27 Vakantiedagen

Reizen binnen Indonesië – openbaar vervoer & transport

Er zijn meerdere manieren om je te verplaatsen binnen Indonesië. Rondreizen in Indonesië tussen de eilanden kan met een binnenlandse vlucht of per boot. Op de eilanden zelf kun je een bromfiets of becak huren of de omgeving verkennen met een minibusje of per trein. In en tussen de grote steden rijden tevens bussen.

Vliegen

Er zijn binnen Indonesië voldoende binnenlandse vluchten te boeken tussen de eilanden. Prijzen staan vast dus het heeft weinig zin om te vergelijken. Wel zijn vluchten tussen de meer toeristische eilanden voordeliger omdat hier meer vraag naar is. Lokale maatschappijen die binnenlandse vluchten uitvoeren zijn Garuda Indonesia, Lion Air en Air Asia. Een ticket van Jakarta naar Denpasar kost €37, vlieg je bijvoorbeeld van Flores naar Sumatra dan betaal je €66. Lees hier meer over vliegen naar en binnen Indonesië.

Reizen per boot

Het vervoer over het water in Indonesië is logischerwijs uitgebreid. Tussen Bali en Java varen veerboten, maar ook snellere speedboten. De boten die grotere afstanden afleggen zijn in prima staat, bootjes die kortere stukken varen zoals van Lombok naar de Gili Eilanden zijn vaak wat primitiever. De meeste boten varen dagelijks of meerdere keren per week en de bekendste maatschappij is Pelni. Wil je naar wat meer afgelegen eilanden dan kun je een slaapplek boeken op een staatsschip of zelf een mini cruise boeken. Ook op een mini cruise hoef je geen luxe te verwachten, maar de uitzichten maken het meer dan de moeite waard.

Huur een brommer

Zoals in alle Aziatische landen is de brommer het populairste vervoersmiddel in Indonesië. Hele families (vaak inclusief dieren!) verplaatsen zich op de ‘Ojek’. Het is erg leuk om de eilanden/regio’s te verkennen per bromfiets, je kunt ze overal huren.

Laat je rijden op een ‘becak’

Naast de brommer is de traditionele becak (fietstaxi) ook een populair vervoersmiddel. De becaks zijn in de uitbundigste kleuren beschilderd en heel goedkoop.

Jalang Malioboro in Yogyakarta

Een fietstaxi in Yogyakarta.

Bussen & bemo’s

In de grote steden rijden lijnbussen, het is een goede manier van reizen om met de lokale bevolking in contact te komen. Daarnaast rijden er op de eilanden vele minivans en in de steden de kleurrijke bemo’s. Een bemo is een minibus waar alle stoelen uit zijn gehaald. In plaats daarvan staan er aan weerszijde van de bus bankjes opgesteld. Ook kun je op elk punt op de route uitstappen. Je kunt een plek in een busje reserveren bij één van de vele touroperators.

Treinen

Reizen per trein is alleen mogelijk op Java en Sumatra. Vooral op Java zijn alle grotere plaatsen te bereizen per trein, het is een comfortabele manier van reizen. Een ticket tussen bijvoorbeeld Yogyakarta en Jakarta kost tussen de 20 en 45 dollar, afhankelijk van de klasse.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Indonesië specialisten

Better Places

Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Emile, de reisspecialist die er woont. Stuur hem je wensen en hij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar alle eilanden van Indonesië. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Indonesië reis.
Bezoek website


Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Meer Indonesië reisorganisaties

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

TUI
TUI

Rondreizen & Bali vakanties.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Individuele, groeps- en singlereizen.
Bezoek website

Bali Travel
Bali Travel

Exclusieve en unieke maatwerkreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen & familiereizen.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Individueel en op maat.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Indonesië

Better Places
1. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Van Verre
2. Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek websiteBekijk Indonesië rondreizen
Vanaf €135 incl. vliegticket

Vliegtickets Indonesië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Indonesië
V.a. 469