Parijs ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

129 Parijs reiservaringen en tips

Geweldig

34%

Tof

53%

Wel oké

9%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

  • Profiel Esmee
    op 19-06-2022
    13 landen bezocht • 26 reviews • 21 waarderingen
    4

    “Oui Oui Paris”

    Ik zeg eerlijk - ik had geen hoge verwachtingen van Parijs, maar wat heb ik hier een leuke paar dagen gehad! Wij zijn hier twee volle dagen geweest en dat was voor ons ook wel genoeg tijd om alle highlights te kunnen zien. We gingen op reis in de periode tussen kerst en nieuw jaar en qua drukte was het prima te doen. Het weer zat ook redelijk mee, maar houd er rekening mee dat het vrij regenachtig is in Parijs in deze reisperiode.
    Ik vond de mensen in Parijs heel vriendelijk ten opzichte van andere gebieden in Frankrijk, en ook Engels wordt goed en zonder nors gezicht gesproken. Verder is het niet de schoonste stad en lopen er veel louche figuren en zwervers rond, maar we hebben ons niet onveilig gevoeld.

    Op dag 1 hebben wij hebben bezocht:
    Palais Royal - Musée D'Orsay (gratis toegang voor EU burgers tot 26 jaar) - Notre Dame - Sainte Chapelle - Sacré-Coeur - Moulin Rouge - Eiffeltoren en een boottocht over de Seine met uitzicht op de Eiffeltoren vanaf het water.

    Op dag 2 hebben wij bezocht:
    Le Louvre (gratis toegang voor EU burgers tot 26 jaar) - Opéra Garnier - Galeries Lafayette - Le Madeleine - Champs Élysées - Arc de Triomphe en de Eiffeltoren beklommen tot aan het hoogste puntje!

    TIP: In de buurt van het Hard Rock Café, aan de Blvd Montmartre, ligt een super leuk restaurantje (waarvan ik helaas de naam ben vergeten) waar je kunt dineren alsof je in een stoomtrein zit! Het restaurant is heel leuk aangekleed met deze stoomtrein cabines en het eten is ook erg goed.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sridevi Lakshmana
    op 02-03-2021
    6 landen bezocht • 6 reviews • 0 waarderingen
    3

    “City of art”

    Paris is the city of art. You will see art in every building and street in Paris.
    Even if you have little interest in art, the city offers a pleasant ambience for a wonderful evening.
    Numerous museums and attractions are worth visiting.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Petra
    op 12-01-2021
    12 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Disneyland Resort Paris, waar iedereen zich kind voelt”

    Echt in Disney voel ik mezelf een kleine prinses, heerlijk om de hele dag door de vrolijke Disney deuntjes te horen want daar wordt iedereen spontaan blij van. Maar wat een gave attracties biedt Disney, verdeeld over twee parken namelijk het traditionele Disneyland park en het Walt Disney Studio park. Leuk voor een paar dagen in combinatie met de wereldstad Parijs.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kevin
    op 11-06-2019
    1 review • 0 waarderingen
    5

    “Lastminute reizen is onwijs gaaf!”

    Ik ben al een tijdje aan het experimenteren met spontaan reizen. Het bevalt me uitstekend, vooral als je niet waar waar je naar toe gaat en waar je overnacht. Ik heb laatst de app Musjroom gebruikt om lastminute in Frankrijk een goedkope overnachting te regelen, en het was geweldig. Het is zo simpel en binnen enkele minuten had ik een goedkope plek om te verblijven. Maar ik wil ook wel meerdere apps gebruiken om te vergelijken. Heeft iemand suggesties?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annemie Alberts
    op 20-05-2019
    9 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Mooie stad, leuke kleine straatjes”

    In 2016 samen met mijn dochter 4 dagen in Parijs geweest. Langs de Seine gewandeld, boottochtje gemaakt, Eifeltower bekeken, shoppen bij Galaria Lafayette, de catacomben bezocht, terrasje op montmarte enz...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Willemijn Buijn
    op 20-05-2019
    35 landen bezocht • 27 reviews • 15 waarderingen
    4

    “oud en nieuw”

    Oud en nieuw... ik dacht dik vuurwerk.. maar helaas. Voor echt oud en nieuw moet je niet in Frankrijk zijn. 14 juli is dan een betere datum. Maar voor de rest is Parijs heerlijk om lekker te eten, te slenteren, relaxen in parken, langs de Seine lopen. Boutiekjes te over en natuurlijk alle eclairs, croissantjes etc.. Elke wijk heeft zijn eigen charme. Ik heb geen favoriet.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joyce Sinnaeve
    op 13-05-2019
    33 landen bezocht • 27 reviews • 17 waarderingen
    5

    “wordt bij ieder bezoek mooier”

    Parijs bezoek ik om de drie maanden, oorspronkelijk vond ik er niet zoveel aan, maar eens je alle toeristische trekpleisters hebt gezien en je weg hiervan gaat is de stad prachtig en levendig.
    Mijn persoonlijke favoriete plaatsen zijn:
    Rosa bonheur in buttes chaumant (leent zich ook erg goed voor een picknick met zicht op Montmartre)
    le cinquante: zondagavond om 6h moet je hier zijn om franse klassiekers mee te brullen met een gitarist
    le marais; de leukste buurt
    terres de café, de beste koffie
    canal st martin voor de leukste eetadresjes

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Suze Westervoorde
    op 12-05-2019
    56 landen bezocht • 27 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Parijs”

    Parijs is een geweldige stad. Het heeft eigenlijk alles te bieden wat je maar zoekt in een stad. Er zijn grote musea. Je kan daguitstapjes doen naar bijvoorbeeld Versailles. Er is een geweldig pretpark: Disneyland. En bovendien kun je er ook nog eens heerlijk winkelen en eten. Deze stad is één van de mooiste steden in Europa.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 11-05-2019
    22 landen bezocht • 54 reviews • 21 waarderingen
    4

    “Paris, Je t'aime”

    Ben je op zoek naar een romantiche citytrip? Parijs is dan zeker een aanrader! Het is een levendige stad met veel te zien zoals o.a. kunst, cultuur, maar je kan er ook heerlijk eten en op je gemak rondlopen. Je kan gemakkelijk van A naar B met de metro in deze stad. Mocht je de eerste keer in Parijs zijn dan kan een bezoekje aan het Louvre, Sacre Coeur en loop op je gemakje bij Champs Elysee om uiteindelijk natuurlijk te gaan naar de plek waar Parijs om bekend staat: de Eiffeltoren.

    Maar natuurlijk in zowel elke grote stad de tip om op je spullen te letten!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Naomi
    op 10-05-2019
    13 landen bezocht • 16 reviews • 29 waarderingen
    4

    “Romantisch Parijs”

    Samen met m'n man zijn wij naar Parijs geweest met de auto. We verbleven in een super Holiday Inn hotel met een heerlijk queensize bed. Vlakbij het hotel zat de metro. Het beste kun je een dagkaartje kopen zodat je de hele dag gebruik kunt maken van de metro. Wij zijn naar de Eifeltoren geweest, hebben een kaartje gekocht en hebben bovenop het puntje gestaan. Hier heb je een super mooi uitzicht over de stad. Pas wel op want er lopen mensen rond die je handtekening vragen voor een petitie of zogenaamd een sieraad van je hebben gevonden. Ook hebben we langs de winkels van de Change Elysee geslenterd. Dit is vooral leuk om te kijken, er stond bij ons zelf een gouden auto in de etalage. 's avonds hebben we heerlijk gegeten in een restaurant vlakbij het hotel. Ook is het 's avonds niet onveilig om met de metro te reizen en zo zijn we 's avonds nog naar Louvre geweest. Heel mooi verlicht allemaal. In juni ga ik weer en dan zou ik graag de Sacre Coeur bezoeken en met een rondvaartboot mee willen over de Seine.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Parijs stedentrip boeken – onze tips!

Top 5 Parijs stedentrip aanbieders

Deel jouw Parijs reiservaring en tips!

Ben jij in Parijs geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?