Rondreis India

Een reis naar India maken? Vergelijk hieronder alle actuele India rondreizen & aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Filter op prijs, reisduur, reissoort of reisorganisatie en vergelijk de prijzen! Lees meer.

Filter op:

Prijs
tot

Aantal dagen

Reissoort

Reisorganisatie

113 India rondreizen gevonden

 • A taste of India

  11-daagse individuele rondreis

  Tijdens deze korte India-rondreis doe je in relatief korte tijd veel indrukken op van India. Je bezoekt de Gouden Driehoek, gecombineerd met de heilige stad Varanasi aan de Ganges. Natuurlijk ontbreekt de Taj Mahal niet en ook het fort van Agra is sprookjesachtige. Het reizen met de nachttrein in India is een beleving op zich. Deze reis biedt een complete India-ervaring, ook als je iets minder tijd en geld wilt besteden.

  €1050

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis India, 15 dagen

  15-daagse groepsrondreis

  Tweeweekse rondreis langs alle hoogtepunten van India Op zoek naar tijgers in Ranthambore nationaal park Ervaar de Gouden Driehoek: Delhi, Jaipur en Agra Tijdsbesparende vlucht vann Varanasi naar Delhi

  €1995

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsrondreis Zuid-India Hoogtepunten

  groepsrondreis

  Een boeiende cultuur, kleurrijke tempels, tropische stranden, prachtige natuur en heerlijk eten vormen een ideale mix van ingrediënten voor deze 16-daagse rondreis door Zuid-India. Dwaal rond in de steden van Tamil Nadu en ontdek de gigantische, kleurrijke tempelcomplexen in Thanjavur en Madurai. In het Periyar Nationaal Park ga je op zoek naar olifanten en ander wild en in Kerala ervaar je het dagelijkse leven, varend door de smalle kanaaltjes van de backwaters. We sluiten de reis af aan de hagelwitte stranden van Kovalam Beach.

  €2149

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis NOORD-INDIA - 22 dagen; Prachtige exotische rijkdom

  22-daagse groepsrondreis

  Het nostalgische platteland beleef je tijdens je India rondreis in dorpen als Nawalgarh, Khejarla, Orchha en Khajuraho. Hier spelen zich nog altijd de kleurrijke taferelen van het ‘gewone’ volk af. In de steden geniet je van exotische bazaars en schitterende monumenten zoals de Taj Mahal en het Paleis der Winden. Bezoek deze culturele hoogtepunten, maar ga ook eens lekker zitten bij een theestalletje aan de heilige rivier de Ganges. Laat het dagelijkse leven aan je voorbijtrekken: het echte India vind je gewoon op straat!

  €2295

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsreis India Rajasthan; Het land van de Maharadja's

  22-daagse groepsrondreis

  Rajasthan is India's meest kleurrijke en exotische provincie. De sprookjesachtige paleizen, gigantische forten en rijk versierde kleding van de bevolking zijn een lust voor het oog. De warmte van India kun je heerlijk wegspoelen; de meeste van je hotels beschikken over een zwembad. Je bezoekt tijdens je rondreis door India levendige steden met bonte markten en afgelegen dorpjes, reist door woestijnen en langs koele meren en bekijkt de tempel van de liefde: de wereldberoemde Taj Mahal. Een hoogtepunt van deze India groepsreis is het religieuze hart van India; Varanasi aan de oevers van de heilige Ganges.

  €1599

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsreis Noord-India in twee weken; Oog voor schoonheid

  16-daagse groepsrondreis

  Rondreis door betoverende Indiase landschappen waar het leven onveranderd de seizoenen volgt; hier een kudde kamelen, daar een religieuze processie. De eeuwenoude paleizen en de beeldschone Taj Mahal zijn de stille getuigen van de weelde en rijkdom waarin de maharadja's vroeger leefden. In de wirwar van straatjes daaromheen spelen zich nog altijd de kleurrijke taferelen af van het gewone volk. Wie oog heeft voor schoonheid, geniet met volle teugen! Bezoek tijdens deze India groepreis de highlights van Noord-India, maar ga ook eens lekker zitten bij een theestalletje in de hectische bazaars. Laat het dagelijkse leven aan je voorbijtrekken: het échte India vind je gewoon op straat!

  €1399

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsreis Zuid-India; Thali's en tempels in de tropen

  23-daagse groepsrondreis

  Deze India rondreis door de zuidelijke deelstaten combineert de kleurenrijkdom van het hindoeïsme met de zachtaardige, vriendelijke houding van de lokale bevolking en waarlijk tropisch landschap. Verwonder je over de uitbundige tempels en heilige koeien in Tamil Nadu, geniet van de natuurparken en vergane glorie in Kerala, verken de kleurrijke markten en maharadjapaleizen in Karnataka, ontspan op witte zandstranden van Goa en smul van de gevarieerde Indiase keuken. Het zijn allemaal ingrediënten van een avontuurlijke India groepsreis door het exotische zuidelijke deel van het subcontinent.

  €2199

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis India, Rajasthan & Nepal, 30 dagen

  30-daagse groepsrondreis

  Complete rondreis door het noorden van India, Rajasthan en Nepal Overnachtingen in sfeervolle paleizen Boottocht over de Ganges bij Varanasi inclusief Voldoende tijd om Lumbini, dee geboorteplaats van Boeddha, te bezoeken

  €2595

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsreis India & Nepal 'on a Shoestring'; Heilige koeien en gebedsvlaggen

  22-daagse groepsrondreis

  Wilde je al jaren kennis maken met twee van de meest fascinerende landen ter wereld, maar was het toch te duur? We hebben een interessante aanbiedingsreis samengesteld, waardoor je goedkoper dan ooit naar India en Nepal kunt. De wonderschone Taj Mahal, de mysterieuze Ganges, de besneeuwde Himalaya, de vallei van Kathmandu én het hectische Delhi; ze staan zeker op het programma. Een prima geprijsde India en Nepal rondreis van 22 dagen, waarbij je de mooiste bezienswaardigheden van deze twee landen ziet? Nu boeken!

  €2199

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Zuid-India - privéreis

  19-daagse individuele rondreis

  Op deze privéreis met chauffeur en gids ontdek je alle bezienswaardigheden van het zuiden van India. Met de individuele reizen van SRC geniet je zorgeloos van je vakantie.

  €3469

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Avontuurlijk Mumbai en Gujarat

  17-daagse groepsrondreis

  Ontdek het hectische Mumbai en de kleurrijke onbekende deelstaat Gujarat met tempels, paleizen en natuurschoon met de reisleiders van SRC!

  €3998

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis CENTRAAL-INDIA - 31 dagen; Het onbekende hart van India

  31-daagse groepsrondreis

  Altijd al eens terug naar India gewild, maar bang om in herhaling te vallen? Dan zal deze originele Centraal-India rondreis je zeker aanspreken! Wees getuige van de mysterieuze taferelen op de ‘ghats’ van Maheshwar en volg de pelgrimsroute over het heilige riviereiland van Omkareshwar. De majestueuze paleizen van Gwalior en Mandu, de erotische tempels in Khajuraho, de ruïnes bij Hampi en de idyllische hippiestrandjes bij Gokarna maken deze rondreis door Centraal-India zeker bijzonder.

  €2695

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis India & Nepal, 22 dagen

  22-daagse groepsrondreis

  Combineer cultuur in India met de natuur van Nepal Voldoende tijd om het wereldwonder Taj Mahal te bezoeken Ontdek authentiek Orccha en Khajuraho Wild spotten inn Chitwan nationaal park

  €2295

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rajasthan en Agra - privéreis

  16-daagse individuele rondreis

  Op deze privéreis met chauffeur en gids ontdek je alle bezienswaardigheden van Rajasthan en Agra in India. Met de individuele reizen van SRC geniet je zorgeloos van je vakantie.

  €2789

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsrondreis Noord-India Compleet

  groepsrondreis

  Tijdens deze complete en avontuurlijke rondreis door Noord-India maken we kennis met een wereld die herinneringen oproept aan de sprookjes van Duizend-en-één-nacht. We reizen langs de forten, paleizen en oude koopmanshuizen van Rajasthan, maken kennis met het leven in de Thar Woestijn en beklimmen het imposante Meherangarh Fort voor een prachtig uitzicht over de blauwe huisjes van Jodhpur. In Jaipur, de roze stad, baden prachtige paleizen in een zachtroze gloed in het avondlicht. Van de mysterieuze Taj Mahal krijgen we geen genoeg en we verbazen ons over de erotische tempels van Khajuraho. De reis eindigt in de heilige pelgrimsstad Varanasi waar het leven langs de Ganges indrukwekkend is.

  €2169

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsrondreis Noord-India Hoogtepunten

  groepsrondreis

  Tijdens deze rondreis Noord-India ervaar je de mooiste hoogtepunten van dit fascinerende land. We ontdekken Delhi, beleven de sprookjes van Duizend-en-één-nacht in het Amber Fort in Jaipur en gaan op zoek naar tijgers in het Ranthambore Nationaal Park. We bewonderen de grandeur van de beroemde Taj Mahal en kunnen op een culinaire zoektocht door onbekend Lucknow. In Varanasi zullen de hindoeïstische rituelen langs de heilige Ganges een diepe indruk op je maken. Laat je meevoeren op deze gevarieerde rondreis door het noorden van India.

  €1949

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Backwaters en Bollywood in het Zuiden

  14-daagse individuele rondreis

  Het tropische, groene zuiden vormt een sterk contrast met het drukke en drogere noorden. Via de kleurrijke zijdestad Mysore reis je via de theevelden verder naar het zuiden. De koloniale stad Cochin vormt een leuke afwisseling met het varen op de tropische backwaters. In Kovalam eindig je ontspannen aan het strand, misschien wel genietend van een ayurvedische massage.

  €1465

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis ZUID-INDIA - 16 dagen; Verkenning van tropisch Tamil Nadu en Kerala

  16-daagse groepsrondreis

  Deze Zuid-India rondreis combineert hindoeïstische tempels met gevarieerde tropische landschappen. Afwisselend duik je in de hectiek van de steden en de serene rust van het platteland. Je logeert op een ‘house boat’ in de Backwaters, je bezoekt de heilige stad Rameshwaram, je verkent Madurai met zijn levendige bazaars, je wandelt door de heuvels bij Suryanelli, je ontmoet de verrassend vriendelijke bevolking en geniet van een smakelijke keuken met gerechten als thali’s en masala dosa. En dan is er nog zoveel meer…

  €2595

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • 23-daagse groepsrondreis India & Nepal

  21-daagse groepsrondreis

  In het kleurrijke en chaotische India, het land dat alle zintuigen prikkelt, bezoeken we hoogtepunten zoals Delhi, Jaipur, pelgrimsstad Varanasi en de Taj Mahal. Dan reizen we verder naar Nepal, het rustige en groene land van de Himalaya, de koningssteden en de neushoorn.

  €3098

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • 13-daagse actieve rondreis Zuid-India

  13-daagse individuele rondreis

  Ben jij klaar voor een echte belevenis in Zuid-India? Cultuur snuiven, genieten van de natuur en lekker actief bezig zijn, het komt allemaal aan bod tijdens deze reis! Ga op ontdekkingstocht in Kochi, Mattancherry en Suryanelli en leer over de bijzondere geschiedenis van deze historische steden. Tijdens deze tocht ga je terug in de tijd, naar een periode waar Europese overheersers veel invloed hadden op India. Laat je verrassen door de bijzondere architectuur en vriendelijke bevolking!In Western Ghats kijk je je ogen uit bij het schilderachtige landschap, de prachtige tempels, kruidentuinen, rijstvelden en rubberplantages. Het bezoek aan Thattekkad is een combinatie van natuur en avontuur. In de ochtend breng je een bezoek aan het Thattekkad Bird Sanctuary, waar je meer dan 300 vogelsoorten kunt vinden! In de middag is het tijd voor een kajaktocht door de bossen. Tijdens het kajakken ontdek je verschillende dorpen en duik je in het lokale leven van het bijzondere Kerala!Leer, geniet en beleef alles van Zuid-India tijdens deze 13-daagse rondreis. Al onze reizen zijn volledig op maat aan te passen, dus wil je net even iets anders dan is dit geen enkel probleem. Neem direct contact met ons op en wij helpen je graag met het samenstellen van jouw droomreis!

  €1288

  excl. vliegticket

  Bekijken

Rondreizen door India in 2024

Een rondreis door India is er één voor de doorgewinterde reiziger. Nergens maakt het straatbeeld zoveel indruk en wordt het leven zo overheerst door spiritualiteit. Maar laat je hier niet door afschrikken, ook nergens is de bevolking zo mooi en kleurrijk. Het hele land ontdekken tijdens één rondreis is niet te doen. Om heel India te zien, mag je gerust een jaar uittrekken. Richt je dus op een specifieke regio. Voor first timers is het noorden, rond New Delhi en de provincie Rajasthan een goede keuze.

Rondreis door het noorden van India

Ga je voor het eerst een rondreis door India maken? Dan is het noorden van het land een goede keuze. Ook liggen hier een aantal van India’s bekendste bezienswaardigheden, waaronder het in Agra gelegen Taj Mahal: één van de zeven wereldwonderen. De stad ligt zo’n 200 kilometer onder New Delhi, waar de meeste reizigers na aankomst gauw weer weggaan. Zonde, want een paar dagen Delhi is een essentieel onderdeel van een India rondreis. De meeste rondreizen vervolgen in de richting van:

 • De noordelijke deelstaat Rajasthan, bekend om z’n exotische karakter en indrukwekkende verleden. De hoogtepunten van Rajasthan zijn de roze stad Jaipur, de blauwe stad Jodhpur’, de gouden woestijnstad Jaisalmer en het romantische Udaipur. Reis naar Ranthambore National Park af om wilde tijgers te spotten.
 • De spirituele stad Varanasi. Wat Mekka is voor de moslims, is Varanasi voor de hindoes. Het is misschien wel de meest spirituele stad op aarde en ook een van de oudste. Uit heel India komen mensen naar Varanasi toe om te sterven of er een familielid te creëren. Dit doen de Hindoes is zogenaamde ‘burning ghats’.
 • Wie geen genoeg kan krijgen van tempels, zit in het noorden van India goed. Je vindt onder meer een gouden tempelcomplex in Amritsar. Ook in de fascinerende regio Ladakh – dat ook wel ‘klein-Tibet’ wordt genoemd – staan kleurrijke tempels naast witte stupa’s en kloosters. Een vredige en serene stukje India.

Het onbekende hart van India ontdekken

Het midden van India is weggelegd voor reizigers die hun hart al verloren hebben aan het noorden van het land en niet in herhaling willen vallen. Ook centraal India ontdekken? De meeste rondreizen starten in het – voor jou wellicht al bekende – New Delhi en eindigen in het chaotische Mumbai, het centrum van de Bollywood-filmindustrie. Bereid jezelf voor op een heftige ervaring; Mumbai behoort tot een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld en vormt een aanslag op alle zintuigen.

De enorme kloof tussen arm en rijk zorgt ervoor dat enorme wolkenkrabbers met skybars en smerige sloppenwijken elkaar afwisselen. Je komt er simpelweg ogen tekort. Voor velen is het dan ook een verademing om de stad weer te verlaten. In het centrale deel van India – aan zowel de oostkust als de westkust – zitten ook ware parels verstopt. Onder meer het wonderschone berglandschap van Sikkim is een aanrader, evenals het in het oosten gelegen Odisha bekend om z’n fantastische keuken.

Rondreis zuid-India: natuur, cultuur en strand

Je denkt misschien niet zo snel aan palmbomen als je het over India hebt, maar ook dit Aziatische land heeft tropische stranden die zo in een reisgids zouden kunnen staan. Dit maakt Zuid-India een ideale bestemming voor wie cultuur, natuur en strand met elkaar wil combineren. Start aan de oost- of westkust, daal af naar beneden en vervolgens aan de andere kant weer omhoog. Neem gepaste kleding mee en bezoek bijzondere tempelsteden als Madurai, Thanjavur en Hassan. Ook wandelschoenen moeten mee in je bagage, want nationale parken als Bandipur, Nagarahole en Periyar mag je simpelweg niet overslaan. Hetzelfde gaat op voor Kerala met z’n weelderige natuur- en riviergebieden en Goa met z’n eindeloze palmenstranden.

Beste reistijd voor een India rondreis

Over het algemeen kent het immense India drie seizoenen: winter, zomer en de moessonperiode. In het noorden van het land en in de Himalaya kan er in de winter sneeuw vallen. In de zomerperiode (van april tot juni) is het verstikkend warm, vooral in de grote steden. Aan het eind van de zomer beginnen de moessonregens, die veel water en weinig verkoeling brengen. Het zuiden van India heeft een tropisch klimaat en kent een hevige moesson tussen juni en september.

India rondreis boeken

Voor het boeken van een rondreis door India kun je bij diverse Nederlandse reisorganisaties terecht.

 • Groepsreizen zijn onder meer te boeken bij Sawadee, Koning Aap, Shoestring, Djoser, TUI en ANWB.
 • Liever een privé reis door India maken? SRC Reizen biedt meerdere varianten aan.
 • Voor het samenstellen van een India rondreis moet je bij 333 Travel wezen.
 • Sommige organisaties combineren een rondreis India ook met buurland Nepal.

Veelgestelde vragen

Over het algemeen gelden de maanden tussen oktober en maart als de beste reistijd. Speciaal naar India om de Himalaya te verkennen? Dan zijn april en juni de beste maanden. Voor andere delen van India is het dan te heet.

Rondreizen door India zijn onder meer te boeken Sawadee, Koning Aap, Shoestring, Djoser, TUI en ANWB. Bij 333 Travel kun je zelf een rondreis door India samenstellen.

India is over het algemeen een veilig land om in te reizen. Vergeet alleen niet dat elke westerling in de ogen van veel Indiërs een miljonair is. Ook heeft India de afgelopen jaren een vrouwonvriendelijke reputatie gekregen. Reis dus liever niet als vrouw alleen. Als je mannelijk gezelschap hebt of met een groep reist zul je hier veel minder last van hebben.

Vanaf Amsterdam vertrekken zowel directe vluchten naar Mumbai als naar New Delhi. De vluchtduur bedraagt tussen de 8 en 9 uur. Met een tussenstop ben je langer onderweg. Ook steden als Hyderabad, Madras, Bangalore en Jaipur zijn vanuit Nederland te bereiken, al is het met een tussenstop.

India is een immens land en vooral in het noorden is er veel te zien. We raden daarom aan om voor minimaal 2 en het liefst 3 weken die kant op te gaan. Hetzelfde advies geldt voor een reis naar Midden- of Zuid-India.

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief