Rajasthan (India): alle steden, bezienswaardigheden, tips & ervaringen (o.a. Jaipur, Jodhpur en Udaipur)

Rajasthan (India): alle steden, bezienswaardigheden, tips & ervaringen (o.a. Jaipur, Jodhpur en Udaipur)

De noordelijke deelstaat Rajasthan is de meest exotische van heel India: een betoverende mengelmoes van weelderige paleizen, machtige forten, droge woestijnen, kleurrijke markten en schitterend geklede mensen met grote tulbanden of sierlijke sari’s.

Door , laatst bijgewerkt op 19 juli 2023
10 minuten lezen

Rajasthan

Rajasthan begint zo’n 100 kilometer ten zuidwesten van New Delhi. Deze unieke Indiase deelstaat is in de eeuwen bevochten door de Rajputs, de islamitische Mongols en de Maharaja’s. Sinds 1947 maken deze verschillende oude koninkrijken samen deel uit van de Indiase republiek. Het indrukwekkende verleden van Rajasthan is nog steeds zichtbaar in de vorm van vele forten, kastelen, paleizen en natuurlijk de typische kleurrijke kledij van de bewoners, die de weelderigste tulbanden of sari’s dragen. Rajasthan is een van de meest geliefde regio’s voor een India rondreis.

India reis boeken – onze tips!

Top-5 India reisaanbieders

 1. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 2. ANWB – vertrouwd boeken
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Shoestring – privé- & groepsreizen
  Bekijk aanbiedingen

De belangrijkste en mooiste steden (en tegelijk hoogtepunten) van Rajasthan zijn de ‘roze stad’ Jaipur, de ‘blauwe stad’ Jodhpur, de ‘gouden woestijnstad’ Jaisalmer en het romantische Udaipur. Het landschap in Rajasthan bestaat voor een groot deel uit de Thar Desert, maar je vindt er ook jungle en een bijzonder wildleven.

Jaipur

Hawa Mahal, Jaipur

Het Hawa Mahal (Paleis van de winden).

De hoofdstad van Rajasthan is Jaipur en wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd vanwege de vele aarde-roze-gekleurde gebouwen in de stad. Het is een grote, boeiende en verrassend schone stad en je vindt er fascinerende overblijfselen uit vervlogen tijden. De kleurrijke straten zijn gevuld met chaotisch verkeer, het best kun je je laten vervoeren in één van de vele riksja’s die de stad telt. Jaipur is ook een geweldige stad om te shoppen. Je vindt er prachtige edelstenen, zilveren sieraden, kleding, textiel en aardewerk. Tip: wel altijd onderhandelen!

City Palace

Het indrukwekkende City Palace in de oude stad is één van de belangrijkste attracties van Jaipur. De voormalige koninklijke familie woont nog steeds in het paleis, waardoor een gedeelte ervan niet toegankelijk is voor het publiek. In het paleis bevindt zich een museum, een kunstgalerie en tentoonstellingen met koninklijke kostuums, oude wapens en de grootste zilveren kruiken ter wereld.

Hawa Mahal (Paleis van de winden)

De “Hawa Mahal”, ook wel het ‘paleis van de winden’ genoemd, is eigenlijk meer een gevel dan een paleis. De fascinerende façade is gebouwd in 1799 en telt 953 ramen, nissen en balkons over vijf verdiepingen. De wind die door de ramen blies heeft het paleis zijn naam gegeven. Volgens de legende is de Hawa Mahal, gelegen aan de hoofdstraat van de levendige oude stad van Jaipur, gebouwd voor de harem-vrouwen van de Maharadja. Zo konden zij over de straat uitkijken zonder zelf gezien te worden.

Hawa Mahal, Jaipur

Amber Fort

Het majestueuze Amber Fort ligt op een half uur rijden van het centrum van Jaipur en lijkt zo uit een sprookje te komen. Het enorme, imposante fort ligt op een heuvel en kijkt uit op het Laota-meer. Ooit was dit het thuis van de Rajput koningen. In de avond wordt er een lichtshow gehouden die de geschiedenis van het Fort tot leven brengt.

Amber Fort, Jaipur

Het spectaculaire verlichte Amber Fort in de avond.

In Jaipur is een groot aantal hotels en guesthouses: van zeer luxe tot eenvoudige backpackhostels. Bekijk hier een overzicht met Jaipur accommodatie tips.

Jodhpur

Jodhpur

De ‘blauwe stad’ Jodphur.

Magisch Jodhpur wordt ook wel de ‘blauwe stad’ genoemd. Hier waan je je in een sprookje! De aanblik van de stad wordt overheerst door het Mehrangarhfort, een machtige burcht die hoog boven de vele blauwe daken van de oude binnenstad uittorent. Het museum in het fort laat een uitgebreide collectie zien van kunst uit de Mongol-periode. Wandel in het centrum zo ver mogelijk de oude binnenstad in voor schilderachtige blauwe huisjes en straatjes en bezoek de vele kleurrijke straatmarkten rond de oude klokkentoren.

Jodphur Jodphur Markt in Jodphur

Bekijk hier een overzicht met Jodphur accommodatie tips. Onze persoonlijke favorieten: het eenvoudige maar zeer vriendelijke Hotel Moustache jodhpur (v.a. €15) of het luxere Ranbanka Palace (v.a. €53).

Udaipur

Udaipur

Udaipur, in het zuiden van de magische provincie Rajasthan, wordt beschouwd als de meest romantische stad van India. De stad is gelegen in een vallei langs het fraaie Pichola-meer. Zowel in als aan het meer staan schitterende paleizen, met als hoogtepunt ín het meer het extravagante Lake Palace (waar de Bondfilm Octopussy is opgenomen). Tijdens een Rajasthan-rondreis is Udaipur de stad om het even rustig aan te doen, en bij zonsondergang te genieten van heerlijk (goedkoop) eten en drinken, met uitzicht over het meer.

Udaipur

Bekijk hier een overzicht met Udaipur accommodatie tips. Onze persoonlijke favorieten: het mooie Jagat Niwas Palace (v.a. €35) of het sfeervolle Mahendra Prakash (mét zwembad, v.a. €41).

Jaisalmer en de Thar Woestijn

Jaisalmer

Jaisalmer, de ‘gouden stad’, ligt in het uiterste westen van Rajasthan tegen de grens met Pakistan. Het is echt een sprookjesstadje, die met zijn imponerende fort en goudgelen haveli’s (koopmanswoningen) uit het niets opdoemt in de woestijn. Jaisalmer is klein, de sfeer is er relaxed en het uitzicht op het fort vanaf bijna elk dakterras is, vooral ‘s avonds, magisch.

Jaisalmer

Jaisalmer is een goede uitvalsbasis voor een kamelentocht in de Thar woestijn, er zijn mogelijkheden voor dag- of meerdaagse tochten, waarbij je middenin de woestijn overnacht. De Thar woestijn ligt op de grens tussen India en Pakistan en bestaat uit rotsachtig landschap met lichte begroeiing en in het westen deels uit een zandwoestijn. Het contrast met de hectische steden kan hier niet groter zijn. Hier heerst rust en zul je onderweg alleen de traditionele bevolking in de afgelegen woestijndorpjes tegenkomen.

Jaisalmer

Bekijk hier een overzicht met Jaisalmer accommodatie tips. Onze favoriet: het Tokyo Palace Hotel (v.a. €12).

Ranthambore National Park

Ranthambore National Park

Bengaalse tijger in het Ranthambore National Park.

In het oosten van Rajasthan, op zo’n 2 uur rijden van Jaipur, ligt het Ranthambore National Park. Dit park is de beste plek in Rajasthan om wilde tijgers te spotten. Het landschap kenmerkt zich door uitgestrekte bossen, steile kliffen en rotsformaties en open velden. In de tijd van de Maharadja’s werd het park gebruikt om te jagen. Op één van de steile rotsen in het park ligt een indrukwekkend fort uit de 10e eeuw dat herinnert aan deze tijd. Maak een safari door het park en de kans is groot dat je tijgers spot. Naast tijgers is er genoeg ander wildleven te zien in het park. In de drie meren Padam Talab, Malik Talab en Raj Bagh Talab leven krokodillen. Ook kun je gazelles, herten, lipberen en meer dan 300 vogelsoorten spotten.

Bikaner Rat Temple

Bikaner Rat Temple

In Deshnok, op ongeveer 30 kilometer van de stad Bikaner, ligt misschien wel de vreemdste tempel ter wereld: de Rat Temple, ook wel Karni Mata genoemd. Karni Mata was een vrouw waarvan men zei dat ze bovennatuurlijke krachten bezat. In de prachtige marmeren tempel die ooit voor haar gebouwd werd leven tegenwoordig ongeveer 20.000 ratten, die als heiligen vereerd worden door de lokale bevolking. Men zegt dat de ratten reïncarnaties zijn van overleden familieleden. De meeste ratten zijn zwart, maar mocht je een witte tegenkomen dan brengt dit geluk: dit zou namelijk de incarnatie van Karni Mata zelf of één van haar zonen zijn. Ook wanneer een rat over je voeten loopt zou dit geluk brengen. De ratten worden gevoerd door priesters en pelgrims. Omdat de tempel heilig is zijn schoenen verboden bij het betreden ervan. Je kunt echter bij de ingang wel sokken krijgen.

Keoladeo Bird Sanctuary

Het Keoladeo National Park is één van ‘s werelds belangrijkste broedplekken voor zeldzame vogels. In het regenseizoen loopt een derde van het park onder water en kunnen hier wel 360 verschillende soorten vogels voorkomen. Rond 1850 was ook het Keoladeo National Park een jachtgebied van de Maharadja’s. Sinds 1982 is het echter een nationaal park en het staat sinds 1985 op de werelderfgoedlijst. In het park vlakbij de ingang vind je het Salim Ali museum, dat de geschiedenis vertelt van het park en info geeft over het landschap en de dieren die hier leven.

Pushkar & de Pushkar Camel Fair

Pushkar

Pushkar lijkt in vele opzichten niet op de rest van Rajasthan. Het stadje, gelegen rondom een klein en ‘heilig’ meer aan de rand van de Thar-woestijn, is voor hindoes een zeer belangrijk pelgrimsoord. Volgens de traditie is het meer ontstaan, toen oppergod Brahma er een lotusbloem liet vallen. In Puskhar vind je ook de enige tempel in India die gewijd is aan Brahma: de Jagatpitatempel. Naast pelgrims vind je in Pushkar ook veel reizigers op zoek naar spiritualiteit: het stikt er van de goeroes, yogascholen en meditatiecursussen en marihuana wordt er overal verkocht. Overal hoor je gezang en muziek. Let wel op dat je niet wordt opgelicht: er zijn rond het meer een aantal vage goeroes actief die je geld proberen af te troggelen.

Eens per jaar vindt eind oktober/november in Pushkar de legendarische Camel Fair of ‘Pushkar ka Mela’ plaats. Tijdens dit vijfdaagse evenement komen duizenden handelaren naar het heilige stadje om er kamelen, paarden en koeien te kopen of verkopen. Het is een van de meest exotische festivals op aarde en trekt jaarlijks bijna 200.000 bezoekers, waaronder veel toeristen. Naast de kamelenhandel zelf vormt de markt één groot circusschouwspel, met en acrobaten, slangenbezweerders, plus allerlei soorten wedstrijden zoals de mooist geknipte snor en het best versierde kameel.

Pushkar Camel Fair Pushkar Camel Fair

Reizen naar Rajasthan – hoe kom je er?

Zowel Jaipur, Jodhpur als Udaipur hebben goede verbindingen met grote steden als New Delhi en Mumbai. Er gaan binnenlandse vluchten heen en je kunt er per trein of bus komen. Een goed startpunt voor een individuele Rajasthan rondreis is ook het verst gelegen Jaisalmer: je kunt er per nachttrein heenreizen vanaf New Delhi en vanaf hier per bus of trein oostwaarts door Rajasthan reizen via Jodhpur en Jaipur. Het rondreizen per auto met privé-chauffeur is in Rajasthan ook aan te raden: het is goedkoop (reken op zo’n 40 euro per dag) en flexibel. Je chauffeur regelt zelf in elke stad zijn eigen overnachtingsplek.

Georganiseerde rondreizen Rajasthan

Rajasthan is onder toeristen de meest geliefde bestemming van India. Er zijn vele reisorganisaties die rondreizen aanbieden door de deelstaat, vaak in combinatie met New Delhi, Agra (de Taj Mahal) en soms ook Varanasi. Kijk voor individuele Rajasthan-rondreizen bij Riksja India en 333Travel; populaire groepsreizen worden aangeboden door o.a. Djoser, Sawadee, Shoestring en ANWB Vakanties. Een georganiseerde Rajasthan-reis mét kinderen vind je bij Koning Aap. Bekijk ook onze top 10 India rondreizen.

Beste reistijd Rajasthan

De beste tijd om Rajasthan te bezoeken is tussen september en april. In mei en juni kan het in de Thar woestijn wel 50 graden worden, dus deze maanden kun je beter mijden.

India reis boeken – onze tips!

Top-5 India reisaanbieders

 1. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 2. ANWB – vertrouwd boeken
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Shoestring – privé- & groepsreizen
  Bekijk aanbiedingen

Opmerkingen? Aanvullingen?

Al onze teksten worden geschreven door échte vakantie-experts, die uitgebreid research doen en hun eigen ervaringen gebruiken. We doen ons best om de informatie op 27vakantiedagen.nl zo volledig, accuraat en actueel mogelijk te houden. Toch kan er een foutje ingeslopen zijn, of kan bepaalde informatie ingehaald zijn door de actualiteit. Mocht je fouten zien, tips en/of aanvullingen hebben: neem contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@27vakantiedagen.nl!

9 Rajasthan reiservaringen en tips

 • Willem op 10-05-2019

  “Roze & blauwe stad”

  Jaipur wordt niet voor niets de roze stad genoemd. Vooral vanaf een uitkijkpunt of dakterras oid is dit goed zichtbaar. Vergeet niet naar Fort Amber te gaan. Een prachtig fort met een nog mooier uitzicht. In de stad zelf heb je veel leuke straatjes en winkeltjes, waar je je prima kunt vermaken.

  Jodhpur - Vanaf het fort Mehrangarh heb je een prachtig uitzicht over de hele stad, waarbij je duidelijk een blauwe waas in de stad ziet. Veel leuke restaurantjes en dakterrassen om vooral lekker te genieten van wat er allemaal op straat gebeurd.

 • Liselot Van Der Laan op 09-04-2019

  “Prachtige Provincie ”

  Rajasthan is prachtig! De meeste dorpjes lijken net uit sprookjes te komen. Ik ben als eerst in Pushkar geweest, een hippie dorpje. Je heb hier een schattig pleintje waar mannetjes met eetkraampjes staan, in het midden van het drop is het heilige lake waar allemaal rituele plaats vinden. Daarna ben ik door gegaan naar Jaisalmer, een aanrader is om hier een hostel te zoeken in het fort voor de ultieme ervaring. Je kan hier uren door het fort wandelen en elke keer zie je weer wat nieuws.

 • Rachel op 26-11-2017

  “Duizend-en-één-nacht”

  Wij hebben 5 weken door India gereisd waarvan 3 weken door Rajasthan. Het lijkt net Aladdin waar je binnenstapt. De eindeloze woestijnen, forten die uit het zand herrijzen, totaal afgelegen dorpen en de prachtige natuur maken Rajasthan echt een must visit. Met de trein hebben we een mooie rit gemaakt door deze staat en hebben we veel verschillende steden bezocht (Jodhpur, Udaipur, Bikaner, Jaisalmer, Pushkar en nog meer). Er staan prachtige paleizen waar je je ogen uitkijkt en je het gevoel krijgt in een sprookjeswereld terecht te komen. Het is een magische plek waar je het echte India heel goed leert kennen.

 • Myrthe op 16-11-2017

  “Sprookjesachtig mooi”

  Waar New Delhi en Agra nogal sketchy aan kunnen doen, geeft Rajasthan een totaal andere kant van India weer. Wat een sprookjesachtige droomwereld! In Jaipur (de 'roze stad') zijn er een aantal dingen die je absoluut niet mag missen: de Hawa Mahal, het City Palace (neem trouwens overal in India je studentenkaart mee als je die hebt voor studentenkorting), het Amber Fort (adembenemende uitzicht) en de Albert Hall (heel magisch met duizenden vliegende vogels eromheen). De stad doet heel veilig aan en er zijn geweldige markten waar je heerlijk kunt rondsnuffelen en je je tussen de lokale inwoners bevindt. Vergeet je camera niet mee te nemen, want het is een onvoorstelbaar fotogeniek geheel!

 • Katinka Kosters op 30-10-2017

  “Pushkar”

  Radjastan is makkelijk te zien per trein. Je kan heel veel zien en bekijken in dit gedeelte van India, Agra, Jaipur, Pushkar, Udaipur, Jailsamer. Alle steden hebben een andere kleur. Mijn favoriet was Pushkar om de gezellige sfeer en het heilige water waar pelgrims naar toe komen vanuit heel het land. Ook het fort in Jailsamer vond ik prachtig het is een zandkleurige stad. Ook kan je hier in de woestijn overnachten en een tocht per kameel maken. Het eten is overal heerlijk!

 • Jolein op 28-10-2017

  “Veel India in één provincie”

  Rajasthan is erg veelzijdig en geeft je heel veel India in een relatief korte tijd. Je kunt er makkelijk met de trein reizen, wat we dan ook veel hebben gedaan. Met name de nachttrein is ideaal om grote afstanden te overbruggen en geen dagen te verliezen. Daarnaast is het vrij goedkoop. Het is wel aan te raden om de iets duurdere klasse te boeken, met name voor de nachttrein, zodat je een eigen bed hebt dat je door middel van gordijntjes kunt afsluiten.
  Ik heb 3 weken door Rajasthan gereisd en ben begonnen in Delhi. Vandaar reisden we door naar Agra, voor de Taj Mahal, om daarna echt Rajasthan in te gaan. De route was; Delhi, Agra, Jaisalmer, Jodhpur, Puskar, Jaipur, Varanasi.

  Delhi; een goed begin van je reis aan India, maar ik zou hier niet te veel tijd aan besteden. Het is 'gewoon' een hele grote stad, en India heeft veel mooiere plekken.
  Agra; niet te missen door de Taj Mahal. Moet je daar nou echt voor omreizen? Ja zeker weten, het is het driedubbel waard. Gewoon gaan.
  Jaisalmer; is een plaats in de woestijn waar het relatief rustig is. Vanaf hier kun je de trekking in de woestijn doen, waarmee je per jeep en later per kameel de woestijn in reist om daar, onder de sterren de nacht door te brengen. En die sterren, wauw, dat zijn er veel. Je kunt het je niet voorstellen.
  Jodhpur; schijnt leuk te zijn, maar ik vond er zelf niets aan. Een vieze stad waar we ons niet prettig voelden, dus we zijn een dag eerder dan gepland doorgereisd naar Pushkar.
  Pushkar; een leuk hippiestadje, lekker chaotisch. Je komt hier veel backpackers tegen en kunt er leuk uit eten gaan. Het meer en de omliggende huisjes en tempels zijn erg mooi, vooral 's avonds met alle lichtjes.
  Jaipur; grote, maar erg leuke stad. Breng hier zeker een bezoekje aan de bioscoop; ga naar een Bollywood film! Je kunt hier ook goed winkelen. Bezoek ook het grote Amber fort.
  Varanasi; heel bijzonder, een erg spirituele plaats aan de Ganges, waar men lichamen van overleden dierbaren verbrandt. Indrukwekkend om te zien en om veel te leren over de Indiase cultuur. Dit is India to the max.

 • Marijn Driesen op 21-04-2017

  “Kleurrijke chaos!”

  In 2011 ben ik samen met een vriendin 2,5 week in Rajasthan geweest. In plaats van te gaan backpacken hadden we er voor gekozen om een auto met chauffeur te huren en ik vond dat prima te doen in India. We hebben de volgende route gedaan:
  Delhi - Mandawa - Bikaner - Jaisalmer - Jodphur - Udaipur - Pushkar - Jaipur - Agra - Delhi.
  Ik ben vaker in Azië geweest maar India vind ik met geen enkel ander Aziatisch land waar ik geweest ben te vergelijken! Het is er druk, een chaos en het is er nooit stil, maar ik vond het geweldig. Rajasthan is zo ontzettend kleurrijk en sommige plekken zijn heel sprookjesachtig. Hou er daarna rekening dat heel veel lokale mensen graag met je op de foto willen! En dan niet 1 foto, nee soms wel 10 foto's met allemaal verschillende familieleden. De meesten vragen gewoon aan je of je met hen op de foto wil maar het kwam ook voor dat er stiekem foto's van ons werden gemaakt.

  Het mooiste aan de regio Rajasthan is dat alles zo ontzettend kleurrijk is, zoals het Rode Fort in Delhi en de prachtige naveli's en fresco's in Mandawa. In Jaisalmer waan je je echt helemaal in een sprookje. Het hotel waar we sliepen had vanaf het dakterras een fantastisch uitzicht op de stad en de vestingsmuur. Deze muur is hier en daar aan het afbrokkelen en dat wil nog weleens blokkades veroorzaken. Binnen in de stad is het net een sprookje van 1001 nacht, echt geweldig! Een wirwar van straatjes waar kooplui met kraampjes en winkeltjes hun waar verkopen. Tijdens ons verblijf in Jaisalmer hebben we ook een woestijntocht per kameel gedaan en wat gaaf was dat! Je ziet alleen maar woestijn met heel af en toe kom je een groep vrouwen in gekleurde gewaden tegen met waterkruiken op hun hoofd. Vervolgens gaat onze reis dwars door de woestijn naar de stad Jodphur, ook wel de 'blauwe stad' genoemd. Dit omdat de huizen in de oude binnenstad een mooie blauwe kleur hebben. Hier hebben we het Mehrangarh fort bezocht en wat rondgelopen in de stad. Hierna door naar Udaipur, omgeven door 3 meren. Erg mooie stad met veel mooie gebouwen en leuke straatjes en steegjes met van alles te koop, zoals zilveren sieraden en schapenleren tassen. Na 2 dagen Udaipur gingen we door naar Pushkar, gelegen aan een meer. Elk jaar wordt hier de grootste kamelenfestival van India gehouden. Vergeleken met de andere steden in India die wij tijdens deze reis bezocht hebben, is Pushkar klein en rustig. In Jaipur, ook wel de 'roze stad' genoemd hadden we 2 dagen vrij het City Palace en en het Paleis der Winden bezocht. Ook brachten we een bezoek aan Fort Amber. De laatste stop in India voordat we naar Delhi teruggingen was Agra en de Taj Mahal. Ik had niet gedacht dat ik een gebouw zo ontzettend mooi en fascinerend zou kunnen vinden. De Taj Mahal is echt schitterend, ik kon niet stoppen met ernaar te kijken. Probeer tijdens zonsopgang of zonsondergang te gaan, dan zijn de kleuren het mooist.

  Al met al vond ik India erg mooi en kleurrijk en was het eten er ontzettend lekker. Wel was het heel druk en vond ik het vervelend wanneer in winkels het personeel de hele tijd achter je aan loopt en dat gidsen bij bezienswaardigheden best opdringerig kunnen zijn. Maar dit zijn kleine dingetjes en zeker geen reden om India niet te bezoeken.

 • Christel van der Locht op 17-04-2017

  “1001 nachten in Nahwalgar”

  In de Indiaase woestijnen van Rajastan ligt het kleine woestijndorpje Nahwalgar waar we verbleven in een oud paleis van de lokale maharadja. In de smalle straatjes waan je je het decor van een film. We lopen tussen de straat verkopers door en worden ingehaald door kamelenkarren als we van Havelli naar Havelli lopen. We worden aangesproken door de de vele enthousiaste schoolkinderen die graag een praatje willen maken. Ons paleishotel (Roop Niwas Palace) met zijn mooie tuin en verkoelden zwembad is een oase van rust in dit hectische dorp.

 • Roy van Staaij op 14-01-2017

  “De Roze stad Jaipur”

  Prachtige paleizen in Jaipur, wanneer je in Noord India bent vergeet deze stad dan echt niet! Het Amber Fort met heel veel kleine details op het mooie gebouw en duizenden spiegeltjes. Dit is wat je van India verwacht! Bezoek ook het paleis van de winden, een mooi rood gebouw middenin de chaos en drukte van India. Wij hebben hier geslapen in een voormalig paleis, een hele leuke ervaring!

Lees alle uitgebreide ervaringen

Gemiddelde beoordeling:
9.4 16129 - reviews totaal

Deel jouw Rajasthan reiservaring en tips!

Ben jij in Rajasthan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief