27 Vakantiedagen

Vliegen naar India

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar India via:

De belangrijkste aanvlieghavens van India zijn de internationale vliegvelden van Mumbai, New Delhi, Bangalore, Kolkata en Chennai. Vanuit Nederland kun je direct naar Delhi of Mumbai vliegen met KLM of Jet Airways. Het is gebruikelijker en voordeliger om een overstap te maken. De voordeligste tickets vind je bij maatschappijen als Emirates, Ethiad, Turkish Airlines of andere Europese maatschappijen als Lufthansa of Finnair: soms al vanaf €400 retour.

Tips voor goedkope vliegtickets naar India

  • Check de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. In de zomer kan het voordeliger zijn om een chartervlucht te boeken.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren. Doordeweekse vliegdagen zijn goedkoper dan weekenddagen.
  • Kijk verder dan alleen vertrekken vanaf Schiphol. Het kan goedkoper zijn om te vliegen vanuit bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf.
  • Hoewel dit meer tijd en moeite kost, geldt over het algemeen dat 1 of meerdere keren overstappen je ticket een stuk voordeliger maakt.
  • Houdt de vergelijkingssites in de gaten (zie onderaan deze pagina). Hier kun je snel een vergelijking maken tussen vele maatschappijen en verschillende periodes.

Binnenlandse vluchten India

De grote afstanden binnen India maken vliegen een goede en voordelige optie om meerdere regio’s van het land te zien. Zelfs afgelegen gebieden zijn meestal wel per vliegtuig te bereiken. De bekendste luchtvaartmaatschappijen die binnenlandse vluchten uitvoeren zijn Air India, Go Air, IndiGo Airlines, Jet Airways en Spicejet. De prijzen van binnenlandse vluchten zijn redelijk laag. Hoe eerder je boekt, hoe lager het tarief. Een enkele reis van bijvoorbeeld Delhi naar Mumbai boek je al voor €60.

Vliegvelden in India

India telt vele kleine en grote luchthavens. Wij hebben de belangrijkste internationale luchthavens op een rij gezet.

Delhi Indira Gandi International Airport

De luchthaven van Delhi is de laatste jaren gerenoveerd en uitgebreid. De belangrijkste aanpassing is de opening van de T3 terminal. Deze terminal is de op zes na grootste terminal ter wereld en heeft de capaciteit van de luchthaven verdubbeld. Delhi airport is hiermee de drukste luchthaven van India geworden.

Mumbai Chhatrapathi Shivaji International Airport

Mumbai airport behandelt 25 miljoen passagiers per jaar. Ook deze luchthaven is gerenoveerd. Er is een nieuwe binnenlandse en internationale terminal geopend. Mumbai is India’s belangrijkste ‘hub’. Samen met Delhi handelt deze luchthaven meer dan 50% van alle passagiers in India af.

Kempegowda International Airport

De derde grootste luchthaven van India is die van Bangalore. De luchthaven is nieuw gebouwd in 2008, er zijn echter alweer plannen op de luchthaven uit te breiden.

Chennai International Airport

De luchthaven van Chennai is de belangrijkste aanvlieghaven voor vluchten naar Zuid-India. Er worden zowel internationale als binnenlandse vluchten uitgevoerd. Chennai Airport is de belangrijkste basis voor SpiceJet en Jet Airways en een belangrijke hub voor Air India.

Kolkata Netaji Subhash Chandra Bose International Airport

De luchthaven van Calcutta/Kolkata is officieel een internationale luchthaven, maar 75% van de vluchten die vanuit hier worden uitgevoerd zijn binnenlandse vluchten. Sinds 2013 is de luchthaven gerenoveerd en is er een nieuwe terminal geopend.

Vliegtickets naar India boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar India boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar India niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Düsseldorf en Parijs.

Bij het zoeken naar India vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, kunnen er flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar India via:

Bezienswaardigheden India

Alle bezienswaardigheden in India

Vliegtickets naar India


Hotels in India zoeken

Hotels in India zoeken

Boek je rondreis naar India

Riksja India
1. Riksja India

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Shoestring
2. Shoestring

India on a budget.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Ruim rondreis aanbod.
Bezoek websiteBekijk India rondreizen
Vanaf €148 incl. vliegticket

Vliegtickets India

Vind de goedkoopste vliegtickets naar India
V.a. 444

Volg ons op Facebook