27 Vakantiedagen

Rondreis India maken? India is voor de doorgewinterde reiziger. In elk geval voor mensen met een sterk gemoed en een vrije geest. Ga mee in het straatleven van New Delhi of Calcutta, ontdek sprookjespaleizen in Rajasthan, zie hindoes baden in de Ganges in Varanasi, aanschouw het wereldwonder van de Taj Mahal, chill op de vrijgevochten stranden van Goa en vaar over de tropische backwaters van Kerala. Het drukke straatleven, de geuren en kleuren, de hitte en soms schrijnende armoede en hygiëne: India is een heftige bestemming, geestelijk en lichamelijk. Maar weet ook dat als India je eenmaal te pakken heeft, je voorgoed verkocht bent. Hieronder de belangrijkste India bezienswaardigheden en bestemmingen op een rij.

Belangrijkste highlights & bestemmingen

Om heel India te bereizen, moet je een jaar uittrekken. Richt je dus opeen specifieke regio. Voor first timers is het noorden, rond New Delhi en de provincie Rajasthan een goede keuze. Of de combinatie Goa-Kerala!

 • Top
  Agra & de Taj Mahal

  Agra & de Taj Mahal

  Beeldschoon wereldwonder
  24 reviews

  Gebouwd uit liefde en overweldigend mooi: de Taj Mahal in Agra behoort met recht tot één van de zeven wereldwonderen. Bezoek de Taj ’s ochtends héél vroeg om de hordes toeristen een beetje voor te zijn en vermijd verder de stad Agra zelf.

  Lees meer >

 • Amritsar

  Amritsar

  De unieke Gouden Tempel
  1 reviews

  In het noordelijkste puntje van India bij de grens van Pakistan ligt Amritsar, centrum van het Sikhisme. Dé bezienswaardigheid van de stad is de indrukwekkende Gouden Tempel, het belangrijkste heiligdom van de Sikhs.

  Lees meer >

 • Goa

  Goa

  Iconische strandregio
  8 reviews

  Goa is een van de meest legendarische en iconische reisbestemmingen ter wereld. Hoewel de voormalige hippie-hangout wel iets van zijn glans heeft verloren, vind je er nog altijd die relaxte bruine palmenstranden met een unieke sfeer.

  Lees meer >

 • Top
  Kerala

  Kerala

  ‘God’s Own Country’
  4 reviews

  In tegenstelling tot veel andere delen van India is het leven in Kerala relaxed. De chaos en drukte van de grote steden lijkt hier mijlenver weg. Ondanks dat is Kerala één van de meest ontwikkelde gebieden van India en de levensstandaard is er hoog.

  Lees meer >

 • Ladakh

  Ladakh

  Klein-Tibet in de bergen
  1 review

  De machtige Himalaya, kleurrijke tempels, witte stupa’s, kloosters en het boeddhisme kenmerken de mysterieuze en fascinerende regio Ladakh, in het uiterste noorden van India. Ladakh wordt ook wel ‘klein-Tibet’ genoemd.

  Lees meer >

 • Mumbai

  Mumbai

  Metropool van extremen
  5 reviews

  Mumbai is chaotisch, druk, enorm divers, heel rijk, tegelijk extreem arm en het centrum van de Bollywood-filmindustrie. Bereid jezelf voor op een heftige ervaring om nooit te vergeten, maar sla Mumbai absoluut niet over!

  Lees meer >

 • New Delhi

  New Delhi

  Keiharde confrontatie
  12 review

  Wie naar Noord-India en Rajasthan reist, ontkomt niet aan New Delhi. De chaotische hoofdstad met 11 miljoen inwoners is een keiharde confrontatie met een compleet andere wereld.

  Lees meer >

 • Odisha

  Odisha

  Tempels & inheemse stammen
  0 reviews

  De oostelijke Indiase deelstaat Odisha (voorheen Orissa) is niet zo bekend bij toeristen, maar voor de avontuurlijke reiziger is het een bezoek meer dan waard.

  Lees meer >

 • Top
  Rajasthan

  Rajasthan

  Exotisch en kleurrijk
  9 reviews

  De noordelijke deelstaat Rajasthan is de meest exotische van heel India: een betoverende mengelmoes van weelderige paleizen, machtige forten, droge woestijnen, kleurrijke markten en schitterend geklede mensen met grote tulbanden of sierlijke sari’s.

  Lees meer >

 • Sikkim

  Sikkim

  Spiritualiteit in de Himalaya
  1 reviews

  Sikkim is een uniek stukje India met een wonderschoon berglandschap. Dit voormalig Himalaya-koninkrijkje werd pas in 1975 een deelstaat van India, maar heeft zijn authentieke en spirituele karakter weten te behouden.

  Lees meer >

 • Varanasi

  Varanasi

  Leven en dood aan de Ganges
  18 reviews

  Wat Mekka is voor moslims, is Varanasi voor hindoes. Het is misschien wel de meest spirituele stad op aarde, en tevens een van de oudste.

  Lees meer >

Rondreizen naar India

Top 3 India specialisten

Riksja India

Riksja India

Stel zelf de India reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Shoestring heeft een enorme aanbod aan groepsrondreizen en individuele rondreizen door heel India (ook Sikkim, Ladakh & meer!).
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt een breed aanbod groepsreizen naar India, maar ook een familiereis die India combineert met Nepal.
Bezoek website


Meer India reisorganisaties

ANWB Vakanties
Djoser
333TRAVEL
Koning Aap
Tenzing Travel
SRC
TUI