27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Indonesië heeft een tropisch klimaat waardoor de kans om ziek te worden groter is dan in Nederland. Het is raadzaam om voor je reis informatie in te winnen bij het GGD of een ziekenhuis over welke vaccinaties je het beste kunt nemen. Een vaccinatie tegen de gele koorts vaccinatie is alleen verplicht als je in de 10 dagen voordat je naar Indonesië reist een land met gele koorts hebt bezocht. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Zorg in ieder geval dat je ingeënt bent tegen Hepatitus A, DTP en BMR.

Op de Kleine Sunda Eilanden komt malaria voor, het is verstandig hiervoor tabletten in te nemen. Zorg altijd voor genoeg muggenspray met DEET en slaap onder een klamboe (in grotere hotels met airco is dit niet nodig).

Eten en drinken

Indonesië staat bekend om zijn eten. Je kunt er overal heerlijke nasi, saté en zoveel meer krijgen. Zorg ervoor dat je eten goed doorbakken is en koop alleen bij eetstalletjes langs de weg als deze druk bezocht zijn en er hygiënisch uitzien. Drink water alleen uit flessen of wanneer het gekookt is en was fruit eerst (met schoon water) voordat je het eet.

Zon

De zon is rond de evenaar bijzonder sterk, zorg daarom dat je jezelf altijd beschermt met een hoge factor zonnebrandcrème. Voorkom een zonnesteek door het dragen van een hoofddeksel en zonnebril.

Wanneer je tijdens of na je reis last krijgt van koorts, darmklachten of andere onduidelijke klachten, neem dan meteen contact op met je huisarts.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Indonesië specialisten

Better Places

Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Emile, de reisspecialist die er woont. Stuur hem je wensen en hij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar alle eilanden van Indonesië. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Indonesië reis.
Bezoek website


Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Indonesië

Better Places
1. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Van Verre
2. Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek websiteBekijk Indonesië rondreizen
Vanaf €135 incl. vliegticket

Vliegtickets Indonesië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Indonesië
V.a. 469
t>