Laatst bijgewerkt op 20 september, 2022

Wie naar Noord-India en Rajasthan reist, ontkomt niet aan New Delhi. De chaotische hoofdstad met 11 miljoen inwoners is een keiharde confrontatie met een compleet andere wereld.

New Delhi

De meeste reizigers die naar Rajasthan, Agra en/of Varanasi in Noord-India reizen vliegen weliswaar op New Delhi, maar reizen veelal meteen of na één nachtje verder. Niet doen! Een paar dagen New Delhi is een essentieel onderdeel van je India beleving. Vooral het islamitische Oud-Delhi, het meest authentieke deel, mag je niet missen. In Oud-Delhi kom je amper toeristen tegen. Zij verblijven vooral rond het moderne winkelgebied Connaught Place en bezoeken hooguit enkele monumenten en musea in het nieuwere stadsdeel.

Vliegtickets New Delhi

Vind de goedkoopste vliegtickets naar New Delhi
V.a. 444

Overnachten in New Delhi

Vergelijk alle hotels in New Delhi
Bekijk hotels

Oud-Delhi

Oud-Delhi

Het islamitische Oud-Delhi vormt het historische en symbolische hart van de metropool New Delhi. Dit (vroeger ommuurde) deel van de stad bestaat uit een wirwar van straatjes, tempels, markten en moskeeën. Rond de imposante Jama Masjidmoskee (de grootste moskee van heel India) stikt het van de levendige en kleurrijke winkeltjes, toeterende en bellende motor- en fietsriksja’s en kleine eetstalletjes waar je de heerlijkste kebabs, chaat (hartige snacks) en lassi’s (yoghurtdrankjes met diverse noten- of vruchtentoevoegingen) kunt kopen. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van New Delhi, het Rode Fort, ligt ook in Oud-Delhi aan de Yanuma rivier. Het fort werd als paleis gebouwd door de Mogolse keizer Shah Jahan. Binnen de muren van het Fort liggen marmeren paviljoenen en badhuizen. Loop vanaf de ingang van het fort westwaarts en je bent aan het begin van de iconische Chandni Chowk, oud-Delhi’s beroemdste en drukste winkelstraat.

Jama Masjidmoskee, New Delhi

De Jama Masjidmoskee.

Het Rode Fort, New Delhi

Het Rode Fort.

Oud-Delhi

New-Delhi

Het nieuwe stadsdeel van Delhi is aangelegd onder leiding van de Britten. Vergeleken bij Oud-Delhi is New-Delhi een oase van rust. Hier vind je Brits-koloniale gebouwen en brede lanen met grasvelden en parken die elke dag worden besproeid. Hierdoor lijkt dit stadsdeel op een groene oase in een verder zo droge en stoffige omgeving. In het nieuwe gedeelte van Delhi vind je ambassades, overheidsgebouwen en de zetel van de regering. New-Delhi heeft ook een aantal bezienswaardigheden die je zeker moet zien als je er bent.

De Lotus Tempel

Lotus Tempel, New Delhi

Alleen al vanwege de bijzondere vorm kun je de Lotus Tempel niet overslaan. Het gebouw lijkt op een enorme lotusbloem en wordt gebruikt als moedertempel van de bahá’í-geloofsgemeenschap. Nergens ter wereld komen meer bezoekers, de tempel trekt zelfs meer mensen dan de Taj Mahal! Sinds de opening in 1986 heeft de Lotus Tempel vele architectuurprijzen gewonnen. In de avonduren wordt de tempel verlicht, wat de aanblik nog indrukwekkender maakt.

Humayun’s Tomb

De Humayun’s Tomb ligt in een prachtig park met andere monumenten. De tombe heeft als voorbeeld gediend voor de Taj Mahal in Agra. Het is de laatste rustplaats van de Mogol koning Humayun. Het grafmonument werd gebouwd tussen 1562 en 1571. Rondom de Humayun’s Tomb ligt, net als bij de Taj Mahal, een Perzische chahar bagh tuin.

India Gate en park

India Gate, New Delhi

India Gate is een gedenkteken uit 1931 voor Indiase soldaten. De boog doet een beetje denken aan de Arc de Triomphe in Parijs. Rondom India Gate ligt een park met vijver. Vooral in de avonduren is het erg leuk hier te gaan picknicken of een bootje te huren voor op de vijver. Vele Indiase families komen hier dan recreëren, overal spelen kinderen en je ziet straatartiesten en slangenbezweerders.

Lodi Gardens

Lodi Gardens, New Delhi

Lodi Gardens is een enorm park in New-Delhi: het beslaat een oppervlakte van 360.000 vierkante meter. In het park liggen een aantal bijzondere historische monumenten uit de 15e en 16e eeuw. Dit was de tijd van de Lodhi’s, een Afghaanse dynastie die macht had over grote delen van Noord-India. Naast de monumenten is er meer te zien in het park. Het wordt door veel Delhinaren gebruikt voor een ochtendwandeling. In het park leeft een groot aantal dieren, waaronder apen, papegaaien en eekhoorns.

Akshardham tempel

Akshardham is een Hindoeïstisch tempelcomplex in het oosten van New Delhi. Het ietwat pronkerige maar indrukwekkende complex is geopend in 2005 en trekt vele bezoekers per jaar. Het complex is rijkelijk versierd en biedt veel vertier. Je vindt er exposities over de Indiase cultuur, een IMAX theater en je kunt een boottochtje maken langs de Indiase architectuur en tradities.

Reizen naar New Delhi, hoe kom je er?

Tickets vanuit Amsterdam of Brussel naar Delhi zijn relatief voordelig. Je betaalt tussen de €400 en €500 voor een vlucht met tussenstop (bijvoorbeeld met Qatar airlines of Emirates) en tussen de €550 en €750 voor een directe vlucht met KLM. De vluchttijd voor een directe vlucht bedraagt rond de 8 uur. Vanuit New Delhi kun je per trein, bus of privé-taxi verder reizen naar diverse plaatsen in Rajasthan, naar Agra of naar Varanasi. Er bestaat ook een directe treinverbinding met Mumbai die er ca. 20 uur over doet.

Georganiseerde India-reizen die New Delhi aandoen vind je onder andere hier bij Djoser, Sawadee, Shoestring en ANWB Vakanties. Bij Riksja India kun je je eigen India reis samenstellen met bouwstenen.

Top 3 India specialisten

Riksja India
Riksja India

Stel zelf de India reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Shoestring heeft een enorme aanbod aan groepsrondreizen en individuele rondreizen door heel India.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Sawadee biedt meer dan 20 verschillende groepsrondreizen door India, met ook festivalreizen, wandelreizen en fietsreizen.
Bezoek website

Beste reistijd New Delhi

In de winter, tussen december en februari, zijn de temperaturen in Delhi het aangenaamst, zo rond de 20 graden. Bovendien valt er tussen oktober en juni ook vrijwel geen neerslag, in tegenstelling tot de zomer, die heet en vochtig kan zijn.

12 New Delhi reiservaringen en tips • 28 landen bezocht
  14 reviews
  2 waarderingen

  “Crazy Delhi”

  Geplaatst 19-05-2019

  We bezochten Delhi pas op het eind van onze reis door India en verbleven hier 3 dagen, wat absoluut genoeg/misschien zelfs te veel is. We verbleven vlakbij het centrale station, wat echt het epicentrum is van alle chaos, ik zou dit dan ook niet aanraden. We bezochten het Rode Fort, wat een mooi gebouw is en de Jama Mashid, vanaf waar je een 'mooi' uitzicht over de stad hebt. 's Avonds dronken we wat op Connaught Place, een heel westers plekje met allemaal winkels en restaurantjes. De volgende dag bezochten we het zuiden van de stad, wat een hele andere ervaring was: schone straten, mooie parken, veel minder armoede. Dit is dus ook Delhi! Delhi is echt een stad waarvan je moet weten waar je moet zijn. En als je dat weet, geloof ik dat je het hier ook heel leuk kunt hebben.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 reviews
  5 waarderingen

  “ Te druk en te groot.”

  Geplaatst 10-05-2019

  Een stad waar je niet te veel dagen moet besteden. Het is leuk om de high lights etc. gezien te hebben, maar het is teveel van het goede. India is prachtig, maar het komt niet goed tot zijn recht in Delhi. Te druk en te groot. Reis snel verder naar de leuke plaatsjes.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 39 landen bezocht
  28 reviews
  9 waarderingen

  “Niet de moeite waard.”

  Geplaatst 01-05-2019

  Delhi is een stad waar je, als je het noorden of Rajasthan bezoekt, niet echt omheen kunt. Ik had 1,5 dag in Delhi en vond het persoonlijk absoluut niet de moeite waard. Het is sowieso natuurlijk een gigantisch cultuurverschil met Nederland (deel van het avontuur!), maar het is en blijft een grote, vieze, drukke stad. Overal mensen (niet zozeer vriendelijk), heel veel viezigheid (vuilnis, uitwerpselen), alijd geluid en drukte (24/7). Maar goed, het is en blijft India en dat is gewoonweg al heel anders dan anders. Wat ik nog wel de moeite waard vond om te bezoeken was de Lotus tempel (de lichtshow 's avonds was ook stiekem wel erg vermakelijk met popcorn erbij) en ook het rode fort, maar afgezien van dat is dit een stad waar ik zeker niet meer naar terug hoef.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 17 landen bezocht
  26 reviews
  3 waarderingen

  “Smerig en druk”

  Geplaatst 09-04-2019

  Je kan er niet om heen want de meeste vluchten landen in New Delhi, deze stad vond ik het vreselijkst aan heel India. Overal uitwerpselen, dode beesten, mensen, tuktuks en koeien. De mensen zijn hier niet zo vriendelijke als in de rest van India en willen allemaal wat van je. Wij hebben hier gewoon door de stad gewandeld, gegeten en op rustige plekjes Chai gedronken. Ik vond dan ook dat hier geen hoogtepunten waren en je zo snel mogelijk moet doorreizen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 22 landen bezocht
  54 reviews
  22 waarderingen

  “Wereld van verschil”

  Geplaatst 28-11-2017

  De dag van aankomst zijn wij met een taxi naar ons hotel gebracht en aangezien we te vroeg waren om in te checken besloten we om Delhi van dichtbij te bekijken. Uitgehongerd gingen wij op zoek naar eten, maar keken onderweg onze ogen uit. De fatamorgana van de Efteling kwam tot leven en de mannen met fluiten en omhoog komende slangen kwamen regelmatig voorbij in deze wandeling. Moe en uitgehongerd waren wij gedesoriënteerd en kwamen wij in wijken terecht waar het vinden van eten en drinken niet heel gemakkelijk is. Uiteindelijk zijn wij de grote gele M tegen gekomen waar wij genoodzaakt en tegen (ons) nature in zijn gaan eten en drinken.
  Tips: Let op waterflessen of ze niet al geopend zijn en of er dus zuiver drinkwater in zit en neem een bezoekje aan de Lotus Tempel.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  31 reviews
  25 waarderingen

  “Ontzettend chaotische stad waar je ogen tekort komt”

  Geplaatst 26-11-2017

  New Delhi was onze tweede bestemming (na Mumbai) en tevens de meest chaotische bestemming van de reis. Je ziet veel prachtige gebouwen zoals de Akshardham Tempel en kunt vanuit hier gemakkelijk naar de Taj Mahal & Jaipur doorreizen. Het is een vieze stad maar heeft veel indruk achtergelaten. De manier waarop de mensen hier wonen is meer dan indrukwekkend te noemen. Tip: maak een fietstocht door New Delhi in de vroege ochtend en laat de geuren & kleuren op je inwerken. Het is ontzettend leuk om de stad wakker te zien worden!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 44 landen bezocht
  27 reviews
  34 waarderingen

  “vies, druk - geen hoogtepunt”

  Geplaatst 25-11-2017

  New Delhi was ons eerste verblijf in India bij aankomst (natuurlijk midden in de nacht, dus beetje gedesorienteerd). Ook 's nachts bijzonder druk. Hygiene is overal bijzonder matig, dus let op. Controleer waterflessen op verzegeling (navullen met gewoon, dus mogelijk verontreinigd) water is niet ongebruikelijk. Het fort vonden wij wel erg mooi, en ook het begrafeniscomplex (voorloper op de Taj Mahal) was erg mooi. Heel bijzonder is de lotus tempel, die moet zeker op het lijstje van te bezoeken plaatsen staan)

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 34 landen bezocht
  13 reviews
  24 waarderingen

  “Ogen te kort”

  Geplaatst 16-11-2017

  New Delhi vond ik fantastisch: niet omdat het een mooie stad is, niet omdat het een schone stad is, niet omdat er adembenemende dingen te zien zijn. Wel omdat dit is waarvoor je reist: geïnspireerd en in het geval van New Delhi gechoqueerd raken van andere culturen. Verwacht van New Delhi geen vakantie. Dit is absoluut een reis. De constante confrontatie met leven en dood dat in dit soort landen aan de orde van de dag is, is iets wat je tot het bot verandert. De beste tip die ik kan geven is; dwaal rond. Zie wat er om je heen gebeurt, hoe mensen daar leven, neem het allemaal in je op. Ik weet zeker dat je terug komt met meer waardering voor Nederland.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 41 landen bezocht
  101 reviews
  129 waarderingen

  “metropool onder de smog”

  Geplaatst 05-11-2017

  New Delhi is bij aankomst vooral verstikkend. Druk, enorm druk zelfs, heet en het lijkt of de stad continue onder een soort deken van mist ligt. het zijn echter de uitlaatgassen van de ontelbare auto's en brommers die deze mist veroorzaken. Smog dus. onnodig te zeggen dat de luchtkwaliteit hier beneden alle peil is. Al bij de rit van de luchthaven naar de stad of je hotel merk je dat de mensen ander zorgen hebben dan de luchtkwaliteit. Mensen liggen aan de kant van de weg in de vuiligheid te slapen, verkopers liggen op of onder hun kraam en de riksja bestuurders slapen gewoon op hun fiets. New Delhi heeft wel iets te bieden voor een paar dagen. Het rode fort is een mooie introductie voor de nog grotere forten die je verder in het land gaat zien. De 73 meter hoge Qutb Minar symboliseert de overwinning van de Islam op het laatste Hindoe koninkrijk en trekt dagelijks veel bezoekers.. De India Gate is een monument gelegen op een mooie kaarsrechte baan (aan de andere kant liggen de gebouwen van het parlement) en is een eerbetoon aan de vele Indische soldaten die de engelsen ondersteunde en sneuvelden tijdens wereldoorlog 1.De Jama Masjid is de grootste moskee, gebouwd in de 17e eeuw en zijn muren zijn prachtig gegraveerd. Eén van de nieuwste maar tegelijk ook mooiste gebouw is de gigantische Akshardham. Het is verboden foto's te nemen maar de muren en plafonds zijn een stukje architectonische kunst. Heiligen, dieren en andere mythische figuren staan overal waar je kijkt afgebeeld of gegraveerd. Het is lastig om je geweten te sussen als je weet dat dit een relatief nieuw gebouw is wat ongelooflijk veel geld moet gekost hebben terwijl half India verhongerd. Geloof en religie in India is wel meer moeilijk te volgen. Een totaal ander soort bezienswaardigheid is old delhi. Pas hier zien je India in al zijn facetten. Een drukte die je nog nooit gezien hebt, auto"s, ezels, brommers, riksja's, ossenkarren en zelfs zwaar bepakte kamelen lopen en rijden hier kriskras door elkaar. Tel dar nog de vele heilige koeien die gaan en staan waar ze willen bij. Overal lopen mensen zwaarbeladen in dit deel van de stad naar de duizenden kleine winkeltjes die hier verspreid zijn. Alles gebeurt hier op straat. Thee drinken, slapen, mensen poetsen voorbijgangers hun schoenen en zelfs je oren laten uitkuisen kan hier aan de kant van de weg. De geur is een mengeling van heerlijke kruiden en menselijke en dieren uitwerpselen. Huur voor een paar Rupee een fietsriksja en laat je rond rijden door het oude stadsdeel. Tip: geef de man op de riksja een fooi voor je terug aan de riksja standplaats bent. Anders moet hij zelfs dat kleine deel afgeven aan de bazen van de riksja's. Als je ziet en voelt hoe zwaar het werk van deze riksja chauffeurs is en weet dat ze s'nachts gewoon in de bak van hun fiets moeten slapen besef je pas hoe hard het leven in India kan zijn. En geloof me: je zal heel graag een paar Rupees extra uitgeven.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 25 landen bezocht
  16 reviews
  7 waarderingen

  “Druk, druk, druk”

  Geplaatst 26-10-2017

  New Delhi is druk, héél druk. Het getoeter van de auto's houdt letterlijk niet op, het gaat echt dag en nacht door.
  Ik kan alleen maar zeggen dat je je daar niet te veel op moet ergeren en maar mee moet gaan met de meute. Ik was er in juli en dan is het heel erg heet dus je zweet echt aan alle kanten. Als je vliegt op New Delhi en je stapt uit dan merk je meteen dat je in het buitenlandland, de geur is heel doordringend en anders. Toen ik pas in in Indiaas restaurant was rook ik die geur weer en kreeg ik weer mooie herinneringen aan de reis. Aanraders zijn de Lotus tempel, het Rode Fort en natuurlijk een ritje in een Riksja. Ik vond het fascinerend om mee te maken hoe de riksjachauffeurs weten te manoeuvreren tussen het drukke verkeer.
  Wil je souvenirs meenemen dan zou ik zeker proberen af te dingen, daar zijn de verkopers wel voor te porren. Het eten is heerlijk maar zoals ik in mijn review van de gehele India reis ook al zei: als je niet van koriander houdt dan heb je een probleem. Wij zijn in Delhi ook naar het lepradorp geweest. Ik weet niet of dit toegankelijk is voor iedereen maar als je de kans krijgt is het zéker de moeite waard om te gaan kijken hoe de mensen daar leven. Wellicht kun je wel je steentje bijdragen. De mensen daar hebben niet veel geld en leven in hutjes, maar op wát ze hebben zijn ze wel super trots en dat is zo mooi om te zien! Zo zie je ook dat India echt een land van tegenstellingen is waar het kastenstelsel nog diep geworteld hebt. Overal in stad duiken steeds meer en steeds mooie privéklinieken op. Klinieken waarvan je weet dat heel veel mensen dat echt niet kunnen betalen omdat ze (half) op straat moeten leven en hun behoefte ook doen op straat. Je gaat hier echt een goede tijd hebben als je goed kunt relativeren en je niet te snel ergert op het tempo, de herrie en de algehele atmosfeer. Als westerling trek je waarschijnlijk veel bekijks, mensen vinden dat interessant. Ik moest wel leren mijn grenzen aangeven want ik vond het bijvoorbeeld op een gegeven moment ook echt niet fijn dan mijn hand gewoon vast werd gepakt en zonder te vragen werd beschilderd met henna (waarna je natuurlijk mag betalen).

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw New Delhi reiservaring en tips!

Ben jij in New Delhi geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

India rondreis aanbiedingen

Top 3 India specialisten

Riksja India

Riksja India

Stel zelf de India reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Shoestring heeft een enorme aanbod aan groepsrondreizen en individuele rondreizen door heel India (ook Sikkim, Ladakh & meer!).
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt een breed aanbod groepsreizen naar India, maar ook een familiereis die India combineert met Nepal.
Bezoek website

Meer India reisorganisaties

ANWB Vakanties
ANWB

Privéreizen, singlereizen & groepsreizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Individueel India avontuur.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

SRC
SRC

Cultuurreizen met privéchauffeur.
Bezoek website

TUI
TUI

Incl. Zuid-India & Nepal-combi.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden India

Alle bezienswaardigheden in India

Vliegtickets naar India


Hotels in India zoeken

Hotels in India zoeken

Boek je rondreis naar India

Riksja India
1. Riksja India

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Shoestring
2. Shoestring

India on a budget.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Ruim rondreis aanbod.
Bezoek websiteBekijk 112 India rondreizen
Vanaf €120 incl. vliegticket

Vliegtickets India

Vind de goedkoopste vliegtickets naar India
V.a. 444

Volg ons op Facebook