• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Parijs ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

130 Parijs reiservaringen en tips

Geweldig

35%

Tof

53%

Wel oké

9%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

  • R.m.maks op 04-11-2023

    “marche saint germain”

    leuke binnen markt met goede groente, vis, vlees, kaas en wijn. twee leuke vis zaken waar je ook wat aan de bar wat kan eten.
    super goede koffie bij cafe clown. buiten veel goede restaurants en cafes en winkels. een top attractie in Parijs

  • Esmee op 19-06-2022

    “Oui Oui Paris”

    Ik zeg eerlijk - ik had geen hoge verwachtingen van Parijs, maar wat heb ik hier een leuke paar dagen gehad! Wij zijn hier twee volle dagen geweest en dat was voor ons ook wel genoeg tijd om alle highlights te kunnen zien. We gingen op reis in de periode tussen kerst en nieuw jaar en qua drukte was het prima te doen. Het weer zat ook redelijk mee, maar houd er rekening mee dat het vrij regenachtig is in Parijs in deze reisperiode.
    Ik vond de mensen in Parijs heel vriendelijk ten opzichte van andere gebieden in Frankrijk, en ook Engels wordt goed en zonder nors gezicht gesproken. Verder is het niet de schoonste stad en lopen er veel louche figuren en zwervers rond, maar we hebben ons niet onveilig gevoeld.

    Op dag 1 hebben wij hebben bezocht:
    Palais Royal - Musée D'Orsay (gratis toegang voor EU burgers tot 26 jaar) - Notre Dame - Sainte Chapelle - Sacré-Coeur - Moulin Rouge - Eiffeltoren en een boottocht over de Seine met uitzicht op de Eiffeltoren vanaf het water.

    Op dag 2 hebben wij bezocht:
    Le Louvre (gratis toegang voor EU burgers tot 26 jaar) - Opéra Garnier - Galeries Lafayette - Le Madeleine - Champs Élysées - Arc de Triomphe en de Eiffeltoren beklommen tot aan het hoogste puntje!

    TIP: In de buurt van het Hard Rock Café, aan de Blvd Montmartre, ligt een super leuk restaurantje (waarvan ik helaas de naam ben vergeten) waar je kunt dineren alsof je in een stoomtrein zit! Het restaurant is heel leuk aangekleed met deze stoomtrein cabines en het eten is ook erg goed.

  • Sridevi Lakshmana op 02-03-2021

    “City of art”

    Paris is the city of art. You will see art in every building and street in Paris.
    Even if you have little interest in art, the city offers a pleasant ambience for a wonderful evening.
    Numerous museums and attractions are worth visiting.

  • Petra op 12-01-2021

    “Disneyland Resort Paris, waar iedereen zich kind voelt”

    Echt in Disney voel ik mezelf een kleine prinses, heerlijk om de hele dag door de vrolijke Disney deuntjes te horen want daar wordt iedereen spontaan blij van. Maar wat een gave attracties biedt Disney, verdeeld over twee parken namelijk het traditionele Disneyland park en het Walt Disney Studio park. Leuk voor een paar dagen in combinatie met de wereldstad Parijs.

  • Kevin op 11-06-2019

    “Lastminute reizen is onwijs gaaf!”

    Ik ben al een tijdje aan het experimenteren met spontaan reizen. Het bevalt me uitstekend, vooral als je niet waar waar je naar toe gaat en waar je overnacht. Ik heb laatst de app Musjroom gebruikt om lastminute in Frankrijk een goedkope overnachting te regelen, en het was geweldig. Het is zo simpel en binnen enkele minuten had ik een goedkope plek om te verblijven. Maar ik wil ook wel meerdere apps gebruiken om te vergelijken. Heeft iemand suggesties?

  • Annemie Alberts op 20-05-2019

    “Mooie stad, leuke kleine straatjes”

    In 2016 samen met mijn dochter 4 dagen in Parijs geweest. Langs de Seine gewandeld, boottochtje gemaakt, Eifeltower bekeken, shoppen bij Galaria Lafayette, de catacomben bezocht, terrasje op montmarte enz...

  • Willemijn Buijn op 20-05-2019

    “oud en nieuw”

    Oud en nieuw... ik dacht dik vuurwerk.. maar helaas. Voor echt oud en nieuw moet je niet in Frankrijk zijn. 14 juli is dan een betere datum. Maar voor de rest is Parijs heerlijk om lekker te eten, te slenteren, relaxen in parken, langs de Seine lopen. Boutiekjes te over en natuurlijk alle eclairs, croissantjes etc.. Elke wijk heeft zijn eigen charme. Ik heb geen favoriet.

  • Joyce Sinnaeve op 13-05-2019

    “wordt bij ieder bezoek mooier”

    Parijs bezoek ik om de drie maanden, oorspronkelijk vond ik er niet zoveel aan, maar eens je alle toeristische trekpleisters hebt gezien en je weg hiervan gaat is de stad prachtig en levendig.
    Mijn persoonlijke favoriete plaatsen zijn:
    Rosa bonheur in buttes chaumant (leent zich ook erg goed voor een picknick met zicht op Montmartre)
    le cinquante: zondagavond om 6h moet je hier zijn om franse klassiekers mee te brullen met een gitarist
    le marais; de leukste buurt
    terres de café, de beste koffie
    canal st martin voor de leukste eetadresjes

  • Suze Westervoorde op 12-05-2019

    “Parijs”

    Parijs is een geweldige stad. Het heeft eigenlijk alles te bieden wat je maar zoekt in een stad. Er zijn grote musea. Je kan daguitstapjes doen naar bijvoorbeeld Versailles. Er is een geweldig pretpark: Disneyland. En bovendien kun je er ook nog eens heerlijk winkelen en eten. Deze stad is één van de mooiste steden in Europa.

  • Freya de Weijer op 11-05-2019

    “Paris, Je t'aime”

    Ben je op zoek naar een romantiche citytrip? Parijs is dan zeker een aanrader! Het is een levendige stad met veel te zien zoals o.a. kunst, cultuur, maar je kan er ook heerlijk eten en op je gemak rondlopen. Je kan gemakkelijk van A naar B met de metro in deze stad. Mocht je de eerste keer in Parijs zijn dan kan een bezoekje aan het Louvre, Sacre Coeur en loop op je gemakje bij Champs Elysee om uiteindelijk natuurlijk te gaan naar de plek waar Parijs om bekend staat: de Eiffeltoren.

    Maar natuurlijk in zowel elke grote stad de tip om op je spullen te letten!

Parijs stedentrip boeken – onze tips!

Top 5 Parijs stedentrip aanbieders

Deel jouw Parijs reiservaring en tips!

Ben jij in Parijs geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief