zipline (van 1,5 kilometer lang) waarbij je op je buik door het nevelwoud vliegt, heel cool! De tarzanswing op het einde is echt te gek. Dat was echt een kick!! Vergeet je GoPro niet, want daar kun je gave filmpjes mee maken! 100% Aventura is een dikke aanrader!

Costa Rica reis boeken – onze tips!

Top-5 Costa Rica reisaanbieders
 1. TUI – diverse rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Monteverde reiservaring en tips!

Ben jij in Monteverde geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief