• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Parijs ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

130 Parijs reiservaringen en tips

Geweldig

35%

Tof

53%

Wel oké

9%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

  • Sarah Maes op 28-10-2017

    “Parijs - stad van de liefde”

    De stad is het best te bezichtigen door er met de fiets door te rijden. Zo leer je de echte plekjes van wondermooie stad kennen! Ik ben zo verliefd op deze stad! De Eiffeltoren is natuurlijk de top attractie die iedereen moet gedaan hebben, net zoals de Sacré Coeur en het Louvre. Maar wat ik het interessantste vind om te bezoeken is Centre Pompidou.

  • Charlotte Willem op 28-10-2017

    “Parijs - is altijd een goed idee”

    Of je nou in de zomer of in de winter gaat, Parijs is altijd fijn. Het is een mooie stad, je kunt er uren rond wandelen. Lekker eten, wijntjes drinken of lekker in parken zitten. Ook kun je in Parijs goed shoppen. Weet wel; Parijs is niet goedkoop.

  • Carola Den Uil op 28-10-2017

    “Romantische stad. ”

    Heerlijke stad om rond te dwalen met je geliefde. zowel in de zomer als in de winter is het mooi. Wel vond ik alles vrij prijzig, maar als je goed zoekt kan je ook goedkopere eettentjes etc. vinden. het metro net werk is goed geregeld, ondanks dit zou je er toch rekening mee moeten houden dit het veel lopen en slenteren is.

  • Marlot op 28-10-2017

    “Romantische stad”

    Ja, wat iedereen zegt, klopt. Mooie stad met de eiffeltoren als hoogtepunt. Wij hadden een hotel in Parijs en zijn een dag naar disneyland geweest. Met het openbaar vervoer is dit prima te doen. Ook naar parijs toe met de thalys is een leuke ervaring en werkt goed. Je komt uit op het grootste station van Parijs en kan vanuit daar verder reizen naar je bestemming.

  • op 27-10-2017

    “Teleurstellend”

    Groot, duur en vies... Dat was mijn impressie van Parijs, en ik ben niet de enige.
    Natuurlijk de Eiffeltoren, de Notre Dame en de Louvre zijn heel gaaf, en museums zijn overal gratis voor Europese burgers, wat heel fijn is, maar het geld dat je hierdoor bespraart, betaal je voor accomodatie en eten. Qua cultuur, Parijs biedt veel, maar het moment dat je uitstapt van de museum, alles voelt een beetje te veel - de mensen die om elke hoek Eiffeltoren sleutelhangel willen je verkopen, de overprijsde croissants en les Parisiennen die vaak geen Engels willen spreken, ondanks de grote aantal toeristen. Ik kon veel dingen niet echt genieten omdat ik voelde me niet welkom en ik vond het toch een beetje gek om 6 euros te betalen voor een cappucino.
    All in all, niet je goedkoopste vakantie, wel veel te zien qua cultuur en als je je Frans wilt verbeteren, heb je geen probleem dat mensen niet Frans met je willen praten.

  • Danya op 27-10-2017

    “Mais oui, Paris!”

    Ik ben een aantal keer in Parijs geweest en het is en blijft een prachtige stad. De Eifeltoren is natuurlijk geweldig om te zien, net als de Seine en de Notre Dame. De leukste spot vind ik de trap voor de Sacre Coeur in Montmartre. Vanaf hier kijk je uit over de stad en wordt je entertaind door diverse straatartietsen. Altijd verrassend. Montmartre is sowieso een leuke wijk met ook veel leuke restaurantjes en een pleintje met schilders (wel heel toeristisch). Wat ook erg leuk is in Parijs, is een stadsfiets huren. Deze staan overal in de stad geparkeerd. Als je binnen een half uur van de ene naar de volgende stalling fietst, is het gratis. Erg goed te doen! Mijn favoriete festival in Parijs is Rock en Seine, hier ben ik 3x geweest. Dit festival is elk jaar in een groot park. Je kunt er met de metro heen. Het hangt een beetje tussen Lowlands en Pinkpop in. Tot slot is Disneyland ook erg leuk!

  • Laurent Kubben op 26-10-2017

    “Druk, maar een must-see!”

    Parijs, je moet er een keer geweest zijn. De grote bezienswaardigheden moet je een keer met je eigen ogen zien, de Eiffeltoren, de Notre Dame etc. trek meerdere dagen uit wanneer je naar Parijs gaat, naast de bezienswaardigheden heeft deze stad nog veel meer te bieden.

  • Anne Lamber op 26-10-2017

    “Romantische stad waar je geen genoeg van krijgt”

    Tja wat kan ik zeggen, Parijs is fantastisch! Ik ben er meerdere keren geweest en ik zou zo weer terug kunnen gaan. De laatste keer waren we er 5 dagen: 2,5 dag Disneyland en 2,5 dag Parijs zelf. We gingen in november en dus was Disneyland helemaal in kerstsfeer. Aangezien ik echt gek ben op kerst was dat natuurlijk helemaal geweldig.
    Vanuit Disneyland is het goed te doen om een paar dagen met de trein naar de binnenstad te gaan. Trein en metro zijn goed geregeld en niet te duur.

    Highlights zijn natuurlijk Montmartre en de Eiffeltoren. Ook le Marais een een bezoekje waard. Verder barst Parijs uit zijn voegen van de musea. Bij het Louvre had ik niet genoeg aan één dag. Het museé d'Armée vond ik ook erg leuk.

    Supertip als je er bent met mooi, wat warmer weer: picknicken in Parc de la Vilette!

  • Kiki op 25-10-2017

    “Ga minimaal een week!”

    Ga minimaal een week.... cultuur opsnuiven in de vele musea, de meridiaan aflopen, macarons eten bij Laduré... zelf een picknick organiseren onder de Eifeltoren...het zijn slecht een paar dingen die je kan/moet doen.
    En na alle inspanning de ontspanning opzoeken tijdens het shoppen. Wat wil je nog meer?
    Parijs heeft alles! En je bent er zo met de trein!

  • Eri op 25-10-2017

    “Zo romantisch!”

    Samen met de kinderen een weekje Parijs bezocht. Om de afstanden zo klein mogelijk te houden veel gebruik gemaakt van de Hop on Hop off boat! Prachtig juist om op deze manier ook een stukje Parijs te zien. Veel highligts gedaan omdat dat voor de kinderen het grootste wauw-effect teweegbracht.

Parijs stedentrip boeken – onze tips!

Top 5 Parijs stedentrip aanbieders

Deel jouw Parijs reiservaring en tips!

Ben jij in Parijs geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief