Indonesië heeft niet één keuken: ieder eiland heeft zo zijn eigen specialiteiten. Toch zijn er ook overeenkomsten, zo is gekookte witte rijst (nasi putih) of gebakken rijst (nasi goreng) de basis van vrijwel iedere maaltijd. Andere ingrediënten die overal gebruikt worden zijn kokos, chilipepers, kruiden als laos, djinten, citroengras en trassi (gemalen garnalen). Specialiteiten per eiland zijn bijvoorbeeld de gebakken kip van Java, de werelberoemde rendang en Balinees varkensvlees (babi). Bij stalletjes langs de weg (‘warungs’) kun je doorgaans prima eten, het eten wordt ter plekke bereid. De kwaliteit van deze stalletjes kan variëren. Kijk goed naar de hygiëne en waar het druk is voordat je iets bestelt. Ook de keukens van India en China zijn goed vertegenwoordigd in Indonesië, vooral in de toeristische gebieden is er volop keuze uit goede restaurants.
Nasi Goreng.
Het drinken van kraanwater in Indonesië wordt sterk afgeraden. Je kunt overal flessen water kopen, let hierbij wel op dat de verzegelde sluiting nog intact is. Ook ijsklontjes zijn van kraanwater gemaakt, niet doen dus.
Hoewel Indonesië overwegend islamitisch is wordt alcohol overal wel aangeboden. Bintang en Anker zijn de populairste bieren die in het land geproduceerd worden. Verder kun je in Indonesië goede koffie (kopi) en thee (teh) krijgen.
Lees verder: Geld & kosten >
Ontwerp je individuele rondreis samen met Emile, de reisspecialist die er woont. Stuur hem je wensen en hij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website
Individuele rondreizen op maat naar alle eilanden van Indonesië. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Indonesië reis.
Bezoek website
Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website