Boedapest ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

70 Boedapest reiservaringen en tips

Geweldig

46%

Tof

50%

Wel oké

3%

Niet zo

1%

Vreselijk

0%

  • Profiel sammy tempels
    op 21-01-2022
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    4

    “Prachtige stad”

    Boedapest is een zeer mooie stad verdeeld in 2 delen; pest en boeda, gescheiden door de machtige rivier de Donau. De stad zelfs is een pareltje op gebied van architectuur. Zeer mooie gebouwen, prachtige kerken en talloze pleinen met standbeelden en uiteraard de Donau.

    Aanraders zijn het heldenplein met zijn imposante beelden van de 7 veldheren die Hongarije gesticht hebben, het mooi aan de rivier gelegen parlement en de joodse synagoge. Ook de kettingbrug en een rondvaart op de Donau zijnn de moeite waard.

    Lekker eten en drinken kan je hier overal, wij vonden "sir Lancelot" een zeer geslaagde ervaring. Je eet hier met mes en lepel in een soort ridderzaal terwijl er animatie is van buikdanseressen en vuurspuwers. De schotels om te delen zijn gigantisch en lekker. Ook het New York café (verkozen tot mooiste café ter wereld) is een bezoekje meer dan waard. Wel best duur maar je kijkt je ogen uit.

    Verder is het Széchenyi badhuis een niet te missen belevenis. Heerlijk warme zwembaden binnen en buiten omgeven door prachtige barokke gebouwen. Zeer leuk, wel druk.

    Verder is Boedapest een zeer veilige, propere en goedkope bestemming.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Klaas En Wilma Dijkslag
    op 25-02-2021
    11 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Zeer veel te zien”

    Vijf dagen in Boedapest geweest, met de tram is de hele stad goed af te reizen. Wij vonden de bewoners vriendelijk en hebben ons in de avond nooit onveilig gevoeld. Er is zoveel te zien dat wij aanraden dit niet in twee dagen te willen bekijken. Het eten en drinken is absoluut niet duur. De baden is een ervaring die je gewoon moet doen. Bereid je van tevoren goed voor op wat er zoal te zien is, dan haal je er alles uit. Het vissers bastion, burcht van Boeda, parlementsgebouw, kettingbrug,grote synagoge, jodenwijk, st. Stefanus Basiliek, Matthias kerk, de Gellert heuvel waarvan een prachtig uitzicht over de Donau op de stad, de badhuizen, helden plein met een prachtig sprookjesachtig kasteel in de directe omgeving. Genoeg dus.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Esmee
    op 03-08-2019
    13 landen bezocht • 26 reviews • 21 waarderingen
    2

    “Tegenvaller.”

    Ik was in Boedapest voor de Formule 1 race in 2018, en zou daarbij ook een dag hebben om een dag de stad te gaan verkennen. Ik had hoge verwachtingen van de stad omdat ik van veel mensen positieve dingen had gehoord over de stad. Ook had ik allemaal mooie foto's gezien op social media. Eenmaal aangekomen viel me eigenlijk meteen op dat Boedapest een vrij vieze stad is. Begrijp me niet verkeerd, de bezienswaardigheden zijn prachtig! Alles buiten de bezienswaardigheden is vies en slecht onderhouden. Hongaren zijn geen vriendelijke mensen en in het centrum ben je snel veel geld kwijt. Als je een taxi neemt, kun je van tevoren het best een prijs afspreken, anders word je opgelicht waar je bij zit. Dit zijn een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn: Synagoge, St. Stephan's Basilica, Parlement, Fisherman's Bastion en Buda Castle. Het is ook leuk om een ritje in het reuzenrad Budapest Eye te maken, maar dit is niet goedkoop. Ook een aanrader is Gelarto Rosa, een ijssalon waarin je ijsjes kunt kopen in de vorm van een roosje.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel K. Stolk
    op 22-05-2019
    45 landen bezocht • 13 reviews • 6 waarderingen
    5

    “rozenijsjes”

    Budapest is een samensmelting van de twee steden Buda en Pest. Het is handig om een Budapestkaart aan te schaffen. Met deze kaart kun je de belangrijkste musea bezoeken en kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is goed geregeld in Budapest. Een aanrader is het om een van de badhuizen te bezoeken. Voor het paleis is het handig als je vooraf online een tijd reserveert. 's Avonds is het mooi om een boottocht over de rivier te maken met alle mooi verlichte bruggen en gebouwen. Wat niet mag ontbreken aan je trip is een bezoek aan gelarto Rosa waar je heerlijke ijsjes die er uit zien als ware kunstwerkjes

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura Visser
    op 12-05-2019
    24 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    4

    “Een fijne stad met ontspannen sfeer”

    Boedapest is gemakkelijk te bereiken en leuk om een paar dagen heen te gaan. Het OV werkt zeer makkelijk, waardoor je vanaf het vliegveld zonder een dure taxi zelf naar de stad kan gaan. Dit scheelt je een hoop geld!
    Er zijn diverse wandelroutes te vinden die je door de verschillende delen van de stad kan brengen. Kies je favoriet uit; ben je geinteresseerd in geschiedenis, cultuur of juist natuur? Ook is er een klein eilandje in het midden van de rivier waar je een dag heerlijk kunt vertoeven bij het zwembad of lekker rondwandelen.
    Boedapest is een goedkope stad waar je heerlijk kunt eten. Aanrader; Langos. Een soort 'brood' wat je kan laten bedekken met alles wat je maar lekker vind. Probeer elke dag een ander ;)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bas van den Heuvel
    op 11-05-2019
    93 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Meerdere keren met plezier bezocht”

    Boedapest heb ik al verschillende keren bezocht. Eén keer om de Formule 1 race te bezoeken en twee keer tijdens een vakantie. Oktober is een goede tijd voor een bezoek aangezien het weer dan niet te warm maar nog steeds goed is.
    Eén van de hoogtepunten is een rondleiding aan het parlementsgebouw. Deze moet tijdig worden geboekt en met name Engels kan nog wel eens snel volgeboekt zijn. Dus kan een Duitse tour een optie zijn.
    Naast het parlementsgebouw mag een bezoek aan een badhuis niet ontbreken. Gewoon gezien de sfeer maar ook de ontspanning en dit iets typisch is wat aan de stad kan worden gelinkt. Széchenyi is een bekend badhuis dat een bezoek meer dan waard is en gemakkelijk bereikbaar is per metro.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 11-05-2019
    22 landen bezocht • 54 reviews • 21 waarderingen
    4

    “Stedentrip”

    Boedapest is een leuke stad, vooral als je met vrienden en vriendinnen uit wil gaan. Een bezoek aan één van de talrijke spa's mag zeker niet ontbreken. Ook de (gratis) kroegentocht is zeker de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sylvia Bouwknegt
    op 10-05-2019
    21 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Boedapest ”

    Een mooie stad voor een paar dagen. Met een kaart voor de tram kun je de hele stad door. Nog even in de oudste tram Nr2 een ritje gemaakt. Vanuit de stad met Cityrame de Magic tour gemaakt. Een bezoek gebracht aan het kasteel waar Sissi woonde en nog een schouwspel met paarden mogen bewonderen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Puck Bruinsma
    op 06-05-2019
    18 landen bezocht • 27 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Heel anders dan verwacht.”

    Het is heel ander dan de meeste Europese steden. Relatief goedkoop maat met een fantastische kwaliteit. De badhuizen zijn geweldig en zeker een dag waard. Ook heeft het bijzondere geschiedenis en mooi uitzicht vanaf de heuvel midden in de stad. De eilanden in de Donou zijn super leuk om te bezoeken zeker tijdens het festival in de zomer.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kim Haslinghuijs
    op 05-05-2019
    32 landen bezocht • 14 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Boedalove”

    Boedapest waar moet je beginnen. Je moet er gewoon heen! De gebouwen zijn prachtig, de ligging is mooi, het badhuis is fantastisch en niet te vergeten Sziget festival! 2x op rij geweest, festival in combi met het bezoeken van de stad. Doe mij nog maar 10x! De stad verveelt je nooit.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Vakantie Hongarije boeken – onze tips!

Deel jouw Boedapest reiservaring en tips!

Ben jij in Boedapest geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?